Kuulutus

Collapse
No announcement yet.

Urs4 2.2T Virityskysymyksiä?

Collapse
X
 
 • Suodata
 • Aika
 • Näytä
Clear All
new posts

  Alkuperäinen kirjoittaja Ekku Näytä viesti
  Kyselisin kokemuksia polttoainepumpuista - tai siis lähinnä tuosta Pierburgin suurtehopumpusta. Miten kesto etanolikäytössä? Tarkoitus olisi siis mennä yhdellä tankinsisäisellä pumpulla, joka jaksaisi ruokkia nestettä sinne 550-600 hevoseen saakka ja istuisi helposti vakiokehtoon ilman suurempia kikkailuja. 044 menee turhan limiteille ja tankin ulkopuoliset eivät houkuttelisi metelin vuoksi. Ajatuksia?
  Walbron e85 mallisen pumpun saa mahtumaan vakio s2 kehtoon. Ellei avantti poikkea hirveästi coupen kehdosta. Ja yhdellä walbrolla oon itse nyt ajannut 25tkm 600hp tehoilla vakio polttoaine linjoilla eikä ole vielä kyykännyt, Minimissään 2,5 neliön johdotukset on suositeltavaa laittaa

  Comment


   http://www.audiclub.fi/audifinns/sho...d.php?t=168903

   Comment


   • AAN S6 Apuja amatöörille.

    Eli. Tarkoituksena olisi aloittaa urssin jalostaminen. Laitan tähän nyt mitä on kiinni ja mitä olen hankkinut/asentamassa/asennuttamassa. Jos jollakin asioihin enemmän perehtyneellä on ylimääräistä aikaa ja kehtaa antaa vinkkejä, niin kovin kiitollinen olen! Pyrkimys päästä +400hv arkikäyttöön.
    Auto siis -95 urs6 5v manual.
    Koneessa vahvemmat kanget, kansi teetetty kansisilla paremmin virtaavaksi. Marteliuksen 3" custom made putkisto kisa katilla. Sachin kytkin. Kaikki huollot ok, ja 200km sitten jakopää/nokkaketju vaihdettu.
    Nämä odottaa laatikoissa tallissa:
    Kkk27/27 ahdin.
    Uusi Rs2 pakosarja (parempi kiinan kopio)+pinnapultit
    Uusi Pilipalipalapeli JDM 28" välijäähy (tarkoitus asentaa orkkiksen lisäksi?)
    Uudet 1.8T puolakonversiot.
    Tarkoituksena olisi vielä tilata Dekan 630cc suuttimet, kunhan selviää speksit että osaan varmasti tilata oikeat. Tarvitsiko jotain muuta?
    Eli jos jollain vinkkejä mitä kannattaa huomioida projektissa tai jos joku on jo menossa perseelleen niin reilusti vaan vittuilemaan. Kaikki apu tarpeen!

    Comment


    • Millä Eculla ohjaat tuota? jos Motronic pyydä Porkkiselta speksit suuttimiin.

     Minkäs muotoinen tuon turbon turbiinilaippa on? RS2 pakosarja olettaa sen olevan nätin pyöreä. Eli mikä ahdin tarkkaanottaen olisi sinne koneen kylkeen menossa.

     Välijäähdyttimen kanssa olet varmasti ihmeissäsi jos haluat sen pysyvän puskurin sisällä ja pitää ilmastoinnin. Eikä varmasti ole kannattavaa jättää alkuperäistä sarjaan/rinnalle.

     Comment


      Mikähän siinä muuten on niin tarkkaa noiden suuttimien kanssa? Ite en oo hiffannu sitä.. Jos parametrit(karrikoidusti koko) antaa eculle suuttimien tietoihin perustuen, niin eihän siinä oo ku bensakartan tekeminen..? Toki Motronicin sielunelämä voi olla vähä mutkikkaampi... Maxxeculla onkin tietokannassa varmasti kaikki yleisimmät suuttimet, joten ei tarvi ku alasvetovalikosta valita oikeat.

      Urspasi, mulla olis jouten Bosch EV14 suuttimet jotka on kertaluokkaa paremmat ku nuo ikiaikaset Dekat. 580cc@3bar, ja n. 650cc@4bar(joka on AAN vakiopaine).

      Comment


       Ymmärtääkseni motronic aika tarkka suuttimista. Ja varmaan säätäjät todenneet muutamat toimiviksi kombinaatioiksi. Mm nuo edellä mainitut dekat.

       Comment


        Juu, ei mitään hajua miten motronicissa noi määritellään..? Mut silloin kun Motronicn emoguru prj(Dmitri) kävi joskus säätämäs mun Motronicia, niin noin 5:ssä minuutis sääti kohdalleen arvot ja kylmäkäynnistykset 1200cc EV14:lle. Oli kuulemma ekat noin isot jotka oli silloin säätäny Motronicille. Toki jätkä on aika yliluonnollinen ton ymmärtämisessä... Tästä jo useita vuosia aikaa.. Ymmärrän toki silti et helpompihan se on lähteä jostakin tunnetusta liikkeelle, eikä porkkiksen säädöissä/ohjelmissa ole varmastikaan kenelläkään koskaan ollu mitään moittimista(itelläkin erittäin positiiviset kokemukset porkkiksen ohjelmoinnista). Mut jos ei kovin lähellä kotimaan Motronic gurua asu, niin todennäköisesti on kustannustehokkaampaa vaan laittaa hyvä standalone ecu jolla säätö onnistuu lähialueella.

        Comment


         Rikotaas nyt wall of silence suuttimien ja vähän ehkä ecunkin osalta.

         Dekat tuppaa olemaan vähän epästabiileita lyhemmillä aukioloilla, mikä korostuu etenkin tyhjäkäynnillä ja isommilla suuttimilla. EV14 toimii myös lyhyillä aukioloilla speksinsä mukaan, tästä syystä ne on helppo säätää tuossa mainitussa 5min:ssa. :)

         Motronic M2.3.2:ssa suuttimille määritellään vain dwell ja minimiaukiolo, suuttimen koko määritetään suhteellisena korjauksena ilmamassaan (vakiokokoonpanossa korjauskerroin on lambda=1). Lisäksi sitten on ajotietokoneen arvot. Suutinaukiolo boksissa määräytyy ilmamassan mukaan, korjattuna suhteellisella korjauksella, sekä tilanteenmukaisin korjauskartoin (oli miten "base fuel map" tahansa, niin se korjaa em arvoa, ei määritä sitä). Lopputulokseen huomioidaan dwell ja minimiaukiolo.

         Boksista löytyy kyllä tyhjäkäynnin säätö sytkän ja tyhjäkäyntivenan yhteistyöllä ja adaptaatiolla, mutta feedback ja siihen reagointi kääntyy deka suuttimilla itseään vastaan. Noita saa kalibroitua kyllä, mutta halvemmaksi tulee EV14.

         Suutinvalinnoista ja ylipäätään kokoonpanosta ja tavotteista kannattaa ensisijaisesti jutskailla säätäjän kanssa jos custom säätöjä on tekemässä. Nykyään kun EV14 saatavuus ja yhteensopivuus sekä hinta on tosi ok, en keksi mitään syytä ostaa näihin Boschin vehkeisiin muita suuttimia kuin "omia".

         Comment


         • Alkuperäinen kirjoittaja MatiasT Näytä viesti
          -94 S6.

          K26 3017 ahdin
          630cc suuttimet
          jne. Erikoismoottori Airaksisen säätämä vakio-ohjaus. E98 tankissa.

          Toiminut aikaisemmin, seisonut parivuotta. Nyt Vemssin laajakaista näyttää ahdoilla lambdaksi 1.2-1.3, muuten seokset ihan loogisia. Menee laihalle heti kun kiihdyttää. Auto myös toimii ihan normaalisti ahdoilla, mitä nyt varovasti uskaltanut vähän kokeilla.

          Bensanpaineet mitattu, nousevat ja pysyvät ahdoilla, bensansuodatin vaihdettu. Painetesti tehty, ei vuotoja. Maffi putsattu.

          Laajakaista paskana? Tuskin tuo edes toimisi normaalisti noin laihalla seoksella.
          Ei toimi vieläkään. Omat ja muiden ideat loppu. Seokset edelleen superlaihalla. Taidan kohta repiä laajakaista pois ja ajella tyytyväisenä.

          -Suuttimet käytetty finjectorilla, ne on ok.
          -Vemssin laajakaistaista uusi Bosch lsu anturi.
          -Bensapumpulle kokeiltu ottaa virrat suoraan akulta, paineet mitattu jo aikaisemmin ja ne on ok. Toista pumppua kokeiltu myös.
          -TPS ja lämpöanturit tomivat vag-comilla katsottuna.
          -Maffin liittimen irroitus ei vaikuta suuntaan tai toiseen.

          Vikakoodit:

          00553 - Mass air flow sensor (G70) - 07-00 Signal too low
          00515 - Camshaft position (hall) sensor (G40) - 20-00 Malfunction in basic setting
          Viimeksi muokannut MatiasT; 17.2.2019, 22:23. Perustelu: Jättikuva linkiksi.

          Comment


           Ole ystävällinen ja lue tämä.

           Comment


            Uutta maffia kehiin. Jos piuhan irroitus ei vaikuta ja vikakoodi maffin signaalista.. Jos massat on persiillään, niin lambdakorjaus ei riitä.

            Comment


             Onko jakopäähän koskettu sen jälkeen kun varmasti toiminut hyvin? Tuo hall-koodi kannattaa ottaa myös vakavasti.
             Tsekkaa mitä kapeakaistajännite on kuormalla niin tiedät voiko laajakaistaan luottaa. Pitäisi olla luokassa 0.8-0.9v.

             MAFin outputin voi mitata myös ja pitäisi olla tyhjäkäynnillä 2.2-2.4v jos nyt muistini toimii suunnilleen oikein. Eihän se *ittuillakseen sitä MAF-koodiakaan heittele, joten joku siinä ahdistaa.
             Jos ei liittimen irroitus vaikuta, on MAF kyllä melkoisen varmasti död.

             --

             Deka on tosiaan tunnetusti epälineaarinen pienillä aukioloilla, mutta ei näissä antiikkipeleissä ole ollut mielestäni mikään kummoinen ongelma. Vitoskone tuntuu tyhjäkäynnillä poksuttavan muutaman tahdin väliin riippumatta kuinka hipot suuttimet on valittu. Deka sopii fyysisesti suoraan ja on sopuhintainen ja moneen sovellukseen sopivan kokoinen niin silläpä nitä on tullut suosittua. Ei ole maailman paras, mutta ok kompromissi ja jo niistä ajoista, kun ev14 saatavuutta ei edes ollut :)

             Comment


             • Tuo hall koodi sanoo kyllä suoraan, että jako on pielessä, eli ei ihme jos ei toimi.

              Toimiva RS2 maffi löytyy multa Pihliksestä jos haluat ostaa.

              Comment


               Kannattaa epäillä myös sitä vemssiä. Mulla on kaksi mittaria mennyt rikki. Kolmatta ei tullut vaan zeitronix on toiminut jo vuosikausia.

               Comment


               • Vikakoodit korjattu kuvasta tekstiksi.

                Käyttäjä Marsi tarjosi ehjää käytettyä maffia. Sillä hävisi kaikki ominaisuudet. Vedossa seokset 0,80 luokkaa ja syttyykin ihan eri tavalla. Vemssin laajakaista on siis ehjä.

                Iloisena yllätyksenä myös kylmällä koneella ja ilmastointi päällä vaivannut kierrosten heittely/mataluus hävisi. Luulin johtuvan tyhjäkäyntimoottorista.

                Jakohihna on vaihdettu, tarkistin vielä huvikseen jaonkin ja se on kohdallaan. Pitää seurailla tuleeko nokan anturista vielä koodia ja vaihtaa anturi jos on aihetta.

                Comment


                • Tässä pohtinut että vaihtaisi oman urs6 etanolille täysin, koska siihen tarjotaan paikkakunnallani niin hyvä mahdollisuus. Kestääkö vakio polttoaine letkut kyseistä muutosta vai kannattaako heti kättelyssä vaihtaa ne? Tankissa on tosiaan 044 ja suuttimetkin ovat isompaan vaihdettu. Tällä hetkellä on chipattu vakio ecu paikoillaan mutta tähän tilalle tulee tod.näk. maxxecu jos etanoli vaihdokseen päädytään.

                 Edit: Yritin hakua mutta haku ei tunnu ohjaavan oikealle sivulle niin en jaksanut käydä erikseen joka sivua läpi, jotta löytyisi oikea vastaus.

                 Comment


                  3-4 vuotta taisin ajella etanolille säädettynä. Pumppu juurikin 044 ja suuttimet isommat(olikohan 870). Ei ongelmia.

                  Comment


                  • Tietääkö kukaan saako noihin vanhoihin kkk ahtimiin (rs2) mistään pakopesiä? Tarttis isomman ku 6.

                   Comment


                   • Onko tietoja onko hirveästi eroja noilla flex fuel sensoreilla. Motonetista hinnat alkaen malli on 30€ ja nopeasti kasvaa eri merkkiset tuonne 200€ hujakoille. Onko kokemuksia halvoista sekä hyvistä ja onko MaxxECU:n kanssa aivan sama mitä käyttää ?

                    Comment


                    • ei nyt äkkiseltään oo tullu vastaan nii mistä kannattaisi kysellä uusia männäntappeja+sokkia, tepolta kyselin sillä ei oo ja ihan sillä 20mm tapilla ois tarkotus vakiomännille aan koneeseen

                     Comment


                      Alkuperäinen kirjoittaja welmu Näytä viesti
                      Tietääkö kukaan saako noihin vanhoihin kkk ahtimiin (rs2) mistään pakopesiä? Tarttis isomman ku 6.
                      Ei ole olemassa. RS2:ssa on uniikki akseli/turbiini ja pakopesä.

                      Comment


                       Alkuperäinen kirjoittaja juuso he Näytä viesti
                       ei nyt äkkiseltään oo tullu vastaan nii mistä kannattaisi kysellä uusia männäntappeja+sokkia, tepolta kyselin sillä ei oo ja ihan sillä 20mm tapilla ois tarkotus vakiomännille aan koneeseen
                       Käykö käytetyt? Ainakin yhdet veivit pyörii ja harmaa ajatus että siellä on tapitkin olemassa? Priva pistä tarvittaessa.

                       Comment

                       Working...
                       X