Kuulutus

Collapse
No announcement yet.

Kodinkoneiden korjausketju

Collapse
X
 
  • Suodata
  • Aika
  • Näytä
Clear All
new posts

    #31
    Voiko sitten vika olla noissa?

    https://www.huoltopalvelu.com/epages...ectID=34036118


    E. Ei välttämättä juuri oikea osa.
    Viimeksi muokannut välkky; 14.12.2020, 21:18.

    Comment


      #32
      Ota ovi pois ja tarkista, voi olla että pärjää alasaranan liukupaloilla, huonolla tuurilla uus ovi jos sitä vielä saa.

      Comment


      • #33
        Alkuperäinen kirjoittaja mhaanpaa Näytä viesti
        ~10 vuotias AEG Santo S70408-KG jääkaappipakastimen jääkaappiosan ovi ei enää pysy kiinni, eli ei "imeydy" kiinni kuten normaalisti. Mistäköhän vikaa voisi etsiä? Tiivisteen putsasin ja tarkastin, en löytänyt siitä mitään ihmeellistä.
        Itselläni oli pakastimessa katkennut sulatus veden putki ja irronnut takaseinän läpiviennistä. Eli vuoti sieltä eikä " imaissut" alipainetta lämpötilaeron vaikutuksesta.

        Comment


          #34
          Drunkenmunky: Tarkoitatko tuota alasaranaa, osa nro 13A?

          Comment


            #35
            Tuossa kuvassa on liu'ut, mutta joo välisaranaa meinaan, muutama ovi ollut sellainen että saranatappi painunut oven sisään ja näin ollen ovi roikkuu ja ei mee kunnolla kiinni ja se ovi on entinen siltä puolen, avuksi kätisyyden vaihto.

            Comment


              #36
              Kyllä minä taas mieleni niin pahoitin. 5 vuotta vanhasta Siemensin astianpesukoneesta (Made in Germany) on astiakorien pinnoista (joiden väliin tulee lautaset) lähtenyt muutamista kohden muovipinnoite ja alla oleva teräslanka on sitten alkanut ruostumaan. Ilmeisesti pinnotteen alle on päässyt vettä tovin aikaa, koska pinnojen päät oli turvonneet ja kun niitä vähän sormeili, niin pinnoite irtosi ja alta paljastui jo tovin aikaa rauhassa ruostunt lanka. No eipä mitään, korejahan saa BSH:lta, ylä- ja alakori yhteensä 312 euroa plus toimituskulut. Kotimaisista verkkokaupoista ei halvempia löytynyt, Saksasta kyllä löytyy mutta sikäläisistä liikkeistä hetikään kaikki ei toimita Saksan ulkopuolelle. Ebay on vielä katsomatta. Edellinen kone oli 15 vuotta käytössä ja korit oli edelleen täysin moiteettomat. Tarkistin silloin kun kone vaihtui, ettei vanhasta koneesta sopinut korit uuteen koneeseen, muuten olisin hillonnut korit varaston perälle.

              Niin, en minä sitä enää ihmettele, miksi ihmiset luiskaa muutaman vuoden vanhoja koneita kierrätykseen, jos tuollaiset korit maksaa puolet uuden koneen hinnasta. Katselin muiden varaosien hintoja tuohon tiskariin, ei ne niin hullun kalliita muuten ole. Aquastop ja tehomoduli on kalleimmat, muuten ei kovinkaan monta yli sadan euron osaa löydy.

              Comment


                #37
                AEG:n lämpöpumpputekniikalla oleva kuivaava pyykinpesukone lopetti jälleen kerran kuivaamisen. Ensimmäisellä kerralla kolmisen vuotta sitten edes huoltomies ei löytänyt vikaa, ja kone vaihdettiin takuun piikkiin uuteen samanlaiseen.

                Uusi kone toimi aikansa kunnes alkoi tehdä samaa. Taas kutsuttiin huolto paikalle (eri firmasta) ja nyt koneista oli jo tullut sen verran yleisempi, että huoltomies tottuneesti avasi yläkannen ja irrotti suodattimelta rumpuun menevän putken. Siellä oli nukkaa tuubin täydeltä ja ilma ei siis kiertänyt.

                Eilen tein putken putsauksen itse.
                Click image for larger version  Name:	IMG_20201219_181240.jpg Views:	0 Size:	93,2 Kt ID:	1906657
                Viimeksi muokannut TeroPee; 20.12.2020, 08:33.

                Comment


                  #38
                  Ei kodinkone vaan tasapainotuskone, kuulunee ehkä kuitenkin tähän ketjuun.

                  Siis Launch vuodelta 2006, toiminut moitteettomasti kunnes eräänä päivänä tehovastuksesta tuli savut ulos ja laukaisi vikavirtasuojan. Vikavirtasuojan nollauksen jälkeen tekee sellaista että moottori lähtee pyörimään saman tien kun päävirrat laittaa päälle, ei ole merkitystä vaikka turvakytkin olisi auki tai näyttö/käyttöpanelin (main board) liittimet kokonaan irti tuolta "power supply boardilta".

                  Tehovastus on siis uusittu ja power supply board kävi sähkärin tutkittavana eikä vikaa löytynyt. Olisiko kellään ideoita mitä seuraavaksi?
                  Click image for larger version  Name:	WhatsApp Image 2021-08-27 at 17.20.23.jpeg Views:	0 Size:	33,8 Kt ID:	1926850
                  Click image for larger version

Name:	20210926_115545rs.jpg
Views:	1658
Size:	120,4 Kt
ID:	1926855
                  Attached Files
                  Viimeksi muokannut TDIq; 26.9.2021, 14:41.

                  Comment


                  • #39
                    Katso nuo releet, oisko kärjet hitsaantuneet kiinni?

                    Comment


                      #40
                      On niin yksinkertaisen näköinen kortti että eipä siinä tosiaan muuta oikein voi olla kuin relevika. En jaksa millään uskoa että vika olisi ohjauslogiikan puolella.

                      Comment


                        #41
                        13v vanha kaappipakastin sammuilee, ei näytä vikakoodia niin onkos siitä aineet vähissä? Alkaa kylmentää uudestaan mutta sammuu uudestaan. Saakos niitä täytettyä ja kannattaako enää?

                        Comment


                          #42
                          Alkuperäinen kirjoittaja TeroPee Näytä viesti
                          AEG:n lämpöpumpputekniikalla oleva kuivaava pyykinpesukone lopetti jälleen kerran kuivaamisen. Ensimmäisellä kerralla kolmisen vuotta sitten edes huoltomies ei löytänyt vikaa, ja kone vaihdettiin takuun piikkiin uuteen samanlaiseen.

                          Uusi kone toimi aikansa kunnes alkoi tehdä samaa. Taas kutsuttiin huolto paikalle (eri firmasta) ja nyt koneista oli jo tullut sen verran yleisempi, että huoltomies tottuneesti avasi yläkannen ja irrotti suodattimelta rumpuun menevän putken. Siellä oli nukkaa tuubin täydeltä ja ilma ei siis kiertänyt.

                          Eilen tein putken putsauksen itse.
                          Click image for larger version Name:	IMG_20201219_181240.jpg Views:	0 Size:	93,2 Kt ID:	1906657
                          Pari päivää sitten piti tehdä taas tämä homma. Kuvaa en ottanut tällä kertaa, mutta lamppu oli näköjään tällä kertaa lainassa toiselta muksulta ja noita pihtejä en käyttänyt. :)
                          ​​

                          Comment


                          • #43
                            Nyt tuo AEG kehitti uutta vikaa (AEG 9000 kuivaava pesukone). Ei lähde rumpu pyörimään ja ongelmia myös oven lukituksen kanssa. Olisiko piirikortti vika, kun osuu useampaan kohtaan. Tyhjennys pumppu kyllä pyörii ja ohjelmat pystyy valitsemaan, mutta itse ohjelma ei tee mitään. Aika kyllä lähtee osittain pyörimään, mutta mitään ei tapahdu.
                            Hihna ainakin on ehjä, moottorilta rumpuun. Mittarin kanssa voisi vähän tutkia, kun olisi jokin manuaali mistä vähän näkisi, mitä jännitettä pitäisi esim moottorin napoihin x mennä, kun sen halutaan pyörivän.

                            Edit
                            Koneen oma diagnostiikka antaa koodin E5E, kun kokeilee ajaa rummun pyöritystä. Ilmeisesti viittaa kommunikointi virheeseen piirikortin ja invertteri moottorin välillä. Taidan nyppäistä kortin pois ja katsoa onko liittimet ja juotokset ehjät. Muuten taitaa vaan olla itse kortti sökö, joltain komponentti tasolta.

                            Edit2:
                            Eipä tuosta silmillä pysty toteamaan mitään, ehjältä näyttää. Liian hentoista tekniikka nykyään :) Oletettavasti vika nyt on kuitenkin tuossa piirikortin ja invertteriyksikön välillä, tai näissä komponenteissa. Pystysikö tuon jotenkin toteamaan? Johdotukset nyt ainakin pystyy ihan ohmisesti käymään läpi, onko ehjät. Kuvissa näkyvä keltainen johdotus, on ilmeisesti joku väylä kaapelointi, millä invertteri ja äly keskustelee keskenään. Itse sähköt kulkee vahvempia punaisia johtoja pitkin.
                            Click image for larger version  Name:	2022-09-17 11.33.06_small.jpg Views:	0 Size:	74,2 Kt ID:	1946800 Click image for larger version  Name:	2022-09-17 11.50.05_small.jpg Views:	0 Size:	152,1 Kt ID:	1946801 Click image for larger version  Name:	2022-09-17 11.38.31_small.jpg Views:	0 Size:	150,4 Kt ID:	1946802 Click image for larger version  Name:	2022-09-17 12.12.52_small.jpg Views:	0 Size:	155,3 Kt ID:	1946804 Click image for larger version  Name:	2022-09-17 12.14.12_small.jpg Views:	0 Size:	144,5 Kt ID:	1946805
                            Attached Files
                            Viimeksi muokannut Razur; 17.9.2022, 11:50.

                            Comment


                              #44
                              Katos onko moottorin ja invertterin väliset johdot ehjät, muutamia on murtunut moottori päästä liittimen juuresta. Jos on niin ei muutaku uutta pääkorttia ja invertteriä. Lukko-ongelma voi johtua lämmitysvastuksen maavuodosta.

                              Comment


                              • #45
                                Pääkortin jo tilasinkin, ei vain ollut varastossa.. Odotellaan siis. Täytyisikö tuo invertteri uusia samalla, ei tuossakaan ulkoisesti mitään kärynnyttä näkynyt, eikä siinä kovin montaa komponenttiakaan ole. Pitää vielä tarkemmin nuo johdotukset tutkia, mutta moottorin ja invertterin välissä on siis ollut näissä jotain murtumia?

                                Comment


                                  #46
                                  Koneen sisällä ei ollut vissiin liikaa nukkamoskaa?
                                  Meillä Boschin 8 sarjan kuivuri täytyy välillä putsata huuhtelemalla letkulla kennoa. Siinä on "Self-cleaning" kenno, mutta juu ei se kyllä ihan riitä. Sen lisäksi vesipumppu on aivan liian tehoton, että se nostaisi nukkamoskat pois sieltä kennosäiliöstä veden mukana.
                                  Tämän kennon huuhtelun ja moskien poiston jälkeen laite aina kuivaan selkeästi paremmin, vaikka ei täydellisesti edelleenkään.

                                  Vielä pitäisi oppia purkamaan kuoret niin, että saisi tuon saman putkioperaation tehtyä omassa laitteessa.

                                  Comment


                                    #47
                                    Tuo neliöity liitin, niissä on ollut murtumia liittimen juuressa. Mittarilla kannattaa mitata johdot korttien välillä jos haluaa sen puolen varmistaa. Vaihtaisin itse molemmat, pääkortilta menee sähkö invertterikortille ja invertteri laittaa moottorin pyörimään, nyt uupuu pääkortilta moottorin pyörimistieto, koska se invertteri ei ohjaa moottoria.

                                    Noita on asiakkaiden kotivakuutuksiin korjailtu työn puolesta, niin ei ole kustannuksia tarvinnut hirveästi miettiä. Moottoreita en muista montaa vaihtaneeni, siksi niille uskalletaan nykyään myöntää 10v takuita. Voihan se moottorikin olla rikki ja sen jälkeen mennyt invertteri. Sen moottorin pystyy kyllä mittaamaan antaako loogisia ohmeja.
                                    Attached Files

                                    Comment


                                      #48
                                      Minulla alkoi wanha Gram OMI 60-01 T astianpesukone temppuilemaan, pestessä kuului rohiseva ääni että ilmeisesti kiertovesipumppu (?) alkaa olemaan tiensä päässä. No nyt se ei pidä mitään ääntä, ottaa veden sisään ja lämmittää sen, mutta siinäpä se. Ja pumppaa vedet ulos. Katselin että sellainen pumppu maksaa vajaa pari sataa, niin ei varmaankaan kannata alkaa kokeilemaan että korjaantuuko se sillä? Kone on kuitenkin yli 10 vuotta vanha.

                                      Comment


                                        #49
                                        Onhan sinne pumpun siiven väliin voinut mennä jotain tavaraa, pohja irti ja pumppu irti ni näkee siivet.

                                        Comment


                                          #50
                                          Joo, hyvin mahdollista koska suodatin oli aluksi ties miten kauan huonosti paikoillaan, ja puhdistuksen jälkeen se alkoi pitämään ääntä ja lopuksi hyytyi kokonaan.

                                          Comment


                                          • #51
                                            Nyt tuli tuo pääkortti uusittua, ei vaikutusta mihinkään, paitsi se ettei enää jostain syystä pääse testivalikkoon, josta sai ennen ajettua rumpua yms. Onko tuo sitten lue poistettu uudemmasta fw versiosta tai vaihdettu toisten nappien taakse. Mutta ilmeisesti siis pitää vaihtaa myös tuo invertteri.
                                            saakos tuon lämmitysvastuksen maavuodon ohmisesti mitattua? Mikä paikka alkaa maihin vuotamaan?
                                            Ja jos tuon moottorin mittaa, niin millaisia vastusarvoja sen ehjänä pitäisi tarjoilla?

                                            Edit Kokeilin napata tuon lämmitysvastuksen kokonaan irti, ainakaan tuolla ei vaikutusta luukkuun. On ja pysyy kiinni, ellei avaa manuaalisesti hätäavauksesta.
                                            Viimeksi muokannut Razur; 27.9.2022, 17:34.

                                            Comment


                                              #52
                                              Huoltoliike varmaankin ohjelmoi sen kortin sun koneen pnc koodin mukaan, ei vaikuta huoltotilan nappien järjestykseen ohjelmistoversiot. Vastuksen maavuoto toki mitataan navoista vastuksen runkoon ilman johtoja. Sieltä moottorilta voi mitata käämit sekä sen että käämit ei oo rungossa.

                                              Comment


                                              • #53
                                                Mittasin vielä tuon lämpövastuksen ohmisesti, ei ollut maavuotoja.
                                                Moottoria mittailin, niin tuossa kolmenapaisessa liittimessä keskimmäinen nasta on reunimmaisiin ohmisesti yhteydessä. Molempia vasten mittasin noin kolmen Ohmin lukemia, eli suorassa yhteydessä. Mutta kun pyöräytän moottoria, katoaa yhteys molempiin puoliin.

                                                Tuo kortti tuli suoraan AEG kaupasta, piti olla valmiiksi konfiguroitu vanhan version mukaisesti. Pitäisikö tuolle tehdä vielä kolmannen osapuolen jotain lisä ohjelmointeja?

                                                Comment


                                                  #54
                                                  No sitten ei periaatteessa tarvitse jos on valmiiksi ohjemoituna tilattu. Moottori kuulostaa ehyeltä, en kyllä ole koskaan ite mitannut, niinku aiemmin sanoin en edes muista vaihtaneeni niitä.

                                                  Comment


                                                  • #55
                                                    Itsellä lopetti viimeviikolla kuivaustoiminto tämmöisestä AEG:n kuivaavasta koneesta. Tuotehan on nyt muutaman kk mennyt takuun yli,mutta huollosta lähetetään ns.goodwillina heppu tutkimaan vikaa tässä jokupäivä.
                                                    ärsyttävä,kun hyvä kone ja juuri 2v kestää,no onneksi takuut näyttää tulevan vastaan vielä ajan päätyttyäkin.

                                                    Comment


                                                      #56
                                                      Luithan Kräki mitä TeroPee kirjoitti asiasta 13 viestiä ylempänä.

                                                      Comment


                                                      • #57
                                                        Luin,ja oma kone eri malli,muutaman vuoden uudempi. Kerron kun huoltomies käy,että onko sama ongelma. Mutta sitä ennen en viitsi itse vielä avata konetta,kun takuuseen menee.
                                                        siitä kirjoituksesta innostuin itsekkin kirjoittamaan viasta,sillä googlella ei löytynyt mitään muilta käyttäjiltä. Sattumalta huomasin tämän ketjun ja pim.

                                                        Comment


                                                        • #58
                                                          Nyt on vaihdettu sekä emokortti että invertteri. Ei tullut vielä kuntoon. Nyt testivalikosta kun kokeilee pyörittää rumpua, antaa vikakoodin E5F, eli ainakin koodi on muuttunut. Liekö nyt osunut sitten kakka tuulettimeen ja on myös tuo itse moottori kajahtanut.

                                                          Löytyisikö sen mittaamiseen parempia datoja, mistä nastoista pitäisi löytyä mitäkin vastusta? Tuo itseä tuossa ihmetyttää, kun vastusarvot häviää täysin kun käsin pyörittää rumpua, samalla kun noita vastusarvoja mittailee.

                                                          Comment


                                                            #59
                                                            Tämän takia ne vaihdetaan pareittain kerralla.

                                                            E5F Defective inverter board Defective wiring, defective main board. The cycle stops with the door locked (after 5 attempts)

                                                            Moottorin vikatilat päättyy numeroihin, voit koittaa tuleeko mittaamalla jännitettä moottorista niistä nastoista joista yhteys katkeaa, voit myös koittaa jättää moottorin johdot irti, vaihtuuko vikakoodi.

                                                            Comment


                                                            • #60
                                                              Kokeilin ilman, että moottori kiinni. Vikakoodi pysyi nyt samana, E5F. Eli kai se täytyy vielä tuokin uusia, sitten ei paljo olekkaan enää uusittavaa, satunnaisia antureita lukuunottamatta.

                                                              Edit: Tuossa toki edellisessä lukee, "Cycle stops with the door locked", kun tuo ovikaan ei aukea paitsi hätäavauksella, voisiko tuon lukon tilatieto puuttua ohjauselektroniikalta? Vai antaisiko jonkin toisen vikakoodin. Tuota lukkoa voisi jollain tavalla vielä kokeilla mittailla, jos tietäisi mihin nuo lukon tilatiedot tulee.

                                                              Edit2: Lukon käytin irti, nastat 3 & 4 menee ohmisesti kiinni (187ohm tjsp) kun luukun sulkee. Eli älyn pitäisi ainakin saada tieto, että ovi on kiinni. Mikäli johdotukset on vaan kunnossa. Voisi vielä kokeilla naksutella tuota sähköisesti, jostain syystä ei vain aukea paitsi käsiohituksella. Näkisi että onko lukko rikki vai onko ohjaus jumissa.

                                                              Löytyykö näistä koneista mistään oikeasti mitään johdotus kuvia tai vastaavaa, mistä voisi vähän katsoa kuinka näiden pitäisi mennä ja voisi sen perusteella jonkin verran mittailla. yrittänyt googlettaa, mutta eioota tarjoilee.

                                                              Viimeksi muokannut Razur; 10.10.2022, 19:54.

                                                              Comment

                                                              Working...
                                                              X