Kuulutus

Collapse
No announcement yet.

Thinkpadin Valintaa

Collapse
X
 
  • Suodata
  • Aika
  • Näytä
Clear All
new posts

    Eihän se kampa määrää nopeutta, vaan emo. Jos väylää ylikellottaa yli muistin speksin, niin jossain vaiheessa tulee ongelmia. Mutta en kyllä näe ongelmaa jos muisti on speksattu nopeammaksi kuin väylä. Silloinhan siellä on vielä varaa. Ihan kuin turboautossa jota ei ole lastutettu ;)

    Taidan tilata Crucialin kamat, josko niillä toimisi. Ja samalla jonkin isomman SSD-levyn.
    https://forums.lenovo.com/t5/ThinkPa...it/td-p/233218

    Comment


      Sitten kokeilisin päivittää emolevyn ajurit. Tarkista onko emolevy PM45 vai GM45 (voi olla ajureissa eroja). Yleensä nuo muistit kyllä skaalautuu alaspäin olet siinä oikeassa.

      Sitten kokeilemaan eri muistikammalla ettei ole kampa viallinen. Itsellä oli pöytäkoneessa toinen muistiväylä rikki niin ei ruvennut edes tunnistamaan kampaa..

      Comment


        Siellä on viimeisin BIOS, eikä ajurit vaikuta tuossa vaiheessa mitään kun se boottaa. Sehän on ihan rautatason juttuja missä se jo kompastuu. Eli näyttö on musta ja kone antaa "vikakoodin" piippaamalla.

        Minulla on kaksi kampaa, kummallakaan ei toimi. Joku epäyhteensopivuusongelma niissä nyt on :(

        Comment


          Tuolta voi ajaa Crucial System Scanner ja katsoa mitä se tarjoaa. R500:lle se tarjoaa tuollaisia, mutta kannattaa ajaa tuo System Scanner, niin näkee tarjoaako samaa. Samasta paikasta voi näköjään shoppailla nuo muistit.

          Comment


            Tuota minä käytin heti alkuun, mutta 1.35 voltin jännite pisti miettimään. Otin vanhan muistin irti ja googletin sen tietoja, niin muistipiirit näytti olevan 1.5V. Siksi en ostanut noita, liekö sitten oikeasti toimisi vai ei.

            Comment


              Tilasin nyt sitten tällaiset muistit. Peukut pystyyn että toimiii :)

              Samalla tilasin 256 Gt:n SSD levyn, saan lisää tilaa.

              Comment


                Mun elämä X1 carbonin kanssa ei oo mennyt ihan mutkitta. Trackpad ja modeemi temppuilee. Koneen käytyä lepotilassa, ei wlan verkot enää pelaa. Autentikointi menee jotenkin metsään ja vaikka verkot näkyvät, ei se saa niihin yhteyttä. Sama homma 3G:n kanssa. Trackpad teke semmosta temppua, että ihan randomisti hiiri singahtaa johonkin ruudun laitaan. Tapahtuu yleensä siinä kohtaa kun yrittää klikata jotain linkkiä. On-site takuu löytyy, mutta osia on odoteltu jo kuukauden päivät. Kosketusnäytölle en oo vieläkään keksinyt mitään järkevää käyttöä...

                En tiedä onko konespesifinen juttu, mutta tossa on semmonen hemmetin ärsyttävä ominaisuus, että se ei suostu scrollaamaan sivuja ennen kuin ne ovat latautuneet kokonaan. Huonommalla 3G-verkolla nyppii kivasti odotella mainosten latautumista, että pääsee lukemaan jutut. Käyttiksenä win10 joku professional tai mikä se nyt oli... Win 10 + classic shell on ollut ihan oiva setti. Kyllä toi kymppi mm. usb-laitteiden yhteensopivuuden osalta on ollut ihan eri planeetalta kuin vanha kasi.

                Comment


                  Onko se tappihiiri kuintekin hyvä? :)

                  Comment


                  • Mullon W541 ja siinä ainakin se tatti on hyvä. Ennen en o välittäny, mut en saa trackpadia konffattua siten, että scrollaus tapahtuisi sen sivusta. Tuosta johtuen tattia on tullut käytettyä pääasiassa.

                    Comment


                      Tatti toimii joo, se on musta vaan vähän kömpelö. Toi trackpad on kyllä yksi paskimmista, joihin olen törmännyt. Parempi löytyy jo satasen aceristakin.

                      Comment


                        Tiedoksi muillekin että nyt toimii 8 Gb muistit! :) Ostin Crucialin CT2C4G3S1067MCEU kammat. Seuraavaksi asennan SSD-levyn.

                        Comment


                          Mulla ei kone toimi edelleenkään. Vaihdettuja osia jo wlan kotti, 3g modeemi ja näppis. 3G modeemi kiukuttelee edelleen yhteydenmuodostuksessa sleepin jälkeen. Trackpad temppuilee uudellakin näppiksellä. Yleensä esimerkiksi linkkiä painetaessa osoitin singahtaa n. 10cm linkin ohi. Kattotaan mitä seuraavaksi. Voisihan tuo vaiva liittyä kosketusnäyttöönkin....

                          Comment


                            nämä tarinat yhdistettynä faijan kokemuksiin nykyisistä Lenovoista saa kyllä kiertämään merkin yhtä kaukaa kuin Acerin...

                            Faija tilasi tuossa keväällä itselleen bränikän yrityslenovon (yrittäjä siis faijani), ekat kolme sai lähettää tehtaalle takaisin. Ensimmäisessä ei kovalevy herännyt laatikosta nostaessa, toisessa näppis ei toiminut, kolmannessa tappi ja touchpädi oli pimeänä. Toisen kohdalla ilmoitti faija myyvälle firmalle, että kokeilkaa käynnistää ja katsokaa toimiiko... toka ja kolmas sitten lähtivät ennen asiakastoimitusta takaisin....

                            Nyt neljäs rupesi kenkkuilemaan heinäkuussa näppiksen ja tapin osalta...

                            Comment


                              Mulla on Thinkpadin ultrabay-asemassa adapteri johon menee ssd-levy. Näppärä yhdistelmä. Tosin koneessakin 410S on jo ssd... En muista mistä ostattu mutta voin kaivella jos joku tarttee.

                              tuo trackpad on ihan hyvä mutta pitää pelata paaaaljon ja vain oman koneen kanssa että sen oppii käyttämään. Mulla se kesti n. 15 vuotta.

                              Comment


                                Jos sattuu ehjän saamaan, niin kai se voi ollakin. Tää oma ei kyllä toimi alkuunkaan ja kyllä siihen puoli työpäivää meni, että sai karsittua kaikki ärsyttävät ominaisuudet pois siitä. Niitä säätöjä ja valikoita on pikkusen liikaa... Applen touchpadin tottuneelle ei ihan äkkiä tule yhtä hyvää vastaan win maailmassa. Tää vaan toimii.

                                Comment


                                  Nyt on SSD:kin asennettu, ja ETKA päivittyy aika mukavaa tahtia. Ei mennyt käyttiksen siirto levyltä toiselle ihan nätisti, koska levy oli USB-adapterin päässä ja softa herjasi ettei kelpaa koska adapteri huijaa sektorien koot (tms, en muista tarkasti). Noh, linux-pohjaisella rescue DVD:llä onnistui kun uusi kone oli koneessa ja vanha USB:n takana. Sittenkin oli MBR ja NTLDR hukassa, mutta niistä päästiin sitten Windowsin repair komennoilla.

                                  Comment


                                  • Thinkpad päivitetty T430s -malliin. Hieman ehdin jo haikailla 440-mallia, mutta luettuani tarpeeksi kauan foorumeita ja moitteita uudemman tyyli hiiri-näppissysteemistä päätin pysytellä perinteisen mallisessa.
                                    Jenkki-ebaysta löytyi kiintolevytön malli, johon hankin Intel 535 -sarjan levyn. Uusi skandinäppis löytyi Kiinasta. Vielä kun saan keskusmuistin päivitettyä 16 gigaan, niin alkaa homma toimia. Windows 10 pyörii jo nyt aika nätisti.
                                    Edellinen malli oli T420s, yksi syy vaihtoon oli T430s -mallin taustavalaistu näppäimistö.
                                    T420s löytyy kaupan huutonetistä.

                                    Comment


                                      Itsellä on T430 töissä ja on kyllä todella kätevä tuo taustavalaistu näppis :) Miinuksena että eivät firmassa suostuneet T430s:ään vaan joutui tyytymään perusversioon. SSD:n puolesta yritin kovasti puhua, mutta eivät siihenkään suostuneet. Nää on näitä kompromisseja kun ei ole IT-alan yritys ja tarvii läppäriä työntekoon :D

                                      Comment


                                      • Pääsin testaamaan taustavalaistua näppistä S440 -mallissa ja tykästyin. SSD:stä tinkiminen on aiva hölmöä.
                                        128 Gb riittää käyttöjärjestelmälle, koska datan säilyttäminen läppärin kiintolevyllä on hyvin epäviisasta.
                                        Kokeilin jonkin aikaa sitten T420s:ää perinteisellä SATA-levyllä ja meinasi itku päästä odotellessa.

                                        Comment


                                          No oma onni onkin, että tuntihommia painan. Kerkiää tekemään yhtä ja toista sillä välin kun kone aukeaa tai yleensä miettii :D Vielä kun saisi firman pään ymmärtämään tuon SSD:n edut, mutta tuntuu vähän taistelulta tuulimyllyjä vastaan.

                                          Comment


                                          • 120 Gb Intelin SSD maksaa tuon verran.
                                            Halvemmallakin SSD -levyjä saa, mutta joskus ensimmäisen SSD -levyni, Kingston SSDNow -mallin Intelin 320 -malliin vaihdettuani, jouduin toteamaan, että nopeusero on melkoinen.
                                            1000 Gb SATA -levyn saa jokseenkin samaan hintaan kuin 120 Gb SSD:n, määrällä on helppo perustella hankintaa.

                                            Comment


                                              Mitä mieltä työläppäreitä enemmän käyttäneet on vanhasta X201 Lenovosta? Tulisi pelkästään auto(talli)käyttöön eli VCDS, Nefmoto, yms kevyet sovellukset. Elsaakin varmaan jaksaisi jos ei nyt ihan uusinta versiota asenna. Koneessa toisen sukupolven i5, 128Gt SSD-levy ja hyväkuntoinen akku. Olis tyrkyllä 170€ hintalapulla. Onko ihan metässä? Mallihan on varmaan äkkiä sen neljä tai viisi vuotta vanha mutta kokoluokka ja paino sopisivat mainiosti ratin takana sylissä käyttämiseen.

                                              Comment


                                              • Eipä tuolla hinnalla voi kovin pahasti metsään mennä, varsinkaan i5/SSD combossa.

                                                Comment


                                                  Mulla on X201 autokäytössä, toimii siinä paremmin kuin hyvin. Uusin Elsa 5.0 pyörii ihan moitteetta, prossuna tuossakin i5 ja SSD:llä vauhditettu.

                                                  Ainoa miinus siitä, ettei sovi ihan ainakaan B7:n hanskalokeroon :D

                                                  Comment


                                                    Hyvä toosa, jaksaa painaa ihan kaiken tarvittavan, jos ei grafiikka ja pelejä lasketa. Mulla X201s käytössä kotona, jossa parempi resoluutio kuin X201:ssa. Laittaisin muuten tallikäyttöön, mutta tallilla muuten vastaava lenovo, mutta isommalla näytöllä, ei jaksa nähdä vaivaa niin pienen upgraden takia.

                                                    Comment


                                                      Alkuperäinen kirjoittaja hopsis Näytä viesti
                                                      Koneessa toisen sukupolven i5, 128Gt SSD-levy ja hyväkuntoinen akku.
                                                      x201 on kolmen numeron i5 eli ekaa sukupolvea, x220 olis toista.
                                                      Aikamoinen ero tehoissa ja akunkestossa.

                                                      Mä en vaan tule toimeen thinkkarien ctrl-fn nappien sekoilun kanssa. Makuasia... :p

                                                      Comment


                                                        Joo, M520 näytti olevan prossun tarkempi malli. No siinä vatuloidessani meni se kone ohi. Samalla tyypillä tulee ilmeisesti vähän väliä noita koneita tyrkylle. Oli niitä nyttenkin toinen samanlainen mutta perinteisellä kovolla josta en ollut laisinkaan kiinnostunut.

                                                        Comment


                                                          http://murobbs.muropaketti.com/threa...rkkaa.1126575/

                                                          Omia kokemuksia tuosta ei vielä ole, kaveri kävi paikanpäältä valkkaamassa priiman koneen vähän aikaa sitten. Just ei näytä oikein olevan pieniä thinkkareita mutta kannattanee käydä läpi sillointällöin. Sen perusteella mitä olen katsonut niin hinnat on kilpailukykyiset ja asiakaspalvelu on kaverini sanoin, ensiluokkaista.

                                                          Comment


                                                            Thinkpad T410s, siirtelin lisää tavaraa Audin muistikortille läppärin kortinlukijalla. Sitten vanhaa korttia ei enää tunnistetakaan (siis läppärissä) vaikka se toimii ihan bueno muissa vehkeissä. Eikä mitään muutakaan korttia. Käskee formatoida, joka sekään ei onnistu. Formatoin varmuuden vuoksi toisella laitteella (fat) vaan ei auta. Ei kai se kortinlukija nyt ole saanut siipeensä, en usko? Netistä ei löydy tepsiviä konsteja vaikka kuinka asentelisi erilaisia ajureita tai kikkailisi diskpartin kanssa. Levyaseman tunnus annetaan, asemaksi nimetään secure digital storage 0k. Win7 pro eikä tuona hetkenä asentunut päivityksiäkään. Ei viitsisi alkaa purkamaan lukijaa, mistähän saisi tilalle uuden? ebaystä ei löytynyt.

                                                            Comment


                                                            • Tuolta ostin oman läppärini, palvelu on tosiaan ensiluokkaista. Kävin ircissä kertomassa millaisen koneen tarvisin ja sieltä pistettiin ehdotus :). Ei voi muuta kuin suositella.

                                                              Comment

                                                              Working...
                                                              X