Kuulutus

Collapse
No announcement yet.

Nyt ottaa päähän!!!

Collapse
X
 
  • Suodata
  • Aika
  • Näytä
Clear All
new posts

    TTn öljynpaine mittari rupes näyttään 0.2 bar painetta tyhjäkäynnillä, auton oma varotus valo ei kuitenkaan syty...
    Kai se ois etsittävä jostain kunnollinen mittari ja tarkastaa onko paineet tosiaan noi alhaset. Ei tuolla oikein ilkeä ajella vaikka 2000 onkin jo olevinaan 3 bar painetta.
    Kyllä taas vastustaa pientä ihmistä tuo laite prkl

    Comment


      Lauantaina toteat juuri ollessasi lähtiessä siirtymään mökkikylälle radalta ja peruutettuasi ulos ruudusta, että vaihdekeppi muuttui juuri soppakauhaksi... Sunnuntaina toteat mökkikylästä kotio päin lähtiessäsi, että voit kylmällä laatikolla lähteä kakkosella liikkeelle, ilman että vivusto irtoaa valitsijasta laatikonpäästä. (Kuninkaalliseksi 2. vaihteen liikkeelle lähdön tekee lisäksi toki 4,2kg vauhtipyörä, sentään massalevy, sintterillä voisipi olla tekemätön paikka)

      Kesken kotimatkan teräväsilmäinen harrastajatoveri, jonka letkaan osuttiin paluumatkasta sattumalta ajattelee ensin Ähtärin abc:llä, että nah, sehän on vain kondessivettä joka sieltä valuu, kunnes muistaa oikein, että eihän minulla ole clima käyttökunnossa. Öljyjäähyn toinen letku oli sitten löystynyt filtterijalan päästä täysin auki, ja laski norona öljyt maahan. Letkun kiristys, vuodon loppumisen toteaminen ja 2l lisää öljyä koneeseen (4.8l on ilmoitettu kulungiksi filtterin kanssa vaihdettavaksi, todellinen lähempänä jotain 4.2l)

      Toteat että vaihteiston valinta ei vain parane, kutonen jää päälle vielä hanakammin kuin matkan alussa. Onneksi waimon isäukko sattui soittelemaan, että koskas tulette hänen landella käymään. Paatamma tehdä pysähdyksen Valkeakoskella siis, matkan varrella kun sattui olemaan. Pysähtyessäsi pihaan huomaat olevasi jumissa turvavöissä, koska aukaisulipare ei halua toimia. Siispä totean waimolle, että jäämme yöksi, ja huomaan metsien kuninkaan tuijottavan silmillään edessäni, alta tavaan sanat, Täyttä Olutta.

      Siirsin auton montulle jo illalla, ja aamulla sitten rupean ihmettelemään, että mikäs vittu tätä nyt vaivaa. Saan kepin nätisti säädettyä keskelle, mutta edelleen sylkee vivusto poikki. Sitten sattuu silmään koneen keulimistuki ja siinä revennyt uretaanipusla! Rupean katselemaan tarkemmin koneen kiinnityksia ja huomaan neljän mutterin puuttuvan, niiden pitäisi kannatella moottoritukia runkopalkin kannakkeissa. Noh, olen ammattikoulun autopuolen opettajan kesämökin pihassa, niin rupeamme taikomaan tarpeita koneen takaisin paikalleen saamiseksi, ja siinä onnnistunkin (piruperiköön hieno, keskihieno ja normikierteen). Totean, että vaihteensiirto toimii paitsi, jos käyn pakilla, viimeistään toisella pakilta vapaalle siirrossa vivusto on taas pallonivel irtonaisena.

      Comment


        Ei toi piilarien 20min irroitus urakka harmitakkaan, kun gedun tapahtumia lukaisi.

        OT: Onkohan mainitsemasi opettaja omistanut aiemmin urssin? :)

        Comment


          Ei ole urssia ikinä omistanut. Nykyään tienaa elantonsa hitsarina, opettanut Haagassa 20v sitten.

          Comment


          • On se kiva herää aamulla poliisin soittoon että sun auton päällä on pompittu ja se on ihan klommoilla. Vituttaa niin saatanasti ja oli justiinsa kävelly caracteren takalipan päältä ja pomppinu takaluukun päällä. Ei auta kuin viedä laittoon prkl.
            Viimeksi muokannut Samii-; 26.7.2011, 09:24.

            Comment


              Firmat jotka vie työntekijän voimat tiukalla valvonnalla ja älyttömillä laskutusvaateilla.
              Tässä on mennyt hermot ja terveys työn takia, mutta ei pienillä paikkakunnilla ole vaihtoehtoja.
              Nähtävästi työuupumusta voi tulla vaikka itse työkuorma ei olisi mitenkään liiallinen.

              Pörssifirmoissa työntekijät on syynä huonoon tulokseen. Ilman palkkakuluja tulos olisi paljon parempi

              Comment


              • Audi kävi ja kukkui n. viikon edellisestä 500€ rempasta ennenku läkähtyi aamulla työmatkalla moottoritien varteen.. Lämmöt huusi hoosiannaa ja 3km matkaan meni jäähdyttelytaukoineen n. 2h....

                Jatkoa tarinaan iloisen mielen ketjussa.

                Comment


                  Luulis että 300 eurolla saa työtuolin, joka kestää edes viikon. Ja vitut. Ainoa ero viidenkympin tuoliin tuntuu olevan toppauksen määrässä, rungon laatu on sitä samaa kiinapaskaa, ruuvitkin on tehty kovuudeltaan juustoa muistuttavasta materiaalista.

                  Oheisessa kuvassa se suurin vika. Tuolin jalat vetää kuorman alla täysin ropeliksi, niin että pyörän runko osuu lattiaan... Ei paljon rullailla! Elopainokin on alta sadan, niin ei se siitäkään voi olla kiinni. Vai suunnitellaanko nämä 50 kiloisille kiinalaisille?
                  Attached Files

                  Comment


                    300 eurolla kyllä saa hyvän kotityötuolin.

                    http://www.ikea.com/fi/fi/catalog/products/S69817080

                    Yli 5 vuotta aktiivista käyttöä eikä ole mennyt miksikään. Mulla on tosin tuo tuoli nahkaisena, maksoi silloin 299e.

                    Comment


                      Kyllä 300e työtuolin pitäs tosiaan hieman paremmin kestää.
                      Itse olen onnistunut haalimana töistä poistettuja tuoleja 20e hintaan. Ovat aika vastaavia kuin tuo Ikean tekeles ulkoisesti.

                      Comment


                      • Ostin eilen alennuksella työtuolin joka oli maksanut ~250,-sotkasta, hyvältä vaikutti kaupassa kun koeistuttiin.
                        Kotona kasatessa (kolmessa osassa oli) niin korkeudensäätövipu oli sellaisessa asennossa että tuoli laskeutui heti ala-asentoon. Se oli jo asennettu niin ettei saa pois enää paitsi rälläkällä... Hetken ihmeteltyä asiaa todettiin että joko puuttui jotain korotusholkkeja istuinosan ja jalustan välistä tai sitten jompikumpi oli jostain toisesta mallista!!! Nämähän olivat jo valmiiks kasattu (ties missä!?!?!).
                        Noh, en jaksanut pistää taas palasiks ja viedä kymmeniä kilometrejä takas kauppaan (sain viimeisen tuolin...) vaan värkkäsin ite holkkeja sinne ja pidemmät pultit ja nyt toimii.
                        Ei siinä muuten mitään mutta ottaa päähän tommonen että ostaa jotain ja sit ei toimi ennenkun ihmettelee vähän ja korjaa ite. Vaimo totes että varmaan moni muu olis vienyt takaisin... ;)

                        Comment


                          Alkuperäinen kirjoittaja RistoEe Näytä viesti
                          Jäähdytysnesteet valu pihalle Audista. Villi veikkaus että joku letku poikki, kun valu suoraan pihalle, kun kaato lisää vettä. Alkuviikkoon saa nyt ootella tuomiota. Kuinkas herkästi kansipahvit menee, kun lämmöt pääs käymään 110 paikkeilla?
                          Öljynsuodattimen jalan ja vesipumpun välinen letku (?) oli kuulema menny. Ja koko keula kuulema piti purkaa, että sai vaihdettua. Ja hinta nous arviosta huomattavasti, mutta laskivat onneksi jonkun verran purnauksen jälkeen.

                          Eli ketutus jatkuu.

                          Comment


                            Miku: Sattuiko olemaan juuri sama "Imperial työtuoli" kuin mulla? Hauskana yksityiskohtana tuossa tuolissa lukee kallistusvivussa "Lift" + nuoli ylös/alas ja varsinaisessa nosto/lasku-vivussa taas tarra, jossa lukee "up or down" :D

                            Peiposelle kiitokset vinkeistä, jotenkin olen tuon IKEAn jättänyt huomioimatta, kun ei ole ihan tässä kotinurkilla. Sotkassa yrittävät hommata paremman jalan tilalle, jos ei onnaa niin sitten ainoaksi vaihtoehdoksi jää kaupan purku.

                            Comment


                            • Ei ollut Imperial vaan Modena, ja siinä vivussa vaan lukee 'up & down' nuolella varustettuna. Ja sit 'lock'.
                              Ihan kiva jakkara muuten, säädettävä ristiselän- ja niskatuki jne. mitä tarvitaan kun silloin tällöin tekee töitä kotoa.
                              Ihmetyttää vaan tuo laatu kun ei ollut kuitenkaan ihan halpa...

                              Comment


                              • Tili tuli tili meni.

                                Comment


                                • Et oo James ainut, no pitänee leikkiä Uunoa;). (vaimo elättää)
                                  Tosin eikös ylihuomenna oo jo viimeinen päivä tätäkuuta;)) hmm....

                                  Comment


                                  • Joo ei siinä tilin määrässä mitään vikaa, tulee vaan liian harvoin. ;)

                                    Comment


                                      Maanantaina olis määrä viedä auto kansiremonttiin ja on sen verran isosta hommasta kyse että korjaamon omistaja oli vielä liikkeestä varmistanut että saako sen liikkeen laskuun tehdä. Asia on sovittu jo pari viikkoa sitten etukäteen ja piti olla ihan pässinlihaa niin nyt sieltä sitten oli ämpyilty vastaan että voivat EHKÄ maksaa noin tonnin verran.

                                      Mielenkiintoista olisi nähdä se taho joka tekee tuhannella eurolla ässän sahapukkiin kansiremontin. Soitin sitten ite perään ja mölysin aikani ja ehdotin että hinuri hakee auton pihasta pois ja teettävät itse jossain vai viedäänkö Laakkoselle?

                                      Todellinen hinta kaikkineen on varmasti 2-3k€. Kuinkahan tässä vielä menee tappeluksi tämä homma... Kyllä se myyjä sitten puhelun lopuksi taas suostui maksajaksi, täytyy varmaan pyytää sama kirjallisena.

                                      Comment


                                        Ilman muuta kirjallisena! Tuosta kun remontti on tehty ja aletaan maksumiestä etsiä, niin siinä kohtaa ei varmaan ole kiva alkaa enää vääntämään kättä, että montako euroa sitten ovat valmiit maksamaan...

                                        Comment


                                        • Alkuperäinen kirjoittaja hopsis Näytä viesti
                                          Maanantaina olis määrä viedä auto kansiremonttiin ja on sen verran isosta hommasta kyse että korjaamon omistaja oli vielä liikkeestä varmistanut että saako sen liikkeen laskuun tehdä. Asia on sovittu jo pari viikkoa sitten etukäteen ja piti olla ihan pässinlihaa niin nyt sieltä sitten oli ämpyilty vastaan että voivat EHKÄ maksaa noin tonnin verran.

                                          Mielenkiintoista olisi nähdä se taho joka tekee tuhannella eurolla ässän sahapukkiin kansiremontin. Soitin sitten ite perään ja mölysin aikani ja ehdotin että hinuri hakee auton pihasta pois ja teettävät itse jossain vai viedäänkö Laakkoselle?

                                          Todellinen hinta kaikkineen on varmasti 2-3k€. Kuinkahan tässä vielä menee tappeluksi tämä homma... Kyllä se myyjä sitten puhelun lopuksi taas suostui maksajaksi, täytyy varmaan pyytää sama kirjallisena.
                                          Ens kerran kun poikkea Clas Ohlsonilla tjsp, niin otappa sanelukone kätöseen.
                                          Näppärä vehjes. Auttaa kummasti molempia osapuolia muistamaan mitä tulikaan lausuttua.

                                          Comment


                                          • Onhan noissa nykyäajan kännyköissäkin tallentamis mahdollisuus. Ei jää epäselväksi mitä on puhuttu.

                                            Comment


                                              Miten mulla on sellanen muistikuva, että vastapuolelle pitäisi kertoa, että puhelu nauhotetaan? Eli salaa ei voi tallentaa.

                                              Comment


                                                Voi tallentaa kertomatta, mutta tallennetta ei voi käyttää mihinkään ilman vastapuolen lupaa. Ei edes kaverille voi äänitettä soitella. Tämäkään tieto ei ole faktaa, vaan omaa mutuilua.

                                                Comment


                                                  Kai sitä omia puheluitaan tallentaa voi mutta ei ole A: hyvän tavan mukaista nauhoittaa kertomatta B: millään tapaa kelvollista todistusaineistoa missään.

                                                  Kirjallisena tuota nyt pyysin ja laitoin vielä laskelman mukaan että miksi niin ja näin suurista summista on kyse. Kai sillä tonnilla vois juur johonkin rivinelariin tehdä kansityöt, jos myyjä vaan ei ole ollut ihan perillä siitä todellisesta työmäärästä.

                                                  Comment


                                                  • B: millään tapaa kelvollista todistusaineistoa missään.
                                                    Onko tää koettu raastuvassa vai ihan heitttona? Suomessahan ei ole yleistä sääntöä että laittomastikaan hankitut todisteeti eivät kelpaisi.

                                                    Comment


                                                      Ei mitään faktaa ole mutta jostain olen näin antanut itseni ymmärtää. Eihän esim. valvontakameroissa ole juuri koskaan mikrofoneja käytössä syystä että keskusteluja ei saa nauhottaa. En tiedä syitä.

                                                      Comment


                                                      • Lähipiirissä koettua:

                                                        Henkilö X soittaa -> puhelimesta nauhoitin päälle. Nauhoituksesta ei ole mainittu kyseiselle henkilölle. Puhelu loppuu ja puhelin toimitettu seuraavana päivänä sinivuokoille. Pätevä todiste tutun tapauksessa joka päätyi lähestymiskieltoon eikä mitään mutinoita mistään suunnasta ole tullut.

                                                        Että voi noita näköjään oikeasti hyödyntää tarpeen tullen.

                                                        Comment


                                                          Kaikki keskustelut, jotka on tarkoitettu kuultavaksesi (olet osallinen tai osallisille ilmoitettu sinun olevan kuulolla) on luvallista tallentaa ja käyttää myöhemmin tilanteissa, joilla on yhteys keskustelun sisältöön.

                                                          Näin asian ilmaisi tuttavani, joka on poliisiviranomainen.

                                                          Televisiosta ja elokuvista tuttu amerikkalainen "ilmoitusvelvollisuus tallentamisesta" ei ole Suomen lakien puitteissa tarpeen.

                                                          Hopsiksen kannattaisi tässä vaiheessa ensimmäiseksi (kun vielä muistaa hyvin) kirjoittaa muistiinpanot puhelinkeskustelusta, mukaanlukien keskustelupartnerin nimen, puhelun päivämäärän ja kellonajan (jos löytyy vielä kännykän lokista). Joskus on melko voimakas vaikutus pelkästään sillä, kun vastapuolelle kertaa aiempien keskustelujen faktoja, jotka vastapuolikin tietää todistettaviksi. Tarkoitan sitä, että jos hän ei muista täysin samoin kuin sinä, mainitsemasi kellonajat ja muut faktat voivat saada hänet uskomaan, että sinä todellakin muistat paremmin (tallenteiden tukemana tai ilman).

                                                          Kannattaa myös lähettää nämä keskustelun pääkohdat (siis vain faktat, ei omia tunteita) sähköpostilla kyseiselle henkilölle (muista rastittaa sekä toimitus- että lukukuittauspyyntö). Jos hän ei niitä replynä kiistä, niin oletpa taas askeleen lähempänä. Älä siis lähetä tätä sähköpostia keskustelupartnerisi esimiehelle. Hän saattaa olla halukkaampi kieltämään alaisen myöntymiset kustannuksiin, varsinkin ennen niiden syntymistä.

                                                          Aina parempi, jos saat kirjallisesti myöntävän vastauksen kustannuksien hyväksymisestä.


                                                          OT:na tuohon tallentamiseen: keskustelun tallenteiden esittäminen kolmannelle osapuolelle pelkässä "show off"-tarkoituksessa ei siis ole sallittua. En osaa sanoa, mitä yksityisyyden suojaa se loukkaa. Ei ole ollut mielenkiintoa kysellä tarkemmin, rehellisenä yrittäjänä itseäni kun pidän.

                                                          Comment


                                                            Vielä odotellaan sähköpostivastausta. On tässä nyt se hyvä puoli että korjaamonpitäjä eli remontin toteuttavan tahon edustaja oli samalla kertaa paikalla ja hänkin sai remonttiin luvan myyjältä puhelimessa. En ainakaan ihan yksin ole mielipiteineni jos tulee jatkossa ongelmia.

                                                            Tähdennetään nyt että tähän asti autoliikkeen puolesta kaikki on mennyt täysin asiallisesti pientä venkoilua lukuunottamatta, saattaa sekin mennä osin kommunikointiongelmien piikkiin kun autoliikkeen kesälomien takia olen kahden eri ihmisen kanssa tätä asiaa jupunnut. Ja kai se kuuluu heidän tehtäviinsä vähän koittaa kepillä jäätä, ei kai kukaan tuollaisia remontteja mielellään maksa.

                                                            Comment


                                                              Puhelinmyynnissä käyttävät tallennetta sopimuksen syntymisen todisteena. Siis lähinnä nämä kusetusfirmat, jotka soittelevat pienyrittäjille ja myyvät jotain mahdollisimman hämärää. Tapaan toki kuuluu myös tarkoituksenmukaisesti johtaa harhaan "sitovan sopimuksen syntymisestä" piilottaen sen kaiken lööperin sekaan. Tai oikeastaan lähettävät yleensä vain laskun, että tässä puhelimitse tilaamanne...

                                                              Comment

                                                              Working...
                                                              X