Kuulutus

Collapse
No announcement yet.

Foorumin parannusehdotukset (lue ohjeet ensimmäisestä viestistä)

Collapse
Tämä on kiinnitetty aihe.
X
X
 
  • Suodata
  • Aika
  • Näytä
Clear All
new posts

  • Guest's Avatar
    Guest replied
    Ei nyt sotketa asioita tahallaan keskenään. Nyt on kyse "myynti-ilmoituksista" tai kiitos viesteistä asia osastolla. Väärä vastaus tai hölmö kysymys ei ole väärin, tämän nyt tajuaa jokainen. Mutta pelkkä "kiitos" ei tuo mitään lisäarvoa mihinkään keskusteluun. Jos taas kiitoksen jälkeen osataan sanoa, että ohjeella homma toimii, on se jotain, mitä itse kukin voisi kehittää ja kirjoittaa enemmän.
    Viimeksi muokannut pulla; 24.2.2015, 20:20. Perustelu: pari välimerkkiä.

    Leave a comment:


  • Nuijari
    vastasi
    Btw joskus se kiitosviestikin voi olla juuri tärkein viesti. Esim jos monta ratkaisuehdotusta tullut tai alkuperäisen kysymyksen esittäjä ollut foorumilta poissa niin oikean ohjeen/ratkaisun saa selville vasta viimeisestä viestistä.

    Tai onko minunkaltaisen tekniikasta tietämättömän maallikon anottava lupa vastata/kysyä että foorumin taso pysyy korkeana? Ja kuka päättää asiasta?

    Esimerkkinä sain jonkun kimppuuni kun taisin käyttää nokka-akseleiden ajoittamisesta sanaa tahdistaa tai synkronoida.

    Eli varmaankin parempi kirjoittaa kysymys YV:nä modeille ja vasta kun se tarpeeksi hyvä ja muotoiltu oikeilla ainoilla termeillä niin voi julkaista sen.
    Viimeksi muokannut Nuijari; 24.2.2015, 17:53.

    Leave a comment:


  • Mr.Crossfire
    vastasi
    Pitäiskö tämä foorumin nimi sitten muuttaa "keskustelufoorumista" "tekniseksi dokumentointifoorumiksi"? Keskusteluihin kun tuppaa tulemaan niitä lisäarvoa tuottamattomia kommentteja, vääriä mielipiteitä ja muitakin perustelemattomia kannanottoja? Nimittäin fakta on kyllä se, että jos jotain tietoa lähtee hakemaan niin kyllähän tällaista "turhanpäiväistä" lätinää pitää sivutolkulla kahlata, siinä ei muutamat kiitosviestit tai "mulla on myynnissä" viestit tunnu.

    Mielestäni suhteellisen rento modelinjaus ja sitä kautta keskusteluilmapiiri on suurempi arvo kuin se että joillakin foorumiaddikteilla tulee turhauma kun joutuu painamaan pari ylimääräistä klikkiä. "Suhteellisen rentoa" ei sitten tarvi lukea siten että sallitaan kaikki, mutta tiedänpä sellaisiakin tapauksia keillä voisi olla ihan asiallista kerrottavaa mutta eivät viitsi/uskalla kirjoitella kun ei aina pilkut satu kohdalleen.

    Leave a comment:


  • okkim
    vastasi
    Juurikin näin. Paremmin en olis edes itse osannut pukea tätä sanoiksi ;)

    Aika monesti käyn lukemassa jonkin ketjun viimeisimmän viestin, ja se sattuu olemaan tarpeeton "kiitosviesti". En tiedä monilleko se aiheuttaa turhaa selaamista, mutta ainakin itseä forumin suurkuluttajana se vähän ärsyttää. Onhan se tietysti kiva kiitellä, mutta tämän takia se on vähän turhaa.

    Leave a comment:


  • jasso
    vastasi
    Muutenki moderointilinja on välillä hassua ku kiittää ei edes saisi, vaan kiitosviestitkin poistetaan..?
    Kiittäminen ei ole kiellettyä. Ne vain siivotaan pois sitä mukaa, kun moderaattori moisen huomaa, yllä mainituista luettavuussyistä johtuen.

    Foorumia on pidetty yllä ajatuksella, että tulevaisuudessakin vanhoista keskusteluista mahdollisimman moni löytäisi sinne jääneen tiedon. Arkistoon on turha tallettaa kaikkia post-it -lappuja, missä muistutetaan ostamaan sipulia, vaan ainoastaan ne mielekkäät paperit. Se milloin ne post-itit heitetään roskiin on ihan työmäärän käytännön sanelema juttu.
    Viimeksi muokannut jasso; 24.2.2015, 16:01.

    Leave a comment:


  • Thuppu
    vastasi
    Ite en henkilökohtaisesti tykkää tommosista miljoonaketjuista, vaikka toki joku yleisketju ajaa asiansa, ei siinä mitään. Mutta ennemminki hyvin otsikoituja lyhyempiä ketjuja joissa käsitellään jotain tiettyä aihetta. Paljon helpompi löytää niitä juttuja haulla jälkikäteen, ja ne pysyy paremmin nipussa. Noissa miljoonaketjuissahan saatetaan sivuta samaa aihetta sivulla 2, 34, 41, 78, jne.

    Leave a comment:


  • arto s
    vastasi
    Iso kysymys onkin, onko siitä kirjaillusta tiedosta hyötyä muille lukijoille. Otetaan nyt vaikka 20vt viri-topik, jossa sivuja on viittä vaille vit.. paljon. Se ei varsinaisesti nosta lukuintoa, kun joka toinen viesti on ok kiitti tiedosta -tyyppinen. Seurauksena sata parin viestin ketjua vastaavasta aiheesta ja jokainen loppuu tuohon kiitti-sisältöön.

    Jos siis viestin sisältönä on vain tarjota osaa jollekin, voi sen tehdä privalla. Jos taas aprikoi, käyköhän tuo, voi asiaa toki kysyä ja miksei mainita samalla, että ko. osa olisi jouten.

    Leave a comment:


  • hopsis
    vastasi
    Siisteys on hyvä mutta liian steriili ympäristö aiheuttaa omat ongelmansa.

    Leave a comment:


  • Thuppu
    vastasi
    Ihan samaa mieltä Terhon kanssa. Muutenki moderointilinja on välillä hassua ku kiittää ei edes saisi, vaan kiitosviestitkin poistetaan..? Voihan se kiitoksen toki privallakin lähettää, mut joskus on mukava julkisestikin huudella jotain positiivista.

    Lisäksi tuli mieleen tosta tavaran tarjoamisesta, et henkilö a tarvii jotain osaa muttei oo varma jostain sopivuudesta tms, henkilö b tarjoaa osaa hänelle eikä liion tiedä varmanpäälle sopivuutta, henkilö c joka omaa tiedon voi sit valistaa halutessaan kun näkee mistä keskustellaan.

    Leave a comment:


  • Mr.Crossfire
    vastasi
    Itse en saa lisäarvoa muutenkaan 99,9% foorumin viesteistä, mutta en koe siitä ahdistusta. Mielestäni tällainen linjaus tuottaa lähinnä ylimääräistä työtä moderaattoreille.

    Myynninedistämistarkoituksessa julkiselle puolelle laitettu viesti toimii tehokkaammin. Josko sattuu olemaan vaikka niin, että myytäviä artikkeleita on useampi, tai käy niin että alkuperäinen kyselijä päätyykin muuhun ratkaisuun tai jättää privansa lukematta. Eli kyllä, pyrin maksimoimaan myös henkilökohtaisen hyötyni tällä toimintatavalla.

    Jos nyt puhutaan vaikka tuollaisista askin korvista, niin mulla on sellaisia kolmet tai neljät, jotka voin tarvitseville myydä koska mulle itselle riittää yhdet. Toisaalta taas en niitä asioikseen ala irrottelemaan ja kauppaamaan koska myyn sitten askien mukana jos niikseen tulee.

    Joo, lähtökohta on toki se että myytävät tavarat laitetaan myyntiosastolle mutta kun on tällaisia harmaan alueen juttuja. Minusta on parempi että tavara kohtaa tarvitsijansa ja harrastus edistyy. Audiharrastus on aika ohutta jos sitä vaan näin virtuaalisesti touhutaan. Jos siitä nyt jonkun lukukokemus häiriintyy ja hän saa traumoja niin vika on mielestäni 69cm päässä näytöstä. Se on sitten eri asia jos tosissaan aletaan siinä kauppaa vääntämään.

    Leave a comment:


  • Sleepy2
    vastasi
    Sen enempää ottamatta kantaa mihinkään tiettyyn topikkiin, niin miksi osan tarjoaja ei voi heti laittaa privaa tai s.postia?
    Juurikin näin.

    99.9% tekniikkapuolen ketjun lukijoille ei tuo paljon lisäarvoa se , että henkiloltä x löytyy henkilön b kaipaamat lötkön jouset hintaan xx. Tämän takia ketju hyppää sitten lukemattomaksi.

    Leave a comment:


  • Guest's Avatar
    Guest replied
    Sen enempää ottamatta kantaa mihinkään tiettyyn topikkiin, niin miksi osan tarjoaja ei voi heti laittaa privaa tai s.postia? Jos ostajalla ei ole ko.asiat käytössä, niin toki se on silloin vaikeaa, mutta jos on.

    Leave a comment:


  • audiq
    vastasi
    Alkuperäinen kirjoittaja Sleepy2 Näytä viesti
    On myyjän ja ostajan etu varmastikkin, että tavara vaihtaa omistajaa, mutta kaupanteon voi hoitaa yksityisesti.

    Ihan turhaan tulee kaupankäynti tsättiä tekniikka keskusteluihin.

    Ottamatta kantaa suuntaan tai toiseen, kerrottakoon kuitenkin kokemuksesta, kun a tarjosi osia keskustelupuolella b:lle ja c näki viestin myöhemmin ja otti yhteyttä a:han. Osat oli vielä myymättä ja a ja c alkoivat käymään kauppaa osista. No ne kerkesi sitten d ostamaan ennen kuin c kerkesi osia hakemaan, mutta kuitenkin, jälki jää, josta on todennäköisesti myöhemmin enemmän hyötyä kuin haittaa.

    Kyseessä voi olla harvinaisiakin osia ja on iso etu, jos on selkeitä jälkiä olemassa tällaisten osien jäljille.
    Viimeksi muokannut audiq; 23.2.2015, 18:29.

    Leave a comment:


  • Mr.Crossfire
    vastasi
    Jos koko ketjun pointti on "mistähän saisi osan x" niin en kyllä näe että olisi kovin turhaa tsättiä? :)

    Mielestäni ei ole turhaa vaikka olisi jossain muussakin threadissa, kunhan sitä kauppaa ei aleta siinä puimaan loppuun saakka.

    E: ja edelleen, ketä se haittaa?

    Leave a comment:


  • hopsis
    vastasi
    Tänään kävi niin että tarjosin eräässä ketjussa erästä osaa ja viesti poistettiin. Tavaran tarvitsija oli ehtinyt näkemään ko. viestin tässä välissä ja osasi kysyä mihin viesti on hävinnyt jolloin ketju näkyi taas minun "uudet viestit" haussani ja osasin laittaa saman asian privana kun näin että aiempi viestini oli poistettu. Jos kysyjä ei olisi ehtinyt näkemään viestiä ennen poistoa niin ei olisi osannut kysyä enkä minä olisi osannut privaan tarjota.

    Minulla ei ole mitään sitä vastaan että pidetään kaupankäynti yksityisviestipuolella mutta tällaisenaan linja ei palvele avun tarvitsijaa tai antajaa. Ehdottaisin että siivotaan siinä vaiheessa kun tavaran tarvitsija ja tarjoaja ovat molemmat nähneet mahdollisen kaupankäyntiviestin, jos ei siinä vaiheessa osaa loppua hoitaa yksityisviestein niin se on sitten oma häpeä.

    Leave a comment:


  • Sleepy2
    vastasi
    On myyjän ja ostajan etu varmastikkin, että tavara vaihtaa omistajaa, mutta kaupanteon voi hoitaa yksityisesti.

    Ihan turhaan tulee kaupankäynti tsättiä tekniikka keskusteluihin.

    Leave a comment:


  • Mr.Crossfire
    vastasi
    Kenen foorumikokemusta haittaa, jos yleisellä puolella tarjoaa jossakin threadissa julkisesti osia tai muuta tavaraa ostettavaksi? Kyse on siis tilanteesta, jossa henkilö x kyselee osan y perään johon henkilö z vastaa että täältä löytyisi, osta pois.

    En ota henkilökohtaisena vittuiluna että viestejäni poistetaan, mutta vaikea on myöskään keksiä miksi näin pitää tehdä, jos yksityinen henkilö tarjoaa osia yksityiselle henkilölle. Minun nähdäkseni se on etu kaikille osapuolille, että osia tarvitseva saa osansa ja se jolla on ylimääräisiä, pääsee niistä eroon. Joskus käy niinkin, ettei kauppa toteudu mutta jääpähän jälki että sellaisia nappuloita oli tarjolla josko joku muu sattuisi tarvimaan.

    Leave a comment:


  • jasso
    vastasi
    Aikaraja ei toimi, koska aiheuttaisi järkyttävän määrän työtä, kun jatkuvasti sinne putoaisi vanhentuvia mallehja.

    Typ44 on edelleen ihan hyvä jakaja, koska typ44:stä alkoi tietty uudenlainen aika merkin autoissa.

    Leave a comment:


  • Heksi
    vastasi
    Siitä puutteellisesta voisi ottaa viittauksen pois mihinkään tyyppiin, ja laittaa vaikka ikärajauksen 25 vuotta ja vanhemmat. Täällä on tietyt Typ44-harrastajat, jotka varmasti löytää keskustelun Vanhojen Audien alta. Tulisi sinnekin suunnalle vähän keskustelua.

    Leave a comment:


  • audiq
    vastasi
    Typ44 on vielä menossa mukana ja siinä mielessä se ei sovi Wanhoihin Audeihin, kun siellä aika on pysähtynyt ja liike lakannut. JOS sattuisi vikaa tulemaan ja apua tarvitsemaan, niin paremmin apu löytyy silloin aktiivisemmin seurattujen alueiden alta. Ja muutenkin, käyttöautojahan ne on Typ44:set vielä pääsääntöisesti.

    Leave a comment:


  • Hezekiel
    vastasi
    Joko Wanhat Audit -kategoriaan pitäisi kelpuuttaa typ44? Se on näköjään "hiljaisesti hyväksytty" koskapa typ44-juttuja ei ole pois siirretty mutta keskustelualueen kuvaus puhuu muuta.

    Leave a comment:


  • jasso
    vastasi
    Uuden ketjun siirrosta jätetään yleensä vanheneva linkki vuorokaudeksi. Joskus toki sattuu yksittäisiä virheitä, että unohtuu klikata kyseinen toiminto päälle.

    Leave a comment:


  • Sleepy2
    vastasi
    Kyllä tuosta itse tekstin muokkaamisesta jää jälki ja kuuluukin jäädä. Aiheen siirtämisestä ei ole ollut tapana ilmoitella paitsi, jos keskustelua on irroitettu jostain muusta aiheesta omakseen.

    Leave a comment:


  • audiq
    vastasi
    En muista sen tarkemmin keskustelua, mutta joskus oli juttua viestien muokkaamisesta ja silloin käsitykseni mukaan otettiin tavaksi ilmoittaa, että kuka viestiä on moderoinut. Sellainen oletus, että jasso saattaisi muistaa keskustelun?

    Kuitenkin, hyvään moderointiin pitäisi mielestäni kuulua se, että ilmoitetaan, kuka on moderoinut.

    Leave a comment:


  • Sleepy2
    vastasi
    Automaattisesti merkintää siirroista ei jää eikä ole kyse itse tekstin muokkauksesta, niin ei tarvitse jäädäkkään.
    Viimeksi muokannut Sleepy2; 7.1.2015, 16:58.

    Leave a comment:


  • audiq
    vastasi
    Aiheen siirtoon sen verran modeille, että on aiemmin sovittu, että moderoinnista kuuluu ilmoittaa muokkaajana viestissä. Katson että aiheen siirto on myöskin moderointia, kun sitä ei voi ilman moden oikeuksia tehdä. Toivon että asia korjataan viimeisen vuorokauden aikana siirrettyihin aiheisiin jälkikäteen ja muokkaajaksi merkataan aiheen siirtänyt mode.

    Leave a comment:


  • horch
    vastasi
    Yhdyn edellisiin.

    Leave a comment:


  • Dieselman
    vastasi
    Jos nyt päädyttäisiin tuon ketjun avaamiseen, niin ehdotan että ketjuun kuulumattoman kysymyksen kysyjälle ja kaikille kysymykseen vastaajille suoraan kaksi viikkoa banaania poskeen.

    Leave a comment:


  • HiTec
    vastasi
    Tyhmät kysymykset takaisin! Henkilökohtainen lukko niille henkilöille kyseiseen topikkiin jos niitä vääriä kysymyksiä sinne alkaa tulemaan.

    Leave a comment:


  • msippala
    vastasi
    Sama täällä, vaikka ei kai tässä äänestystä käydäkään. Nuo "ottaa päähän", "älykkyyskohtaukset" ja "iloiset asiat" menee ihan samalla linjalla, joten kyllä sinne vielä tyhmätkin kysymykset voi lisätä sekaan.

    Muuten yleisesti ihan täys kymppi ylläpidosta audifinns -palstalle!

    Leave a comment:

Working...
X