Kuulutus

Collapse
No announcement yet.

Elisa Viihdepaketti kokemuksia?

Collapse
X
 
 • Suodata
 • Aika
 • Näytä
Clear All
new posts

  #31
  Sama vika täälläkin, viihde on vaan ja ainoastaan sen takia että voi tallentaa nimellä ja suoraan kansioihin, mikään eikä kukaan boxivalmistaja tarjoa vastaavaa irtoboksina. Meillä ei mene koko elisaviihteeseen ees antennikaapelia, vain ja ainoastaan ethernetti, ja sekin viel laittomasti wlanin läpi, mutta toimii sen minkä elisan linjoista läpi saa - eli iltasin heikosti. Ei olis koko viihdettä jos tohon Maximumiin ois saanu nimellä tallentamisen, ainoo lähestoimiva kovalevyboxi mitä on vastaan tullut.

  Kyllä viihteen saa toimimaan verkon aktiivilaitteiden läpi jos vaan koko ketju tukee "iptv" protokollia ja niiden portit on oikein forwardoitu ja luvitettu - on vaan sen verran iso urakka etten ainakaan ite jaksa, pitäs ostella purkkeja ja testata mitkä tukee ja mitkä ei yms.

  Comment


   #32
   Eikös tuo "iptv" protokolla ole Multicast/IGMP?

   Comment


    #33
    Kaiketi, sekä lukuisia määrittelemättömiä portteja epämääräisillä aluella, ainakin nämä videovuokrauspalvelut käytti. Tämäkin tieto pitää useista eri kirjoituksista netissä ja viihdefoorumilta kasata, mitään yhteenvetoa ei arvon elisa voi julkistaa että mitkä portit ja mitkä protokollat tarvitaan.

    Aihetta ei helpota sekään, että esim oma dlinkin 655:nen tukee kyllä tota multicastia, mutta jossain firmwaresta eteenpäin tuesta puuttuu se portti avaruus mitä elisa käyttää.

    Comment


     #34
     Harmi ettei tuohon 655:een mene DD-wrt, sillä nyt viimeistään pitäisi saada PIM ja multicast rokkaamaan.

     Comment


      #35
      Pätkiikö Elisa Viihde muilla? Meillä ihan jatkuvasti, ohjelmat tahkoaa, pysähtyy (jopa minuuteiksi), pitää buuttailla, korjailla asetuksia ym ym paskaa mikä ei pitäisi maksavalle kuluttajalle kuulua. Fiksasin verkkoasetukset Elisa Viihteen keskustelupalstan ohjeiden mukaisesti, mutta apu kesti 2pv, viimeksi eilen taas koko netti nurin pitkän aikaa. Ei tuollaisesta huvittaisi maksaa. Olen kuullut että monet ovat vaihtaneet osia Elisan kehotuksesta, ainakin kaapelipistoketta ym. Mitä itse olette tehneet, vai toimiiko teillä kaapelimodeemi moitteetta? (Tampereella on yhteytemme)

      Comment


       #36
       No mulla on "24" yhteys, Elisan ekalla modeemilla n. 4Mb todellista, itkin aspaan että tää on kyl adsl2 et pitäsköhän se purkkikin olla sellanen? no sain kakkos purkin sillä sai just häthätään viihteen vaatimat 8Mb mutta ei ees joka testillä, siinä se vaihtelin 7-8 väliä. Noh Ciscon 877 ja foorumitoverin konffauksilla 14Mb.

       Mutta pätkii silti, ei kyse ole siitä sun viimesestä metristä välttämättä, todennäkösempää on et yhtäaikasia katsojia sen verran sillä suunnalla että loppuu kapasiteetti.

       Vieläkun löytyisi se ios guru kun konffais nuo iptv protokollat ;)

       Comment


        #37
        Ainakin elisan omassa purkissa IGMP proxyjen asetukset johtaa siihen, ettei se toimi, kun välissä on kytkin. V*ttumaista. Täällä Liedossa tuota ongelmaa selviteltäessä kävi ilmi, että kaapelitalouksissa ainoastaan salauksen purku tulee internetin kautta. Selitin ukolle, että ei mulla oo mitään nettiä ihmeellisesti kuormittavaa päällä, ku noita ongelmia koitettiin ratkoa. Tähän se asiakaspalvelun ukko totesi, että ei haittaa vaikka olisikin, koska kuva ja ääni tulee kaapelia pitkin.

        Edit:

        Meillä firefox kaatuu lähes joka kerta, kun tallennuksen katselun jälkeen koittaa sulkea selaimen. Joskus pelkkä pausen painaminen jumittaa koko aparaatin. Käyttiksenä Ubuntu ja uusin firefox.
        Viimeksi muokannut JM; 3.3.2011, 17:20.

        Comment


        • #38
         Irtisanokaa jos ei toimi. Itse tein niin kun nopeudet alkoi olemaan max. 6Mb/512kb luokkaa. Luvattuhan oli 100/10. Kyseessä siis kaapeliverkon Viihde Vantaalla. Monta viikkoa oli korjauspyyntö sisällä ja kun olin soittanut ~10 puhelua aspaan kysyäkseni tilanteen etenemistä, tarjosivat viimein irtisanomista pienen "suostuttelun" jälkeen.

         Itse boksihan tykkää kun tehdasasetukset palauttaa n. 3kertaa päivässä ;). Saa pienen sormijumpankin kun laitat kaikki asetukset taas kohdalleen.

         Comment


         • #39
          Ilmeisesti erittäin vaihtelevaa ko. boksin toimivuus. Meillä Veikkolassa kuulin vielä tammikuussa sadattelua tuolta olkkarista useita kertoja, kun tallennuksen toisto pätki. Kuukauteen ei ole enää tökkinyt tallennusten toisto. Kyllähän Elisa ilmoittikin tuossa alkuvuodesta, että he tekevät jotain verkon parannustöitä lähistöllä. Liekkö vaikuttanut:


          Lukemat ovat ainakin hyvät.

          Niin ja olen samaa mieltä siitä, että 7e HD-ready tasoisesta elokuvasta on moninkertaisesti liikaa. Tuota kipurajaa ei ole kyllä testiyleisöllä kokeiltu.
          Viimeksi muokannut Antruu; 3.3.2011, 19:50. Perustelu: Mielipide

          Comment


          • #40
           Alkaa ton Elisan boksin toimimattomuus ottamaan päähän sen verran, et vois alkaa kattelee muita vaihtoehtoja. Onko kokemuksia Soneran viihdepaketista? Toimiiko sen boksi yhtään paremmin?

           Se ero siinä ainakin on, et ohjelmat poistuu 3kk jälkeen, ellei hommaa erillistä tallentavaa boksia. Mut aika harvoin tolla elisallakin tulee noita vanhoja katottua, vaikka tallennustila onkin täytetty aika hyvin.

           Comment


            #41
            Mulla oli Soneran Koti-TV muutaman kuukauden käytössä ja nyt on pari viikkoa ollut Elisan Viihde. Kokonaisuutena mielestäni Elisan on parempi, esimerkiksi ohjelmien tallennus netin kautta on todella kätevää. Kummankin toimivuuteen oon ollut tyytyväinen, mitään pätkimisiä ei ole ollut. Soneraa tuli katottua oman Buffalon modeemin kautta, Elisalle oli pakko pistää paketin mukana tullut modeemin ku ei Buffalo toiminut vaikka kuinka ohjasi NATin läpi liikennettä.

            EDIT: saakos tuota Katsomo F1 HD:n in car kameraa koko näyttöön?

            Comment


             #42
             Risuja Elisa Viihteestä, 1-2 kertaa viikossa tulee herja IPTV-signaalista ja IPTV-kanavat ei toimi. Boksi pitää buutata valikon kautta, nettiyhteys on kuitenkin OK kun PC on netissä samaan aikaan. Muilla samoja kokemuksia?

             Comment


              #43
              Tossa on muutama vaihtoehto. Modeemilta digiboksille tulevaa verkkokaapelia/langatonta yhteyttä ei saa jaa kytkimillä eikä millään muullakaan. TV-lähetyksen signaali on priorisoitu ylimmäksi, jotta kuvaan ei tulisi virheita/signaaliongelmia. Kaaplein jakaminen esimerkiksi kytkimellä sotkee tätä järjestelyä ja aiheuttaa ongelmia.

              Toinen juttu on sitten ihan Elisan verkossa. Meillä tuota heikko signaali herjaa tuli usein ja se loppui, kun eltelin ukkelit kävivät ruuvailemassa jotain säätöjä katujakomossa. Viime viikolla oli taas häikkää kanavien kanssa. Tällä kertaa salama oli lyönyt jonkin vahvistimen särki ja siksi ei toiminut.

              Comment


               #44
               Tuo digiboksi on kiinni Elisan omassa modeemissa kaapelilla ja kaikki muut laitteet käyttää WLANia täällä. Tosin tuo Elisan modeemikin on niin kuraa edelliseen Buffaloon verrattuna, että oon miettiny jos jaksais yrittää säätää ton Buffalon käyttöön. Soneran Koti-TV:n kanssa Buffalo toimi hienosti, Elisan kanssa en saanu sitä alkuun toimimaan ja laiskuus voitti.

               Comment


                #45
                Mulla on saunalahden ikivanha musta kotiboksi, asetuksista laitoin sen ensitöikseni siltaavaksi ja kaikki "äly" saa olla vielä vanhemmassa Linksysin tukiasemassa (DD-WRT:llä höystetty). Tuota settiä joutuu boottailemaan ehkä kerran vuodessa tavaroiden siirtelyn vuoksi.

                Comment


                 #46
                 Risuja Elisa Viihteestä, 1-2 kertaa viikossa tulee herja IPTV-signaalista ja IPTV-kanavat ei toimi. Boksi pitää buutata valikon kautta, nettiyhteys on kuitenkin OK kun PC on netissä samaan aikaan. Muilla samoja kokemuksia?
                 Meillä samankaltaista vikaa. Silloin tällöin, ehkä kerran pari kuussa yhteys tallenuspalvelimelle häviää, eikä pysty katsomaan omia tallenteita tai myöskään ajastamaan tulevia ohjelmia. Samaan aikaan tietokoneen nettiyhteys pelittää hienosti. Vika yleensä korjaantuu Elisan modeemin ja sen digiboksin buuttauksella. En ole jaksanut selvitellä vikaa sen enempi, kun se ainakin toistaiseksi on noinkin helposti korjaantunut.

                 Comment


                 • #47
                  Itselläni on pelkästään negatiivisia kokemuksia Elisa Viihteestä. Ainoa syy, miksi se minulta löytyy, on halvempi hinta pelkkään nettiyhteyteen verrattuna. Alla syitä miksi en todellakaan laitetta suosittele:

                  -IPTV-kanavat nykivät jatkuvasti tai signaalia ei löydy lainkaan
                  -Boksi tilttaa noin kerran päivässä
                  -Kaukosäädin on surkea
                  -Tilatut elokuvat pätkivät, ääni sekä kuva
                  -Luvatusta poiketen Full HD -elokuvia ei ole tarjolla


                  Olen tehnyt Elisalle kolme vikailmoitusta ja vasta kolmannella kerralla sain kunnollisen vastauksen: He ovat myyneet palvelun sellaiseen paikkaan, jossa palvelu ei toimi. He mittasivat kaistan ja totesivat että etäisyys kuulemma reitittimeen / tukiasemaan on liian pitkä.

                  Elisa myönsi, että palvelu ei toimi eikä voi toimia, mutta tämä ei johda kuitenkaan hyvityksiin edellisten kuukausien osalta. Eivätkä he aio myöskään asiaa korjata millään tavalla.

                  Aluksi syytä sälytettiin minulle ja vaihtelin modeemin johtoja, päivittelin tietokonetta ja buuttailin sitä Elisaboksia. Mitkään neuvot eivät auttaneet, mutta silti Elisalta väitettiin vian olevan minulla kotona rautapuolessa, eikä heidän palvelussaan.

                  Suosittelen erittäin lämpimästi ennemmin Soneran vastaavaa palvelua, tuskin se tästä voi huonompi kuitenkaan olla. Minun Elisa Viihde -palvelussa ei toimi näet mikään muu kuin internet.

                  Comment


                   #48
                   Itselläni tuo on toiminut edelleen moitteetta. Vaikka epäilivät ettei toimisi edes välttävällä nopeudella syrjäisen asumispaikan vuoksi. Ei voi olla kun tyytyväinen, lähes full rate adsl nopeuteen :)

                   Kapula on ankea, mutta kyllä sillä sen tekee mitä tarvii.

                   Comment


                   • #49
                    Myös Pirkkalassa toimii edelleen moitteetta (100M) kaapelin kautta. ...Vimosen vuoden aikana on joutunu 2 kertaa buutaamaan modeemin, kun ei ole ollut yhteyttä verkkoon.

                    Comment


                     #50
                     Suosittelen erittäin lämpimästi ennemmin Soneran vastaavaa palvelua, tuskin se tästä voi huonompi kuitenkaan olla. Minun Elisa Viihde -palvelussa ei toimi näet mikään muu kuin internet.
                     Jus sulla on paskat/liian pitkät kuparit, ei siihen operaattorin vaihto auta. Ihan yhtä huonosti toimii sonerakin. Elisan asiakaspalvelusta ei itsellä oo ollut valittamista. On toiminut nopeasti ne muutamat kerrat, kun sitä on tarvinnut. Mukavaa on ollut myös se, että on ihan soitettu ja kerrottu, että vika on korjattu ja samalla kerrottu mistä vika johtui.

                     Boksin tilttailu johtuu varmaan tuosta yhteydestä. No ei se toimivallakaan yhteydellä mikään herkku oo käyttää. Kanvat vaihtuu todella verkkaisesti ja on kyllä ihan joka tavalla surkeimpia digibokseja mitä tänä päivänä on saatavilla. Itse käyttelen tuota viihteen tallennustilaa HTPC:llä nettiselaimen kautta. Toimii ihan ok. Se boksi on ollut viimeksi tulilla varmaan 1/2 vuotta sitten.

                     Comment


                      #51
                      Pientä ongelmaa Elisa Viihteen kanssa.

                      Meiltä heivattiin vanha kuvaputkitöllö kierrätykseen ja tilalle tuli muutaman vuoden ikäinen taulutöllö. Käytettynä hankittu. Joku Sony Bravia se oli.

                      Ongelmana se, että kun kytkin uuden telkun Elisan digiboksiin, kuva tuli RGB-moodissa (siis aivan punaisena) ilman ääntä ja kuvasta puuttui myös ääni. Kytkentä oli tehty siis scartin kautta kuten vanhan TV:n kanssa ja se siis toimi aivan mainiosti siinä.

                      Pitäsikö taulu-TV:n kanssa käyttää jotain HDMI-piuhaa telkun ja digiboksin välillä vai säädänkö vaan digiboksista scart-ulostulon asetuksissa RGB-asetuksen sijaan S-Videon tai Komposiitin?

                      Edit: RTFM, manuska kehoitti käyttämään ensisijaisesti HDMI-kaapelia tuossa kytkennässä. Kokeillaanpa sitä josko ongelma korjautuisi.
                      Viimeksi muokannut Ilkka L; 15.8.2011, 14:59.

                      Comment


                       #52
                       Ainakin salatut teräväpiirtolähetykset jäävät näkemättä, ellei boksi ole kiinni telkussa HDMI-johdolla. Sitä johtoa pitkin kulkee muutakin kuin kuva ja ääni ;) En oo ihan varma, onko tuo salaus jo käytössä, mutta siihen se tulee ainakin menemään. Sitten ei onnistu enää ihan helposti TV-ohjelmien tallentaminen koneelle ja levittäminen verkossa, ellei sitten näyttiksessä ole HDMI-in liitintä.

                       Comment


                        #53
                        Laitoin sen HDMI-kaapelin ja homma korjaantui sillä. Nyt kuva ja ääni ok.

                        Comment


                        • #54
                         Juuri näin, että kiinni HDMI-Kaapelilla sitten toimii.

                         Comment


                         • #55
                          Heti ensimmäisellä viikolla kuva muuttui pikselimössöksi ja ja pätki pirusti, buuttasin modeemin ja ei sen jälkeen ole ollu ongelmaa. Muutenkin tyytyväinen koko laitteistoon.

                          Comment


                           #56
                           Joo taitaa nyt olla reilu 4 vuotta takana ja eipä valittamista. Kaapelimodeemi meni vaihtoon keväällä eli tuli tiensä päähän, sekin asia hoitui kivuttomasta. Digiboksi vielä rouskuttaa, harvoin saa tehdä IVO:n mutta ei muuta ongelmaa.

                           Comment


                            #57
                            Alkuperäinen kirjoittaja niksu Näytä viesti
                            Tuo digiboksi on kiinni Elisan omassa modeemissa kaapelilla ja kaikki muut laitteet käyttää WLANia täällä. Tosin tuo Elisan modeemikin on niin kuraa edelliseen Buffaloon verrattuna, että oon miettiny jos jaksais yrittää säätää ton Buffalon käyttöön. Soneran Koti-TV:n kanssa Buffalo toimi hienosti, Elisan kanssa en saanu sitä alkuun toimimaan ja laiskuus voitti.
                            Tietääkös joku mitä portteja tuosta Buffalosta pitää puukottaa, että alkais Viihde toimimaan?

                            Comment


                             #58
                             Tää vähän liippaa asiaa läheltä. Bewanin paska mullakin oli ennen...
                             http://www.audiclub.fi/audifinns/sho...d.php?t=106893

                             Comment


                              #59
                              Jatketaan yksinpuhelua. Elisa viihteen käyttöarvo nousi huomattavasti, kun huomasin, että XBMC:lle on olemassa Viihde plugari. Samasta käyttöliittymästä pyörii nyt musa, leffat, valokuvat ja elisa viihteen tallenteet.
                              Itse ajelen XBMC:tä Ubuntun päällä, mutta voi sen asentaa ihan pelkästäänkin. Uusin ubuntu oli visuaalisesti parantunut, mutta monessa asiassa oli kyllä menty taaksepäinkin.

                              http://xbmc.org/

                              Comment


                               #60
                               On myös iloa tuosta meille, joilla ei ole maksukanavia, mutta haluaa saada edes hieman irti HD telkkarista. Löytyy pari HD kanavaa IP puolelta, mm maikkarin lähetykset. Näitä pystyy myös tallentamaan, toisin kuin maksukanavia.

                               Comment

                               Working...
                               X