Kuulutus

Collapse
No announcement yet.

Keskustelua lemmikkieläimistä

Collapse
X
 
  • Suodata
  • Aika
  • Näytä
Clear All
new posts

    Juha-matilla on oikein kunnon läskimooses. On kyllä julmetun näköinen Maine coonin vierellä. :D Brittihän toi on? Ja ruokahalut on kohdillaan, taitaa vetää koirienkin eväät... =)

    Comment


    • Alkuperäinen kirjoittaja BassoJone
      löytyykö cockerspanielin harrastajia foorumilta?
      Harrastamisesta en tiedä, mutta kyllä sellainen täällä on :) Kohta 8 vuotias..

      Cockerin huono puoli:
      Ruoki niitä cockerin omia raksuja pennusta asti ja putsaa huulet vähintään viikottain. Tuo on vuoden ikäisestä asti kärsinyt ien+huuli +korvatulehduksista. Liittyvät toisiinsa, koska cockereilla jää sitä ruokaa niiden hervottoman kokoisiin huuliinsa muhimaan, joka sitten tulehtuu.

      Muuten Aatu on ollut kelpo koira.

      Comment


        Tuolta ,pentuja osastolta ja sitten päiväkirja. On tulossa oman koiran jälkeläinen kuukauden sisään.
        Harvinainen risteys Suomen maassa. Ensimmäiset yhtäläisyydet löytyy viidennessä polvessa. Kertokaapa vastaavaa muista.

        Comment


          Brittihän toi on? Ja ruokahalut on kohdillaan, taitaa vetää koirienkin eväät... =)
          Joo, leikattu brittikolli :) ei tuo koske koiran ruokiin, se on niin nirso ruokiensa suhteen. Raaka liha, latzin tölkit ja RC:n brittinaput kelpaa... jos lukee purkissa yms vähäänkään kasviksiin viittaavaa, niin jää kuppiin. Tainnu otus tulla isäntäänsä :D

          Comment


            Ihme vänkyrä tämä meidän otus, kun aina pitää vääntäytyä hankalimpaan mahdolliseen asentoon :)

            Click image for larger version

Name:	100_3314.jpg
Views:	1
Size:	130,1 Kt
ID:	1603883Click image for larger version

Name:	100_3313.jpg
Views:	1
Size:	147,8 Kt
ID:	1603884

            Comment


            • Terroristi marsu sitten temput teki. Tämmöinen ylläri oli aamulla häkissä. Olihan se tiedossa että sen morsian odottaa mutta ei näin montaa....
              Attached Files

              Comment


              • Shakal: näinkö on että huulet joutuu pesemään kerran viikossa vähintään? minun porukoillani on nyt 6 vuotias cokkeri ja sillä on puoltoista vuotta jatkuvaan ollu ien ja hammas tulehduksia sekä henki välillä haissu. Pitääpäs kertoo terveiset että ienten ja hampaitten nätti huuhtelu vois olla hyväksi

                Comment


                • Kotoa löytyy töpöhäntäinen Lenni ja sit ihan perus maatiainen Miska :)
                  Click image for larger version

Name:	Img_1910.jpg
Views:	1
Size:	248,1 Kt
ID:	1603899Click image for larger version

Name:	Img_1916.jpg
Views:	1
Size:	209,4 Kt
ID:	1603900Click image for larger version

Name:	Img_1213.jpg
Views:	1
Size:	121,6 Kt
ID:	1603901

                  Comment


                  • Löyhästi aiheeseen liittyen.. Löytyykö palstalta barffauksen harrastajia? Itse olen pikkuhiljaa siirtymässä kyseiseen ruokintamuotoon Nemon (Kultainen noutaja) iho-ongelmien takia. Kaikki info ja kokemukset kiinnostaa.

                    Comment


                    • KuiKelo, meiän 3v westie on syöny raakaa lihaa, luita ja kasviksia ~1,5 vuotta. Kaikki alkoi iho-ongelmista joista pääsi eroon hyvin nopeasti. On vielä halvempaa kuin Royal Canin rotunappulat.

                      Comment


                      • Meillä dogi ja sakemanni vetää raakaa lihaa ja luita. Hieman ollaa annettu jahti&vahti nappuloita. Parhaat lihat ja luut saat http://www.kennelrehu.fi/index.html Mikään ei herätä yhtäpaljon kauhistusta ku aikuinen dogi vetää lehmän reisi luuta pihassa ja tuumaat kummasteleville ohikulijoille et ex-ukko kävi pyörähtää ja samalla katsot luuta oikein pirullisesti hymyille. Naapurit nii pitää musta xD

                        Comment


                          Meidän labulla oli aikoinaan korvien töhnimistä ja tästä seurauksena korvatulehduskierre. Päätettiin kokeilla sitten barffausta tähän vaivaan.

                          Kennelrehun autosta kuukauden välein riittävästi lihoja, luita ja muuta tarvittavaa. Kyllä, meillä on koiralla oma pakastin, kun ennestään taloudesta löytyi vain pieni kaappimallinen.

                          Nappulasta siirryttiin kertaheitolla raakaravintoon ilman mitään totutuksia tai sen puoleen paastojakaan, joita jotkut suosittelevat. Ei mennyt vatsa sekaisin eikä muutenkaan mitään haittapuolia. Ensimmäinen broilerinsiipi piti vain pilkkoa ensin pienempiin osiin, kun ei koira tajunnut mitä sille pitää tehdä ja kuskaili vaan suussa ympäri asuntoa. :)

                          Syötimme alkuun aamuisin Yrjölänpuuroa ja iltaisin sitten ainoastaan broilerinsiipiä. Siipiä ei kannata heti alkuun kovin isoja määriä syöttää, koska luut eivät heti sula kunnolla. Koiranp*skan määrä putosi samantien murto-osaan, joten heti kyllä tuli selväksi raakaravinnon parempi hyödynnettävyys. Lihoja kannattaa vaihdella ja välillä syötellä myös kalaa ja sisäelimiä. Naudanmaha on suurta herkkua ja pikantin tuoksunsa ansiosta sai koira nauttia aamupalansa parvekkeella, kun sitä oli tarjolla. :D

                          Korvien töhniminen loppui jonkun ajan kuluttua, mutta vatsa alkoi oireilemaan hieman myöhemmin, tämä kun on herkkävatsainen yksilö. Alettiin pitkään kestäneet selvittelyt kokeilemalla eri ruokien eliminaatiota ja tultiin siihen tulokseen, että koiran vatsa ei kestänyt oikein mitään viljoja. Näin tuli hankalaksi löytää hyvä kuitujen lähde. Kasvissose todettiin toimivaksi, mutta on itse tehtynä työlästä ja kallista. Kaupasta ostettu pakastettu kasvissose taas on sulamisen jälkeen puoleksi vettä, joten nousee siinäkin kilohinta melkoisen korkealle eikä sitä tuoreeksikkaan voi kehua.

                          Halusimme kuitenkin löytää myös sopivan kuivamuonan pidempien reissujen varalle, jos määränpäässä ei olekaan pakastinta. Profinen lohipottu -nappulat sopivat meidän koiralle kaikista kokeilluista parhaiten. Vatsa toimii, eikä korvatkaan töhni.

                          Tällä hetkellä koira syökin näitä nappuloita ja lihaa sekaisin. Siivistä luovuttiin myös myöhemmin, koska meni vatsa liian kovalle. Ei ole tarvinnut lääkärissä käydä eikä korvatkaan töhni. Halpaa lystiähän tuo ei ole, mutta sehän on sivuseikka kun koira on terve. Eikä varmasti halvemmaksi tule el.lääkäreidenkää suosittelemat kuivamuonat.

                          Mutta siis, kannattaa ehdottomasti kokeilla. Hieman vaivalloisempaahan tuo on kuin nappularuokinta, riippuen, kuinka kulinaristisia aterioita koiralle väsäilee. Välttämättä ei kaikki ongelmat ratkea heti, mutta kun aikansa selvittelee niin voi löytää juuri omalle koiralle sopivan ruokavalion. Oikean ruokamäärän löytäminen voi olla alkuun hankalaa, mutta onneksi meillä löytyy lähipiiristä ihmisiä, jotka heti kyllä ilmoittaa jos koira on lihonut/laihtunut. ;) Itse kun sitä ei välttämättä niin helposti hoksaa.

                          Comment


                          • Juholle iso kiitos silmiipistävän paneutuneesta vastauksesta.. labulla, tarkoitat ilm. labradorinnoutajaa? Näähän on lopuks aika lähellä toisiaan..
                            Viimeksi muokannut KuiKelo; 16.9.2011, 07:32.

                            Comment


                            • Alkuperäinen kirjoittaja BassoJone
                              Shakal: näinkö on että huulet joutuu pesemään kerran viikossa vähintään? minun porukoillani on nyt 6 vuotias cokkeri ja sillä on puoltoista vuotta jatkuvaan ollu ien ja hammas tulehduksia sekä henki välillä haissu. Pitääpäs kertoo terveiset että ienten ja hampaitten nätti huuhtelu vois olla hyväksi
                              No Aatun ikeniä puhdistetaan kaksi kertaa viikossa, vaikka syö pelkästään noita rotunappuloita. Pehmeä ruoka kun tuottaa välittömät tulehdukset siitä johtuvasta pienistä rämmäleistä huulissa. Barffausta koitettiin, mutta mentiin ojasta allikkoon, koska edelleen pehmeä ruoka jäi pahasti ikeniin lojumaan.

                              Aatu oli tuossa juuri kuukauden verran kuuro, koska ientulehdukset johtivat tosiaan vakavaan korvatulehdukseen joka onneksi korjaantui antibiooteilla.

                              Ienongelmat ollut koko elämän, mutta alkoi tosiaan omaa tyhmyyttämme koska ei alussa puhdistettu huulia säännöllisesti ja syötettiin ihan tavan koiranruokaa kuten muillekkin talouden koirille.

                              Mutta ei kai muuten cockereissa mitään vikaa ole.. Jästipäitähän ne on, valikoivampaa kuuloa saa etsiä :) Ollaan tykätty Aatusta kyllä aina kovasti ja on onneksi pysynyt muuten erittäin terveenä.
                              Viimeksi muokannut Shakal; 16.9.2011, 01:08.

                              Comment


                                Alkuperäinen kirjoittaja KuiKelo Näytä viesti
                                Juholle iso kiitos silmiipistävän paneutuneesta vastauksesta.. labulla, tarkoitat ilm. labradorin- noutajaa? Näähän on lopuks aika lähellä toisiaan..
                                Kyllä vain, tämmönen. Eipä mittää. Muistan, miten sitä itse oli niin öönä aapisen laidalla kun oli siirtymässä kokonaan barffaukseen. Googlesta löytyy paljon tietoa ja nakkaa vaikka YV:tä, jos kysymyksiä herää. :)

                                Comment


                                  N. kuukauden kuluttua loppuu meidän tämän hetkinen lemmikitön arki, käytiin viikonloppuna katsomassa eräällä kasvattajalla Cornish rexin (kissarotu) pentuja ja nyt on pikkuinen poitsu varattu meille ja kasvaa vielä hetken aikaa ennen muuttoa meille<3. Ihana rotu, kertakaikkiaan hurmaavia tapauksia! Mitä luultavimmin meille tulee myöhemmässä vaiheessa myös toinen sijoitukseen. Onkos täällä kenelläkään kokemuksia ko. rodusta?

                                  Comment


                                    Laitetaanpa tuosta omasta rynnäkköporsaasta aka. "syy miksi mulla on avantti" tapauksesta kuva. Amerikanakita tyttö, nimeltään Hertta ja ikää kaksi ja puoli - vähitellen alkaa olla jotain tolkkua hommissa... Melkoinen laiskuri se ainakin on.
                                    http://db.tt/K7o2foe

                                    Comment


                                      Heli noi "rotat" on aika vesselejä :) Vaatii vaan sitten paljon lämpöä tupaan tai ne palelee talvella ja ovat aika energiapakkauksia :) Onnea "Hörökorvan" johdosta

                                      Comment


                                        Alkuperäinen kirjoittaja J-M Koopikka Näytä viesti
                                        Heli noi "rotat" on aika vesselejä :) Vaatii vaan sitten paljon lämpöä tupaan tai ne palelee talvella ja ovat aika energiapakkauksia :) Onnea "Hörökorvan" johdosta
                                        Oi kiitoksia ^^. Joo kuulemma hakeutuvat mielellään sylin lämpöön ja peittojen alle ja ovat kaiketi vilkkain kissarotu -kaikella mielenkiinnolla odotan sitä vilskettä :D. Mitään kallista sisustusta meillä ei ole koriste-esineistä puhumattakaan (olen minimalisti), joten ainakin on tilaa riekkua. Eilen vähän kateltiin, että Saksasta sais aika kivaan hintaan kattoon asti ulottuvan kiipeilypuun. Kumpa vaan kuukausi kuluisi nopsaan :D.

                                        Comment


                                          Joo, Zooplussaa suosittelen sen kiipeilypuun hankintapaikaksi ja ruuat kannattaa sieltä tilata isoina säkkeinä, on about puolen halvempaa kuin suomalaisissa elukkatarvikeketjuissa.

                                          Comment


                                            Ahaa, sieltä saa ruokaakin, kiitos vinkistä! :)

                                            Comment


                                            • Siirsin vanhan puhelimen kuvat PC:lle ja löytyi muutama edustava nukkumiskuva meiän westiestä. Herra on kuvissa ~2v. Löytyi myös yksi kuva kivasta ylläristä joka oli kerran kotona odottamassa.
                                              Attached Files

                                              Comment


                                                Tuo viimeinen kuva näyttää surkuhupaisan tutulta... Meillä oli joskus mopsi, joka järjesti samanmoisen yllätyksen.

                                                Comment


                                                • Täältä löytyy 5,5 vuotias Staffi uros, Mörkö nimeltään, vaikka ei se nyt kauhean pelottava olekkaan:
                                                  Attached Files

                                                  Comment


                                                    Jahas, pitäiskö taas päivittää tilannetta :) Eli viesteissä #6 ja #10 esiintyvät Layla ja Capu muuttivat samaan osoitteeseen tuossa heinäkuun alussa :D
                                                    Attached Files

                                                    Comment


                                                    • Laitetaanpas omistakin elukoista kuva, eli kolme kattia löytyy näistä nurkista. Kaikki paikallisen eläinsuojeluyhdistyksen kautta tulleita maatiaisia. yksi paskoo saunan nurkkaan(vaikka hiekkalaatikko on vieressä), yksi huutaa joka ilta kun koittaa mennä nukkumaan ja yksi syö sähköjohdot.. Eli mukavia pikku vintiöitä. :D
                                                      Attached Files

                                                      Comment


                                                      • Kissa-ihmisenä tuommoset katinrontit on ihania. Mii laiki. Itsellä myös kotopuolessa kaksi kollia, molemmat pelastettu eläinsuojelyhdistyksen häkeistä.

                                                        Comment


                                                          Noniin, tuommoiset kilipäät sitä sitten muutti meille tänään. Kaksi Cornish Rexin pentua, Remu ja Filo. Ekana iltana ovat jo niin kuin kotonaan. Kova tuntuis olevan tahti toisella ja toinen tunkee syliin kuumentamaan. Noilla on vissiin ruumiinlämpö pari pinnaa korkeampi kuin tavan maatiaiskissoilla, siltä ainakin tuntuis.

                                                          Pari pikaista kuvaa, kuvanlaatu mitä sattuu kun ei raaskinut salamalla pojottaa väsyneitä kissoja.
                                                          Attached Files
                                                          Viimeksi muokannut hopsis; 23.10.2011, 18:52.

                                                          Comment


                                                            Nyt on pikkukisut päivää vaille viikon asuneet meillä. Hyvät kissat saatiin, mitä nyt eivät vissiin ole telkkaria tai mitään soundsysteemeitä nähneetkään niin ovat ihan kassalla kun on telkku tai tietokone auki. Tänään vähän puolivarovasti kerrostalovolyymeillä kokeilin Skrillexia syöttää niille ja johan meni korvat luimuun. Reippaita elukoita silti, eivät ihan pienestä hötkyile.

                                                            Comment


                                                              Alkuperäinen kirjoittaja hopsis Näytä viesti
                                                              Noniin, tuommoiset kilipäät sitä sitten muutti meille tänään. Kaksi Cornish Rexin pentua, Remu ja Filo. Ekana iltana ovat jo niin kuin kotonaan. Kova tuntuis olevan tahti toisella ja toinen tunkee syliin kuumentamaan. Noilla on vissiin ruumiinlämpö pari pinnaa korkeampi kuin tavan maatiaiskissoilla, siltä ainakin tuntuis.

                                                              Pari pikaista kuvaa, kuvanlaatu mitä sattuu kun ei raaskinut salamalla pojottaa väsyneitä kissoja.
                                                              Johan on miehekkään kokoiset korvat. Noilla luulisi kuulevan.

                                                              Comment

                                                              Working...
                                                              X