Kuulutus

Collapse
No announcement yet.

Mitä turasit tänään tallissa?

Collapse
X
 
  • Suodata
  • Aika
  • Näytä
Clear All
new posts

    Tuon takia minä taivuin ranskalaiseen kun halbaa työmatkavessaa hain. Nyt alla yli 500tkm tönätty ruosteeton '08 shitroen. Kun ei ne vaan ruostu. Yhtä Mondeoo ja yhtä 3C Passattia kävin kattomassa, molemmat noin 350tkm ajettuja ja niin ruosteessa ettei jätä enää edes varjoa. Kyllä ei oo enää tätä päivää hitsata jotain helmoja. Luulis että se paska olis jääny jo kasarille. Vaan kyllä ei vag pellit kovin vahvoja oo enää kasarin jälkeen ollu. Lötköjohdannaiset vielä vastusti ryssänkromia aika hyvin mutta kaikki 2000-luvun mallit alumiinikorisia luluunottamatta tarvii vuoden välein puhaltaa ja ylimaalata.

    Comment


      Penkinlämmittimen fiksaus ennen talven tuloa

      Comment


        Tässäpä päivänä muutamana ropannu tuota työmatkavessaa. Ostin auton viime kuussa ja ajelin muutaman viikon ihmetellen hieman korkealta vaikuttavaa polttoaineenkulutusta. Auton ajotietokoneen mukaan meni tasaisessa matkavauhdissakin 6.5-6.7 litraa. Vaikka kuinka on yli 1600kg omamassalla oleva automaattivaihteinen farkku niin ei kahden litran pikkudiesel saisi melkein 7 litraa viedä maantiellä. Lämpömittari hädin tuskin nousi maantieajossa asteikolle joten kylmänähän tuo kävi.

        Sen jälkeen olen siitä autosta korjannut webaston, korjannut egr:n, laittanut alle uudet michelinit ja keulalle viimasuojaa. Nyt näyttäis matkakulutus asettuneen atk:n mielestä tasan 5 litraan satasella joka on jo ihan normaali lukema 136 heppaiselle koneelle. Tankkauksista pääsee sitten tarkistamaan todellisen absoluuttisen kulutuksen mutta muutoksen suuruus lienee tuo puolitoista litraa satasella. Ihan tyytyväinen olen, ei tarvi enää palella autossa ja vuositasolla säästää polttoainekuluissa ~400€ noilla remonteilla.

        Comment


        • Aika hyvä kulutus. Meillä oli HDi 163 automaatti ja kyllä se hyvinkin sen 6 litraa vei.

          Tänään tallissa jatkettiin parin vuoden luovan tauon jälkeen Pösö 205 GTI hitsailua. Näyttäisi siltä ettei peltitöissä enää monta iltaa mene.

          Comment


            Värkkään pyörän kanssa. Toissa kesänä jäin tien päälle autobahnilla (A9 vähän Nürnbergin pohjoispuolella) vesiletkun haljettua. Saksalainen Yamaha-mekaanikko suostui korjaamaan Hondan ja toin pyörän ajamalla Suomeen. Nyt viime kesän aikana alkoi harmittaa käynnistäessä tuleva ooppelinhaju ja -savu. Ilman vaurioita ei siis vesien karkaamisesta selvitty, vaan ainakin venttiilivarren kumit ovat kärähtäneet.

            Nyt kun on ajokauden ulkopuolella aikaa, nyppään kannet auki ja katson, mitä se on syönyt. Vaihdan ainakin ne kumit ja kannentiivisteet, ultraäänipesen kaasuttimien irtilähtevät osat ja siivoilen muutenkin katteiden alta. Aikamoisen pöly- ja kurakuorman tuollainen täysin umpeen katettu matkapyörä kerää kahdenkymmenen vuoden ja sadantuhannen kilometrin matkalla sisuksiinsa.

            Comment


              Volvoon katsastuksessa mainitut viat korjattu, alkuviikosta vois tarjota uusintanäyttöön.

              Comment


                Laittelin vanhakoppaista Escorttia ensi kesäksi ajoon. Seissyt abouttiarallaa 25 vuotta ja moottorin alumiiniosissa on "pientä" syöpymää. Pakkasneste oli "runsaasti alumiinia sisätäville moottoreille" - tässä oli ilmeisesti liian vähän alumiinia, kun vain kansi ja vesipumppu olivat alumiinia.

                Nyt on purkuvaihe menossa ja osia pitäisi tilata Briteistä ennen kuin brexit alkaa vaikuttaa osien tullaukseen... Tullineuvonnassa eivät osanneet antaa vastausta mitä tapahtuu sinä päivänä, kun Britannia eroaa EU:sta. Eivät tienneet mistän siirtymäajoista jne. En tiedä kuinka kiire niiden uusien osien kanssa oikeasti on.

                Comment


                • Väärän merkkisen hot hatchin vaihteiston äänimerkit olivat sen verran selkeitä että päätin purra luotia ja ottaa askin pois ja laakeroitavaksi. Sitä siis aloiteltiin tänään.

                  Comment


                    TaoTaon spoikan demobilisointi ja hätävilkun kytkeytymisen poisto reippaammissa jarrutuksissa oli tänään agendalla. Agenda toteutui.

                    Comment


                      äSsästä purettu lisää vanhoja hifi kytkentöjä samalla rns-e perään laittelin auxin.
                      Viimeksi muokannut Hege; 30.12.2019, 16:25.

                      Comment


                      • Click image for larger version  Name:	Suksiboksi-MisanoRot-edit.jpg Views:	0 Size:	227,7 Kt ID:	1872807Ennen vuodenvaihdetta piti suksiboksiin saada vähän väriä että kehtaa laittaa paikalleen jos tulee taas pohjoiseen lähdettyä. Nyt on auto ja boksi samassa Misanon sävyssä :)
                        Ite hivasin pohjat ja isä veti värin ja lakan muiden maalauksien välissä niin meni mukavan joutusasti.

                        Comment


                          Eilen irroitin jäärataromusta taka-akselin kaikkine apurunkoineen. Tänään sitten osat levälleen ja kaikki irti lähtevät nippelit mäkeen että saa vietyä tiistaina ne hiekkakylpyyn.

                          Comment


                            Laitoin urkin akun lataukseen :)

                            Comment


                              Vuoden vaihteen tienoolla tuli turattua Webastoa josta tuli kuvattua muutama pätkä. https://www.youtube.com/watch?v=hhenthGRrbo, https://www.youtube.com/watch?v=4HZXGqXZMI4

                              Comment


                                Mielenkiintoista Ekin pajan materiaalia!

                                Comment


                                • Veeran purkua, alatukivarret ja apurunko, ja nilkat irti. Johtoja irti ja semmosta. Kohta konetta irti ja moottoripenkkiin ihmeteltäväksi. Aika märkä oli vaikkei aluksi siltä näyttänyt. Saapi tiivisteitä tilailla...

                                  Comment


                                    Alkuperäinen kirjoittaja aakman Näytä viesti
                                    Mielenkiintoista Ekin pajan materiaalia!
                                    Kiitos, laita kanava seurantaan. Sinne voi tulla Audi naisia/miehiä kiinnostavaa matskua.

                                    Comment


                                      Kävin toivekkaana katsomassa olisiko Tim Shaw käynyt. Ei ollut :(

                                      Comment


                                      • Siivoilin B7:n joulureissujen jälkeen, hioin ja pohjamaalasin Polon flektiraudan ja nollailin avokin veljen Borasta huoltomuistutukset OBDElevenillä.

                                        Comment


                                          Poistin VCDS:llä turvavyömuistutuksen, takalasinpyyhkimen ja ajovalopesurit. Lisäksi automaattiparkkikiekko tullilasiin kiinni.

                                          Comment


                                            Relluun turvakaarien asennusta. Vahvikelappujen tekemistä ja asennusta. Putkivärkkikin odottelee jo tallissa.
                                            Karting kun on taas talvitauolla, niin laitettiin tuossa Joulukuussa vm. 2000 Coupe Megane (3door), jolla pääsee poika harjoittelemaan autollakin ajamista. Laitetaan nyt eka kaaret vain taakse ja pidetään kuitenkin liikenteessä. Jatkossa sitten täytyy miettiä, josko tuosta V1600 luokkaan autoa tekis.
                                            Viimeksi muokannut msippala; 13.1.2020, 08:53.

                                            Comment


                                              Golfin uusi kone ois nyt kasassa ja valmiina konehuoneeseen nostoon. Sitten vielä muutama päivitys johtosarjaan ja huohotukseen, jospa sitten pääsisi penkkiin. Toivottavasti 20kuutiota pienenpi moottori tuottaisi 20heppaa enemmän voimaa, kun on vähän kisasemmat sisuskalut.

                                              Comment


                                                Lasikuulapuhallusta ja maalailuhommia.

                                                Comment


                                                  Alkuperäinen kirjoittaja ^^BeBe Näytä viesti
                                                  Golfin uusi kone ois nyt kasassa ja valmiina konehuoneeseen nostoon. Sitten vielä muutama päivitys johtosarjaan ja huohotukseen, jospa sitten pääsisi penkkiin. Toivottavasti 20kuutiota pienenpi moottori tuottaisi 20heppaa enemmän voimaa, kun on vähän kisasemmat sisuskalut.
                                                  Projektikertomus olis kiva

                                                  Comment


                                                  • VR6 irrotettu ja tuotu pelipaikalle.

                                                    Comment


                                                    • Minä ainakin ihan mielenkiinnolla odottelen VWarren edistymistä tuossa projektissa. Pitkittäisiä turbo VR6:sia ei täällä ole liikaa harrastettu...

                                                      Comment


                                                      • No ei kannata kovin kiivaasti odotella. Tahti on verkkaista ja amatöörimaista tuusausta.

                                                        Comment


                                                          s4 b8 pienemmän ahtimen pyörän ja huomena lisää voimaa

                                                          Comment


                                                            Käynnistin monta viikkoa ajamatta seisseen Porssen ja ajoin tallista pihalle. Pihasta käynnistin monta kuukautta seisseen urssin ja ajoin talliin sisälle. Molemmat tykkää käydä vähän turvarikkaalla kylmänä ja molemmat louskutti tyhjäkäyntiä siinä vierekkäin hetken aikaa. Sitä ihanaa palamattoman hiilivedyn tuoksua ei voita mikään <3

                                                            Comment


                                                            • Se on kyllä hyvä tuoksu. Varsinkin, kun lyö pitkästä aikaa seisseen vanhan katittoman kaasari-Polon käyntiin - ai että. :)

                                                              Comment

                                                              Working...
                                                              X