Kuulutus

Collapse
No announcement yet.

Elisa Viihdepaketti kokemuksia?

Collapse
X
 
  • Suodata
  • Aika
  • Näytä
Clear All
new posts

  • #61
    Itsellä ollut nyt 2 vuotta viihde ja nyt olen tyytyväinen. Aluksi oli ongelmia aika paljon. Luultavasti ongelmat johtuivat huonosta kaapeliverkosta. Tosin osoittaahan se hieman huonoa palvelua, jos myydään tuote alueelle, missä ei verkko pysty palvelua käyttämään.

    Nyt muutin kaapelitaloudesta antennitalouteen ja modeemien vaihto sujui todella helposti. Tosin elisan asiakaspalvelija oli mokaillut siirron kanssa. Eli ei oltu lopetettu vanhaa liittymää ollenkaan (eli lasku tuli kummastakin osoitteesta) ja laskutusosoite oli jäänyt heiltä muuttamatta. Kummankin tapauksen korjaaminen onnistui helposti puhelimitse.

    En katso maksukanavia, joten ei haittaa, ettei niitä voi tallentaa. Ja jos tarvitsisin jostain syystä maksukanavien tallennusta, niin ostaisin jonkun halvan tallentavan boxin ja kortin siihen. Viihteen hankin alunperin sitä varten, että 100mb/s viihde oli halvempi kuin 30mb/s

    Comment


      #62
      Eniten itseä häiritsee tuossa ettei kaikki tallennukset ole ehjiä, eli tieostoissa on ihan selkeitä virheitä, jotku on jopa niin rajuja että vikakohtaan ku pääsee buuttaa boksi. Se onneksi on jossain virmisversiossa korjattu, mut silti on tämän tästä tallennuksia jotka kaatuu ja aina joka kerta samaan kohtaan, ollaan sitten kelattu ko. kohdan yli mutta silti pännii tollanen.

      Jos tuota on joku noin paljon tehny plugareita, ni oisko joku tehny sellasen että sais imuroitua kaikki tallenteet omalle ulkoselle kovolle? Tarkotan näitä nas asemia jossa on älyäkin, olis perin kivaa pitää synkata kovoa ja katsoa siltä, ei pal pienet linjan pykimiset haittais.

      Comment


      • #63
        Itse hommasin noin kuukausi takaperin elisa viihteen. Kaapelimalli lupailee 100mbitsin nopeuksia mutta käytäntö kaapelilla on jossain 8-40mbit/s aika vaihtelevia nopeuksia, tosin voi johtua langattomasta lähiverkostakin kun toi elisan oma purkki on vähän basicci.
        Tallennukset ja katsomiset toimii todella hyvin ja kuvanlaatukin hieman yllätti, aika paljon tulee nyt laitettua ajastukselle sarjoja ja katsoa ne kun huvittaa.
        Videovuokraamon leffat ovat ehkä hieman arvokkaita, voisi hinnat olla euron pari alempi.
        Itse ihan positiivinen ollut tuohon pakettiin, kommentoidaan lisää kun saa käyttötunteja lisää.

        Comment


        • #64
          Noniin, nyt pitäisi hankkia laajakaista uuteen kämppään.
          Elisa Viihde on vahva ehdokas, koska siinä tulee "kylkiäisenä" 20 megainen netti.

          Netistähän löytyy tuosta vaikka mitä kokemuksia, mutta ne ovat ainakin pintapuolisesti selailtuna ~2010 vuotisia, eli vanhahkoja.
          Jos nyt marssin liikkeeseen ja otan tuon, niin onko se digiboksi ajan tasalla ja käytökseltään sellainen, ettei mene hermot ?
          Entä onko modeemi nykyspeksien mukainen (mitä se sitten ikinä tarkoittaakin, ehkä yritän tässä tarkoittaa sitä sisäverkon nopeudesta tjsp) ?
          Toimiiko digiboksissa teksti-tv normaalisti/hyvin/huonosti ?
          Ajansiirto ei taida näissä vehkeissä toimia ollenkaan, eli tallennusta pääsee katsomaan vasta sen päätyttyä ?

          Illemmalla menen kyselemään Elisaliikkeeseen kaikkei tyhmejä kymysyksiä, mutta käyttäjiltä saa kuitenkin ne parahaat vastaukset :)

          Ehdotuksia korvaavasta tuotteesta, vai pitääkö unohtaa kokonaan ja ottaa vaan laajakaista ?

          Comment


          • #65
            Muista että verkkopohjaisesti ei saa tallennettua kuin "normaalit kanavat", maksukanavat pitää tallentaa omalla tontilla olevaan digiboksiin. Soneralla tämmöinen lisäboksi on, mutta Elisalla ei ainakaan hetki sitten myönnetty moista mahdollisuutta.

            Comment


            • #66
              Jos Elisa vieläkin käyttää Bewan Ibox- kaapelimodeemia, niin kannattaa harkita ostavansa omalla rahalla uusi toimiva tilalle suoraan.
              Tässä taloudessa on ollut ko. purkkia 3 kpl, ja jokainen vaati käytännössä buuttauksen aamulla toimiakseen päivän pätkimättä verkkoa. Muutaman sekunnin pätkäisyjä tulee n.5 kpl. päivässä. Ja ei ole koneesta kiinni. Google löytää myös lisäuhreja asiassa;)

              Comment


              • #67
                Ellun valkoinen moteemi ja tikipoksi täällä eli juuri nuo Bewanin laatukamppet. Modeemi tai ainakin wlan hyytyilee muutamiksi sekunteiksi välillä kokonaan, joskus korjaantuu itsestään, välillä pitää läppärin wlan-yhteys katkaista ja käynnistää uudelleen. Voisihan tuota paremmankin modeemin hommata.

                Tikipoksi on rauhallisen miehen laite. Näppäinkomentojen viive on liian usein rasittavan pitkä, joten jos ei tilanne heti ruudulla muutu, niin ei kannata painella useampaa kertaa putkeen.

                Palvelukokonaisuus sinällään on melkein OK hintaansa nähden. Jos nettipuoli pääsisi oikeasti nopeuksiin 20/1 ja laitteisto olisi käyttövarmempi niin tuo hinta olisi OK. Vielä jos muutaman euron lisämaksusta saisi valita pari yksittäistä maksukanavaa ilman kanavapaketteja, niin tuo olisi erittäin OK.

                Comment


                • #68
                  Minulla ollut Elisalta viihde 3,5 vuotta. Ei ole pätkinyt. Tyytyväinen olen ollut.

                  Comment


                  • #69
                    Itselläkin edelleen viihdepaketti. Aikoinaan jo saunavisiona hommannut. Eli paketti on vanhalla wippies adsl purkilla sekä netgemin harmaalla digiboksilla. Digiboksin saattaa joutua ~kerran kuussa käyttämään sähköttä, kun jää jumiin. Mitä olen tuota uutta pacen valkoista digiboksia käpistellyt, on pakko olla tyytyväinen, että itsellä vielä tuo vanha. Tuo vanha toimii kuin oikea digiboksi, ilman viiveitä, eikä jää jatkuvasti jumiin.

                    Mutta tyytyväinen olen ollut, ei ole lainkaan harmittanut, kun aikoinaan tuon saunavision hommasin.

                    Comment


                    • #70
                      Toi saunavision vanha boksi toimi meilläkin paljon paremmin, nykyistä joutuu buuttailee muutaman kerran viikossa. Vuokraamosta tulee välillä vuokrattua, mut ne leffat pätkii. Johtuukohan sitte siitä että netti ei oo niin nopea mitä luvataan, en oo jaksanu selvitellä.
                      Ei tästä nyt muuten pahaa sanomista, mut ei kyllä varmaan jatketa sopparia kunhan määräaikaisuus loppuu, kun aika vähän tulee tota tallennustilaa nykyään ees käytettyä.

                      Comment


                      • #71
                        Kiitos vastauksista.
                        Soneraankin tuli tutustuttua, mutta siinä tuo tallenteiden 3kk:n säilytysaika on niin onneton juttu, ettei voi edes harkita.

                        Viimeisenä nyt löytyi sitten DNA:n viihdytyskaista.
                        Jollekin tuossa paketissa on tullut Ciscon modeemi, toisille Thompsoni. Ciscosta voisi ainakin olettaa (oletushan on jo puoli tietoa) että rautapuoli ei oo ihan romu...
                        Onko viihdytyskaistasta mitään kokemuksia / käsityksiä ja varsinkin että onko sinne unohtunut tuollaisia Soneramaisia 3kk:n tallenteiden maksimisäilytyksiä vastaavia ominaisuuksia ?!

                        Comment


                          #72
                          Itselläni on nyt pari viikkoa ollut Elisan Viihdepaketti ja toistaiseksi ihan hyvältä on vaikuttanut. Itse kun Soneran ja Elisan väliltä valintaa tein, niin Soneralle laskin todella pitkänä miinuksena tallennusten säilytyksen 3kk ajan ja sen, ettei pysty tekemään toistuvia tallennuksia. Topfieldin tallentavaa boksia viimeiset 5v käyttäneenä ei tuo Elisan boksi vaikuta kaikilta ominaisuuksiltaan yhtä hyvältä, mutta ihan ok kuitenkin. Etätallennukset sun muut kivat ominaisuudet kuitenki ajoivat hankkimaan Viihdepaketin sen sijaan, että olisin ostanut uuden tallentavan boksin.

                          Comment


                            #73
                            Eilen tuli elisan viihde soneran koti-tv:n tilalle. Boksi on mukavempi käyttää, mutta kuvanlaatu on surkea. Soneralla oli täysin ip pohjainen ja tämähän käyttää antenni/kaapeliverkkoa. Soneralla kuvanlaatu oli kaikilla kanvailla parempi kun television omalla digivirittimellä, mutta tällä elisan boksilla kuva on todella sumea hdmi kaapelillakin. Eipä tule käytettyä siten tuota boksia kun eatunnaisesti.

                            Comment


                            • #74
                              Onko porukat vaihtaneet Elisan modeemia parempaan? Sen verran luin netistä, että ihan mitä tahansa ei voisi ottaa tilalle, kun pitäisi olla ilmeisestikin sellainen, joka osaisi huomioida iptv:n käytön ja resursoida kaistaa sille portille tarpeeksi.

                              Tarpeita olisi luonnollisesti wlan, tulostimelle ja/tai ulkoiselle kovalevylle liitännät, muutama ethernet-liitäntä sekä mahdollisesti myös mokkulayhteensopivuus. Plussaa olisi, jos kovalevyn saisi säädettyä niin, että siihen pääsisi myös ulkoa käsiksi. Hintaa ei tarvitsisi olla liikaa, mutta en myöskään haluaisi mitään ikuisesti säädettävää teeseitsemiehen laitetta.

                              Tarkennetaan: Vikanahan on siis se, että netti hyytyilee satunnaisesti, välillä jopa minuutin välein, erityisesti wlania käytettäessä. Myös ethernet hyytyilee välillä, erityisesti ulospäin suuntautuvan liikenteen kanssa (tallennus esim dropboxiin). IPTV toimii hyvin sujuvasti tällä hetkellä eikä sen käytöllä tai käyttämättömyydellä ole vaikutusta muiden laitteiden ongelmiin tai ongelmatiheyksiin.
                              Viimeksi muokannut maspe; 5.5.2013, 23:08. Perustelu: tarkennus

                              Comment


                                #75
                                On tuo ollut vaihdettuna jo jonkin aikaa. IGMP-suodatus pitää olla, että modeemi osaa priorisoida multicast lähetykset (iptv, videoneuvottelut jne.). Joissain halvemmissa laitteessa suodatus on rakennettu vain yhteen porttiin. Se ei ole ongelma, jos IPTV-lähetystä katsotaan vain yhdessä paikassa. Tuota yhtä porttia ei kuitenkaan voi jakaa edelleen kytkimellä, jos kytkimessä ei suodatusta. Mulla oli ensin netgearin ADSL-modeemi, mutta se ei toiminut kunnolla. Sitten ostin tilalle Buffalon WMBR HP G300H modeemin, joka tuossa on ollut jo jonkinaikaa käytössä. Pari kertaa oon joutunut tuon resetoimaan. Paremmin tuo on toiminut kuin bewan.
                                http://www.verkkokauppa.com/fi/produ...-WLAN-reititin

                                Comment


                                  #76
                                  Kysympä täältä ennen kun rupeen jonottamaan tukeen; pitäskö MTV3 HD:n näkyä ilman maksettuja kanavapaketteja?

                                  Comment


                                  • #77
                                    Ainakin täällä Tampereella Elisan verkossa MTV3 HD sisältyy kanavakortin vuosimaksuun, joten ilman korttia ei näy.

                                    Comment


                                    • #78
                                      Kyllä se ainakin itsellä näkyy, kanavapaikka 517.

                                      Comment


                                      • #79
                                        Niin joo aivan, nyt olikin puhe Viihteestä eikä normaalista kaapeliverkosta, oma moka.

                                        Comment


                                          #80
                                          Eli pitäisi näkyä. No ei kai se auta kun soitella aspaan:/

                                          Comment


                                          • #81
                                            Täälläkin yksi joka viihteen hommasi, onkos muilla ollu ongelmia kanavien löytämisen suhteen? mulla löytyy vain normaalit kanavat jotka tv:kin löytää ilman tuota boksia. samoin tallenteiden katselu ei kuulemma onnistu tällä laitteella sanoo digiboksi. missä voisi olla vikaa? Tarkennuksena boksi on se pieni musta malli ilman nettiliittymää ja reitittimenä meillä on huawein B593.
                                            ja onko vaikutusta sillä että ensin laitoin tuon meidän 10m pitkän antennijohdon boksiin niin kuva todella huono ja pätki kokoajan, mutta sitten kokeilin laittaa antennijohdon takaisin tv:seen ja tvstä löytyi ant.out liitäntä josta jatkoin piuhan boksille ja ongelma huonosta kuvasta hävisi

                                            Comment


                                            • #82
                                              Mulla on muistikuva, että Viihde vaati toimiakseen modeemilta jonkun IPTV tms ominaisuuden jonka takia itsekin jouduin ottamaan mukana tulleen Elisan tusinamodeemin käyttöön. Tämä muistikuva parin vuoden takaa eli saattaa olla vanhentunutta tietoa.

                                              Comment


                                              • #83
                                                Asia ratkesi kun soitin elisan aspaan. sanoivat, että viihdepaketti ilman laajakaistaa ei sisällä noita ilmaiskanavia eikä toistaiseksi vielä maksukanavapaketteja. Eli siis vakio-ominaisuuksiin kuuluu HBO josta voi ostaa sarjoja ja leffavuokraamo sekä tuo tallennusominaisuus. Takaisin lähtee koko roju elleivät suostu purkamaan tuota mobiililaajakaisaa ja vaihtamaan sitä elisan kaapeliin. En maksa 20€ kuussa mistään tallennustilasta vaan mielummin ostan vaikka tallentavan boksin korttipaikalla.

                                                Comment


                                                  #84
                                                  Alkuperäinen kirjoittaja AaaVee Näytä viesti
                                                  En maksa 20€ kuussa mistään tallennustilasta vaan mielummin ostan vaikka tallentavan boksin korttipaikalla.
                                                  Mä maksan tällä hetkellä sen 38e siitä tallennustilasta (ollut käytössä 2008 lähtien) - nettinä toimii soneran toimittama taloyhtiön 10/10 kuitu (5e/kk).

                                                  Pitäis kai joskus saada aikaiseksi ja yrittää vaihtaa tuohon halvempaan versioon, mikäli alaspäin päivitys edes toimii :)

                                                  Comment

                                                  Working...
                                                  X