Kuulutus

Collapse
No announcement yet.

Akkukäyttöinen mutterinväännin

Collapse
X
 
  • Suodata
  • Aika
  • Näytä
Clear All
new posts

    Ei olisi kallis. Pelkän hinnan ja merkin perusteella tekisi mieli tuomita aivan paskaksi mutta omakohtaista kokemusta ei ole. Melkein tekisi kyllä mieli kokeilla tuolla hinnalla. Onhan niissä takuu jos hajoaa.

    Comment


    • Itse tuota Tamforcea kaupassa vähän hypistelin. Mekaanisesti aika heppoisen oloinen (runko nitisee väännellessä), eikä moottori/vaihteisto ääni herättänyt suurta luottamusta. Eli kyllä tuossa laitteessa selkeästi huomaa, missä asioissa rahaa on säästetty.

      Meillä on kimppatallilla NIMH akkuinen Boschin GDS, joka ostettiin käytettynä 5V sitten. Akkut tuossa on melko paljon huonommat, kuin mitä nämä uudet Li-Ionit. Kuitenkin tavaksi on tullut pitää yhtä akkua aina työn aikana laturissa, niin käytännössä akku kaikki hommat on saanut hoidettua sujuvasti akkuja vaihtamalla.

      Tuolla vanhalla Boschilla käytännössä suurin osa järkevästi tervan kanssa kiristetyistä pyöränpulteista aukeaa ilman muita työkaluja. Jos on tullut vastaan pyöränpultteja, jotka eivät tuolla ole jaksaneet aueta, niin syy on lähes aina korjaantunut kierteenputsaussarjalla. Alustanpultitkin tuolla useimmiten lähtee, kun ensin narauttaa pultin hieman liikkeelle nivelvääntimella, ja sen jälkeen loput pulttipyssyllä.

      Tuota Tamforce tutkailin, josko omaan talliin hommaisi sen satunnaisia hommia varten. Kun nyt on kuitenkin tullut totuttua tuohon Boschiin, niin ei tuo Tamforcen laatuvaikutelma ainakaan itselle riittänyt perustelemaan tuota 150€ sijoitusta. Itse luultavasti päädyn ostamaan jonkun merkkikoneen, jotta samoille akuille voi alkaa keräämään muitakin koneita.

      Comment


        Ryobin 18V mutterinväännintä saisi näköjään akun ja laturin kanssa Netraudasta noin 200€:lla. Saman verran näytti pikagooglauksella maksavan tosin joka paikassa muuallakin. Onko tuota jollakulla jo käytössä? Lähinnä renkaanvaihtoihin tulisi itellä vanhan 12V Makitan korvaajaksi.

        En ole tuollaista laitetta viitsinyt mistään nettikaupasta tilata testiin vaikka ne palauttaa voisikin mutta kun paikkakunnalla on Rautanet ketjun kivijalkakauppa niin pitää varmaan käydä katsomassa josko olisi demokappaletta näytillä. Äkkiähän sen siinä parkkipaikalla testaa että ampuuko se pultit auki vai ei.

        Comment


        • Ryobista ei en osaa sanoa, mutta tiedoksi, että Makitalta tuli 1000Nm mutterimylly (toimii niillä nykyisillä 18v litium akuilla, mitä suurin osa makitan muistakin koneista). Kävin ostaan paikalliselta työkalutorilta runkoversion hintaan 315€ kun akkuja ja laturit on entuudestaan. Kyllä muuten pultit aukeaa :D

          Comment


            Soitin paikalliseen putkaan, ei ollut varastossa mutta laittavat seuraavaan kuormaan tilaukseen. Sanoin sen ostavani jos pihassa pyöränpultit aukeaa, muuten saa jäädä kauppaan.

            Tuossa näyttäisi olevan 1.5Ah akku mukana, noihin käy myös se isompi 4Ah akku. Vaikuttaako akkukapasiteetti muuhun kuin akkukestoon vai onko sillä merkitystä koneen tehoon?

            Comment


            • Varsinkin halvemmissa laitteissa ei välttämättä saa pikkuakulla täyttä tehoa laitteesta mikä vie paljon virtaa. Ei riitä akusta virranantokyky. Jotenkin olisi muistikuva että varsinkin Ryobissa on tätä vikaa.

              Comment


                OK. Hyvä tietää, näyttäis 4 ampeeritunnin patteri maksavan kuitenkin melkein satasen lisää.

                Comment


                  Mulla on ryobin väännin. Ihan ok mutta pyöränpultit ei aina lähe jos joku on vääntäny ne gorillamomenttiin.

                  Onhan tuo näppärä vekotin, tulee käytettyä aina kun on vaan sellanen väli että se mahtuu sinne. Mukana tuli 3 pitkää konehylsyä: 17mm, 19mm ja 21mm.
                  Viimeksi muokannut Fenrir; 20.4.2016, 15:45.

                  Comment


                    Ryobista on tullut uusi versio missä on ledvalo ampumis suuntaan, sillä vois vaikka lähteäkkin pultit auki kun lupaa enemmän newtoneita kun mun pyssy.

                    Suosittelen kyllä kanssa sitä isompaa akkua, musta tuntuu että toi pulttipyssy vie eniten virtaa noista ryobeista mitä mulla on. Vieläkin on kaikki vehkeet kunnossa, yksi akku on sipannu. Ei muuta vikaa. :)

                    Comment


                    • Jos jotain kiinnostaa, niin minulta voisi löytyä muutama 1,5ah akku tuohon Ryobiin.
                      ja laturi löytyy myös yksi ylimääräinen. ladattu 2 krt täyteen ja ajettu kerran tyhjäksi.

                      Tuli trimmerin mukana ja runko meni takuuseen niin tuli uusi paketti tilalle. Vanhat akut jäi hyllyyn.

                      Comment


                      • Tuota omaa Dewalt pultipyssyä käyttäessä on huomannut, että tiukaa pulttia avatessa kannattaa kädellä kääntää hylsystä avaussuuntaan. Pultit mitä on pitkään kokeillut ilman kääntämistä vääntää auki pelkällä pyssyllä, ovan tuolla kikalla lähteneet aukeamaan.

                        Comment


                          Tuli tilattua Makita DTW1002Z mylly, vääntöä pitäis olla riittävästi, näin kotikäyttöön. Oliko täällä jo kokemuksia ko. koneesta?

                          Comment


                            Olen kanssa katellu tota Makitaa. Laitahan kokemuksia kun olet päässy sitä testaamaan...

                            Lähteekö tolla 1000Nm esim. pyörän napapultti auki tai vaikka dampperin pultti? :)

                            Comment


                            • Töissä yleiskäytössä 5 vuotta ollut makitan 18v mutterimopo. Samanlaisen kyllä hankin ittekkin kun milwaukeen sähkökones hajoaa.

                              Comment


                                Mulla on se halvempi 270 Nm Ryobi 1.4 Ah akulla ja sillä aukes uutena jopa 14v vanhat kärryn pyöränpultitkin. Pari viime kertaa ei ole Audista auennut, huhu kuulemma kertoo että vetävät marmorilla 15+ kiloon ettei tartte jälkikiristellä. Milläs tollasen sitten aukaiset tien päällä kun kotona ei meinannut aueta edes metrisen jatkovarren kanssa.

                                Comment


                                  Makitaa sen verran testattu, että M12 normipultista jengat sileäksi ihan noin vaan. Ilman momenttihylsyä tuolla ei kannata pyöränpultteja väännellä kiinni.

                                  Comment


                                    Eikös tuossa DTW1002Z ole sitä varten kolmiportainen tehonsäätö 300 / 600 / 1000 Nm , ettei tarvii pultteja rikkoa.

                                    Comment


                                      Niinhän siinä on. Mutta tuo 300Nm on kuitenkin aika paljon pyöränpultille. Toki iskua voi säätää vielä liipaisimestakin.

                                      Comment


                                        Minusta tuo pultin rikkominen oli hyvä tieto. Kaikki varmaan haluaa tietää mihin mikäkin pulttikone pystyy, voimaa on helpompi rajoittaa ku lisätä. :) Ja ainakin ite käyttäisin konetta enemmä avaamiseen kuin kiinni vetämiseen.

                                        Comment


                                        • Juuri noin. Koneella auki ja alku kiinni. Momenttiavaimella kireys kohdalleen.
                                          Mitä momenttihylsyjä porukka on suosinut? Löytyykö esim. Kamasa-Toolsilta?

                                          Comment


                                            Tuli ostettua pari viikkoa sitten tuo Makitan DTW1002Z.

                                            Tänään kun vaihtelin vetarin suojakumit niin pääsi vähän testailemaan. Pyöränpultit mitkä kiristetty 120Nm lähtee mopoimmalla asetuksella todella kevyesti auki. Pyörän M16 napapultti mikä oli tosi ruosteisen näköinen lähti kevyesti keskimmäisellä asetuksella. Ei voi muuta kuin olla tyytyväinen koneeseen.

                                            Onhan tuo aika möhkäle, että ei sitä kovin ahtaissa paikoissa pääse käyttämään.

                                            Comment


                                              Raskashan se on, mutta tehokas myös.

                                              Comment


                                                Sen verran täytyy ottaa koneen kehumisessa takasin, että toisen puolen napapultti oli niin hemmetin tiukassa, että siihen ei Makita pystyny... Joutu metrisellä varrella vääntämään ihan tosissaan että lähti auki...

                                                Comment


                                                  Alkuperäinen kirjoittaja aakman Näytä viesti
                                                  .... Ebaytä selatessa merkkiä ei Euroopasta saa halvemmallakaan mutta törmäsin 2135XP-SG jonka sais kotiin 240e. Mikähän tämä "STAHLGRUBER EDITION" on, joku budjettimalli? Tekniset arvot näyttäs samoilta.
                                                  Näin kirjottelin puoli vuotta sitten ja tämä päätyi silloin tilaukseen. Pyssyssä oli Stahlgruberin tarra mutta käytössä se lopulta irtosi ja alla oli IR:n tehtaan valmistelätkä. Oon ollu ihan tyytyväinen, luvattu aukaisumomentti on ~900Nm on riittänyt lähes kaikkeen. Yksi alustan pultti on jäänyt aukeamatta, samoin kaikki vetoakselin pultit pitää aukaista käsin, ei voima riitä :(

                                                  Oletan että tuo Makita DTW1002Z on samaa teholuokkaa ja tämän ketjun perusteella paras valinta, laittakaahan lisää kommentteja?

                                                  Comment


                                                    Makitalla aukonut napapultteja nyt muutamat, eikä yksikään ole jäänyt aukeamatta.

                                                    Comment


                                                      Töistä oli lainassa alustanvaihtoruljanssiin myöskin tuo Makitan dtw1002 kone. Makia kampe on. Kaikki aukeaa heittämällä. :D Renkaanpultitkin mitkä olin aikasemmin vääntänyt varren kans käsivarsimomenttiin kohtuu tiukkaan, niin aukesi leikiten.

                                                      Comment


                                                        Kävin tänään kaupasta Milwaukeen koneen. Valmistajan mukaan max vääntö 610Nm jonka pitäisi minun hommissani riittämän enemmän kuin hyvin. Makitaa olisi tehnyt mieli mutta vaihtoehdot oli joko 280Nm kone joka on liian nussu ja toisaalta Makitan 1000Nm kone olisi jäänyt liki 300€ kalliimmaksi kuin tuo Milwaukee ja tuntuu tuossakin potku riittävän. Mondeon kampiakselin pultin sillä räpätin kiinni eikä tuo ainakaan siinä puutunut. Pyöränpultit aukeaa helpommin kuin paineilmapyssyllä.

                                                        Tuli halvimmaksi ostaa tarjouksesta porakonekitti jossa laturi ja kaksi akkua, siihen kaveriksi akkuvääntimen runko, yhteensä 348€. Pelkkä mutteriväännin, akut ja laturi olisi jäänyt parikymppiä kalliimmaksi.

                                                        Comment


                                                          Alkuperäinen kirjoittaja aakman Näytä viesti
                                                          Oletan että tuo Makita DTW1002Z on samaa teholuokkaa ja tämän ketjun perusteella paras valinta, laittakaahan lisää kommentteja?
                                                          Joulupukki toi tämän ja oon ollu kyllä tyytyväinen. Mm. vetarin pultit jotka ei lähde mun IR:n ~900nm koneella, irtoaa Makitalla vaivatta. Pieni miinus siitä että kone on aika iso/painava niin sitä ei viitti renkaanvaihtoa pienempiin käyttää eikä tietysti moneen ahtaampaan väliin mahdukaan.

                                                          Comment


                                                            Kiinan dewalt ainakin akun ja laturin osalta http://www.ebay.com/itm/20V-1-2-Lith...4AAOSwCkZZTQUc

                                                            Comment


                                                              Kiertuetarjouksesta Milwaukee M18 CHIWF12-502X 950 Nm kahdella 5Ah akulla. Ei tartte päkistää enää. Vanha hyväkuntoinen Ryobi 270 Nm menee myyntiin ...

                                                              Comment

                                                              Working...
                                                              X