Kuulutus

Collapse
No announcement yet.

Akkukäyttöinen mutterinväännin

Collapse
X
 
  • Suodata
  • Aika
  • Näytä
Clear All
new posts

    Täällä on käytössä oikeasti pieni ja kevyt (olikohan 360nm) 12V milwaukeen pyssy sekä isompi (joku 1900nm) 18V laite. Pienimmillä 12V 2Ah akuilla tosiaan vehkeet hiukan hyytyy loppua kohden, isommat 5Ah ja 9Ah akut jaksaa paukuttaa paremmin tyhjemmällä akulla. Jos on napapultti oikeasti kiinni nii ei tuolla isollakaan koneella lähde mihinkään, lämpeää vain voimakkaasti. Ei ole harvinainen tilanne.

    Comment


      Alkuperäinen kirjoittaja hopsis Näytä viesti
      Ihan missä tahansa akussa pätee samat lainalaisuudet. Ihan puhdasta sähkötekniikkaa.
      Niin, mutta pointtini oli se, että pätee muihinkin merkkeihin, eikä vain ko. tekniikan kehittäjään. Tosta em. voi jollekin jäädä se fiilis, ettei kantsi ostaa Milwaukeeta, koska ne eivät jaksa sitä perushommaa enää vajaalla akulla. Eli merkkiä vaihtamalla ei tästä probleemasta pääse eroon.

      Comment


        Miettiny tovin että pitäisi saada vähän kevyempi Makita pienempiin hommiin. Kärkkäisellä halvin DTW285Z maksaa 200e, päätin perjantain kunniaksi tuhlata 30e ja tilasin ebay/kiina kopion:

        https://www.ebay.com/itm/Torque-Impa...Z/293292656313

        Raportoin kokemuksia kun pääsen ekat savut ottamaan, odotukset ei oo kauheen korkealla.

        Mistä nykyään saa halvimmat Makitan oikeet akut? Kiina-akuista on sen verran kokemusta että niitä ei tarvitse enää kokeilla :)

        Comment


          itse ostanut k-raudasta pakkaamattomia Makitan 5ah akkuja 59e kappale.toki pitänyt kysyä myyjältä erikseen eikä kaikki myyjät tienneet tarjouksesta mitään.

          Comment


            Mikäs se sellanen tarjous on, kun 99,90 on hinta näkyvillä?

            Comment


            • Alkuperäinen kirjoittaja peiponen Näytä viesti

              Tämä kiinnostaisi itseänikin. Tosin sillä erolla että tuota Anlen kysymää mallia ei enää saa, vastaava on nykyisin DTW285Z. Kaivelin Makitan sivuilta nykyiset 1/2" iskevät vääntimet ja netistä suuntaa antavat hinnat:

              Koodi:
              DTW190Z 190Nm 199e
              DTW181Z 210Nm 179e
              DTW251Z 230Nm 179e
              DTW285Z 280Nm 229e
              DTW450Z 440Nm 299e
              DTW1002Z 1000Nm 349e
              Joku oli raportoinut tässä ketjussa aiemmin ettei tuo DTW251Z ollut riittänyt pyöränpulttien aukaisuun. Oma tarve on juuri pyöränpulttien aukaisu ja valinta todnäk kohdistuu joko DTW285Z tai DTW450Z malliin. 285 olisi kompaktimpi mutta jos 280Nm ei riitä niin sitten on kyllä pakko ottaa 450.
              Ostin viikko sitten tuon 280Nm:n koneen ja kyllä vääntää auton pyöränpultit auki jotka olen itse kiristänyt 110 tai 120Nm:n kireyteen auton omien speksien mukaan. Tuolle vääntimelle muuten annetaan kahdenlaisia arvoja 280Nm ja 400Nm (nut busting torque). Netistä löytryi video jossa tuo väätimellä avattiin 405Nm:n kireyteen väännetys mutterit auki ja helposti. Homman juju näyttää olevan kunnolliset holkit - jos vähänkin klappia niin se syö tuon vääntömomentin. Suositus: käännä tarvittaessa rukkaskädella löysät pois ja käynnistä kone. Jos ei tuollakaan konstilla aukea niin millä ne pultit on moikein kiristetty? Luulisi, että olisi jo rikkonut ainakin aluvanteet.

              Yhteenveto: Makitan 285 väännin toimii aivan mainiosti ja kun satsiin lisää momenttisauvat ja momenttiavaimella lopputarkastus, niin avot. Kahden auton renkaanvaihdossa 5AH:n akun lataus ei edes pudonnut yhtä lediä.

              Comment


                Alkuperäinen kirjoittaja aakman Näytä viesti
                Miettiny tovin että pitäisi saada vähän kevyempi Makita pienempiin hommiin. Kärkkäisellä halvin DTW285Z maksaa 200e, päätin perjantain kunniaksi tuhlata 30e ja tilasin ebay/kiina kopion:

                https://www.ebay.com/itm/Torque-Impa...Z/293292656313

                Raportoin kokemuksia kun pääsen ekat savut ottamaan, odotukset ei oo kauheen korkealla.
                Lyhyt ensikäyttö: Pari 18mm ruosteista alustamutteria se jaksoi aukaista, mutta ei siitä pultin puolelta. Yllätyin kuitenkin positiivisesti tästä, sen puolesta että se oli edullinen, pieni kuten tarvetta ja yleensäkin toimi. Uskon että ajaa asiansa esim. moottoritilassa työskennellessä 10-13mm pulteille kuten venttiilikoppa, lukemattomat pienemmät mutterit, torx-pultit jne...

                Erikoisuutena että kun laittaa liipasimen pohjaan niin aukaistaessa se pyörii maksimissaan 2-3sek, myötäpäivään pidempään. Sitten pitää käyttää liipasin ylhäällä ja uusiksi. Liekö joku kiinalainen patentti suojaa kiinalaista elektroniikkaa?
                Attached Files

                Comment


                • Oliko tuo auto-stop mode päällä?

                  Click image for larger version

Name:	autostop.JPG
Views:	3773
Size:	16,5 Kt
ID:	1871954


                  Viimeksi muokannut eske; 22.12.2019, 11:42.

                  Comment


                    Toimii just noin tuo auto-stop moden ollessa päällä. Ilmeisesti käytetään esim. Rakennustelineiden purun yhteydessä

                    Comment


                      Alkuperäinen kirjoittaja eske Näytä viesti
                      Oliko tuo auto-stop mode päällä?
                      Sehän se. Nyt tullut pyhien aikana vähän lisää käyttökokemuksia ja edelleen sama fiilis että 30e ostokseksi sopiva, mutta epäilen maksimi vääntömomentin olevan lähempänä 150Nm kuin ilmoituksen 520Nm.

                      Comment


                      • Itseä houkuttaa koon ja painon puolesta tuollainen ryobin pikkukone, 400Nm ja uusi 3ah high energy akku. Väittävät että se on suurinpiirtein sama kuin edellinen 4ah Lithium+ akku. Hintaa vain alkaa tulla paketille jos pyssy on joku 129e, akut 89e/kpl ja laturi vielä joku 40e. Ja sitten jos ei sillä oikeasti teekkään mitään kun ei päälle 500Nm koneet kerran pultteja saa irti?

                        https://fi.ryobitools.eu/sahkotyokal...8iw3/r18iw3-0/

                        Aikanaan hommasin Dewaltin akkuporakoneen, siinä oli 12 tai 14v akku ja se kyllä porasi ja ruuvasi aivan täysillä viime jengille asti, jolloin veto loppui täysin. Boschin hieman halvempi 12v laite taas hiipui tasaisen hitaasti, joten sen akun varaustason havaitsi helposti käytön aikana ja pikkuhommissa pystyi venyttämään työt loppuun asti. Dewaltti kun pysähty niin se sitten kans pysähty.

                        Toki dewaltti ruuvasi saman kokoisella akulla melkein 2x sen määrän mitä se Boschi, eli jos akkuja piisaa ja latureita niin... ja kesti monta vuotta, vaikka lojui pari viikkoa ulkonakin, syys sateilla.

                        Kellään kokemusta tuosta Ryobista? Töissä Milwaukee Fuel härvelit ja ne ainakin tuntuu pelaavan, ellei aivan jotain 5m jatkovarsia tarvi alkaa kaivamaan, eikä sillon nuo painepyssytkään enään auta..

                        Vaan onko se tosiaan odoteltava vielä että noin 900-1000Nm koneet tulee kuolevaisten hintoihin ja painoihin ennenku siirtyy puolen tuuman räikästä koneeseen?

                        Comment


                          Osta vaan heti tokkiinsa semmonen jossa on paperilla vähintään tuplat vääntöä siihen mitä meinaat tehdä.

                          Tällaisena keskivaikeaa asennusta kroonisesti potevana tuli todettua että ei se ainakaan halvemmaksi tule ostaa ensin pikkukone, sitten vähän isompi (jos se vaikka riittäis) ja lopulta sitten se joka oikeasti riittää kaikkeen.

                          Comment


                            Onko kukaan ostanut Kiinasta Makitan 5AH akkuja, tekeekö niillä mitään? Jos on niin olisko linkkiä mistä tilasit, kun niitä on monessa paikassa ja ei ole tietoa laadusta...

                            Comment


                            • Niin on jäänyt huono maku suuhun kaikista tarvikeakuista että ei oikein innosta kokeilemaan. Ja tässä loppuvuodesta tools liike tarjoili useampaankin otteeseen 5 Ah makitan akkua 59€ hintaan. Ei jää enää suuri ero tarvikkeisiin.
                              Monet sähkötyökalut vievät senverran virtasta, että tuntuu että alle 5ah akuilla niistä ei saa kaikkea tehoa irti, joten siis mahdollisimman isoa ja alkuperäistä akkua on helppo suositella.

                              Comment


                                Minulla on kans on huonoja kokemukia Kiinan akuista (kännykkä ja läppäri) etten viitsi edes kokeilla Makitan kopioita. Kysyin samaa postissa #213 ja joku sanoi että K-Raudasta saa 59e 5Ah akkuja. Ei paha, kaipaisin toisaalta vähän kevyempää, esim. 3 Ah. Pitäs vissiin tarkistaa K-Raudan valikoima ellei tuu hyviä ideoita täällä?

                                Comment


                                  Niin on jäänyt huono maku suuhun kaikista tarvikeakuista että ei oikein innosta kokeilemaan.
                                  Komppaus. Olleet lähes aina, ellei ihan aina, täyttä shittiä.

                                  Comment


                                    Töiden puolesta akkujen kanssa tekemisissä. Sen verran oppinut etten osta itsellekään mitään mille ei löydy papereita tai EU maahantuojaa/edustajaa. Kinkit toimittaa yön yli testiraportteja (testit kestäisi 5-7 vkoa) ja kuvat on photoshopattu. Ja lisäksi muuten vaan huono laatu tai yhteensopivus laturin kanssa niin ei kannata.

                                    Tavallisella 18650 kennolla on vikatapauksessa yli 16 kW peak heat release rate (kun vedyn kehitys alkaa ryntäyksessä) joten savua riittää.
                                    Flight UPS6 lentoturmatutkintaa voi katsella...

                                    Comment


                                      Tilasin myös tuollaisen pulttikoneen Kiinasta (Makitan kopio), on se kyllä ainakin ensikokeilulla hintansa väärti :)

                                      Comment


                                        Itselläni myös ollut pari viikkoa tuollainen Kiinan "vaihtorunkovaraosa" Makitaan. 30e nähden erittäin pätevä peli. Jaksoi ampua ainakin A8:sin etualapallonivelten isot mutterit auki. Voimakkuuden säätönappi ja sen viereiset tekstipainatukset on aitoa Kiina-kuraa, mutta muuten toimii todella yllättävän hyvin. Vasaran ääni tosin on kova riippumatta siitä kuinka kovaa varsinaisesti kiristetään. Hakkaa ihan tosissaan äänen perusteella vaikka räikällä menee vielä kevyesti. Eli pulttipyssyyn tottunut korva antaa täysin väärää tietoa voimasta.

                                        Comment


                                        • Minulla on ollut kesästä asti akkukäyttöinen Ryobi - R18IW30. Melkein aina ovat pyöränpultit auenneet mutta joskus on pitänyt avustaa vääntämällä hylsystä samalla käsin. Sama juttu Milwaukee M18 FIWF120 akkukoneen kanssa. Milwaukee on paperilla ja myös käytännön kokeilulla ollut heikompi kuin Ryobi. Noin 600 NM aukaisuvoiman omaava ilmakäyttöinen mutteriväännin on aukaissut kevyesti ne mitä kummallakaan näistä en ole saanut auki.

                                          Kolme viikkoa sitten ostin Milwaukee M18 FHIWF12 akkukoneen jolle luvataan aukaisuvoimaa 1898Nm ja kiristykseen 1356Nm. Yhden vanhan Bemarin pyöränpultteja en saanut auki ilmakoneella mutta tällä vaati pari iskua ja pultit aukesivat. Alle 300€ maksoi pelkkä runko. Akut ja laturi löytyi jo ennestään. Tätä voin suositella eikä koneen paino ole mahdoton. Lisäksi tämä on varustettu 1/2" karalla.

                                          Comment


                                            Tuo on varmaan sama runko kuin minulla on. 5Ah akun kanssa painoa on yli kolme kiloa joka on kyllä jatkuvassa käytössä aika paljon jos vertaa johonkin komposiittirunkoiseen paineilmakoneeseen. Vaan on se helppoa kun ei tarvi miettiä kompuran tuottoa, letkujen halkaisijaa, koneitten öljyämistä, vedenpostioa ja paineilmavuotoja. Yksikin murhe kun on paineilman kanssa niin ei ne vehkeet vaan toimi. Akkukoneessa ei oo muuta muuttujaa kuin akun varaus.

                                            Comment


                                              Olipas Bosch keksinyt kerrankin jotain järkevää koneisiinsa. Ostin töihin vääntimen, missä on 1/2 istukka ja bitzkärki samassa paketissa. Ei tuolla renkaita vaihdella, enkä sellaiseksi sitä ajatelutkaan, mutta katsotaan millaiseksi tuo osoittautuu käytössä.

                                              https://www.staypro.fi/koneet-tyokal...EaAhyIEALw_wcB

                                              Comment


                                                Suorastaan nerokas. Toivottavasti tuon Kiinan Makitan valmistaja lukee tätä ketjua tai muuten surffailee uutta kopioitavaa, siihen tuo istuis ku satula sialle.

                                                Comment


                                                • Kyllähän kiina makitasta se löytyy ;)

                                                  Comment


                                                    Kun on aikaa ja kesärenkaatkin pitäs vaihtaa niin tilaskin Dewalt DCF899NT rungon UK'sta. Hintaa jäi posteinen 210e, kun Suomesta saman saa 299e näköjään.
                                                    Aika iso kokoinen tuo on. Toivottasti avaa pyöränpultit.
                                                    Tosin menee pari viikkoa, joten ehkä sitten talvipyörien laittoon jollei venytä vaihtamista.

                                                    Ei kukaan Dewaltin laitteita ole käyttänyt, että onko samaa laatua kuin Makita esim?

                                                    Comment


                                                      Ei ole itsellä kokemusta mutta kaveri jolla on sähköasennusfirma osti esittelypäiviltä Makitan luotettuaan vuosikaudet Dewaltiin. Kolmannen Makitan ensimmäisen päivän aikana palautettuaan oli sitä mieltä ettei ole syytä vaihtaa merkkiä. On tästä pari kolme vuotta että onhan kehitystä varmasti tapahtunut.
                                                      Toki on voinut olla joku viallinen eräkin.

                                                      Comment


                                                      • Jos ei henkilöauton pultit 899 dewaltilla lähde auki niin sitten ei oo akku paikoillaan, varmasti aukeaa.

                                                        Oma mielipide on että esim Dewalt, Makita ja Milewaukee on ihan saman tasoisia laitteita. Itselläni kymmenkunta dewalttia ja ainut vika on ollut keskisarjan porakoneen vaihdelaatikon laukeaminen ihan uutena, seuraava samanlainen porakone on parivuotta kestänyt rääkkiä eli oli yksittäinen valmistusvika.

                                                        Comment


                                                          Dewaltin matkaan kerran on lähtenyt niin tulee turhaan hintaa vaihtaa leiriä. Ajatus tietysti oli, että tuolla voisi muutakin tehdä. Olenko kolme vai neljä paineilmapyssyä ostanut ja yksikään ei avaa rengasliilkeen kiristämiä pultteja nyyttonilupauksista huolimatta. Kompurasta se ei ole kiinni. Oletin, että esim Mag-pro tms 200€ pyssy edes rengaspultit avais.
                                                          Tohon akkukoneeseen mulla tosin on vain 2ah akut, mutta yllättävän pitkään niissä riittää virta akkuporakoneessa.

                                                          Comment


                                                            Eilen tein johonkin 4F A6:n jarruremonttia. Oli joku apina ihan tosissaan kanssa vissiin ollut pultteja veivaamassa kiinni. Jouduin Milwaikeesta pyytämään jo 3-asennon kun ei kakkosportaan 400Nm väännöllä auennut.

                                                            Normaalitilanteessa ne edukkaammatkin koneet varmaan riittää. Tiedetään että 110Nm riittää sille pyöränpultille ja jos sen mukaan mitoittaa koneen niin täydellisessä maailmassa pärjäisi. Jossain vaiheessa vaan tulee tilanne vastaan että joku edellinen asentaja on viisaudessaan hyppinyt metrisen jatkovarren päällä niin että "varmasti pysyy" ja silloin on kamalan mukavaa kun on reserviä.

                                                            Comment


                                                              Itse olen useampaan kertaan verrannut akku- ja paineilmamopoja. Molemmille yhteistä että halvalla ei tee mitään.

                                                              1. Makita ns. perus porakoneen kokoinen iskevä kone 1/2" karalla. Ei avaa mitään mikä on edes viitteellisesti kiinni. Löysiä pyörittää kivasti
                                                              2. Millwaukee tuore M18 fuel iso akkumopo avaa suurimman osan pyöränpulteista mutta ei kaikkia. Painava ja pitää vittumaista ääntä.
                                                              3. IR 2135QTi paineilmamopo avaa käytännössä kaiken. Jos ei tällä aukea niin oman ruhon lisäksi joutunut ottamaan oikeasti pitkän varren. Selkeästi nopeampi kuin tuo M18.

                                                              Näiden kokemusten pohjalta en enää viitsi edes yrittää sähkökoneella vaan otan suoraan oikean PI-koneen.

                                                              Comment

                                                              Working...
                                                              X