Kuulutus

Collapse
No announcement yet.

Varokaa kusetusta ostaessanne autoa ulkomailta!

Collapse
Tämä on kiinnitetty aihe.
X
X
 
 • Suodata
 • Aika
 • Näytä
Clear All
new posts

  #91
  Itsekin törmäsin yhteen Lupoon, jossa oli harvinasen halpa hinta ja suomalainen teksti vedetty käännöskoneen läpi. Ilmoituksessa suomalainen nimi ja puhelinnumero, joka varmaan jostain lainattu. Ilmoitin suoraan nettiauton ylläpidolle. Eipä ollut epäilystäkään, ettei kyseessä olisi ollut samainen huijaus.

  Comment


   #92
   Kukahan noita valeilmoituksia jaksaa tuonne mobileen / autoscoutiin tehdä päivittäin ? Nyt haussa alle 100 tkm ajettu A2 ja ensimmäinen sivu hakutuloksista on pelkkää roskaa.

   Comment


   • #93
    Kuulostaa todella vakuuttavalta tuo auton lennätys kotiovelle! Onkohan tuohon hintaan kaara Economy vai Business luokassa?

    Comment


     #94
     Oikotien tarjontaa, http://autot.oikotie.fi/hae/744707/
     Kannattanee laittaa rahansa kiinni, tai sitten ei :)

     Comment


      #95
      Rekisterinumerolla ei löydy tietoja eikä nimellä. Puhelinnumerossa on yksi numero liikaa. Varma nakki. Mutta millä kaupantekoon, kun numero on väärin? Pitääkö arvata minkä numeron tuosta jättää pois?

      Comment


       #96
       Ainakin hinnasta on varmaan jäänyt nolla pois vahingossa.

       Comment


       • #97
        Itse käynyt aina paikanpäällä ja ruotsista ostamissani autoissa ei mitään ongelmaa. MAksu käteisellä ja paperit matkaan ja auto laivaan. samoin toimin virossa... sillä erolla että parin vuoden päästä poliisi vei auton takavarikkoon kun se on jätetty aikanaan maksamatta pankille...ja kun olen maksanut paikanpäällä käteisellä eikä muuta kuittia kuin kauppakirja niin poliisi totes että yks ryttyinen paperi ei merkkaa yhtään mitään ja minusta tehtiin rikollinen. eli kannattaa paikanpäälläkin mennä vaikka johonkin pankkiin tekemään kauppakirja että on todistaja että raha on vaihtanu omistajaa.

        Comment


         #98
         Jos Viron puolelta askarruttaa itse ostaa auto, niin allekirjoittanutta saa lähestyä mailitse.
         Kuljen Helsingin ja Pärnun väliä tasaisen tappavaan tahtiin lähinnä viikonloppuisin, joten toimitukset hoituvat noin viikon varoajalla. Tämä toki riippuu omista aikatauluistani.
         Koska homma toimii lähinnä harrastepohjalta, niin ei kannata ottaa hernettä nokkaan jos en heti mailin postiin kolahtaessa ole jo soittanut ja toimittanut autoa Suomeen.

         Tietotaitoa löytyy Vaggineisiin, bemareihin sekä mersuihin. VCDS sekä Bmw:n dianostiikkasoftat sekä kaapelit löytyy.

         Korvaus sovitaan tapauskohtaisesti. Mukana kulkee myös tuliaiset.
         jari.koski(ät)24.fi

         Comment


         • #99
          Kaikenlaista sähläystä teillä on ollut.....Olen tuonut Saksasta Italiasta ja Englannista moottoripyöriä, työkoneita ja autoja useamman sata kpl, ja ilman mitään ongelmia, terve järki kannattaa pitää mukana, eli rahat annetaan vasta sitten kun ajoneuvo ja sen paperit on tarkastettu ja kulkine koeajettu sekä hinta tingattu kohdilleen, niin helppoa se on ! Kaikki muu kannattaa unohtaa.

          Comment


          • Ensinnäkin ainakin minä unohtaisin koko jutun, jos jollain ei ole kanttia esiintyä omalla nimellään, osoitteineen ja oikeine pankkitileineen. Kaikki nuo Western Union-maksujutut ovat Nigeriakirjeitä.

           Ainoa joka kannattaa hyväksyä ulkomailta autoa ostaessa on pieni käsiraha siihen, että myyjä pitää autoa muutaman päivän, ellei itseltä löydä jäitä vatsasta sen vertaa, että luottaa siihen että maasta löytyy kyllä muitakin autoja, jos tämä ykkösvaihto oli mennyt jo kun pääsi perille. Tässä on maksimi 100 euroa. Mutta silloin pitää oikeastaan olla reilu myyjää kohtaan ja myös ostaa se jos auto on sellainen kuin kerrottiin. Sillä ei sekään ole kivaa, jos joutuu pitämään autoa jollekin, joka sitten vain käy vähän potkimassa renkaita, eikä ostakkaan, vaikka kaikki on kunnossa.

           Siis juuri niinkuin Reijo tuossa ylempänä kirjoittaa, auto katsotaan, koe-ajetaan ja sitten vasta maksetaan.

           Virosta hakiessa nostaisin kyllä varoittavan sormen. Balttiaanhan on viety paljon vähän parempia, varastettuja autoja, jotka sitten palaavat pohjolaan "rehellisesti". Tällaiseen kauppaan pitää saada kaikki auton paperit nähtäväksi. Myös Vin numero pitää pystyä lukemaan auton tietokoneesta, ennen kuin aletaan latomaan rahaa tiskille.

           Comment


           • Tyhmä maksaa etukäteen kuvan perusteella !!

            Ostaja menee paikanpäälle, tekee tarjouksen jne. Tietty, jos pyörit Saksassa, niin sulla on muitakin vaihtoehtoja.

            Comment


             Aihetta sivuten..Saattaa olla A4:n päivitys tulossa.
             Nettiautoa ja toki Mobile.de:ä selailtu.Toki kävin ihan uuttakin koeajamassa.
             Törmäsin juuri nettiautossa ilmoitusta pitävään henkilöön (Fredrick Alvar) jolla useita autoja myynnissä nettiautossa. Esim. A4 3,0Tdi Quattro avant -09 aj.48thk 11900€ taxfree. Haiskahtaa jo liian halvalta!
             Onko kukaan ollut jutuissa kyseisen henkilön kanssa tai muuta tietoa?

             Comment


             • Olen huomannut saman kaverin ilmoitukset, mutta kuten tuosta esimerkistäsi voi päätellä, eiköhän ne voi unohtaa ihan suosiolla. Osa niistä on nähtävästi jo poistettukin.

              Comment


               Tax Free auto suomesta

               Moi. Ei ihan tarkkaan kuulu aiheeseen, mutta sivuaa melko vahvasti. Eli olen tässä autoa katsellessani löytänyt pari mielenkiintoista Tax Free autoa jotka ovat jo valmiiksi Suomessa. Onkohan tuossa jotain sudenkuoppia joita kannattaisi nyt varoa? Molemmat vaihtoehdot ovat myynnissä henkilöillä jotka ovat joko ulkomaalaistaustaisia tai eivät muuten kuulu valtaväestöön (en siis ole rasisti missään tapauksessa). Toisessa ilmossa vielä myyjän nimi on ihan eri kuin mitä oikeasti on (selvisi sähköpostista), ja netin perusteella hänellä on aiemmin jonkinlaisia rahaepäseövyyksiä ollut. Eli jos autot muuten tuntuvat hyvältä, niin miten varmistua siitä että kaikki paperit yms. ovat ihan kunnossa? Taustatietona että toinen tuotu Italiasta!(?) ja toinen Ruostsista ja ainakin tuo Ruotsin auto on yhä rekisterissä siellä mutta seisonnassa.

               Comment


                Pari perusjuttua:
                - On jo puoli voittoa, jos pääset autoa livenä katsomaan.
                - Myyjän ja auton omistajan on oltava sama henkilö, eli tarkasta voimassa oleva rekisteriote
                - Älä ainakaan etukäteen maksa mitään. Sitten vasta kun on nimet paperissa ja auto luovutettu
                - Maalaisjärjellä pääsee aika pitkälle. Ilmaista lounasta ei ole olemassakaan
                Siinä ensialkuun. Joku viisaampi voi kertoa lisää vinkkejä.

                Comment


                 Pienintäkään aikomusta ei todellakaan ole autoa ostaa sitä ensin näkemättä, joten tuo asia kunnossa, sama juttu pätee tuohon etukäteismaksuun jota virhettä en tule koskaan tekemään.
                 Tuo myyjä = omistaja asia pitää kyllä tarkistaa, ei olisi ehkä tullut heti mieleen, mutta näin maalaisjärjellä ajateltuna asianhan pitäisi olla päivän selvä.
                 Lisää vinkkejä otetaan edelleen ilolla vastaan jos jollain kokemusta tällaisesta asiasta on, ja ennen kaikkea jos on kokemusta siitä että on tullut jotain ongelmia.

                 Comment


                  Jos auto on tax-free, niin eihän silloin ole suomalaista rekisteriotetta. Miten voi varmistua, että ulkomainen ote on tuorein ja voimassa?

                  Vaikka auto päälisin puolin vaikuttaisi ihan ookoolta, mutta "myyjän" ja "omistajan" tai "ilmoittajan" nimet eroavat, pysyisin kaukana.

                  Comment


                   Esim Ruotsalaisista autoista saa paljon tietoa rekisterinumeron perusteella täältä.
                   Noin muutenhan pitäisi myyjällä olla esittää jonkinlaiset kauppakirjat ulkomaalaisista autoista, koska mm. tulli vaati tätä. Ei siis kannata suomalaiseltakaan ostaa ulkomaankilpistä, jossei paperit ole ajantasalla. Ei toki kannata kotimaan kilpistäkään ostaa em. tilanteessa.
                   Ja kerran vielä:
                   Maalaisjärjellä pääsee aika pitkälle. Ilmaista lounasta ei ole olemassakaan
                   Eli liian hyvät tarjoukset ovat 99% koijauksia.

                   Comment


                    Näköjään Ruotsista saa muutenkin tiedot omistajista yms. tärkeistä jutuista. Äsken tuli Ruotsista sähköpostilla varmistus että ei ole mitään verorästejä yms. ja omistaja Ruotsin rekisterissä on sama henkilö joka myy autoa Suomessa jne... Eli sinänsä ei pitäisi olla mitää ihmeempää. Pitää käydä autoa viikonlopun aikana kattomassa ja jos miellyttää niin eipähän ainakaan tuollaiset asiat tule esteeksi.

                    Comment


                    • Kertokaa mitä on hyvä ottaa huomioon, jos lähtee hakemaan audi s4 b5 autoa saksasta (~150 000km ajettu)? Hinnat ovat ainakin todella alhaiset verrattuna suomen hintoihin noissa autoissa.

                     Tässä kun olen nyt miettinyt tuon nykyisen audi a4 b5 piristystä tuntuu siltä, että tulee halvemmaksi hakea valmiiksi pirteä auto saksasta kuin alkaa tuota virittelemään. Sen myyntikin sitten vain vaikeutuu, jos on viritelty..

                     Comment


                      Onko kellään tästä myyjästä kokemusta?
                      http://www.nettiauto.com/bmw/330/4288726

                      Kaveri on tuota autoa ostamassa ja auto on vielä saksassa. Myyjä sanoi eilen, että jos laittaa käsirahaa tilille, niin auto tulee maanantaina tai tiistaina suomeen näytille. Ilman käsirahoja kestää kuulemma kauemmin tulla.
                      Suosittelin kaverille ainakin toistaiseksi laittamaan jäitä hattuun.

                      Comment


                       Tuntuisi kyllä omaan mieleen omituiselta että käsiraha saisi auton liikahtamaan suomea kohti nopeammin..

                       Comment


                        Myyjää en tunne, mutta jos joku yksityishenkilö myy ulkomailla olevan autoliikkeen pihassa olevaa autoa. Ja lupaa tuoda sen Suomeen "näytille" käsirahalla, niin inhorealistina uskon auringon nousevan lännestä huomenna.

                        Comment


                        • Samaa mieltä, suhtautuisin epäillen. Rahoja voi olla aika vaikea saada takaisin, jos jokin menee pataan.

                         Näkyyhän tuolla Nettiautossa olevan pari muutakin vastaavaa.

                         Comment


                          Alkuperäinen kirjoittaja oliver Näytä viesti
                          Myyjää en tunne, mutta jos joku yksityishenkilö myy ulkomailla olevan autoliikkeen pihassa olevaa autoa. Ja lupaa tuoda sen Suomeen "näytille" käsirahalla, niin inhorealistina uskon auringon nousevan lännestä huomenna.
                          Samaa kaverilleni sanoin. Hänellä on jo uusi auto alla, joten tämä tilanne on jo ohi.

                          e: Tuli muuten Ruotsin autotounti vahvasti mieleen tuosta toimintatavasta. Myykö edes omia autojaan vai jotain mobilesta bonjattuja?

                          Comment


                          • Sen verran huutelen täältä sivusta että useampia BMW:tä ostaneena olen huomannut että tällä hopeista tourinkia myyvällä henkilöllä on käytännössä kokoajan kolmossarjan bemuja myynnissä. Aiemmat ovat olleet kilvitettynä ja ihan kotimaan liikenteessä.

                           En toki mene vieraasta ihmisestä takuuseen mutta ainakin itselleni on muodostunut tässä lähivuosien aikana kuva että kyseessä on autoja (ja varsinkin lähiaikoina näitä E91 bemuja) jobbaava yksityishenkilö. Jotenkin tuo nimi on jäänyt mieleen.

                           Muuten en ota kantaa ehdoitetun toimintatavan järkevyyteen.

                           Comment


                           • Kusetusta esiintyy aina, niin Suomessa, Virossa, Ruotsissa ja Saksassa. Olen viimeisten 10 vuoden aikana ostanut 7 autoa Saksasta näin menetellen:
                            Katso sopivia ehdokkaita 5-10 kpl esim mobile.de ja autoscout24.de.
                            Jos myyjä on liike tarkista myyjän tiedot kohdasta impressum.
                            Varaa halpalento lähialueelle esim Ryanair, Airberlin tai Blue1.
                            Varaa kentälle Herzin vuokra-auto, onnistuu suomen Herzin kautta.Herz siksi. että auton voi palauttaa mihin Herzin toimipaikkaan tahansa Saksassa ilman lisäkuluja.
                            Varaa hotelli.
                            Ja matkaan.
                            Tsekkaa tarjokkaat, käy koeajolla, osta auto .
                            Tuo auto Suomeen.
                            ÄLÄ:
                            -lähetä rahaa missään muodossa ennakkoon
                            -jos käytät jobbaria, tarkista taustat
                            -osta autoa näkemättä sitä! Ethän sä suomessakaan tee niin!


                            Varaa hotelli.

                            Comment


                            • Nykyisin EU-alueelta on helpompaa (turvallisempaa) tuoda autoo kuin ennen kun on a) SEPA, b) eri maiden "AKE"t tuottaa jo nettiin kaikenlaista pientä kivaa palvelua josta voi käydä omatoimisesti tarkastamassa potentiaalisen auton juttuja sekä c) tullilla on jo kivasti aineistoo jotta voi ite arvioida verojen määrän.

                             Kohta a) auttaa minimoimaan riskiä kusetuksessa sillä eka voi lähtee ulkomaille, katsoo auton valmiiks ja siirtää rahat tililtä toiselle yhden päivän viiveellä ilman että täytyy kanniskella tonneja tai jopa kymppitonneja taskussaan. Luonnollisesti kohta b) auttaa tilanteessa jossa esim rekkarin tai runkonumeron perusteella voi katsoo nopeesti kyseisestä maasta esim vero- ja vakuutustietoja sekä mahdollisia varkaustilanteita. Sanomattakin on selvää ettei autoo paljoo kandee haikailla jos kyseisen maan rekisteristä paljastuu jo jotain epäselvyyksiä. Kohta c) ei liity mitenkään topikkiin, sori. Hehe.

                             Comment


                             • Kyllä kannattaa myös miettiä noiden monien "ulkosuomalaisten" palvelujen käyttämistä, lennot, hotelli, vuokra-auto, lauttalippu takaisin niin helposti ollaan jo sellaisissa hinnoissa että olla jo lähellä välittäjän veloitusta. Sitten vain noutaa auton satamasta tarvittavin paperein ja hoitaa vaikka tullikuviot itse.
                              Eri juttu on jos yhdistää huvittelun ja "tuliaiset" ja ylimääräistä aikaan tuohon on.
                              Yleensä ulko- ja kotimaassa tarjolla olevat "liian hyvät" tarjoukset ovat ihan liian hyviä ollakseen totta. Eri nettipalstoilla on ollut myytävänä autoja joihin kuvat ja tiedot on kaapattu jostain toisesta, "rehellisestä" ilmoituksesta. Onneksi ylläpidot reagoivat noihin nopeasti ja ne poistetaan aika nopeasti.

                              Comment


                               Heh-heh.. Kyllä siinä on kovasti yritystä. Että ainakaan yrittämisen puutteesta ei voi syyttää näitä kavereita. Harmi vaan että liian moni suomalainen (ja varmasti muunkinmaalainen) on mennyt tuohon lankaan. No - mitä enemmän näistä puhutaan - sen vähemmän nämä yritykset onnistuvat.
                               Me olemme hakeneet jo useamman auton saksasta ja aina ottaneet käteistä mukaan ja käyttäneet auton jossain merkkihuollossa että katsovat tarkemmin auton kunnon. Näin meille ei ikinä ole myyty sutta ja sekundaa, vaan autot ovat olleet todella hyviä hinta-laatusuhteiltaan.

                               Comment

                               Working...
                               X