Kuulutus

Collapse
No announcement yet.

Nyt ottaa päähän!!!

Collapse
X
 
  • Suodata
  • Aika
  • Näytä
Clear All
new posts

    Taitaa tulla kokonaan uus kone. Versio 0.2 lisää kierroksia ja puristusta.

    Comment


    • Ei nyt enää kuumota, mutta eilen ajaessani Kouvolasta takasin Lahteen, ihmettelin jonkun traktorikuskin toimintaa. Iitin jälkeen lähestyttäessa Arolaa muuttuu kasikymppinen rajoitukselle 60 kmh ja siitä lähes heti 50 kmh, josta alkaa myös sulkuviivat. Ohi siis ei pääse. Edessä joku traktorikuski, joka ei sitten vaivaudu siirtymään sivuun vaikka niistä ladonoven kokoisista peileistä hyvin näkee, että takana on jonoa Arolasta Ivaloon saakka. Mikä helvetti siinä on, että vaikka paikkoja vetää sivuun olis ollu silläkin matkalla varmaan ainakin kymmenen, niin että parin kilometrin jono rekkoineen kaikkineen olisi päässyt ohi, niin ei vaan voinut antaa tilaa… :o Piti vaan jurnuttaa kolmeekymppiä edessä ja pidätellä jonoa perässään…

      Comment


        Itsekkyys, se siinä on.

        Comment


          Pakko sanoo että se nyt on ihan sama mitä sä teet tommosella hitaammalla vehkeellä liikenteessä. Se on aina jonkun mielestä väärin, esim. jos se olis vetänyt dösärille sivuun ja sitten lähtenyt sieltä uudestaan liikkeelle niin jonkun eteen olis törkeästi vetänyt. Se olis vaan joku muu huomannut tämän.

          Comment


          • Ei sitä kyl montaa kilometriä ilkeäis jonoja perässään vetää vaikka mikä olis. Yleensä traktorilla ajellessa päästin mahdollisuuksien mukaan porukan ohi, rekat etusijalla. Audeja ja Volvoja ei ollu niin kiirettä päästää ohi, ne osaa yleensä ohittaa jos pätkä on semmoinen että paikkoja turvalliseen ohitukseen on.
            Jos yhdenkin onnettomuuden voi tuolla toiminnalla välttää, niin sitten ylimääräisen kiihdytyksen ajanhukka ja polttoainekulu on pikkuraha...

            Comment


            • Traktorilla ajeas kyllä tulee annettua tilaa jos näyttää jonoa syntyvän. Samaten jos näkee rekan vasta kauempana ja sattuu edes niin tulee sovitettua vauhtia siten että siinä pääsee rekalle tilaa antaa. Muut kun helposti ylensä pääsee, mut rekka kun sattuu niin alkaa jonoa kertyyn. Ei juurikaan haittaa omaa ajoa toi tien antaminen verrattuna siihen että sit tulee niitä väkisin ohi tulevia.

              Lakikin myös velvoittaa hidasta antamaan tietä.

              Comment


              • Ei ole pahemmin kokemusta(tai ei ollenkaan) kokemusta muusta suomesta, mutta Quattro 20v on oikeassa. Aivan sama, milloin annat tietä, niin seuraavaa heikkohermoa kyrsii, kun olet sen edessä. Ei voi elämä olla minuutista kiinni(tai kahdesta) ja jos on, niin huonosti menee. Eilen ajelin Helsingissä Kehä1:stä ja veli virolaiset veti 70:nen rajoituksella 100km/h. Ja seuraavissa valoissa (Otaniemi)oltiin peräkkäin. Eihän ne sakkoja saa, mutta ei ne mitään siitä hyötyneetkään. Paitsi kauhea kiire, mihin, koska kumminkin ollaan samoissa valoissa. Jotkut härvelit ei vaan kulje kovempaa(aurauskalusto) )Se vaan on näin. Jos rekka hyytyy ylämäessä 60km/h nopeuteen, niin ei sillä kuskilla ole mitään tehtävissä. Häviät 30s siinä mäessä, mutta ei tarvitse ottaa pulttia sellaisesta asiasta, johon toinen ei voi vaikuttaa. Mutta taas olet onnellisesti kotona, vaikka 2min myöhemmin. On se kauheata. Käytä 2min hyödyllisti, koska olet sen omalla ohittelulla saavuttanut. Ja muut kärsii hullusta ohitteliasta.

                Comment


                  Sen kummemmin ottamatta kantaa muuhun, tuo "seuraavissa valoissa oltiin peräkkäin"-ajattelu on aika itsekeskeistä. Jos ajaa vaikka tuhat kilometriä pitkän siivun niin on sillä jo merkitystä ohittaako hitaamman ennen niitä ensimmäisiä valoja vai ajaako koko matkan hitaamman takana. Vaikka ohitetusta se lyhyen tarkkailuajan puitteissa näyttääkin siltä että mitään ei ole saavutettu niin pitkässä juoksussa hyötyä kertyy.

                  Ite kun hinkkas laiskalla shitterillä reilun 50km päivässä niin matkaan meni aina se sama aika. Sit satunnaisesti kun kävi ässäaudilla niin matka-aika oli 5min vähemmän vaikka ei ajanut ylinopeutta. Säästö tuli siitä ettei tarvinnut hinkata allr rajoituksen.

                  Onko se 5 minuuttia sitten paljon vai ei... no sitä sopii vaikka vuoden päivät kokeilla. Aina kun pääsee töistä kotiin niin jää kotipihassa autoon viideksi minuutiksi istumaan ja fiilistelemään.

                  Comment


                    Ohittamisessa pitää vähän käyttää pelisilmää ja suhteuttaa riskit jäljellä olevaan matkaan. Lokakuussa ajoin 600km siirtymää ja pääsääntöisesti ohitin kaikki vähänkin rajoitusten alle ajavat. Paitsi kun edessäoleva jono näytti noin 3km pitkältä ja seuraavaan käännökseenkin oli navigaattorissa enää 70km, niin päädyin ajamaan 100 alueella jonon mukaista kahdeksaakymppiä. Viimeisen 50km matkalla katselin erään yariksen raivokkaita ohitusyrityksiä ja se pääsi minusta ja kolmella edelläajavasta ohi, eikä se ollut minusta kovin järkevää, vaikka se ois ollu ajamassa kuuhun ilman kusitaukoja.

                    Comment


                      No aika kusipäisen viestin kirjoitin tossa aiemmin jos näin jälkeenpäin lukee. :)


                      Siis kyllä itsekkin tulee päästettyä jono ohi jos sinne sellanen ensin kertyy, on vaan niin paljon kokemusta myös siitä että kun siellä on vaikka kaksi autoa perässä ja ohitus paikkoja on jos suorittaa dynaamisen nilkan ojennuksen mutta kun ei, sit tulee niitä kun roikutaan ikkunasta ulkona ja näytetään keskisormea varmuuden vuoksi kahdella kädellä (koska sehän on paljon tehokkaampaa) ja sit soitellaan firman toimarille ja haukutaan kuskit kun on tientukkona.


                      Toissa kesänä ajoin vihdintietä n.6km kehäkolmoselta ja kolme kertaa soi puhelin. Oli siis neljä mestaa matkan varrella mitä tehtiin, myönnetään että se kaivinkone ei ole maailman nopein mäissä mut wat kan jyy doo.

                      Comment


                        Mielestäni oikein hyvin kirjoitettu se edellinen ja nyt vielä aukaistuna antaa syvyyttä.

                        Itse enemmän nostan vielä tuota näkemystä, että ohittajalla / jonossa ajavalla se ongelma on (itsekkyys, minä minä minä), jos siitä pitää närkästyä kun tietä muut lailliset tienkäyttäjät käyttävät.

                        Comment


                          Kylläpä ei harmita kun ei enää tarvi työn perässä hangata tuolla maanteillä. Ei olla enää monen viikon päässä siitä kun jyvänkätkijät siirtyy taas koneidensa kanssa tielle. Kumpa se olisikin niin että sattuisi ensimmäisenä siihen taakse ja voisi mennä ohi vaan jos siinä on jo 30 autoa eikä ensimmäiset uskalla ohittaa niin mitään sieltä takaa ei tilanteelle voi. Sitä voi toki koittaa suhtautua ja ajatella pörröisiä ajatuksia mutta noinkohan se traktorikuskikaan viihtyisi jos siirtyisi hänen eteensä ajamaan vaikka 10km/h?

                          Sitä kun kerran kuuntelin viereisessä pöydässä kun tällainen vanhempi herrasmies avautui miten se ei ole kuin viisi minuuttia kun hän siitä kotitien liittymästä ajaa tähän, ei kenelläkään voi olla niin kiire että hänen tarvitsisi väistää. No lasketaampa tätä vähän auki. 5 minuuttia 100km/h rajoitetulla tiellä tarkoittaa normaalinopeudella noin 8.5km matkaa. Neljääkymppiä traktoriyhdistelmän takana samassa ajassa pääsee etenemään noin 3.5km. Jos sen jälkeen saa nostettua nopeuden takaisin sataseen niin menetetyn ajan hinta on 5 kilometrin matkaan kulunut aika eli kolme minuuttia. Ei kuulosta vielä kovin pahalta? Vaan jos autojono takana on jo 50 auton mittainen niin yhden traktoripapan aiheuttama viivästys viiden minuutin ajoilla onkin jo yhteensä 150 minuuttia.

                          Sitä voi miettiä ja perustella miten päin vaan mutta kyllä tuolla tavalla ajatellen ei jää epäselvää kuka on minäminäitsekäs.

                          Comment


                            Alkuperäinen kirjoittaja ^^BeBe Näytä viesti
                            Taitaa tulla kokonaan uus kone. Versio 0.2 lisää kierroksia ja puristusta.
                            VR pellin alle ja 16v vauhtiosat sopivasti myyntiin?

                            Comment


                              Vr sieltä otettiin pois painamasta aikoinaan.
                              Venoja vähä kierona.
                              Attached Files

                              Comment


                                Yleensä en auramiehistä valita tai vingu että pitäisi liittymiä tai muits varoa mutta nyt on taas pakko.

                                Mulla on siis liittymä pihalle tollasessa mutkassa ja mutka vielä mäessä.

                                Miksi sitä mutkaa pitää väen vängällä aurata leveämmäksi ja leveämmäksi pitkin talvea? Se on taas jo metrin leveämpi kuin muu tie ja menee jo ojan päällä. Aurauskepit on ajettu pois aikoja sitten, kävin lyömässä uudet (alkuperäiset ei ollu mun jäliltä) mutta nekin oli ajettu ojaan. Ja missä ne levityksen lumet on, no mun liittymässä tietenkin.

                                Aikasempina talvina koetin jopa että puhdistan itse traktorilla tosta pätkän tietä ettei ne lumet olisi mulla liittymässä vaan eihän se mitään auta kun pitää tuota mutkaa leventää. Lopetin sitten yrittämästä.

                                Jumalauta.

                                Comment


                                  Kannattaa varmaan olla kunnossapitoon yhteydessä, sieltä voisi jopa saada vastauksia kysymyksiin?



                                  Auramiehet varmaan auraa just niin kuin on käsketty ja jos käskyä ei saa muuttumaan niin ei muutu tuloskaan.

                                  Comment


                                    Käytännöllisesti katsoen aina, kun vaihtoaika HKI-Vantaalla on tunnin luokkaa tai vähemmän, eka kone on myöhässä. Päivän viimeinen lento Joensuuhun menee aika varmasti sivu suun, kyllä tässä olisi jo halunnut kotiin ajoissa viikon reissun jälkeen. Saman firman lennot onneksi, ei mene omaan piikkiin, mutta harmittaa kyllä.

                                    Comment


                                    • mk7 Golffissa ei toimi neliveto. Reilu vuosi sitten vaihdettu pumppu. näinköhän meni uudestaan, vai saako laittaa kättä syvemmälle taskuun.

                                      Comment


                                        Alkuperäinen kirjoittaja quattro20v Näytä viesti
                                        Kannattaa varmaan olla kunnossapitoon yhteydessä, sieltä voisi jopa saada vastauksia kysymyksiin?



                                        Auramiehet varmaan auraa just niin kuin on käsketty ja jos käskyä ei saa muuttumaan niin ei muutu tuloskaan.
                                        Tässä tiivistettynä muutama vuosi sitten käymäni keskustelu:

                                        - Voisitteko aurata ton mutkan niiden keppien mukaan ettekä levittää sitä ojan päälle?

                                        - Me aurataan se keppien mukaan

                                        -Ettepäs

                                        -Kylläpäs

                                        Jne.


                                        Toki asiaa mutkistaa vähän vielä sekin, että kyseessä on yksityistien pätkä kahden kaupungin tien välissä jonka kuitenkin kaupunki käytännössä auraa ja hoitaa. Kiitosta voi antaa siitä että on ne tuota kesällä lananneet ja soraa ajaneet enemmän kuin on sovittu, koska tuo olisi muuten poikki koko tie. Ongelmahan tuon tien kanssa näin mun näkökulmasta on se, että kaikki ajaa läpi tosta tuolta kaupungin rivareilta ja omakotitalo alueelta kun asfalttiteitä kestäisi n. 3min pidempään päästä keskustaan ja tuo tie ei oikein kesällä meinaa sitä autojen määrää kestää. Kaupunki ei halua tietä kokonaan itselleen toki ottaa..

                                        Comment


                                        • Julkisiin siirtyminen...ainakin nyt seuraavaksi pariksi kuukaudeksi. Helsinki on paha paikka, kun ei siellä usein käy, nyt kun oli siellä ja tajus, et tossa on mun ramppi ja teki ripeän kiihdytyksen, ni eikö takana ollut sit tumma Skoda, joka vilkutteli rampissa valoja ja halusi minut tien sivuun. Muisti myös "pienellä" summalla :/ Oma mokahan se mut hieman ottaa päähän siirtyä dösällä matkusteluun.

                                          Comment


                                            Jää enemmän aikaa some... siis omille ajatuksille...
                                            Pankin kanssa tässä pieni vääntö menossa, pitänee laittaa pankki vaihtoon kun asiat ei etene.

                                            Comment


                                              Kävelitkö Handelsbankenin aulaan muovikassillinen käteistä rahaa kädessä, "nää tarvis saada polttaan näppejä vähän vähemmän ja täällä kuulemma osattais auttaa".

                                              Comment


                                                Alkuperäinen kirjoittaja ville_the_pugman Näytä viesti
                                                Julkisiin siirtyminen...ainakin nyt seuraavaksi pariksi kuukaudeksi. Helsinki on paha paikka, kun ei siellä usein käy, nyt kun oli siellä ja tajus, et tossa on mun ramppi ja teki ripeän kiihdytyksen, ni eikö takana ollut sit tumma Skoda, joka vilkutteli rampissa valoja ja halusi minut tien sivuun. Muisti myös "pienellä" summalla :/ Oma mokahan se mut hieman ottaa päähän siirtyä dösällä matkusteluun.
                                                Pienenä offtopiccina:

                                                Täällä taasen emäntä jälleen kerran tuli pikavoiton kanssa kotiin. On se perkele, kun isäntä ei ole koskaan sakkoja saanut mutta emäntä ravaa muutaman vuoden välein keskustelemassa saako sen kortin pitää vai ei ;)

                                                Comment


                                                • Voihan se riippua osittain siitäkin, että minkälainen pelisilmä nilkan ojentelun suhteen on. Eli missä liikkuessa, mihin aikoihin, millaisissa tilanteissa jne. ajelee. Kyllä itsellänikin saattaisi olla kortti kuivumassa ollut jo useampaan otteeseen, jos oikeaan aikaan olisi ulkopuolinen taho ollut mittaamassa suoritusta.

                                                  Comment


                                                    Alkuperäinen kirjoittaja hopsis Näytä viesti
                                                    Kävelitkö Handelsbankenin aulaan muovikassillinen käteistä rahaa kädessä, "nää tarvis saada polttaan näppejä vähän vähemmän ja täällä kuulemma osattais auttaa".
                                                    Ei kun unohtivat pöyhiä pinkkaa ja nyt alimmaiset on homeessa...

                                                    Comment


                                                      Se vituttaa kyllä aina.

                                                      Comment


                                                        Baijerilaisen insinöörin sairaalloinen kiintymys torx kantaisia ruuveja kohtaan.

                                                        Täytyy mennä ostaa uusia hylsyjä.

                                                        Comment


                                                        • Opelista löytyy samaa settiä piti 2 sarjaa ostaa että sai huollettua. :D

                                                          Comment


                                                            Kiva ylläri.

                                                            Click image for larger version

Name:	hihna ja rulla.jpg
Views:	1
Size:	312,8 Kt
ID:	1644536

                                                            Comment


                                                              Onko ylläoleva Oulun tautia? Ruskehtava pöly.

                                                              Comment

                                                              Working...
                                                              X