Kuulutus

Collapse
No announcement yet.

Uuden telkkarin ostoon vinkkejä...

Collapse
X
 
  • Suodata
  • Aika
  • Näytä
Clear All
new posts

    Riippuu vähän vehkeen kuvankäsittelypiireistä. Ainahan se kuva kuitenkin näytetään sillä paneelin natiiviresoluutiolla eli tavalla tai toisella se matalampitarkkuuksinen matsku pitää skaalata ylöspäin 4K tarkkuuteen. Oma Sonyn telkku tuottaa ihan hyvää kamaa jopa DVD-tasoisesta lähteestä, Netflixin kuva on sitten jo oikein hyvä.

    Comment


      Tuossa yksi suuntaa antava kaavio millä katseluetäisyydellä ja tv-koolla huomaa mitään eroa 720p, 1080p ja 4k välillä. Eli jos istut 3m päässä, pitää olla +80" töllö, että huomaat 4k:n ja full-hd:n välillä eroa.

      Tämä siis resoluutiota ajatellen. Toki pakkauksessa tulee muitakin eroja, kuten värierottelu jne.

      Comment


      • Onko foorumilaisilla kokemusta Sonyn X83C mallistosta?

        Comment


        • Onkos täällä kellään suosituksia kokoluokassa 55-65, mielellään tonnin pinnassa? Nyt on ollut pari viikkoa tuo philips ja on kyllä hyvin lähellä, että kiikutan koko ***kan takaisin. Hitailee, nykii ja vie käyttäjän hermot. Muuten vielä menisi, mutta kun muidenkin pitäisi pystyä käyttämään ja tuota ei saa noiden loppujen laitteiden kanssa järkevästi logitechilla toimimaan..

          Comment


            Mielipiteitä tarttis. Eli harkinnassa 60" fullhd tai sitten 55" 4k. Kummatkin saman hintaisia (999) Gigantista. Telkussa kiinni pleikka, tallentava boxi ja tietokone. Onko tuosta 4k:sta oikeasti hyötyä? Taloudessa on kuitenkin antenni järjestelmä ja ei maksukanavia.

            Comment


              Päädyin itse tuohon 60". Onhan tuo pirun iso kolmen metrin katselu etäisyydeltä :D Kuvan laadussa ei ole mitään valittamista, kunhan lähde on kunnossa. Normi tv-lähetykset on mitä on, mutta fullHD lähteistä katsoessa kuva on kyllä omaan silmään enemmän kuin tarpeeksi tarkka. Pikainen testaus Turismoa ei myöskään vaikuttanut huonolta. Häntimistä en huomannut ja muutenkin kiva kokemus isolta ruudulta pelaaminen.

              Ja siis hommasin tuon Samsungin, mikä on Gigantissa viikkotarjouksessa.

              Mainittakoon nyt vielä, että mahtuu laatikkoineen B6 farkkuun :)

              Comment


              • Alkuperäinen kirjoittaja nicce Näytä viesti
                Onko foorumilaisilla kokemusta Sonyn X83C mallistosta?
                Eilen posti kiikutti 49" mallin kotiin. 4k kuva on upeaa ja fullhd kuva näyttää myös hyvältä. Ilmeisesti sovellustarjonta vähän vielä heikkoa mutta päivityksiä odotellessa.

                Comment


                • Onkos Ristolla edelleen sama mielipide sampasta? Itsellä polttelee kanssa kovasti ja taidan loppuviikosta käydä hakemassa tuon 60" gigantista, ellei joku kerro, että ihan välttämättä tartten 4k telkun :) Pitoaika taitaa olla yleensä siinä 4-6v, mitä historia nyt on tähän saakka ollut.

                  Comment


                    Osaako joku sanoa että miksi nyky telkkareissa kuva pikselöityy liikkuvan kohteen ympärillä?

                    Faija meni hyvän tovin sitten ostamaan jonkun töllön jossa ekan kerran havaitsin tuon, siinä on erittäin vahvasti havaittavissa. Sen jälkeen olen kattellut usein kauppojen tv osastoilla kun meinaa olla jokaisessa töllössä samaa. Vaikka niissä pyörii liikkeen oma esittely video. Maisema touhut näyttävät ihan hyviltä mutta jos siinä menee auto tai ihminen niin on mun mielestä melko kamalaa katsottavaa.

                    Comment


                    • samsungin 48j6202 tuli tingattua verkkiksestä 600€ hintaan. huonot äänet, kuva aivan loistava.

                      Comment


                      • Tuo J6202 lienee täysin sama kuin J6275, verkkis kun tuo noita "ei Suomen" malleja maahan käsittääkseni ja niissä on eri numerointi.

                        Comment


                          Kyllä tuo 60" taitaa jäädä tuohon olkkariin. Nopeasti tuohon loppupeleissä tottui, eikä koko häiritse enää ollenkaan. Äänistä en osaa sanoa mitään kun itsellä tulee vahvarin kautta ja telkun omia kajareita en ole kertaakaan käyttänyt :)

                          Comment


                          • Sama homma itsellä äänien suhteen, pioneer saa hoitaa ne. :)

                            Comment


                              Faija meni hyvän tovin sitten ostamaan jonkun töllön jossa ekan kerran havaitsin tuon, siinä on erittäin vahvasti havaittavissa. Sen jälkeen olen kattellut usein kauppojen tv osastoilla kun meinaa olla jokaisessa töllössä samaa. Vaikka niissä pyörii liikkeen oma esittely video. Maisema touhut näyttävät ihan hyviltä mutta jos siinä menee auto tai ihminen niin on mun mielestä melko kamalaa katsottavaa.
                              Olisiko kyse huonolaatuisesta tv-lähetyksestä? Minun töllö (Panasonicin plasma) tekee tätä SD-laatuisella tv-lähetyksellä. Erityisen kiusallinen esim. jalkapalloa katsoattaessa. Full HD-laatuisessa kuvassa ei samaa ongelmaa ole havattavissa.

                              Comment


                                Luulisi esittelyvideoiden olevan HD tasoisia, jos on HD ruutu.

                                Comment


                                • Ei monesti ole. Esim. kuopion gigantissa siellä pyörii yhteisestä boksista lähes kaikissa. Joissain 4k telkuissa on sitten omat mainospätkänsä..

                                  Comment


                                    No tämä on helposti selvitetty kotioloissa katsomalla MM-kisoja (tai mitä hyvänsä lähetystä, jossa on paljon värikästä liikehdintää) Ylen HD:ltä ja verrokkina Ylen normi-SD:ltä. Jos vain jälkimmäisessä esiintyy tuo pikselöitymisongelma, niin vika on huonolaatuisessa lähetyksessä.

                                    Comment


                                      Tammiston Gigantissa pyöri myös SD-tason pätkät ruuduissa lukuunottamatta joitakin huippumalleja. Joku jakotukki tms kuulema oli sillon rikki ja syynä miksi ei ollut HD-pätkää.

                                      Comment


                                      • Tuommoisen 4k töllön ostin. Monet sanoi samaa että paras paneli on Panassa ja sitten LG:ssä. Sampat on mitä on....
                                        http://www.verkkokauppa.com/fi/produ...sio-1250-Hz-Wi
                                        Kyllä tykkään :)

                                        Comment


                                          Porukoilla olen hieman epäillyt että saattaisi olla kyseessä nimenomaan huono signaali, mutta suurena yllätyksenä on tullut nuo Gigantit yms joissa on näkynyt samaa esittely videossa. Mikäli syynä on se että kyseessä ei ole HD-pätkää, niin herää kysymys että kannattaako tuollaista telkkaria ostaa joka ei osaa toistaa tv-ohjelmia hyvällä kuvalla.
                                          Osaan nyt lähinnä verrata mun omaan 4?vuotta vanhaan sampan plasmaan, jossa ei ole saman laista pikselöintiä havaittavissa. Joten omalla tapaa on herännyt ajatus että kannattaako tuota pistää vaihtoon, vaikka se välillä pirtää valkoiselle punertavaa/violettia, jos saan tilalle töllön joka toistaa ohjelmat pikselimössön kera.

                                          Comment


                                            Se pikselöinti voi olla jotain kuvanpahennustekniikkaakin.

                                            Comment


                                              Riippuu myös pitkälle siitä mitä siitä vehkeestä katselee. Jos kattoo salkkareita ja urheiluruutua niin mitään ei voita, ei tavan tv-kuvan laatu tule varmaan koskaan saavuttamaan paneelien teknistä laatua. Nykyinen HD-lähetyskin on vielä kaukana jostain 4K tarkkuuksista ja uusimmat paneelit on jo 5K tasoisia.

                                              Ite tulee aika paljon katottua Youtubesta tai Netflixista joissa materiaalin laatu on sitten aivan eri luokkaa.

                                              Comment


                                                Alkuperäinen kirjoittaja Juuso R Näytä viesti
                                                Tuommoisen 4k töllön ostin. Monet sanoi samaa että paras paneli on Panassa ja sitten LG:ssä. Sampat on mitä on....
                                                http://www.verkkokauppa.com/fi/produ...sio-1250-Hz-Wi
                                                Kyllä tykkään :)
                                                Kokeilepa eri 3D-formaatteja, yleisimmät epämääräisistä lähteistä saatavat on on over-under ja side-by-side.

                                                Koska toi LG:n käyttämä passiivinen 3D toimii näyttämällä pystysuunnassa joka toisen viivan yhtä kuvaa ja joka toisen toista, resoluutio puolittuu.

                                                1080p näytöllä over-under eli tämmönen: http://www.tweaking4all.com/wp-conte...om_example.jpg näyttää "parin metrin päästä" ihan hyvältä, noin 720p kuvalta.

                                                Side by side http://i40.tinypic.com/302p55z.jpg puolestaan on aivan kuraa 1080p:llä, se näyttää joltain youtube 240p mössöltä. Siinä kun on puolitettu kuvainformaatio molempiin suuntiin.

                                                Miltäs siis tuollanen SBS 3D matsku näyttää 4k telkkarilla? Takapuolituntumalta sanoisin että se voisi toimia mutta vielä hienompaa olisi jos joku sitä testais ja kertoisi oman mielipiteensä.

                                                Comment


                                                  Tuo pikselöityminen kuulostaa kovasti siltä, että telkussa on ei niin hyvä sulavoitusalgoritmi, eli päällä on kuvanpahennus, joka laskee ns. välikuvia. Välillä pientä artifaktia tulee 4K tykilläkin vaikka rauta on vähän toista kuin perustelkuissa.

                                                  Yleensä nuo saa pois päältä tai vaihtaa paremmin materiaaliin sopiviksi. Ainakin tehdasasetukset tuntuvat melkein telkussa kuin telkussa olevan vähän mitä sattuu (kuva on säädetty myyväksi, ei oikeaksi).

                                                  Comment


                                                    Alkuperäinen kirjoittaja Toni_ Näytä viesti

                                                    Miltäs siis tuollanen SBS 3D matsku näyttää 4k telkkarilla? Takapuolituntumalta sanoisin että se voisi toimia mutta vielä hienompaa olisi jos joku sitä testais ja kertoisi oman mielipiteensä.
                                                    55" telkkarilla noin 2.5-3 metrin päästä näyttää ihan kohtuulliselta. Sonyn X85 telkulla mukana tulleiden passiivilasien kanssa jotenkin levoton ja selvästi epätarkempi kuin tavallinen ilman laseja katottu setti. Efekti kuitenkin toimii kuten tarkoitettu eikä silmiä päätä tai ala särkemään.

                                                    SBS 3D pätkiä olen muutaman netistä imuttanut, Gravity esim. oli varsin hieno ja muksut tykkäsi jostain Legoelokuvasta tosi paljon. Noissa on lähtöjään ollut FHD tarkkuus, tuon Sonyn kuvanparannus tosin toimii erinomaisesti jos nyt ei mistään ihan SD tasoisesta lähetteestä tarvi lähteä tekemään.

                                                    Comment


                                                      Kuulostaa hyvältä :) SBS:ää tosiaan löytyy helpommin kuin OU:ta.

                                                      Passiivitöllö on pikkasen pakko valinta itelle, ne 3d-lasit kun saa kivasti klipsulla omien päälle eikä kuva vilku. Resoluution puolittuminen pystysuunnassa on sitten ollut se negatiivinen osa josta 4K:lla pääsee yli.

                                                      Varsinkin noi piirretyt lastenleffat toimii 3D:llä hyvin, eikä se ominaisuutena välttämättä nosta hintaa enää niin paljoa ettei kannattaisi.

                                                      Comment


                                                        Alkuperäinen kirjoittaja Metsässä Näytä viesti
                                                        Osaako joku sanoa että miksi nyky telkkareissa kuva pikselöityy liikkuvan kohteen ympärillä?

                                                        Faija meni hyvän tovin sitten ostamaan jonkun töllön jossa ekan kerran havaitsin tuon, siinä on erittäin vahvasti havaittavissa. Sen jälkeen olen kattellut usein kauppojen tv osastoilla kun meinaa olla jokaisessa töllössä samaa. Vaikka niissä pyörii liikkeen oma esittely video. Maisema touhut näyttävät ihan hyviltä mutta jos siinä menee auto tai ihminen niin on mun mielestä melko kamalaa katsottavaa.
                                                        Tulipa nyt testattua tuolla omalla uudella telkulla tuota liikettä, kun tulee parasta aikaa joku potkupallo matsi Ylen kanavalta. Normilähetyksessä pikselöytyy kohteen ympärillä, mutta HD-lähetyksessä tätä ei ole havaittavissa. Tämän erittäin lyhyen testin perusteella väittäisin tämän johtuvan käytetyn lähteen laadusta, kuten tuossa jo taidettiin todeta aikaisemminkin.

                                                        Comment


                                                          Uusien Sonyjen kanssa kannattaa ehkä vielä hieman odotella http://www.sony.fi/support/fi/conten...on/KD-43X8305C

                                                          Comment


                                                          • Vinkkejä kaivataan.
                                                            Tarkoituksena hankkia ehkä 55" töllö, maksimi 65". Mutta, hinta saisi jäädä alle 1000e.
                                                            On hieman noita vaihtoehtoja, ja kun kaikesta nykyaikaisuudesta ei hirveästi ole tietoa niin onhan hankalaa...
                                                            Vaatimuksia olisi: Full HD, UHD ei pakollinen. Ruutu- yms palvelut toimittava. Pari viritintä ja tallennusmahdollisuus esim ulkoiselle kiintolevylle/tikulle. Plussaa olisi jos kaukosäädin toimisi kuten Nintendo Wii, eli kaukkiksella osoittamalla pystyy valitsemaan.
                                                            Olisiko vinkkejä mitä kannattaisi tsekata? 65" olis kyllä kiva, mutta... Hinta taitaa nousta sen verran ettei pysty :/

                                                            Comment


                                                              55" saa tonnilla jo ihan hyviä kun hiukan kyttää tarjouksia. Saa varmaan 65" kokoisenakin mutta todennäköisesti joutuu jostain tinkimään. Kaikissa uusissa alkaa olemaan nuo älyominaisuudet jo, käyttöliittymissä ja sujuvuudessa on sitten merkkikohtaisia eroja. Joka tapauksessa tonnin 65" paneeli ei varmaan laadullisesti ole mitään terävintä kärkeä.

                                                              Comment

                                                              Working...
                                                              X