Kuulutus

Collapse
No announcement yet.

Android kapulat (ainakin Samsung)

Collapse
X
 
 • Suodata
 • Aika
 • Näytä
Clear All
new posts

 • Perjantaina uusittiin itelle ja emännälle puhelimet. Vaimo ihastu tuohon Samsungin S8:iin ja mietti, että kannattaako sitä enää hankkia jos on vanhentunutta rautaa. Pikaisen vertailun tuloksena erot oli HYVIN minimaalisia, lähinnä kamerassa joku 4K-videoiden kuvausominaisuus jne. Eli peruskäytössä ja koirista kuvia räpsiessä yksi lysti moisille. Osti sitten S8:n. Pyysin saada hankkia itellekin S8:n, mutta Pörhöltä. Ei onnistunu.

  Oman Nokia 5:n korvasin Huawein Nova 3:lla. Varsinkin Huawein kovan takakuoren kanssa mukava kädessä, ja vaikka näytön koko kasvoi 5,2" -> 6,2", niin ulkomitat ei juurikaan kasvanu. Nova 3 täyttää aika tehokkaasti näytöllä koko etupuolen. Sormenjälkilukija on takana. Kasvojen tunnistus toimii kans hyvin myös säkkipimeässä, kun etupuolella on kameroiden lisäksi infrapunatunnistin. 4Gt RAMia ja 128Gt tallennustilaa. Nokiasta tuo 16Gt loppu äkkiä kesken, joten sovellukset yms. joutu puskemaan SD-kortille, josta niiden käyttäminen oli _TODELLA_ hidasta.

  Nokia 5:ssa oli liuta ärsyttäviä ominaisuuksia, kuten äänen särinä pienellä volyymilla, soitto- ja hälytysäänien häviäminen säännöllisesti yms. Muita pieniä ominaisuuksia sai pois kun heitti hard resetin. Akku siinä kesti ja yhestä alumiinipalasta veistetty runko oli jämerä, tosin ihan pirun liukas.
  Viimeksi muokannut mstr; 14.1.2019, 13:39.

  Comment


   Mulla on sellanen fiilis että S8:iin on tullut kameraan softapäivityksien mukana muutamia ominaisuuksia mitä ei ainakaan vuoden 2017:n S8 teknisissä spekseissä ole. Muunmuassa SuperSlowMotion tuli jonkun päivityksen mukana.

   Comment


   • S8+ kamera ainakin on saanut tässä kohta 2v aikana lisää ominaisuuksia, kuten RAW tallennuksen jne. Sama kamera se taitaa olla siinä "non+" mallissa kanssa. Tosiaan Slow-mo ainakin on tullut tässä päivityksien mukana 720p tallennukseen.

    Comment


     Mikäs puolivillainen iso päivitys tuli nyt Samppa S8 luuriin, kun lopetti musiikki infojen näyttämisen MMI:ssä....?

     On se kumma kun joka kerta joku heikkenee tai tökkii päivitysten jälkeen, tulee mieleen Nokia ja sen haukutut päivitykset. Tosin silloin kehuttiin Androidin olevan vastaus, no eipä ole.

     Comment


      Niinpä, ja ainakin S8:siin niitä tuntuu tulevan vähän väliä, melkeinpä kuukausittain jotain. Ja akku tuntuu romahtavan puolentoistavuoden käytön jälkeen...

      Comment


       Alkuperäinen kirjoittaja vayne Näytä viesti
       Mikäs puolivillainen iso päivitys tuli nyt Samppa S8 luuriin, kun lopetti musiikki infojen näyttämisen MMI:ssä....?

       On se kumma kun joka kerta joku heikkenee tai tökkii päivitysten jälkeen, tulee mieleen Nokia ja sen haukutut päivitykset. Tosin silloin kehuttiin Androidin olevan vastaus, no eipä ole.
       Sonyn Xperia XZ2 ei osannut uutenakaan tuoda 8V:n MMI:hin biisitietoja näkyville ennen kuin kävi kehittäjäasetuksista kääntämässä bluetoothin AVRCP-version vanhempaan 1.4:n. Veikkaisin melkeen, että päivityksen yhteydessä Samsung on ottanut uudemman version käyttöön ja keskusteluyhteys auton kanssa on siksi rajallinen.
       Viimeksi muokannut Wezq-Ape; 1.3.2019, 19:07.

       Comment


        Kuulostaa mahdolliselle ongelmalle, mites tuon bluetooth:n saa vanhalle versiolle ?

        Comment


         Kehittäjäasetuksista löytyi siis ainakin Sonyssa. Kehittäjäasetusvalikko aktivoituu menemällä asetukset->Järjestelmä->Tietoja puhelimesta ja näpäyttämällä ohjelmiston versio -kohtaa seitsemän kertaa putkeen. Sen jälkeen kehittäjäasetukset tulevat näkyviin Järjestelmäasetusten alle ja sieltä puolestaan pääsee vaihtamaan AVRCP:n vanhempaan versioon.

         Comment


          Asetukset -> Tietoja puhelimesta -> Ohjelmiston tiedot ja näpäyttää seitsemän kertaa Koontiversio. Sen jälkeen Sovelluskehittäjien asetukset löytyy Asetukset-valikosta. Näin S8 + Android 9. Oletuksena on tuo 1.4.

          Comment


           Noista musiikin infoista sun muista mitään tiedä, mutta "I'm in love". Tuli työluuriksi haettua Nokian 7 Plus, ja tämä vaikuttaisi olevan juuri passeli omaan käyttöön. Ja mieleinen stailaus!

           Comment


            Alkuperäinen kirjoittaja Sound Näytä viesti
            Asetukset -> Tietoja puhelimesta -> Ohjelmiston tiedot ja näpäyttää seitsemän kertaa Koontiversio. Sen jälkeen Sovelluskehittäjien asetukset löytyy Asetukset-valikosta. Näin S8 + Android 9. Oletuksena on tuo 1.4.
            Siellä oli 1.4 oletuksena, täytyypä kokeilla muita.

            Comment


             Huomasin itse Huawei P20:n kanssa, että Android 9 -päivityksen myötä ilmeisesti lakkasi 3G+ MMI:n kappaleenvaihtonapit toimimasta Spotifyssa. Googlettelun myötä selvisi, että varsin yleistä Spotifyn kanssa ihan automerkkiin tai BT-lisälaitteeseen katsomatta, että ysin kanssa kappaleenvaihto takkuaa. Spotifyn tietojen tyhjennys ja sovelluksen uudelleenasennus auttoi, nyt vaihtuu biisit taas niin kuin pitääkin, myös MMI:stä.

             Comment


              Mulla lakkas Samsung S8 / Audi A7 2015 / Spotify kappaleenvaihtonapit pelaamasta. Vaihdoin AVRCP:n 1.3 ja tuli tuo sillä kuntoon. Spotify vielä pätkii ja Spotify forumin perusteella nollasin sovelluksen välimuistin. Ei vielä tuolla korjaantunut joten seuraava askel olisi sovelluksen uusi asennus.

              edit: Spotifyn uudelleen asennuksella tuli kuntoon
              Viimeksi muokannut andre_; 18.4.2019, 15:46. Perustelu: update

              Comment


               Vaihtui Samsungin kapula Nokia 9 pereview:hin. Paljon parempi kaikin puolin, kuin aikaisemmat Sampat (S8 ja S9). Microsoft Launcher on oikein tomiva...

               Comment


                Wtf. Mikään google-haku ei tuota tulosta, enkä liiku alan foorumeilla, joten kysynpä täällä löytyykö apuja. Uber toimi sen ainoan kerran kun sitä tarvitsin, vanhalla puhelimella. Tässä tuoreemmassa Nokia 7+ tulee jostain syystä härö: sovellusta käynnistäessä tulee popup-ikkuna kehottaen päivittämään sovelluksen. Jos painaa päivitä-nappia, heittää play-kauppaan lataamaan yandex-sovellusta - joka ei tietenkään ole ladattavissa, "ei ole käytettävissä maassasi". F-securen freedome samoin kuin kasperskyn sovellus ei löydä mitään hämärää, sehän tässä on outoa. Poistanut sovelluksen monesti, bootannut välissä ym. Tietotaito loppuu kesken.

                Comment


                 Sulla on freedome päällä ja sen perusteella puhelin luulee olevansa esim. venäjällä? (toi yandex)

                 Comment


                  Ei, freedomen pois/päällä olosta ja siihen kirjatusta sijainnista riippumatta aina sama juttu. Uber-sovelluksesta poistanut päältä ilmoitukset, automaattisen päivityksen jne mutta eipä auta mikään. Varmuuden vuoksi kolmannellakin, eli malwarebytesin kammalla käyty läpi, eikä mitään. Boottien lomassa tyhjennetty välimuistia jne. Ainoa keino saada uber-sovellus käyntiin ilman tuota ilmoitusta on sulkea nettiyhteydet - ja silloinhan se ei toimi.

                  Cromesta olen tyhjentänyt välimuistin, poistanut historian ja evästeet, poistanut ja asentanut uudestaan jne. Kuten sanottu, oma tietotaito ei alkua pidemmälle näissä riitä.

                  No, Bukarestissa varmaan pääsiäisen pärjää Clever Taxilla ja Boltilla. Länsi-Euroopan reissuille pitänee kaivaa naftaliinista Honor 7, josko siinä toimisi paremmin :D

                  Comment


                   https://www.whatismyip.com/
                   esimerkiksi tuo sivu kuitenkin sanoo että olet suomessa?

                   Aika jännä.

                   Comment


                    Juu, Suomessa näyttää. Ja vaikka laittaa freedomella näyttämään Lontoota, sama vika edelleen. Aika jännä minustakin :D Aika tuore noksu kyseessä, eikä tällä ole seikkailtu oudoilla saiteillakaan. Freedome ollut uudesta asti suojana.

                    Comment


                     S5 päivitetty piiitkän harkinnan jälkeen Kitkatista kutoseen. Surkeasti meni kun monta tarvittavaa fiitsöriä katosi, ärsyttävin ettei virtanapilla saa enää vaihdettua äänettömälle. Miksi ihmeessä pitää poistaa tarpeellisia ominaisuuksia?? Väripalettikin on taas jostain mylittleponysta. Vanha luuri olisi muuten hyvä muttei saa enää suojakansia.

                     A40 olisi muuten hyvä uusi (FM radiokin löytyy) mutta pienempikokoinenkin riittäisi. Eikä siihenkään löydy kunnon kuoria esim. dbramantelta. Eikä akku ole vaihdettavissa. Hirvittää ajatella millainen 9.0 käyttis olisi...

                     Comment


                      Luureja ja tabletti päivitetty. Nyt olisi hakusassa USB-C multiport adapteri (USB, HDMI, USB-C) mutta sellainen missä USB-C reiästä menisi myös data läpi ja saisi kotimaan kaupoista. Ostin yhden sievän Wave-merkkisen mutta siinäpäs toimii vain lataus, ei data. Äkkipäätään hakemalla en löytänyt sellaista missä tuo olisi selvästi kerrottu.

                      Tabletiksi S5e Bookcoverilla, kaveriksi Bt-hiiri niin on melkein kuin läppäri.

                      Comment


                       Hyviä vinkkejä toimivista lukitus ohjelmista, androidille. Pojan puhelinta pitäisi pystyä vähän tarkemmin kontrolloimaan, FamilyLink toimii osittain kyllä, lisäksi kokeillut applockia ja appofftimeria tms. Vaikka on miten tehty lukituksia, laitettu ohjelman poistoestot päälle yms, niin jotenkin tuo 8v ne vaan onnistuu luurista siloittelemaan :-) Ei tahdo enää pysyä ite perässä, mitä kaikkea ne osaakaan.
                       Tarve saada vain ajalla rajattua tietyt ohjelmat ja estää uusien asentaminen, (ja se olisi vaatimus, ettei niitä oikeasti pysty poistamaan ilman lupaa). Esim tuon applockin pystyy tietyillä tavoilla "kiertämään", kun on vain riittävän nopea klikkailemaan.

                       Comment


                        Saako olla maksullinen?

                        Jos saa niin F-securen Safe https://www.f-secure.com/fi/home/products/safe missä perhesäännöt https://www.f-secure.com/fi_FI/web/h...e/family-rules

                        Tuo ainakin meidän nuorisolla/teineillä toiminut ok ja lisänä saa sisällönsuojuksen sekä virusturvan.

                        Comment

                        Working...
                        X