Kuulutus

Collapse
No announcement yet.

Akkukäyttöinen mutterinväännin

Collapse
X
 
  • Suodata
  • Aika
  • Näytä
Clear All
new posts

    Kiertuelista löyty mut mitä maksaa tarjouksessa vai oliko jotain 600eur?
    Viimeksi muokannut ola; 23.4.2018, 10:03.

    Comment


      610 Nm versio M18 FMTIWF12-502X tarjous 459,- tämä 950 versio 499, ovh n.~800

      Comment


        Makita DTW1002 tuli hommattua. Ei vielä muuten käyttökokemuksia, mutta pari pyöränpulttia piti kokeilla auki. Hyvin aukesi pienimmällä asetuksellakin.

        Comment


        • Dewalt vihdoin päivitti medium teholuokan mallin niin piti ostaa. DCF894 malli ja 450Nm mainostehoa. Hyvin tutuisi todellista tehoakin olevan, plus on kevyt ja pieni. Nuo tehomallit kun valmistajasta riippumatta ihan turhan isoja ja painavia, mielummin ottaa todella tiukan pultin kanssa paineilmavehkeen.

          Älykäs kiinnitys ja aukaisutoimintokin tuossa ihan käteviä. Tunnistaa esim kun pyöränpultti menee kiinnitettäessö tiukkaan ja pysähtyy hetkeksi ettei vahingossa paukuta ylipiukkaan.

          Comment


          • Viimeksi kun kävin rengasliikkeessä, niin ison akkujyrän hekin kaivoivat esiin kun ei paineilmalla auennut yhden pyörän pultit. Joku oli vääntänyt ne 10-metrin varrella momenttiin.

            Tein viikonloppuna alustaremontin Q7:n DTW1002 apuna. Isosta koosta ei ollut yhdenkään pultin kanssa haittaa, mutta voisihan tuo vähän kevyempi olla. Alkaa viimosen nurkan kanssa olemaan jo tumput hapoilla kun tuota kannattelee ja hakkaa vuorotellen auki ja kiinni. Eipä silti ole letkuja/johtoja/kompuran puksutusta ikävä.

            Comment


              Meinasin tosissaan ostaa Boschin 18V rätkyttimen, mutta kallistuin sitten kuitenkin kompaktin kokoiseen "bahco" 1.2kN 1/2" paineilmahärveliin. Syy oli oikeasti koko sekä hankintahinta (kaverinetto 150€) ja 6Bar paineella aukesi ihan nätisti liimatut kardaanin pultitkin kun vain näytti konetta. Traktorin takapyörän pultit olivat kyllä työn takana, niitä sai tovin paukuttaa isommilla paineilla ennenkuin aukesivat.

              Comment


                Ostin pikkuveljen Makitalle.
                Attached Files

                Comment


                  Alkuperäinen kirjoittaja AnLe
                  Uudet mallit makitalta on 280nm http://www.makita.fi/tool/15209/DTW281Z.html onko viimenen 50nm riittävästi renkaan vaihtajille?
                  Tämä kiinnostaisi itseänikin. Tosin sillä erolla että tuota Anlen kysymää mallia ei enää saa, vastaava on nykyisin DTW285Z. Kaivelin Makitan sivuilta nykyiset 1/2" iskevät vääntimet ja netistä suuntaa antavat hinnat:

                  Koodi:
                  DTW190Z		190Nm	199e
                  DTW181Z		210Nm	179e
                  DTW251Z		230Nm	179e
                  DTW285Z		280Nm	229e
                  DTW450Z		440Nm	299e
                  DTW1002Z	1000Nm	349e
                  Joku oli raportoinut tässä ketjussa aiemmin ettei tuo DTW251Z ollut riittänyt pyöränpulttien aukaisuun. Oma tarve on juuri pyöränpulttien aukaisu ja valinta todnäk kohdistuu joko DTW285Z tai DTW450Z malliin. 285 olisi kompaktimpi mutta jos 280Nm ei riitä niin sitten on kyllä pakko ottaa 450.

                  Comment


                  • Mulla on tuo vanhempi 280Nm Makita ja pois en anna. Sopivan kevyt ja KUN itse laittaa momenttisauvalla pultit/mutterit kiinni niin vaihto sujuu kuin valssi :)
                    Melkeinpä jokaikisen korjaamolla/rengasliikkeessä käyneen pultteja/muttereita saa tovin hakata ennenkö aukeaa.
                    Eli ehdottomasti momenttisauva tuon koneen lisäksi! Ja miksipä niitä nyt ylitiukkaan vetelisi niin saa rengasrikon osuessa kohdalle helposti auki.

                    Comment


                      En nyt muista mihin malliin päädyin, mutta aukeaa sillä rengasliikkeen kiinnilaittamatkin kun vähän nakuttaa. Ja muistaa siitä valintanapista pitää avausvoiman tapissa, siihen nappiin herkästi osuu kanneskelessa tai pakissa.

                      Sama homma, en anna pois. Seuraavaksi haaveissa rälläkkä, mutta idealo.de hintoihin ei suomessa oikein pääse, alle 300e 3x 5ah akuilla oleva rälläkkä niin varmasti saisi potkua noihin jo olemassa oleviin laitteisiin.

                      Comment


                        Ottaisin sen missä vähän enemmän voimaa. Voimaa voi rajoittaa napista mutta lisää sitä ei napista saa. ;)

                        Comment


                          Milwaukeella 950 Nm vaihdettu pyörät kolmasti ja rakennettu yksi pieni terassi - samalla akun latauksella.
                          Entinen Ryobi 230 Nm oli liian pieni kun akku hiukan vanheni. Ota isompi...

                          Comment


                            Käytiin Anlen kanssa keskustelua foorumin ulkopuolella ja selvisi että hänelläkin on tuo DTW285Z eli 280Nm kone. Anlen ja miccomuksen kokemuksen perusteella uskalsin itsellekin klikata tuon koneen tulemaan. Lupaan raportoida tänne mikäli oli huono ostos :) Tässä on jonkun maajussin video aiheesta: https://www.youtube.com/watch?v=fUaOtn4nmrI
                            Eihän nuo mutterit videolla selkeästikään ns. itsestään lähde auki, mutta jos hetken jaksaa odottaa niin lopputulos on kuitenkin haluttu.

                            Ottaisin sen missä vähän enemmän voimaa. Voimaa voi rajoittaa napista mutta lisää sitä ei napista saa. ;)
                            Olen lähtökohtaisesti niitä ihmisiä jotka ostavat yleensä pykälää paremman työkalun ettei jää harmittamaan, mutta tässä tapauksessa isomman rahamäärän investoimalla olisi saanut enemmän nyyttoneita JA myös suuremman koon. Menin nyt pienempi koko edellä :)

                            Comment


                            • Tuon koon perusteella valitsin itsekkin noista kahdesta makitasta tuon pienemmän. On sillä ihan hyvin pärjännyt renkaanirroituksessa yms.

                              Comment


                              • Kova on tuo Makita irrottamaan! Panasonicin 200Nm ei oikein riitä kaikkiin henkilöauton pultteihinkaan. Mitäs tuo maksaa?

                                Comment


                                  Kato vaikka Kärkkäisen sivuilta. Varaukseton kehu tuolle DTW1002Z jota tulee käytettyä todella paljon. Oon tosin harkinnut pienemmän, pienemmällä akulla ja kevyemmän ostoa lisäksi, mutta jos yksi pitää valita niin tuolla isolla tekee isot ja pienet remontit.

                                  Comment


                                    Mulla on toi pienin Makita 190nm eikä silla aukasta eikä kiritä pyöränpultteja mutta säästää sen pyörittämisen

                                    Comment


                                      Minulla 170Nm 1/4" Makita DTD153 ja sillä aukoo itse momenttiavaimella (120Nm) kiinni laitetut pyöränpultit käyttöautossa. Eli siis pitää sen mitä lupaa.

                                      Comment


                                        DTW1002Z koneen hankin viimeviikolla ja on kyllä kova peli. Pultit mitkä vedetään 600Nm kiinni niin tuolla ne pärähti helposti auki. Lisäksi löytyy se 280Nm malli ja melko laiskaksi ammuttu 230Nm malli. Nyt voi laittaa varmankkiin viimeisetkin paineilma koneet ylähyllylle jemmaan.

                                        Comment


                                          Noissa on vähän semmonen että jos ei tarvi kovin ahtaaseen paikkaan mahtua eikä paino ole ongelma niin ilman muuta niin jytky kuin lompakko kestää. Ite tein muutama vuosi sitten kompromissin kun akkukonetta ostin. Otin Milwaukeen noin 450Nm kaliiberin koneen, sillä saa kaikki pyöränpultit auki ja kiinni mutta toisaalta jotkut vetarin tai kampiakselin kunkkupultit jää useimmiten avaamatta. Pykälää isommalla aukeaisi nekin mutta sitten se oli jo niin paljon mohlo ettei jossain auton alla tai pyöräkotelossa mahtuisi tekemään mitään.

                                          Tosimies ostais kaksi tai kolme eri kokoista runkoa niin olis aina sopiva työkalu. Tämmönen persaukinen joutuu ottaan vähiten huonon vaihtoehdon.

                                          Comment


                                          • Itse ostin DeWaltin DCF894. Vääntöä lupaa 447Nm. Tätä ei oikein jostain syystä Suomen verkko- tai kivijalkakaupoista löytynyt vaan piti tilata ulkomailta kun DeWalt linjalle on lähdetty akkulaitteissa. Ainut mitä suomessa tarjosivat oli DCF880 203Nm tai DCF899 950Nm versiota mikä oli taas ihan liian iso ja kallis.
                                            Viimeksi muokannut Krister; 6.5.2019, 19:20.

                                            Comment


                                              Nyt tehty ensimmäinen renkaanvaihto Makitan DTW285Z (280Nm) koneella. Suurin osa pulteista aukesi sekunnissa. Kaksi pulttia oli jämähtänyt talven aikana kiinni, näitä sai nakuttaa 5-10 sek per pultti. Kieltämättä ensimmäisen jämähtäneen kohdalla kävi mielessä, että joutuuko tässä nyt kuitenkin käsin avaamaan. Eipä joutunut. MAKITA NEVA LET YUH DOWN.


                                              Voin suositella renkaanvaihtoon. Se on selvä ettei tuo riitä isompiin tarpeisiin ja niihin itsellä onkin paineilmakone varattu.

                                              Comment


                                                Ja sitten kun tuntuu ettei renkaan pultit/mutterit aukea niin kannattaa siirtyä käyttämään pitkää hylsyn ja samalla kun ampuu aukipäin niin toisella kädellä auttaa hylsystä. Kädellä kun auttaa niin poistuu se edestakainen hylsyn väljäliike jolloin iskut menee paremmin perille. Auttaa muuten todella paljon.

                                                Comment


                                                • Onko kokemuksia ryobista? Jotenkin voisi sattua omaan käteen näppärästi, laaja tuoteperhe, eikä ole edes pahan hintaisia. Näkyisi löytyvän muuten motonetin outletista myös Bosch GDS 18 V-LI HT 279 hintaan, mikä ei liene enää paha, vääntöä se 600Nm.

                                                  Comment


                                                  • Halvemmalla saa ebaystä kotiovelle tuon DTW1002Z. Akut ja laturit taitaa joutua molemmissa ostaan erikseen ellei löydy entuudestaan. Isojahan nuo on. Makita painaa kaiketi 0.5 kg enempi, mutta sillä saa yli 50 % lisää iskuvoimaa.

                                                    Comment


                                                    • Vasta tällä viikolla töissä makustelin kädessä tuota 1002Z makitaa, on se mahdottoman kokonen möhlö, ei minusta sovi ainakaan ainoaksi koneeksi. Pidän noita Makitan koneita suht kestävinä, paljon noilla tekevät kokoonpanoa verstaalla ja tuntuuvat toimivan ihan ok. Tuota 285 mallia taitaa olla eniten käytössä.

                                                      Comment


                                                        Mulla on 1002 pyöränpulteissa ja tilavissa paikoissa käytössä ja 285 sitten ahtaissa väleissä ja ’löysennetyissä’ koripulteissa käytössä. Hemmetin käteviä molemmat, molemmilla myös oma käyttötarkoitus/-paikka. Ja siis ihan korjaamokäytössä olleet reilun vuoden päivät.
                                                        Myös makitan akkuporakone ja akkurälläkkä aktiivikäytössä.

                                                        Comment


                                                          Painoin pykälää entistä järeämmän Milwaukeen nyt tilaukseen, maksimi avausvoima luvataan olevan 1354Nm, kiristys 813Nm. Nykyinen 610Nm käännölle speksattu kone ei jaksa avata vetarin kunkkupultteja sun muita oikeasti tiukassa olevia. Onhan tuossa nyt paperilla tuplasti enemmän voimaa ni luulis aukeavan ähisemättä. Kiinnipäin harvoin tarvii ampua minun käytössä mitään kun yleensä vetelen käsinaksulla momenttiin. Kerran nimittäin katkaisin apurungon pultin C4:sta kun papatin tolla akkukoneella kiinni, eipä oo tarvinnu sen jälkeen koneella vetää kuin löysät pois.

                                                          Kohta tulee siis myyntiin käytetty 18 voltin milwaukee, kaksi akkua ja laturi. Pyöränpultteja ja jotain iskareita tai tukivarsia vaihtaa tuollakin ihan riemukkaasti.

                                                          Comment


                                                          • Itse laitoin tälläisen ja tyytyväinen olen ollut tehoon ja kokokin aika sopiva. Ryobi r18iw3-0 18v one+, samalla akulla toimii myös trimmeri.

                                                            Comment


                                                              Meni suunnitelmat uusiksi, ei ollutkaan myyjällä sitä konetta jonka tilasin. Tuli sitten vielä pykälää järeämpi. Yli 1800Nm maksimivääntö aukipäin. Avasin näytösluontoisesti purkuauton vetarin kunkkupultit ihan nuin vain. Kyllä nyt kelpaa.

                                                              edit:

                                                              Malli Milwaukee M18 FHIWF12. Pari käyttökertaa ny takana. On siinä voimaa mutta edelliseen, pienempään, Milwaukeen koneeseen verrattuna tärisee aika paljon enemmän. Ainakin tämmöisen ripuliranteen käsissä. En oo vielä mitään kevyempää kuten pyöränpultteja kokeillut. Niissä tuskin on eroa mutta noita tiukassa olevia isompia pultteja kun ampuu niin ei kovin montaa peräkkäin kovin mielellään kyllä räpätä auki. En tiedä sitten onko ne kaikki jytkymmät koneet samanlaisia, pakko sen rekyylin kai jossain on tuntua jos täydellä 1900 neukun väännöllä ammutaan.
                                                              Viimeksi muokannut hopsis; 1.6.2019, 11:38.

                                                              Comment

                                                              Working...
                                                              X