Kuulutus

Collapse
No announcement yet.

Nyt ottaa päähän!!!

Collapse
X
 
  • Suodata
  • Aika
  • Näytä
Clear All
new posts

    Pistin taloyhtiöön esityksen autojen lataamisen sallimisesta, niin arvattu lopputulos ja hallitus torppasi. Kielto on ja pysyy ja ei saa ladata vaikka olisin omalla rahalla vaihtanut lämmitystolpan latausrasialliseen, jossa sähkömittari.(ja että olisi rajattu vielä latausvirta max 8A tai 10A, ettei tule ongelmia kaapeloinnin kanssa)
    Pitää viedä vielä yhtiökokoukseen asia, mutta taloyhtiön ollessa melko eläkeläispainotteinen, niin lopputulos melkein varmuudella sama.
    No ompahan jatkossa hyvä syy kieltäytyä talkoista: Ei mitenkään ehdi, kun olen lataamassa autoa Prismassa. :)

    Comment


      Saitko edes faktoihin perustuvaa perustetta kiellolle? Tietysti jos on mitoitettu vain lohkolämmittimille lämmityspaikat niin onhan tuo 8A:kin jo 3-4 kertainen lohkolämmittimeen verrattuna.

      Comment


        Ei mitään syytä kerrottu, että vain että kielto pysyy voimassa. Tolpillehan tulee keskuksesta syöttö 25A per tolppa, tolpissa 2x16A sulakkeet ja sisätilanlämmittimen käyttö on sallittua.
        25A perusteella ymmärtäisin kyllä, että rajataan latausvirta 8A tai 10A.
        No vien asian yhtiökokoukseen kesäkuussa, tämä oli myös isännöitsijän ohje asiaan.

        Comment


          Asia kannattaa sinne kokoukseen pohjustaa sitten aika hyvin, ja vaikka jo valmiiksi puhua osakkaille jotka mahdollisesti myös olisivat latausta vailla. Jotain kustannusarvion tynkää, millaisen osuuden voi avustusta hommaan jne. Se että voi käyttää sisätilanlämmitintä ei vielä takaa mitään. Meillä on 40 autopaikkaa, sisätilalämmitintä voi käyttää mutta kartoituksessa jos halutaan vähän edes saada voimaa lataukseen ei nykyisillä liitännöillä ja kaapeleilla yli yhdeksää autoa ladata samaan aikaan. Tai siis edellisessä asunnossa tietenkin...

          Comment


            Sen verran pohjustan kuin edelliseenkin esitykseen. Tottakai, jos tähän lähdetään 11kw latauspisteitä asentamaan, niin tullaan tilanteeseen, että sähköliittymää myöten täytyy päivittää kaikki. Jos edes 3,6kw halutaan kaikille, niin tarve tulee vähintään nousujohdot uusia katoksiin. Tästä syystä ehdotuksessani oli, että 8/10A riittäisi. Mutta ei minulla kiiinnostusta ole lähteä suurempia latauspisteitä "isolla" rahalla päivittämään.
            Tässä tuskin tulee asuttua enää ensivuotta paljon pidemmälle, puhumattakaan että tuon hybridin kanssa en tarvitse tuota 8A nopeampaa latausta kotioloissa.
            Olisin voinut tuohon vaihtaa lämmitystolpan versioon, jossa lämmitys/latausasema samassa. Työn kautta tämän voisin hankkia edukkaasti ja asennuksenkin saisin hoitumaan. Kustannukset olisi jääneet 300-400€.

            Comment


              Menisikö perusteluna läpi että haluat lämmittää autoa kuten muutkin ja siksi lataus johto täytyy pitää kytkettynä? :)

              Comment


                Itsehän joutuisin maksamaan pätkitystä lämmityssähköstä 25€/kk, lisäksi autopaikalle olisi yli 500m kävelymatka kotoa.

                Jätän siis edelleen polttomoottori auton tolpan kautta lämmittämättä, koska voin pysäköidä auton tuohon kadunvarteen alle 100m säteelle rapun ovesta hyvinkin helposti.

                Comment


                  Näitä myös selvittänyt, ei ole yhtiössä helppoa. Taloyhtiön pitää hoitaa myös tolpasta otetun sähkön hinnoittelu, mahdollinen mittarinluenta ja laskutus. Tämä parhaassa tapauksessa, kerrottuna kaikilla mahdollisilla käyttäjillä, yhdenvertaisuuden perusteella.
                  Jos muutama paikka riittäisi ja paikat eivät ole nimettyjä - voitaisiinko esimerkiksi kolme paikkaa varustaa latauspisteillä taloyhtiön kustannuksella (etäluennat ym.)?

                  Comment


                    Eikö taloyhtiöillä ole mahdollisuutta laskuttaa käyttäjiä laturin käytöstä samaan tapaan kuin joka marketin ja huoltoaseman pihassa olevilla julkisilla latureilla? Tägillä lataus käyntiin ja lasku tulee perästä. Luulisi olevan firmoja jotka tarjoaa tähän valmiin paketin. Aina parempi yhtiölle jos asian monetisoi ja perii vielä jonkun hallinnointimaksun, samaan tapaan kuin parkkiruuduista ja lämmitystolpista jo nykyään.

                    Comment


                      hopsis Meillä on työpaikalla latauspisteet, applikaatiolla lataus käyntiin ja veloitus menee luottokortilta. Sähkön hinta on se mitä firma ja palveluntarjoaja ovat sopineet. Kyllä tämä varmasti soveltuu myös taloyhtiöön, sähkön hinta on sitten ihan oma juttunsa.

                      Comment


                        Niin, työpaikalla, muotoilin kysymyksen vähän ohuesti. Tarkoitin että onko siihen joku juridinen este että taloyhtiö ei voisi toimia niin. "Se vaan ei toimi Suomessa." - argumentti kun on nykyään enemmän sääntö kuin poikkeus.

                        Comment


                          Ei siihen mitään muuta estettä ole kuin se, että haluaako taloyhtiö lähteä hankkimaan latauspisteitä siitä huolimatta, että osakas on itse valmis maksamaan kustannukset. Ongelmaksi voi kyllä jonkun palveluntarjoajan kanssa hinnoittelu, koska ihan hyvää hyvyyttään operaattorit ei latusinfraa ylläpidä. Osakkaalla ei siten ole kummoisiakaan mahdollisuuksia vaikuttaa latauksen hintaan, operaattori ottaa sen mitä ottaa. Jos latauslaite on osakkaan itsensä maksama, niin silloin sähkönhinta on osakkaan sähkösopimuksesta kiinni.

                          Comment


                            Mun taloyhtiön isännöitsijä sanoi että taloyhtiön sähkösopimuksen mukaisella hinnalla menisi lataussähkö, koska latausasema on kytketty (kysymässäni tapauksessa) taloyhtiön sähköverkkoon. Laskutus esim. valokuva energiamittarista kerran vuodessa.

                            Comment


                              Kyllä, tuossa tapauksessa se menee taloyhtiön sähkösopimuksen hinnalla ja tässä piilee vastarannakiiskien peruste vastustaa koko hanketta. Taloyhtiön käyttämä sähkö veloitetaan jokaiselta osakkaalta hoitovastikkeessa ja selitäpä tämä sitten niille vastustajille, että heidän ei tarvitse maksaa yhden osakkaan käyttämästä lataussähköstä senttiäkään.

                              Comment


                                Jannekk tuossa tiivisti hienosti ongelman. Ja jakeluun kun ei mene, että homma toimisi ihan samalla tavalla, kuin vesilaskun tasauksessa.
                                Siitä myös taloyhtiö tilittää takaisin tai osakas maksaa lisää riippuen onko ylittänyt vai alittanut ennakkoon sovitun määrän.
                                Eli minulle sopisi ihan hyvin maksaa esim 15€/kk vastiketta lisää joka kuukausi latauksesta, joka sitten vuoden lopussa tasattaisiin mittarilukeman perusteella. Prikulleen sama systeemi, kuin jo käytössä vesimaksussa.
                                Ja meidän yhtiössä vesimaksun suuruus on määritelty jokaiselle osakkaalle erikseen heidän oman edellisen vuoden kulutuksen perusteella. Samaa voisi tässä hyödyntää, jos ei sähköautoa/hybridiä niin maksu 0€/kk.
                                Viimeksi muokannut Cid; 28.3.2023, 17:08.

                                Comment


                                • Appiukko kuoli reilu viikko sitten. Harmittaa tietenkin, kun oli mukava mies ja tunnettu yli 20v. Tavattiin vieläkin useasti viikossa ja oli aikoinaan hyvä apu taloa rakentaessa. Viime aikoina apu oli sitten minun puolelta. Olisin auttanut vielä pitempäänkin, mutta kohtalo päätti toisin.

                                  Comment


                                  • Meni quiafe diffu sivu suun..ei pitäs empiä kun bongaa puoleen hintaan.

                                    Comment


                                    • Alkuperäinen kirjoittaja Kilu7 Näytä viesti
                                      Appiukko kuoli reilu viikko sitten.
                                      Nyt on sitten ruumiinavaus suoritettu, kun IF ei ole kyennyt tunnustamaan työperäistä ammattisairautta. Sieltä se asbestoosi kuitenkin ilmeni, jonka jo 3 erikoislääkäriä totesi yli 10v aiemmin, mutta IFille se ei kelvannut. On tämä vakuutusyhtiöiden kanssa toimiminen täyttä vittuilua.

                                      Comment


                                        Kyllä, näyttää olevan: https://www.helsinginuutiset.fi/paik...R4uRytZo15lP_I

                                        Comment


                                          Jos asioiden myyminen on vaikeaa, niin ei ostaminenkaan näköjään ole helppoa. Jos selkeästi (25%) ylihinnoiteltua yrität tingata järkevillä perusteilla hyvin asiallisesti, saa vastaukseksi vittuilua eikä minkäänlaista vasta tarjousta. Tämä polkupyörä foorumilta. Nyt neljästä moottorisahasta laittanut viestiä torissa tai facebookissa. Osa ei lue viestejä ja osa lukee, mutta ei vastaa mitään. En edes tinkaa, vaan kysyn leikkuu vehkeiden kuntoa ja mahdollista manuaalin olemassa oloa. Ja koska vois tulla noutamaan. Laitan vielä puhelin numeron siihen että isäntien ois helpompi vaikka soittaa. Pakko varmaan ostaa uusi. Eipä noiden yläkahvasahojen kohdalla edes paljoa säästä ostamalla käytettyä.

                                          Comment


                                            Isäntä ei paljon viestejä lue. Soittaja on voittaja.

                                            Comment


                                              Mihinkäs soitat, kun ei oo puhelin numerot näkyvillä ja myyjän nimenä lukee ”markku”

                                              Comment


                                                Se on kyllä Tori.fi:ssä perseestä ettei myyjän puhelinnumeroa enää näe.

                                                Comment


                                                  Osalla on numero näkyvillä ja osalla ei. Monesti jälkimmäinen. Naamakirja vissiin jopa piilottaa ilmoituksista puhelin numerot.

                                                  Comment


                                                    No juu, siinä tapauksessa ostajana itekin valkkaan seuraavan ilmoituksen jostain missä numero näkyy.

                                                    Ei oikein nappaa se tsättäilykulttuuri. Vanhan liiton kasvattina soitto ja kaupat (tai ei) saman tein. Ei jaksa sitä viestittelyä. Ja jos jotain oon myymässä ja yöllä 03.50 tulee viesti "40e" ilman mitään muuta niin vastaamatta jää, vaikka soittajalle olisin myyny sillä hinnalla tavaran heti.

                                                    Comment


                                                      Asiaa sivuten. Koitan käydä kauppaa TT:stä. Ensin vastattiin viesteihin nätisti mutta nyt enää lukee viestit mutta ei vastaa.

                                                      Comment


                                                        Ylivoimaisesti suurin osa Tori palvelun ostajista on tänä päivänä sellaisia et kun yhteydenotto tulee niin ei mitään Moi tai hei siihen alkuun ja lisäksi ei edes vaivauduta loppuun kirjoittaan omaa nimeään joka yleensä on eri kuin nimimerkki millä on rekisteröidytty. Ehkä sitä on sit jo vanhanaikainen kun kuvittelee et normaalit käytöstavat olisi vielä voimissaan.

                                                        Comment


                                                          Saaga jatkuu, sain yhden sahamyyjän kiinni. Kysyin koska voi noutaa. Sanoi että lauantaina sopii kun ei kerkeä muulloin. Äsken laitto että myi sahan. Aivan.

                                                          Comment



                                                          • Minä en taida enää myydä mitään käytettyä tavaraa, enkä edes uutta. Tullaan ostamaan todella edullinen käytetty tavara ja tarkastetaan se. Sitten perään itketään, ettei ollutkaan riittävän hyvä. Muutenkaan en enää jaksa mitään tinkausta hinnasta, kun se on 10% uuden hinnasta ja toimiva. Mieluummin kuskaan varaston ja autotallin ylimääräiset tavarat metallijätteeseen ja kaatikselle. Hakkaan ne sitä ennen varmasti aivan paskaksi.


                                                            Comment


                                                              Saksasta kotiin paluu alkaa aina vituttamaan. Pitäisikö vaan muuttaa sinne kielitaidottomana?

                                                              Comment

                                                              Working...
                                                              X