Kuulutus

Collapse
No announcement yet.

Audi 50

Collapse
X
 
 • Suodata
 • Aika
 • Näytä
Clear All
new posts

 • Audi 50

  [LEFT]Onkohan tuota Audi 50 automallia rekisteröity Suomeen yhtään kappaletta?
  [/LEFT]

 • #2
  Kyllä minulla ainakin aikoinaan, joskus 1970 - 80 -lukujen vaihteessa oli moinen ajoneuvo. Muistaakseni 1,3 litran koneella. Autohan oli sama, ainakin likimain, kuin ensimmäinen VW Polo. Tuli muistini mukaan markkinoille ennen Poloa.
  Jatkoa: Muistelen, että olisi ollut jopa TM:n koeajossa joskus anno dazumal.

  Muokkasin kirjoitusvirheen ja lisäsin jatkon.
  Viimeksi muokannut Veksi; 20.3.2007, 10:44.

  Comment


   #3
   Saattaa olla ettei sitä ole ikinä ollut virallisesti tuontiohjelmassa, mutta kyllä niitä varmaan jokunen on rekisterissä täälläkin. Ajoneuvorekisterikeskusesta varmaan saisi tarkan määrän.

   Comment


    #4
    Laukaalla oli seurakunnan nuorisotyöntekijäneidillä aikoinaan Audi 50, 1100-sella koneella. Sellainen baanaaninkeltainen. Oli sen ihan uutena ostanut pääkaupunkiseudulta. Ajan kuluessa ruoste söi pikkuaudin purkaamokuntoon.

    Audi 50:ä myytiin ymmärtääkseni kaksoissisaren, ensimmäisen Polon rinnalla kolme vuotta 1975 - 1978. Suomessa taisi 50:sen myyntikausi rajoittua 1-2 vuoteen.
    VW:n versio oli karvalakkiversio nk. typ 86:sesta ja molemmat kasattiin Wolfsburgissa rinta rinnan, kuten Seatin Arosaa ja VW:n Lupoa myöhemmin. Polosta tuli 1977 konttimalli markkinoille nimeltään Derby.

    Audi 50:ää myytiin Audina 1978 asti vuodesta 1974. Sitä ehdittiin kasata 180.828 kappaletta ja liikentessä näistä oli vuonna 2005 Saksanmaalla enään 558 yksilöä.
    Mallin suunnittelu Ingolstadtissa kesti ainoastaan 21 kuukautta.
    50:sen eri mallit olivat tehtaalta tullessa ainoastaan hatchback; 0.9 L, 1.1 LS, 1.1 GL ja 1.3 GLS.

    Comment


     #5
     Nostellaan vanhaa aihetta ylös..

     Tietääkö joku onko noita viisikymppisiä kuinka monta Suomessa rekisterissä? Muistanko ihan väärin, vai toiko joku maahan sellaisen tässä lähivuosina?

     Comment


     • #6
      Itseäkin kiinnostaisi myös montako kappaleita nuita on täällä kotomaassa? Vähän tässä eräästä yksilösta hieronut pientä kaupan tynkää joka majailee naapurimaassa niin minkähän mukaan tuommoinen verotetaan? Eihän tuommoisesta varmasti mitään järisyttäviä veroja voi tulla mutta kuiteskin.

      Comment


      • #7
       Pari kesää sit näin yhden tummanvihreän joensuussa. Vanhempi naisihminen ratissa.

       Comment


       • #8
        Itse muistelisin että Audia sai vain 1.1 ja 1.3litraisella koneella, 0,9litrainen oli vain Polossa. Polo ja Audi 50 on täysin sama auto ilman mitään muuta eroavaisuuksia kuin merkit ja mahdollisesti verhoilu.

        Ostopäätöstä ei sitten kannata tehdä ilman autoa näkemättä, yksi merkittävä syy miksi noita on enää niin vähän liikenteessä, on todella paha ruostumisherkkyys. Itse ostin känniostoksena erittäin hyvin pidetyn yksilön, normaalin totaaliruosteisuuden sijaan ei ole kuin pari ruostereikää. Korjauspeltien teko on lopettettu (perushelmapeltien/yms onneksi vasta hetki sitten), joten mikäli ei halua suorasta pellistä korjata, niin joutuu hieman metsästämään peltiosia. Muutenkin pisteosien hankita voi tulla yllättävän kalliiksi, erittäin haluttuja tuntuvat Ebayssa olevan.

        Comment


        • #9
         Joo ei varmasti liioin löydy peltiosaa. Mitähän tuommosesta audista kannattais maksaa? Tietenki paljon riippuu kunnosta mutta suurinpiirtein? http://www.blocket.se/kalix/Audi_50_...=11&w=3&last=1

         Tuota olen kysellyt mutta tuntuu omistaja pitävän kultakaivoksena autoa ja muutenkin vähän nihkeän oloista on kaupan käynti? Vw poloja ollut välillä suomessakin 400-600e ja ruotsissa samaan hintaan mutta pittääkö se hinta triplata jos on Audin merkit? :)

         Comment


         • #10
          Minulla taitaa olla joitain Derbyn ja Polon osia jemmassa. Yhdet lähes ruosteettomat ovet lähti romu-ukon matkaan, mutta toiset taitaa olla vielä jossain.

          Muistaakseni oli myös konepelti ja takaluukku, sekä joitain laseja. Yksi 1.1 konekin taitaa tallin nurkassa seistä ja muutama sylinterikansi.
          Oikeastaan neljän puretun Derbyn osat löytyi aiemmin, mutta aika paljon vei romu-ukko mennessään.

          Niin ja vanhan Derbyni alla on 2000-luvulla hommattu uusi bensatankki. Varsinaisesti en ole osia myymässä, mutta jos joku meinaa 50:n Audin tai Polo/Derbyn entisöidä, niin semmoista projektia varten voisin varastoja mennä penkomaankin.

          Comment


          • #11
           Kyllä se hinta tuppaa tuplaantumaan-triplaantumaan audin merkeillä. Pelkästään jos ostat Polon niin tuon 400e saa varautua maksamaan siitä että asennat siihen ne käytetyt Audin merkit ;)

           400-600e jos löytää hyväkuntoisen Mk1 Polon/Audi 50:sen niin on vähintäänkin kyseessä hyvä kauppa. Omasta maksoin muistaakseni 700e ja mielestäni oli halpa.
           Omanihan on tuossa kunnossa ollut ostettaessa, vanteet ja etuspoikka lisätty vain oston jälkeen:
           http://mikaj.1g.fi/kuvat/Polo/Picture%20236_2.jpg/full

           Ajokunnossa pitäminen ei tuossa automallissa ole mikään ongelma, moottori/vaihdelaatikko/alusta on ollut käytössä VAG-laitteissa samana vielä -90luvulle asti.

           Comment


           • #12
            Mikan polo on kyllä nätti,ei voi muuta sanoa!! :) Aika harvakseltaan nuita polojakaan on enään myynnissä suomessa! Hiljattain oli yks myynnissä nettiautossa mutta oli ruostepeikko päässyt aika pahasti iskeen siihenkin...

            Comment


             #13
             Tässä Saksan Audi 50-kerhon sivuilta poimittu taulukko Polon, Derbyn ja Audi 50:sen markkinahinnoista syyskuussa 2008. Hinnat on jaoteltu viiteen kuntoluokkaan, jossa Zustand 5 tarkoittaa "pakasta vedettyä" kuntoa. Audin korkeampia hintoja selittää harvinaisuus, -07 niitä oli Saksassa rekisterissä 519, kun taas Poloja 2031.
             Attached Files

             Comment


             • #14
              Löytyi nurkista jousijalka, jossa numero 857258 ja VW/Audi logo. On todennäköisesti Derbystä. Kunnoltaan ihmeen hyvä ollakseen lähinnä kompostista kaivettu. Viisi metriä enää matkaa romukasaan ja sen jälkeen "sen pituinen se".

              Comment


              • #15
               puol vuotta sitte meni yks audi 50 paaliin, oli kyl aika huonossa hapessa.
               kai siit joku seppä olis taikonu auton vielä.
               -77 polo löytyy viel navetasta mihin aika paljon siirretty osia tuosta audista.

               Comment


               • #16
                Audi 50:sen moottorivaihtoehdot: (etkan mukaan)
                HJ 58hp 1,3L
                HC 60hp 1,1L
                HD 52hp 1,1L
                HB 50hp 1,1L
                HH 60hp 1,3L
                HE 34hp 0,8L

                Comment


                 #17
                 Aikoinaan ajellut aika paljon tuollaisella mk1 Pololla. Äidin yhdessä vihreässä oli 0,9l kone joka sitten leikkasi pohjanmaalla. Siihen laitettiin sitten joku 1,3l kone tilalle. Kun nuorena kloppina huomasi että pelkääjän paikalta pystyi varpaitten kärjellä antamaan lisää kaasua oli kesä hiekkatiellä äidin pelkääjänä pelastettu.

                 Moinen Audi 50 on vielä saatava. Yksi meni sivu suun blocketissa, mutta mitä olen kuullut jälkeenpäin niin ei olisi ollut itselle sopiva projekti.

                 Larussa pyöri vuosi-pari sitten oikein hieno keltainen mk1 Polo, onko peräti jäseniä?

                 Comment


                  #18
                  Löytyy hyllystä 900cc koneen kansipahvi (uusi Payen). Peräisin derbystä vuodelta 84.

                  Comment


                  • #19
                   Alkuperäinen kirjoittaja erssi Näytä viesti
                   Audi 50:sen moottorivaihtoehdot: (etkan mukaan)
                   HJ 58hp 1,3L
                   HC 60hp 1,1L
                   HD 52hp 1,1L
                   HB 50hp 1,1L
                   HH 60hp 1,3L
                   HE 34hp 0,8L
                   Useampaakin otteen mukaan 1,3 moottoria kävin aikanaan katsomassa ja moottorikoodin mukaan ne oli kuitenkin kaikki 1,1 litraisia. Erikoisinta asiassa oli se, että ne 1,3 autotkin vastasivat 1,1 litraisia malleja. Ei niissä ollut muuta 1,3.sta kuin merkki takaluukussa ja otteessa. Eli ne oli 1,1 litraisia, jotka oli jostain syystä myyty 1,3 litraisina. Tainnut Volkkari harrastaa vilunkia jo tuolloin. Ainakin kolmessa eri yksilössä oli sama homma.


                   Ei ole vissiin kellään tarvetta enää Polon osille? Ajattelin laitella taas peltiosia romu-ukon noudettavaksi. 90-luvun lopussa uutena ostettu tankkikin menossa. Luukkuja on myös Derbyn joka reikään. Rullaava Derbykin taitaa lähteä. Siitä puhallettiin ja maalattiin etutolpat jarruineen aikanaan.

                   Comment


                   • #20
                    Löytyi kuvakin arkistoista Derbystä. Urheilun vihreä sävy :)

                    Comment


                     #21
                     Harmi heittää hyvää tavaraa pois, kun kellekään ei kelpaa. Myöhemmin joku parkuu, kun ei löydy enää mistään. Mutta maksaa se varastointikin jotain. Varsinkin sellaisissa olosuhteissa ettei happane omiaa aikojaan.

                     Comment


                     • #22
                      Juu, osa osista on hapantunut käyttökelvottomiksi. Kannet tervasin säilöön vietäessä, mutta eipä nekään iäisyyksiä säily. Sitten on jotain peltiosia, joita on haalinut hyväkuntoisia kaukaa ja maksanut rahaa niistä. Yhdelle foorumilaiselle tarjosin hyviä ovia 70e/kpl, mutta ei hän viitsinyt edes vastata viestiini, vaikka oli ovia vaille. Niitä on kuitenkin sen 20 vuotta jo säilönyt sen lisäksi, että niistä on jo ostaessakin maksanut. Sellaisia ei oikein kannata alkaa ilmaiseksi jakelemaan, vaan vetää traktorilla yli ennen romu-ukolle antamista, koska säilytystyöllä kannattaa pitää arvo, jotta tavaraa säilyisi jatkossakin.

                      Comment


                       #23
                       Mie oon keksinyt että antamisen ilo on hedelmällisempää kuin patti ottassa osien särkeminen. Toki jos joku urkin/coupen osista aikoinaan maksoi, niin se oli win/win. :-D
                       Viimeksi muokannut Killeri; 23.3.2016, 18:28. Perustelu: Tarpeeton lainaus poistettu.

                       Comment


                       • #24
                        Minulle tarjottiin ensin Audin rattia llmaiseksi ja myöhemmin vielä vetokoukkua. Sitten kun oli koukussa, niin alettiin pyytämään osista rahaa. - Hydrauliikkapumppu 200e, ja pommista 150e. Välillä oltiin vähän velkaakin osista. Tuttu tarina varmasti monelle.

                        Comment


                         #25
                         Tuohan kuulostaa ihan huumekaupalta :D

                         Comment


                         • #26
                          vw derby 77 vm on itsellä laitossa peltiosia on vaikea löytää esim taakse hiekkapeltiä:(

                          Comment


                          • #27
                           Oletko kattonut sellaisesta paikasta kuin https://www.volkswagen-classic-parts.de/

                           Tuo on volkkarin oma vanhempien mallien verkkokauppa
                           Viimeksi muokannut Killeri; 26.3.2017, 18:02. Perustelu: Tarpeeton lainaus poistettu.

                           Comment


                           • #28
                            Mulla on Audi 50, vm.1975. On ollut ajamatta n.29 vuotta. On menossa ajokuntoon laittoon/-korjaukseen tuossa American Car Shown jälkeen. Akku tuli jo Saksasta. Muut tarvittavat osat tilataan myös sieltä. Voin laittaa kuvan/kuvia, jos osaan tänne laittaa. Saa jeesata/laittaa neuvoa siitä. Tää on vasta eka viesti tänne.

                            Comment


                             #29
                             Joo tee ihmeessä oma topikki vaikka tonne projektiosioon! Siellä ei liiaksi näitä helmiä pyöri. Jäseneksi liittymällä voit ainakin uppaa kuvat suoraan tänne, toinen vaihtoehto laittaa linkeillä, jos kuvat löytyy joltain toiselta sivustolta. Mielenkiinnolla odotan :)

                             Comment


                              #30
                              Projektikertomus olisi kovasti suotavaa. Itse en pidä kuvien linkityksistä, eli jäseneksi vaan.

                              Comment

                              Working...
                              X