Kuulutus

Collapse
No announcement yet.

Thinkpadin Valintaa

Collapse
X
 
  • Suodata
  • Aika
  • Näytä
Clear All
new posts

    Thinkpadin Valintaa

    Tarttee (kuulemma) kohta hankkia uusi läppäri.

    Merkki on selvillä eli Thinkpad (Lenovo), mutta malli vielä vähän hakusessa.

    Oikeastaan kiinnostaisi tietää onko noita Thinkpadin X-sarjalaisia ja varsinkin sillä käännettävällä kosketusnäytöllä olevia kenelläkään käytössä ?

    Miten hommat on luonnistuneet sillä ? Onko työntekotavat muuttuneet ?

    Nykyinen R40 (mopo) on kohta 4v vanha ja sen tien pää häämöttää jossain lähitulevaisuudessa. 4v jatkuvaa pakkaamista-purkamista-reissaamista on aika kovaa näille muovihimmeleille, mutta onhan tuo vielä koossa pysynyt. Muut merkit ja mallit ei oikein kiinnosta, kun tuossa Thinkpadissa on muutamia oleellisia elämää helpottavia jutskia valmiina.

    #2
    Mulla on töissä nykyisin T60, entisessä duunissa T42 ja T43 ja kotona T40. Varsin asiallisia kamppeita on nuo kaikki T-sarjan koneet olleet.

    Comment


    • #3
      Meillä on duunissa IBM/Lenovot käytössä. Muutama X-sarjalainen on ollut koekäytössä, mutta hylättu T-sarjan tieltä. X-sarjan hyviä puolia koko ja kääntyvä näyttö, mutta muut ominaisuudet "oikeiden" töiden tekemiseen eivät olleet riittävän hyviä.

      Itsellä ollut T43p ja T60 (joka on Lenovo). Ja pidin T43p:stä enemmän.

      Comment


        #4
        Itse käyttänyt ammoisista IBM Thinkpad 600X (tjsp.) ajoista noita. X-sarjalaisista en osaa sanoa, mutta T-sarjalaiset pärjäävät mielestäni edelleen erittäin hyvin vertailussa. Z-sarjalainen oli viime kesän käytössä - ihan ok sekin, mutta ei toki niin hyvä kuin T ja enemmän muovia.

        Nyt käytössä ikivanha mutta edelleen täysin pätevä kohta 5v vanha T30 (1,4GHz P4) ja lisäksi T61. Tuon T30 omistusajan aikana on halpiskoneita käyttävillä kavereilla vähintään 2. tai 3. kone menossa, tuntuu kuin 500€ tarjouskoneiden odotettu elinaika ilman huoltoja olisi noin puoli vuotta (ja T30 varmasti ollut vähintään yhtä kovissa käsissä).

        Jos mahdollista, koita saada X-sarjalainen testiin niin selviää ainakin käyttöominaisuuksien osalta onko siitä mihinkään.

        Comment


          #5
          T-sarjalaista suosittelen. Meillä on tosin duunissa olllut R40/50/51/60, ja hyvin ne
          ovat toimineet. OIiko 130 koneesta kaksi takuupalautusta liisarikauden aikana,
          kertoo jotain noitten toimivuudesta.

          Tuo X-sarjalainen on kyllä todella kevyt, mutta mikäli halajaa 1024x768 kovempia
          resoja pitänee mennä joko R- tai T-sarjalaiseen. Näistä ottaisin T-sarjalaisen
          jos tulee käytettyä paljon tiellä. Sylissä R-sarjalainen on vielä ok, mutta jo
          siirtyminen ruokapöydän puolelle on niin raskasta :)

          Kotona on X31, 2*R40 (P4m ja P-M) ja 310ED.

          Comment


            #6
            Työkäytössä minulla on ollut viimeiset 3,5v ja on edelleenkin T41. Hyvä kone kaikinpuolin, paitsi kovalevy tosta on kerran kilahtanut ja lattialle putoamisen vuoksi näyttö myös vaihdettu.

            Koneen kuori, näyttö ja näppis on tosi laadukkaat, koneesta ei ulkonäön perusteella uskoisi miten kovassa käytössä se on ollut. Huonoa koneessa on se iänikuinen riesa tänä päivänä eli fyysinen sarjaportti puuttuu, mutta se nyt ei kaikkia haittaa ja onhan telakassa se kuitenkin.

            Joku T6x sarjalainen olisi varmaan aika mainio peli.

            Pakko sanoa, että noitten Ibari/Lenovojen käytön jälkeen tulee suorastaan paha olo, jos joutuu käpistelemään jotain halpis-Aceria tms.

            Comment


              #7
              Kyllä, ei ole ibarin voittanutta. Olen meinannut muutamaan kertaan hommata kotiin uudemman koneen, mutta aina alkaa tökkimään kun noita muita malleja katsoo. Lenovo maksaa paljon enemmän, eikä ole kyllä tullut kauppaakaan täällä vastaan missä niitä myydään.

              Esim tappihiiri on kuningas.

              Comment


              • #8
                Jos ei pode laajakuva-allergiaa (kuten minä) niin ei tässä T61:ssä mitään muuta vikaa ole. Taitaa näitä vielä saada normikuvasuhteellakin.

                Ja Vistalla jos meinaat ajaa, niin kehotan tutkimaan Intterwebistä onko nVidian ajurit vielä ihan paskoja, yks perheen läppäreistä vaihdettiin syksyllä kun se ei pysynyt kymmentä minuuttia pystyssä ajuriongelmien takia.

                Comment


                  #9
                  Aika mielenkiintoisia kommentteja. Mikrokauppiaat katsoo aina kuin halpaa puuroa kun rupeaa kyselemään Thinkpadista jotain. Täällä kommentit on melkein kuin omiaan olisi lukenut. Ehkä tosikäyttö on kuitenkin eri juttu kuin Sonera-packard-bell-dell-"PC":n käyttö.

                  Tosi on kyllä se, että kolleekalla on ollut X kpl Y,Z,W merkkisiä läppäreitä tämän viimeisen yhden R40:n aikana. No on tästä yksi lisämuistipalikka vaihdettu eikä TCP/IP portti enää toimi kunnolla, mutta sen korvasin USB-palikalla.
                  Niin ja A-näppäin alkaa olla kuopalle ja kohta puhki kulunut. Pitänee vaihtaa tuo salasana 7:stä A:sta joksikin muuksi..... Ja kovalevyllä on jopa 800 MB tyhjää...

                  Joo, kahta en vaihda, toinen on waimo ja toinen tää Thinkpad.

                  Uusissa T60:ssa on jotain omituisia mainintoja "External display supported" joko ON tai EI, eli sen mukaan niillä ei voisi muka käyttää ulkoista näyttöä tai projektoria, mutta ei kai sellaista läppäriä nyt kukaan oikeasti ole voinut mennä tekemään.

                  Kotona on R50 ja yhdelle tutulle kun piti jotain suositella ja piti vielä vähän suostua antamaan mikrotukeakin niin sanoin, että JOS hankit R50:n niin sitten voin neuvoa, mutta muista on turha tulla mitään kysymään. No aika vähällä neuvomisella on päässyt, on se sen kanssa pärjännyt.

                  Comment


                  • #10
                    T60 on omallakin työpöydällä, enkä nyt jo eilispäiväisen 1024x768-resoluution lisäksi keksi muuta oleellista moitittavaa. Toisaalta eipä ole oletusfonttikokokaan sitten liian pientä piperrystä. Optinen asema ei näemmä tuossa kappaleessa ole dvd:lle kirjoittava.

                    Sarjaportti olisi joskus tarpeen, ja tappihiiressä on joku kummallisuus että sormen nostamisen jälkeen se vaeltaa vasemmalle muutaman pikselin verran.

                    E: Ulkoinen näyttö on jatkuvasti käytössä laajennetun työpöydän muodossa. Siksipä tuo pieni oman näytön resoluutiokaan ei oikeasti häiritse.

                    Comment


                      #11
                      Niin unohtui tuo näyttöasia. Mitä nyt olen Gigantissa katsellut läppäreitä, niin kaikissa on muodikas kiiltävä näyttö. En käsitä miksi näytössä pitäisi käyttää heijastelevaa pintaa?

                      Mihin muihin läppäreihin on vielä saatavana mattapintaista näyttöä?

                      Comment


                        #12
                        Joo, kahta en vaihda, toinen on waimo ja toinen tää Thinkpad.
                        Thinkpadit on tosiaan pc-läppäreiden parasta A-ryhmää. Mutta laatu valitettavasti maksaakin jonkun verran.

                        T60 on omallakin työpöydällä, enkä nyt jo eilispäiväisen 1024x768-resoluution lisäksi keksi muuta oleellista moitittavaa.
                        Noi näytön resot minua vähän ihmetyttävät näissä T-sarjan koneissa. Esim. meikän T41:sessä on joku 1600x1200 näyttö. Hieman outoa, että uudemmassa on pienempi reso näytössä. Vai onkohan noita ollut tarjolla erilaisilla näytöillä/näytönohjaimilla?

                        Edit: Eipä mun koneessa olekaan, kuin 1400 x 1050 reso. Vaan on enempi kuin riittävä omaan käyttöön.

                        Sarjaportti olisi joskus tarpeen, ja tappihiiressä on joku kummallisuus että sormen nostamisen jälkeen se vaeltaa vasemmalle muutaman pikselin verran.
                        Meikän kone tekee ihan samaa, itseasiassa molempien käytössäni olevien thinkpadien kursorit pikkaisen vaeltavat tapikkahiiren käytön jälkeen. Tätä ei tosin tapahdu aina, vaan epäsäännöllisen säännöllisesti. Tappihiiri muuten kyllä aivan kurko, mutta joku pikku bugi siinä taitaa olla tai sitten vaeltava kursori on wintoosan ominaisuus. Onko joku Linuxia näissä vehkeissä käyttänyt havainnut samaa?

                        Mihin muihin läppäreihin on vielä saatavana mattapintaista näyttöä?
                        Esim. Macbookkeihin ainakin on mattanäyttöjä tarjolla ja niinpä taitaa olla HP:n koneisiinkin.
                        Viimeksi muokannut Ilkka L; 21.2.2008, 11:22.

                        Comment


                          #13
                          Tuolta voi kaivella varmaan jotain tietoa aiheesta: http://www.notebookreview.com/

                          Comment


                            #14
                            Itse katselin vuodenvaihteen tienoilla läppäriä kierrellen marketit, gigantalot ja muut vastaavat. Loppujen lopuksi kaveri vinkkasi käytettyjä koneita Tampereella myyvästä puljusta (www.ha.fi), josta kävin hakemassa itselleni IBM:n T41:n. Ilmeisen vähänkäytetyn ja hyväakkuisen koneen hinnaksi telakalla, laukulla, parilla hiirellä ja DVB-t usb-tikulla jäi selkeästi alle 0,4k?.
                            Kaipa sitä lähes samaan hintaan olisi saanut halvimman peruskoneen euronladosta, mutta itselläni painoi vaakakupissa melkoisesti IBM/Lenovon laadukas vaikutelma. - Ymmärrettähän, voisihan sitä ajaa vaikka toypelilla, mutta jostakin syystä Audi vakuuttaa tunnullaan.

                            Toki minun koneenkäyttöni koostuu pääasiallisesti foorumin lurkkimisesta, joten aivan viimeisintä suorituskykyä ei tarvita. Vastaavaan käyttöön voin kyllä ko. tyyppiä suositella.

                            Comment


                              #15
                              Itse tarvitsin viime keväänä oman läppärin ja päädyin T60 "FU" malliin jossa 1400x1050 näyttö, Windows XP pro, 3v takuu, tehoakku noin 6 tunnin toiminta-ajalla jne. Ei ole kyllä hetkeäkään tarvinnut katua vaikka ostos olikin arvokas. Töissä olen käyttänyt ibareita myös ja sen takia uskalsinkin ostaa luottavaisin mielin. Mm. 770, 770X, 600E ja T43 tullut koettua.

                              Ja toki näitä vehkeitä saa eri resoluutioilla, ja lähes millä vaan kokonpanoilla. Pikselit maksavat lisää jne, ja ainakin tämä minun näyttöni on mattapintainen. Ikinä en ostaisi kiiltävää.
                              Viimeksi muokannut aol; 20.2.2008, 23:01.

                              Comment


                              • #16
                                T60 ei ole vain yksittäinen malli, vaan mallisarja:
                                http://www5.pc.ibm.com/europe/produc...nkPad+T+Series

                                Kiiltävällä näytöllä valaistuissa olosuhteissa musta näyttää syvemmältä, ja sitä kautta väritkin runsaammilta, kun näytön matta pinta ei luo eteen harmaata huntua. Näyttävämpi, mutta käytännössä useimmiten hankalampi.

                                Comment


                                  #17
                                  IBM on kyllä kannettavien eliittiä sitä ei voi kieltää, vaikka itselläni ei kokemusta ole kuin vanhasta 390x-mallista,raudan luja vehje ja äärimmäisen vakaa vaikka vanha olikin. Mutta toisaalta en voi sanoa että nämä kaikki halpis koneetkaan huonoja on, lähes saman valmistajan osiahan kaikissa läppäreissä käytetään: Intel, amd jne... Hinta/laatu yleensä kulkee käsikädessä mutta pitäisi myös ajatella minkälaista käyttöä varten kone tulee, itse en ainakaan laita 1500 euroa kannettavaan jos saman homman voi hoitaa 500 eugenin vehkeellä. Mutta tietysti jos käyttö on ammattimaista ja sitä on paljon ilman muuta omakin valintani olisi juuri IBM/Lenovo. Tämäkin tietysti vain oma näkemys asiasta, tällä hetkellä HP:n läppäriä käytän ja ainakin tähän asti olen varsin tyytyväinen ollut, vaikka käyttö onkin välillä kohtuullisen raskasta. Tais kyllä mennä vähän offtopic, koska ei taida kukaan enää olla ostamassa tuota 390x-mallia ;)

                                  Comment


                                  • #18
                                    T61p on ainakin ollut ihan toimiva peli, ja suorituskykyäkin on tarpeeksi.


                                    EDIT: siitä kannettavien eliitistä en tiedä, ollut aika paljon vikoja noissa lenovoissa. Emolevyt olleet hajalla jo tehtaalta tullessa, pientä telakka ongelmaa, akut on ylikuumenneet ja verkkokorteissa ollut vikaa. Nämä on tietysti saatu jo kuntoon ja uudet ovat olleet ihan toimivia pelejä. Kai tuo Lenovon mukaan tuleminen sekoitti pakkaa jotenkin aikoinaan.
                                    Viimeksi muokannut Underi; 21.2.2008, 13:46. Perustelu: Hömpänpömppää

                                    Comment


                                      #19
                                      Jep,tarkoitinkin nimenomaan IBM-koneita,lenovoista ei taas minkäänlaisia kokemuksia enkä edes ole kuullut niistä paljoa.

                                      Comment


                                        #20
                                        Itselläni on ollut joskus t42 ja 600 ja nykyisin X40 ja T60. Seuraava luultavasti X300, kunhan se tulee markkinoille. Nykyinen T60 on hieman kuuma ja akkukesto vain kohtalainen. Tehoa on ihan kohtuullisesti, muistin saa 4 gigaan ja kahta kiintolevyä voi pitää yhtäaikaa kiinni.

                                        Thinkpadeistä löytyy tosiaankin yllättävän paljon erilaisia kombinaatioita, Suomeen ei tule läheskään kaikkea ja hinnoilla pilataan nekin vähät. Hintoja kannattaa muuten aina hetken metsästää, silloin tällöin voi tulla koviakin tarjouksia näistäkin laitteista. Vuosi sitten sain säästettyä paljonkin hankintahinnasta, kun hain muistit ja kiintolevyn muualta. Sattui olemaan sopiva karvalakkimalli pienellä muistilla ja kiintolevyllä ulosheittohintaan.

                                        Oikeastaan kaksi tärkeintä syytä hankkimiseen on ollut tuntuma ja tappihiiri.

                                        X300 uutinen:
                                        http://www.tietokone.fi/uutta/uutine...32798&tyyppi=1

                                        Thinkpadeistä löytyy kattavasti tietoa harrastajafoorumilta, varsinkin modauksiin yms:

                                        http://forum.thinkpads.com/

                                        Comment


                                        • #21
                                          Itsellä T40 ennen ja nyt T43 työkoneena. Sopivan kokoinen ja jämäkkä, laajakuvaiset T6X:t on mielestäni liian isoja.
                                          Muutamia vikojakin ollut. T40 näppäimistö oli jotenkin remppa ja se otti kiinni näyttöön ja teki jäljet siihen. Lopulta siinä alkoi kovalevy menemään, yllättäen, vaihtui T43. T43 on palvellut reilu vuoden moitteettomasti ja on kyllä vankka piiskattu sotaratsu.
                                          Usealla kolleegalla on T4X sarjalaisesta kovalevyt mennyt, se on ollut mielestäni syvä miinus T-sarjalle.

                                          Toisaalta nuo koneet on aika kovassa käytössä, joten HP:t yms tingelitangelit ei kestäisi varmaan montaa kuukautta...

                                          Niin ja USB voisi olla jossain muuallakin kuin vaan vasemmalla sivulla, uusissahan on molemmilla puolilla.

                                          Comment


                                          • #22
                                            Jos saat jostain halvalla vielä viimesimpiä T60:siä, niin osta sellainen. Itselläni työläppärinä 8744-HDG, 1680x1050 resolla, 3gigan muistilla ja Vista SP1:llä. Esiasennettu Vista on kiltisti sanottuna surkea tehokäyttäjälle, mutta puhdas asennus (mukana tulleelta Anytime Upgrade DVD:ltä) toimii todella loistavasti. Akunkesto ei ole jättänyt pulaan ja sitä parantaa vielä mahdollisuus alivoltittaa prossua melkoisen huomattavasti :)

                                            T61(p):stä on tullut asennettua vaikka kuinka monta enkä ole kauhean vakuuttunut Intelin panokseksesta kyseisen mallisarjan toimivuuteen. Bugeja riittää, mutta onneksi suuri osa on saatu päivityksillä korjattua. Tämä mallisarja hyötynee eniten tulevasta Vistan SP1:stä. Kyseisen mallisarjan rakenne on toisaalta kestävämpi kuin edeltävissä malleissa.

                                            X61 on myös todella vakuuttava laite. Ei mitään ongelmia, hyvä näppäimistö sekä todella kevyt laite ja telakka. Resoluutio ei vain riitä meikäläisen käyttöön ja kokonsa vuoksi olisi jatkuvasti hukassa :P Ei valitettavasti ollut kosketusnäytöllinen malli, joka oli työn alla.

                                            EDIT: siitä kannettavien eliitistä en tiedä, ollut aika paljon vikoja noissa lenovoissa. Emolevyt olleet hajalla jo tehtaalta tullessa, pientä telakka ongelmaa, akut on ylikuumenneet ja verkkokorteissa ollut vikaa. Nämä on tietysti saatu jo kuntoon ja uudet ovat olleet ihan toimivia pelejä. Kai tuo Lenovon mukaan tuleminen sekoitti pakkaa jotenkin aikoinaan.
                                            On niitä vikoja ollut muissakin merkeissä. Lenovo on käsittääkseni jo pitkään valmistanut ThinkPadit, mutta osti sitten tuotemerkin oikeudet IBM:ltä. Monissa muissa läppärimerkeissä tilanne on vielä sekavampi, kun valmistaja on eri kuin mitä tuotemerkki ja brändi antaisi olettaa. Esim. Asus valmistaa monien muiden merkkien laitteita.

                                            Mahdollisia akku- tai muita vikoja ei kannata murehtia liikaa. Viat ovat kuitenkin harvassa ja ne on hoidettu esimerkillisen hyvin. Akkuviallisiin Lenovo-malleihin on tullut vaihtoakku takuuseen ilman mitään kuluja parissa työpäivässä.

                                            HP:lla ehjä laturi luvataan parissa päivässä, mutta todellisuudessa kestää 4 viikkoa ja lähetään vielä väärään paikkaan (huom. yritysmallissa). Acerin takuuhuollon onnistuminen taas vaatii (ainakin muutama vuosi sitten) jopa hienovaraista uhkailua huonolla julkisuudella :D

                                            Comment


                                              #23
                                              Ja jos haluaa akunkestoa niin tuo 14.1" tuumainen näyttö T-rungossa tehoakulla
                                              tarjoaa sitten yli 6h iloa (speksien mukaan). Lenovon sivuilla on hyvä vertailla
                                              noita keskenään. Iso näyttö syö äkkiä akkua.

                                              multitronic.fi vaasassa on hyvä paikka, ha.fi on tuttu kaverin kautta (hyvää
                                              tavaraa (T-40p)) ja onhan tuo lapstore.fi vielä pohjoisemmassa. Minä ainakin
                                              uskaltaisin ostaa itselleni käytetyn T-mallin. Samaa en sanoisi muista merkeistä.

                                              Kai se on läppäreiden aadi? :)

                                              edit: itse asiassa, ennemmin ostaisin käytetyn T-sarjalaisen kuin uuden jonkun.

                                              Comment


                                              • #24
                                                Dell:eissä on muuten myös tappihiiri ja aika monessa mallissa myös sarjaportti. Kohtalaisen tukevia laitteita muutenkin.

                                                Comment


                                                • #25
                                                  Edellisellä työnantajalla oli noita ThinkPad T-sarjaa kymmenittäin, eikä niitä paljoa huoltoon tarvinnut lähetellä. Laatu tosin maksaa. Itselläni on kotikäytössä -02 työkoneekseni hankittu, myöhemmin itselleni lunastama HP Omnibook 6100, jossa on jo sen verran hyviä ominaisuuksia, että puutteista voi oikeastaan mainita vain USB2.0:n ja polttavan DVD -aseman. 1400x1050 resoluution näyttö on aivan ehdoton. Akku ja kiintolevy on toki kertaalleen vaihdettu, mutta niin on taidettu tehdä muissakin kuuden vuoden ikään ehtineisiin laitteisiin.

                                                  Comment


                                                  • #26
                                                    X60 löytyy täältä työkoneena. Aivan loistava kone reissuduunia tekevälle. Kulkee helposti mukana. Konttorilla sitten telakka + 19" näyttö + näppis&hiiri.

                                                    Aiempina duunikoneina 600x, T22 ja T41, kaikki aikanaan mahtavia laitteita. Itse en muuta konetta kuin Thinkpadia ota jos ei aseella uhaten pakoteta ;)

                                                    Kotona T40, joka on aivan loistava sekin.

                                                    Comment


                                                    • #27
                                                      Liittyy läheisesti aiheeseen, vaikka hieman hirvittää kysyä kun ketjuun on kirjoittanut lähinnä thinkpad-puristeja.

                                                      Mistä löytyisi hyvä läppäri kotikäyttöön, speksejä pitäisi olla
                                                      - iso resoluutio (min 1280x1024)
                                                      - 15,4" tai alle näytön koko että kannettavuus säilyy
                                                      - DVI tai mieluiten HDMI liitäntä
                                                      - näytönohjain joka kykenee full HD resoon
                                                      - XP pro käyttöjärjestelmä
                                                      - hintaluokka noin tonni

                                                      Jos joku saa minut täydellisesti vakuutettua siitä, että Vistan kanssa pystyy elämään, eli se toimii ilman mitään ongelmia vanhojen XP-aikakauden softien, tiedostojen ja laitteiden kanssa, niin saatan ehkä ajatella harkitsevani moista. Ei vain tässä elämäntilanteessa pystyisi mitenkään opettelemaan jotain uutta systeemiä.

                                                      Comment


                                                        #28
                                                        Konetta en osaa varsinaisesti suositella mutta käyttöjärjestelmän valintaan voin antaa oman mielipiteeni.

                                                        Käsittääkseni uusia koneita ei enää saa xp käyttöjärjestelmällä, kaikissa on vista. Omat kokemukseni vistasta on ristiriitaiset, pöytäkoneeseeni asensin vistan (ultimate) viime keväänä ja olen ollut varsin tyytyväinen, kaikki toimii niinkuin pitääkin ja paria ohjelmaa lukuunottamatta tarvitsemani ohjelmat pyörivät ongelmitta. Mainittakoon että ongelmia on aiheuttanut alcohol ja cyberlink powerdvd. Mutta niitäkin pystyy käyttämään,kaatuilevat vaan ikävästi joskus.

                                                        Läppärissäni on myös vista (premium) ja se taas ei toimi ollenkaan, näytönohjaimen kanssa oli ongelmia heti uutena kun koko kone kaatuili sen takia, pysyi yleensä niin kauan päällä ennenkuin rupesi tekemään jotain graafisesti raskaampaa (esim. pasianssin pelaaminen?!).No silloin vikaa oli myös rautapuolessa, huollon jälkeen kaatuileminen loppui mutta silti näytönohjain ei ole jotenkin yhteen sopiva vistan kanssa.

                                                        Valikot toimivat välillä normaalisti mutta yleensä tummennettu alue laahaa perässä käynnistä-valikossa. Perusohjelmatkin kaatuilevat jatkuvasti ja esim. musiikki rupeaa pätkimään pasianssia pelatessa. No tietysti rautapuolikaan mikään maailman paras ole mutta sen kokoinen kuitenkin että jopa vistalla pitäisi pystyä pelaamaan pasianssia ja kuuntelemaan musiikkia yhtä aikaa =) Olen kuitenkin sitä mieltä että kyseiset ongelmat aiheutuvat näytönohjaimen ja vistan yhteensopimattomuudesta.

                                                        Läppäriini tulen vistan vaihtamaan XP Pro versioon mutta kotikoneessani en näe syytä vaihtaa toimivaa vistaa pois.

                                                        Näin ollen voisin suositella että ostat kannettavan välittämättä vistasta ja jos se ei toimi/miellytä, vaihdat sen XP:hen.

                                                        Comment


                                                        • #29
                                                          jos se ei toimi/miellytä, vaihdat sen XP:hen
                                                          Tämä vaihtoehto on itselläkin käynyt mielessä, mutta haluaisin minimoida säätämisen määrän tai paremminkin välttyä siltä kokonaan, eli hakusessa on valmis paketti.

                                                          XP pro käyttistä saa muutamiin koneisiin vielä, toki visva on kyllä lähes kaikissa. Tuossa edellä mainittu multitronic.fi tarjoaa esim. HP 6715B konetta, joka olisi muuten kiinnostava mutta DVI/HDMI puuttuu. Saman narikan myymä Acer TM6592G sisältäisi myös sen DVI:n, mutta hinta on taas melko korkea verrattuna ensinmainittuun.

                                                          Comment


                                                          • #30
                                                            roadthunder, noi viat kuulostaa juuri samoilta mitä meillä oli nVidian näytönohjaimella varustetussa läppärissä. Sen takia läppäri meni vaihtoon ja tilalle tuli samanmerkkinen mutta ATIn kortilla varustettu.

                                                            Noin muuten itse duunissa XP:tä käyttävänä ja pitkään käyttäneenä en näe Vistaan siirtymisessä mitään peikkoja, monelta osin ihan hyviäkin ideoita siellä on. DRM-asiat voi tökkiä pahastikin vastaan jos harrastaa videokuvausta yms. Ja jotkut ohjelmat ei vieläkään ole Vista-yhteensopivia joten kannattaa suosikkiohjelmien osalta varmistaa toimivuus ennen kauppaa.

                                                            Ja sen downgraden XP:hen kai sai median hinnalla tilattua MS:ltä jos alkaa kyrsimään tarpeeksi.

                                                            Comment

                                                            Working...
                                                            X