Kuulutus

Collapse
No announcement yet.

Varokaa kusetusta ostaessanne autoa ulkomailta!

Collapse
Tämä on kiinnitetty aihe.
X
X
 
 • Suodata
 • Aika
 • Näytä
Clear All
new posts

 • Sepi6
  vastasi
  Jos joku vielä on innostunut auton ostamisesta ulkomailta...
  Muutama vinkki:
  kun ostat yksityishenkilönä auton yritykseltä, varmista, ETTEI
  · kauppasopimukseksi valita kahden yksityishenkilön tai kahden yrittäjän välistä sopimusmallia
  · kauppasopimukseen merkitty myyjä ole yksityishenkilö
  · oman nimesi eteen lisätä yrittäjää merkitsevää ilmaisua.

  1. Jos olet jo tekemässä kauppaa tarkista että kauppakirjassa ei ostajan = sun nimen yhteydessä sanoja Autohändler (autokauppias), Firma (yhtiö), Händlergeschäft (jälleenmyyjä) .Saksassa ei ole harvinaista, että myyjäliikkeet pyrkivät kiertämään lakisääteistä virhevastuutaan juuri tällä.
  2. Jos taas myyjäksi on merkitty yksityishenkilö, hän ei ole kuluttajansuojaksi annettujen säännösten mukaisesti vastuussa ja välittäjänä toiminut yritys puolestaan ei vastaa kuten myyjä.
  3. Saksassa laadittavassa kauppasopimuksessa kannattaa varoa myös jos sopparista löytyy ilmaisuja:
  · Bastlerfahrzeug
  · Schrottwagen
  · zum Ausschlachten
  · Ohne Garantie
  · Im Kundenauftrag
  Bastlerfahrzeug, Schrottwagen ja zum Ausschlachten -ilmaisuilla tarkoitetaan yleensä, että auto on lähinnä sopiva varaosiksi. Myyjät saattavat yrittää kiertää näilläkin ilmaisuilla virhevastuutaan. Ohne Garantie -ilmaisu kertoo, että myyjä yrittää irtisanoutua virhevastuustaan. Kuluttajansuojalainsäädäntö on Saksassakin pakottavaa, eikä lakisääteistä virhevastuuta voi sopimusehdoin pätevästi rajoittaa. Im Kundenauftrag taas kertoo, että autoliike myy auton jonkun toisen lukuun. Riskinä on, että myyjä on yksityishenkilö, joka ei ole kuluttajansuojasäännösten mukaan vastuussa, eikä välittäjä vastaa kuten myyjä.
  4. Vaikka käyttäisit Suomalaista välittäjää nämä ohjeet pätevät, ilmeisen yleistä on että välittäjät ostavat auton "muka" sinun nimiisi mutta kauppakirjassa on kuitenkin merkintä että olet yrittäjä tai kauppias. Tällä myyjä ja välittäjä pakenee virhevastuutaan mahdollisissa virhetilanteissa. Ehkä myös verojen kanssa koetetaan kikkailla.Aina voit pyytää kauppakirjan nähtäväksi ennen kaupantekoa, jos se ei onnistu vaihda välittäjää/kauppaa, niitä riittää. Ulkomailla myönnetyillä takuuilla voit saada vain virhetilanteessa vain pahanmielen, poislukien tehdastakuu.
  Omien kokemusten ja varmasti oikeaksi tietämieni tapausten perustella välttäisin seuraavia:
  Saksalaisia "häkkivarasto" kauppoja (näitä paskoja saa suomestakin), Autohus.de ( liisareita ei voi koeajaa) auto-saksasta firman palveluksia.
  Todennöisimmin hyvän auton saa merkkiliikkestä, se toki ei ole halvin ratkaisu. Hyvä ja halpa ei tule samassa paketissa , tässäkään.

  Leave a comment:


 • saapasjalka
  vastasi
  Moro!
  Tälläset Viron "trafin" sivut olivat käytännölliset kun itse hain audin keväällä. Näkee VIN koodilla ja rek numerolla kolarihistoriaa, vakuutushistoriaa ja rekisteröintihistoriaa. Tosin vain viron ajalta jos on sinne uitettu, mutta kuitenkin.

  Saa myös hyvin varmistettua, että myyjä on omistaja.

  https://eteenindus.mnt.ee/public/soi...takontroll.jsf
  Viimeksi muokannut saapasjalka; 16.8.2014, 07:31. Perustelu: typo

  Leave a comment:


 • tumppi0
  vastasi
  ole ylivarovainen!! siellä automeikkaajat ym on halpoja ja teklevät erinoaista työtä, löytyy feikki-huoltokirjat ja kilsat (tietty!) luokattomia piilokorjauksia = lauenneiden paukku-turvavöiden vippailuja ja aivan kaikkea.. En enää ikinä hae sieltä autoa!! ne on liian taitavia , oikeesti!

  Leave a comment:


 • playboy
  vastasi
  Vähän asian vierestä..Onkos jollain täällä tietoa noista Saksan autoliikkeiden takuista?Ostin Saksalaisesta liikkeestä auton,myynti ilmoitukses lukee takuu,Auto söi öljyä,soitin seuraavana päivänä myyjälle ja sanoin asiasta,ajoin takasin liikkeeseen ja käytiin sen kans paikallises audi centeris.aloitti öljyn seurannan ja nyt kun suomessa selvisi kulutus niin myyjä sanoi että voisi jollain tonnilla osallistua korjauskuluihin,kulut aivan varmasti enempi.Että voiko tämmösessä tilanteessa tehdä mitään?Auto on A4 b8 v.2008 ja täysi audin huoltokirja,audi ehkä osallistuu jonkin verran kuluihin tietysti riippuu mikä vikana.
  Viimeksi muokannut playboy; 23.5.2012, 17:39.

  Leave a comment:


 • Guest's Avatar
  Guest replied
  Heh-heh.. Kyllä siinä on kovasti yritystä. Että ainakaan yrittämisen puutteesta ei voi syyttää näitä kavereita. Harmi vaan että liian moni suomalainen (ja varmasti muunkinmaalainen) on mennyt tuohon lankaan. No - mitä enemmän näistä puhutaan - sen vähemmän nämä yritykset onnistuvat.
  Me olemme hakeneet jo useamman auton saksasta ja aina ottaneet käteistä mukaan ja käyttäneet auton jossain merkkihuollossa että katsovat tarkemmin auton kunnon. Näin meille ei ikinä ole myyty sutta ja sekundaa, vaan autot ovat olleet todella hyviä hinta-laatusuhteiltaan.

  Leave a comment:


 • Sepi6
  vastasi
  Kyllä kannattaa myös miettiä noiden monien "ulkosuomalaisten" palvelujen käyttämistä, lennot, hotelli, vuokra-auto, lauttalippu takaisin niin helposti ollaan jo sellaisissa hinnoissa että olla jo lähellä välittäjän veloitusta. Sitten vain noutaa auton satamasta tarvittavin paperein ja hoitaa vaikka tullikuviot itse.
  Eri juttu on jos yhdistää huvittelun ja "tuliaiset" ja ylimääräistä aikaan tuohon on.
  Yleensä ulko- ja kotimaassa tarjolla olevat "liian hyvät" tarjoukset ovat ihan liian hyviä ollakseen totta. Eri nettipalstoilla on ollut myytävänä autoja joihin kuvat ja tiedot on kaapattu jostain toisesta, "rehellisestä" ilmoituksesta. Onneksi ylläpidot reagoivat noihin nopeasti ja ne poistetaan aika nopeasti.

  Leave a comment:


 • pannaani
  vastasi
  Nykyisin EU-alueelta on helpompaa (turvallisempaa) tuoda autoo kuin ennen kun on a) SEPA, b) eri maiden "AKE"t tuottaa jo nettiin kaikenlaista pientä kivaa palvelua josta voi käydä omatoimisesti tarkastamassa potentiaalisen auton juttuja sekä c) tullilla on jo kivasti aineistoo jotta voi ite arvioida verojen määrän.

  Kohta a) auttaa minimoimaan riskiä kusetuksessa sillä eka voi lähtee ulkomaille, katsoo auton valmiiks ja siirtää rahat tililtä toiselle yhden päivän viiveellä ilman että täytyy kanniskella tonneja tai jopa kymppitonneja taskussaan. Luonnollisesti kohta b) auttaa tilanteessa jossa esim rekkarin tai runkonumeron perusteella voi katsoo nopeesti kyseisestä maasta esim vero- ja vakuutustietoja sekä mahdollisia varkaustilanteita. Sanomattakin on selvää ettei autoo paljoo kandee haikailla jos kyseisen maan rekisteristä paljastuu jo jotain epäselvyyksiä. Kohta c) ei liity mitenkään topikkiin, sori. Hehe.

  Leave a comment:


 • mshauhio
  vastasi
  Kusetusta esiintyy aina, niin Suomessa, Virossa, Ruotsissa ja Saksassa. Olen viimeisten 10 vuoden aikana ostanut 7 autoa Saksasta näin menetellen:
  Katso sopivia ehdokkaita 5-10 kpl esim mobile.de ja autoscout24.de.
  Jos myyjä on liike tarkista myyjän tiedot kohdasta impressum.
  Varaa halpalento lähialueelle esim Ryanair, Airberlin tai Blue1.
  Varaa kentälle Herzin vuokra-auto, onnistuu suomen Herzin kautta.Herz siksi. että auton voi palauttaa mihin Herzin toimipaikkaan tahansa Saksassa ilman lisäkuluja.
  Varaa hotelli.
  Ja matkaan.
  Tsekkaa tarjokkaat, käy koeajolla, osta auto .
  Tuo auto Suomeen.
  ÄLÄ:
  -lähetä rahaa missään muodossa ennakkoon
  -jos käytät jobbaria, tarkista taustat
  -osta autoa näkemättä sitä! Ethän sä suomessakaan tee niin!


  Varaa hotelli.

  Leave a comment:


 • aaronp
  vastasi
  Sen verran huutelen täältä sivusta että useampia BMW:tä ostaneena olen huomannut että tällä hopeista tourinkia myyvällä henkilöllä on käytännössä kokoajan kolmossarjan bemuja myynnissä. Aiemmat ovat olleet kilvitettynä ja ihan kotimaan liikenteessä.

  En toki mene vieraasta ihmisestä takuuseen mutta ainakin itselleni on muodostunut tässä lähivuosien aikana kuva että kyseessä on autoja (ja varsinkin lähiaikoina näitä E91 bemuja) jobbaava yksityishenkilö. Jotenkin tuo nimi on jäänyt mieleen.

  Muuten en ota kantaa ehdoitetun toimintatavan järkevyyteen.

  Leave a comment:


 • Jusaberg
  vastasi
  Alkuperäinen kirjoittaja oliver Näytä viesti
  Myyjää en tunne, mutta jos joku yksityishenkilö myy ulkomailla olevan autoliikkeen pihassa olevaa autoa. Ja lupaa tuoda sen Suomeen "näytille" käsirahalla, niin inhorealistina uskon auringon nousevan lännestä huomenna.
  Samaa kaverilleni sanoin. Hänellä on jo uusi auto alla, joten tämä tilanne on jo ohi.

  e: Tuli muuten Ruotsin autotounti vahvasti mieleen tuosta toimintatavasta. Myykö edes omia autojaan vai jotain mobilesta bonjattuja?

  Leave a comment:


 • jannes
  vastasi
  Samaa mieltä, suhtautuisin epäillen. Rahoja voi olla aika vaikea saada takaisin, jos jokin menee pataan.

  Näkyyhän tuolla Nettiautossa olevan pari muutakin vastaavaa.

  Leave a comment:


 • oliver
  vastasi
  Myyjää en tunne, mutta jos joku yksityishenkilö myy ulkomailla olevan autoliikkeen pihassa olevaa autoa. Ja lupaa tuoda sen Suomeen "näytille" käsirahalla, niin inhorealistina uskon auringon nousevan lännestä huomenna.

  Leave a comment:


 • Outonaapuri
  vastasi
  Tuntuisi kyllä omaan mieleen omituiselta että käsiraha saisi auton liikahtamaan suomea kohti nopeammin..

  Leave a comment:


 • Jusaberg
  vastasi
  Onko kellään tästä myyjästä kokemusta?
  http://www.nettiauto.com/bmw/330/4288726

  Kaveri on tuota autoa ostamassa ja auto on vielä saksassa. Myyjä sanoi eilen, että jos laittaa käsirahaa tilille, niin auto tulee maanantaina tai tiistaina suomeen näytille. Ilman käsirahoja kestää kuulemma kauemmin tulla.
  Suosittelin kaverille ainakin toistaiseksi laittamaan jäitä hattuun.

  Leave a comment:


 • Heba
  vastasi
  Kertokaa mitä on hyvä ottaa huomioon, jos lähtee hakemaan audi s4 b5 autoa saksasta (~150 000km ajettu)? Hinnat ovat ainakin todella alhaiset verrattuna suomen hintoihin noissa autoissa.

  Tässä kun olen nyt miettinyt tuon nykyisen audi a4 b5 piristystä tuntuu siltä, että tulee halvemmaksi hakea valmiiksi pirteä auto saksasta kuin alkaa tuota virittelemään. Sen myyntikin sitten vain vaikeutuu, jos on viritelty..

  Leave a comment:


 • Ronde79
  vastasi
  Näköjään Ruotsista saa muutenkin tiedot omistajista yms. tärkeistä jutuista. Äsken tuli Ruotsista sähköpostilla varmistus että ei ole mitään verorästejä yms. ja omistaja Ruotsin rekisterissä on sama henkilö joka myy autoa Suomessa jne... Eli sinänsä ei pitäisi olla mitää ihmeempää. Pitää käydä autoa viikonlopun aikana kattomassa ja jos miellyttää niin eipähän ainakaan tuollaiset asiat tule esteeksi.

  Leave a comment:


 • Jusaberg
  vastasi
  Esim Ruotsalaisista autoista saa paljon tietoa rekisterinumeron perusteella täältä.
  Noin muutenhan pitäisi myyjällä olla esittää jonkinlaiset kauppakirjat ulkomaalaisista autoista, koska mm. tulli vaati tätä. Ei siis kannata suomalaiseltakaan ostaa ulkomaankilpistä, jossei paperit ole ajantasalla. Ei toki kannata kotimaan kilpistäkään ostaa em. tilanteessa.
  Ja kerran vielä:
  Maalaisjärjellä pääsee aika pitkälle. Ilmaista lounasta ei ole olemassakaan
  Eli liian hyvät tarjoukset ovat 99% koijauksia.

  Leave a comment:


 • Ipsi
  vastasi
  Jos auto on tax-free, niin eihän silloin ole suomalaista rekisteriotetta. Miten voi varmistua, että ulkomainen ote on tuorein ja voimassa?

  Vaikka auto päälisin puolin vaikuttaisi ihan ookoolta, mutta "myyjän" ja "omistajan" tai "ilmoittajan" nimet eroavat, pysyisin kaukana.

  Leave a comment:


 • Ronde79
  vastasi
  Pienintäkään aikomusta ei todellakaan ole autoa ostaa sitä ensin näkemättä, joten tuo asia kunnossa, sama juttu pätee tuohon etukäteismaksuun jota virhettä en tule koskaan tekemään.
  Tuo myyjä = omistaja asia pitää kyllä tarkistaa, ei olisi ehkä tullut heti mieleen, mutta näin maalaisjärjellä ajateltuna asianhan pitäisi olla päivän selvä.
  Lisää vinkkejä otetaan edelleen ilolla vastaan jos jollain kokemusta tällaisesta asiasta on, ja ennen kaikkea jos on kokemusta siitä että on tullut jotain ongelmia.

  Leave a comment:


 • Jusaberg
  vastasi
  Pari perusjuttua:
  - On jo puoli voittoa, jos pääset autoa livenä katsomaan.
  - Myyjän ja auton omistajan on oltava sama henkilö, eli tarkasta voimassa oleva rekisteriote
  - Älä ainakaan etukäteen maksa mitään. Sitten vasta kun on nimet paperissa ja auto luovutettu
  - Maalaisjärjellä pääsee aika pitkälle. Ilmaista lounasta ei ole olemassakaan
  Siinä ensialkuun. Joku viisaampi voi kertoa lisää vinkkejä.

  Leave a comment:


 • Ronde79
  vastasi
  Tax Free auto suomesta

  Moi. Ei ihan tarkkaan kuulu aiheeseen, mutta sivuaa melko vahvasti. Eli olen tässä autoa katsellessani löytänyt pari mielenkiintoista Tax Free autoa jotka ovat jo valmiiksi Suomessa. Onkohan tuossa jotain sudenkuoppia joita kannattaisi nyt varoa? Molemmat vaihtoehdot ovat myynnissä henkilöillä jotka ovat joko ulkomaalaistaustaisia tai eivät muuten kuulu valtaväestöön (en siis ole rasisti missään tapauksessa). Toisessa ilmossa vielä myyjän nimi on ihan eri kuin mitä oikeasti on (selvisi sähköpostista), ja netin perusteella hänellä on aiemmin jonkinlaisia rahaepäseövyyksiä ollut. Eli jos autot muuten tuntuvat hyvältä, niin miten varmistua siitä että kaikki paperit yms. ovat ihan kunnossa? Taustatietona että toinen tuotu Italiasta!(?) ja toinen Ruostsista ja ainakin tuo Ruotsin auto on yhä rekisterissä siellä mutta seisonnassa.

  Leave a comment:


 • jannes
  vastasi
  Olen huomannut saman kaverin ilmoitukset, mutta kuten tuosta esimerkistäsi voi päätellä, eiköhän ne voi unohtaa ihan suosiolla. Osa niistä on nähtävästi jo poistettukin.

  Leave a comment:


 • Mizku75
  vastasi
  Aihetta sivuten..Saattaa olla A4:n päivitys tulossa.
  Nettiautoa ja toki Mobile.de:ä selailtu.Toki kävin ihan uuttakin koeajamassa.
  Törmäsin juuri nettiautossa ilmoitusta pitävään henkilöön (Fredrick Alvar) jolla useita autoja myynnissä nettiautossa. Esim. A4 3,0Tdi Quattro avant -09 aj.48thk 11900€ taxfree. Haiskahtaa jo liian halvalta!
  Onko kukaan ollut jutuissa kyseisen henkilön kanssa tai muuta tietoa?

  Leave a comment:


 • audicpe
  vastasi
  Tyhmä maksaa etukäteen kuvan perusteella !!

  Ostaja menee paikanpäälle, tekee tarjouksen jne. Tietty, jos pyörit Saksassa, niin sulla on muitakin vaihtoehtoja.

  Leave a comment:


 • EsaZX12R
  vastasi
  Ensinnäkin ainakin minä unohtaisin koko jutun, jos jollain ei ole kanttia esiintyä omalla nimellään, osoitteineen ja oikeine pankkitileineen. Kaikki nuo Western Union-maksujutut ovat Nigeriakirjeitä.

  Ainoa joka kannattaa hyväksyä ulkomailta autoa ostaessa on pieni käsiraha siihen, että myyjä pitää autoa muutaman päivän, ellei itseltä löydä jäitä vatsasta sen vertaa, että luottaa siihen että maasta löytyy kyllä muitakin autoja, jos tämä ykkösvaihto oli mennyt jo kun pääsi perille. Tässä on maksimi 100 euroa. Mutta silloin pitää oikeastaan olla reilu myyjää kohtaan ja myös ostaa se jos auto on sellainen kuin kerrottiin. Sillä ei sekään ole kivaa, jos joutuu pitämään autoa jollekin, joka sitten vain käy vähän potkimassa renkaita, eikä ostakkaan, vaikka kaikki on kunnossa.

  Siis juuri niinkuin Reijo tuossa ylempänä kirjoittaa, auto katsotaan, koe-ajetaan ja sitten vasta maksetaan.

  Virosta hakiessa nostaisin kyllä varoittavan sormen. Balttiaanhan on viety paljon vähän parempia, varastettuja autoja, jotka sitten palaavat pohjolaan "rehellisesti". Tällaiseen kauppaan pitää saada kaikki auton paperit nähtäväksi. Myös Vin numero pitää pystyä lukemaan auton tietokoneesta, ennen kuin aletaan latomaan rahaa tiskille.

  Leave a comment:


 • Rexa
  vastasi
  Kaikenlaista sähläystä teillä on ollut.....Olen tuonut Saksasta Italiasta ja Englannista moottoripyöriä, työkoneita ja autoja useamman sata kpl, ja ilman mitään ongelmia, terve järki kannattaa pitää mukana, eli rahat annetaan vasta sitten kun ajoneuvo ja sen paperit on tarkastettu ja kulkine koeajettu sekä hinta tingattu kohdilleen, niin helppoa se on ! Kaikki muu kannattaa unohtaa.

  Leave a comment:


 • Jartsake
  vastasi
  Jos Viron puolelta askarruttaa itse ostaa auto, niin allekirjoittanutta saa lähestyä mailitse.
  Kuljen Helsingin ja Pärnun väliä tasaisen tappavaan tahtiin lähinnä viikonloppuisin, joten toimitukset hoituvat noin viikon varoajalla. Tämä toki riippuu omista aikatauluistani.
  Koska homma toimii lähinnä harrastepohjalta, niin ei kannata ottaa hernettä nokkaan jos en heti mailin postiin kolahtaessa ole jo soittanut ja toimittanut autoa Suomeen.

  Tietotaitoa löytyy Vaggineisiin, bemareihin sekä mersuihin. VCDS sekä Bmw:n dianostiikkasoftat sekä kaapelit löytyy.

  Korvaus sovitaan tapauskohtaisesti. Mukana kulkee myös tuliaiset.
  jari.koski(ät)24.fi

  Leave a comment:


 • Timangi
  vastasi
  Itse käynyt aina paikanpäällä ja ruotsista ostamissani autoissa ei mitään ongelmaa. MAksu käteisellä ja paperit matkaan ja auto laivaan. samoin toimin virossa... sillä erolla että parin vuoden päästä poliisi vei auton takavarikkoon kun se on jätetty aikanaan maksamatta pankille...ja kun olen maksanut paikanpäällä käteisellä eikä muuta kuittia kuin kauppakirja niin poliisi totes että yks ryttyinen paperi ei merkkaa yhtään mitään ja minusta tehtiin rikollinen. eli kannattaa paikanpäälläkin mennä vaikka johonkin pankkiin tekemään kauppakirja että on todistaja että raha on vaihtanu omistajaa.

  Leave a comment:


 • pasi_
  vastasi
  Ainakin hinnasta on varmaan jäänyt nolla pois vahingossa.

  Leave a comment:


 • Ipsi
  vastasi
  Rekisterinumerolla ei löydy tietoja eikä nimellä. Puhelinnumerossa on yksi numero liikaa. Varma nakki. Mutta millä kaupantekoon, kun numero on väärin? Pitääkö arvata minkä numeron tuosta jättää pois?

  Leave a comment:

Working...
X