Kuulutus

Collapse
No announcement yet.

Urs4 2.2T Virityskysymyksiä?

Collapse
X
 
  • Suodata
  • Aika
  • Näytä
Clear All
new posts

    Toinen miettimisen arvoinen seikka on puristussuhde. Näkyvät Futurezin männät kaikki olevan 8,5:1 rutulla. Jos oikein suuria tehoja haetaan, niin sitten tuo voi olla perusteltua, mutta koneeseen saa melkoisesti ajettavuutta korkeammalla puristussuhteella. Itse ajan 9:1 männillä ja muutos oli erittäin hyvin havaittavissa aiempiin 8,5:1 verrattuna. Mikäli rakennetaan puhtaasti RE85-konetta, niin laittaisin ehkä vieläkin korkeamman puristussuhteen. 9:1 toimii tavallisella 98E:llä mainiosti ainakin tuollaiseen reilun 700 hepan sovellukseen.

    Comment


    • Tommosta infoa löyty netin syövereistä koskien noita kankia: Peter Blais, Director of Engineering at Integrated Engineering, " Our rods are forged, .....and that is done in China.....even just the raw material cost of 4340 is much higher for American steel which is why any rod truly made in USA from American steel is roughly twice the price. We might start doing some made in USA billets soon though. "

      Ja sitten Rosten Performance: "Forgings are from Japan,and ALL machining is done in Japan. Bolts are US ARP. I do not have the equipment to make rods here in my shop."

      Comment


        Veivit kannattaa joka tapauksessa punnita ja silmät tarkistaa tai tarkistuttaa muiden hommien ohella koneistamossa. Sitten jos vielä epäilyttää kiinalainen laatutuotanto, niin käyttää veivit vaikkapa ultraäänessä.. Tiedossani ei montaa käkikelloa kaiken kaikkiaan ole, enkä usko yhdenkään niistä johtuneen veivin valmistusviasta. Sama pätee mäntiin. Ehjät takomännät kestävät hyvin säädetyssä moottorissa sen verran, mitä tavan kuolevainen siitä saa tehoa irti.

        En missään nimessä silti tuomitse varman päälle pelaamista. Jos haluaa Ojennukselta ottaa veivit, niin aivan vapaasti. Usein korkean viritysasteen moottoriin on upotettu aihioauton hinnan verran rahaa moottoriin ja on ihan perusteltua ylimitoittaa komponentit, mikäli näin voidaan esim. Ojennuksen veiveistä sanoa. Ja onpahan sitten joku, jolle soittaa vihainen puhelu, kun kampikammion huohotus on parantunut kämmenen mentävällä reijällä veivin katkettua :P

        Comment


          Itse en kyllä täysin varauksetta suosittele tuota Top End Performancea. Ostin sieltä männät, ja sain sellaiset mitkä eivät olleet pyydetyllä puristussuhteella. Aivan älytöntä vänkäämistä/vastaamattomuutta. Lopputulos oli etteivät myöntäneet mitään, ja männät olisi pitänyt lähettää ensin sinne selvitystä varten. Enpä lähettänyt, koska tuskin sieltä olisi enään kuulunut sen jälkeen yhtään mitään.

          Comment


            Alkuperäinen kirjoittaja okkim Näytä viesti
            Enpä lähettänyt, koska tuskin sieltä olisi enään kuulunut sen jälkeen yhtään mitään.
            Mistä näin päättelet? O__o

            Comment


              Kannattaako tehä tommoset syvennökset noiden venttiilikolojen reunoihin? Omissa männissä niitä ei oo, tosin porauskin on hieman tavallista isompi niin eivät oo kovin ohuet tuosta kohdasta.




              Tuossa oma mäntä:

              Comment


                Taitaa nuo reunojen viillot liittyä venttiilikolojen kokoon. Sinun männissä on stanukokoiset venankolot ja tuossa toisessa oletettavasti suuremmat.

                Comment


                • Alkuperäinen kirjoittaja Thuppu
                  Kannattaako tehä tommoset syvennökset noiden venttiilikolojen reunoihin?
                  On niitä jotkut snurraillu/pyöristelly jos ovat teräviä olleet taikka ohkasia. Muistaakseni ooppeliclubin sivuilla oli kuvia ku jollaki oli sulanu just nuo reunat.

                  Comment


                    Kaikki terävät kannattaa ajaa pois koska sellaisissa kohdissa helpommin tulee kuuma ja naku lähtee siitä liikkeelle.

                    Comment


                      S2foorumillakin oli kuvia miten noi kolojen reunat oli eräällä palanu, mutta ovat kyllä kuvien perusteella huomattavasti ohuemmat kuin noissa omissa männissä.

                      http://www.s2forum.com/forum/showthread.php?t=5523

                      Comment


                        Toisaalta taas en näe mitään haittapuoltakaan siitä että ajaisi tuon kohdan matalaksi. Varmuuskerrointa siltäkin osin.

                        Comment


                        • Tulee niitä sellaisia mäntiä suoraan valmistajaltaki mistä on nuo reunat ajettu matalaksi.

                          Comment


                            Alkuperäinen kirjoittaja kenax
                            Heavy Duty tapit itsellä. JE suosittelee niitä käytettäväksi aina, kun sylinteriteho nousee yli 60 hevosvoiman.
                            Aloin miettimään tota männäntappi hommaa ja piti varmistella asiaa, niin selvisi nyt sitten et mulla on ihan perus tapit ja alakerran tasapainotus on tietysti nyt sit tehty näiden painoilla. Kyselin JE'n tuelta ja sieltä suositeltiin 9310 teräksestä tehtyjä tappeja. Ei siinä mitään tilataan semmoset, mutta ne painaakin 27g enemmän kuin nämä nykyiset, mikä mielestäni on aika paljon. Meneekös tasapainotus nyt sit pilalle jos tapit vaihtaa? Käsittääkseni tuossa painotuksessa käytetään tiettyä prosenttia ja siinä on yleensä hieman toleranssia, mutta asiasta mulla ei tarkempaa tietoa ole. Ehkä muutaman gramman verran vois keventää noita raskaampia tappeja koneistamalla hieman päätyaukoista ainetta pois, tehdä sinne viiste tms..?

                            Comment


                              Tää menee aivan täysin mutuiluks, mutta käsittääkseni männäntappi ei vaikuta enää merkittävästi puntitukseen, kun ei ole varsinaisesti pyörivää massaa..

                              Comment


                                miksköhän ne edes tarjoo noin paskoja tappeja??

                                Comment


                                  Koska originaalisovellukseen ei tarvita parempia?

                                  Suosittelen tosiaan selvittämään, mitä toi Futurezin paketti sisältää. Oudon halvalle kuulostaa, mikäli on ne oleelliset optiot niissä.

                                  edit: oleelliset optiot siis toi vahvistettu männäntappi ja "skirt notch", eli se öljyruiskujen väistökoneistus.
                                  Viimeksi muokannut kenax; 7.2.2012, 08:45.

                                  Comment


                                  • Mielestäni suhteellisen erikoista että Wisecon tappeja haukutaan yleisesti, ne ei kuitenkaan kestä "edes" kolminkertaista tehoa vakioon nähden, ja vaihtoehtoisesta vahvemmasta tapista ei kukaan tunnu edes tietävän. Sitten paljastuu että paljon kehutussa JE:ssä nuo tapit pitää myös vaihtaa jos ei vakiona aio pitää, ja eipä taida kukaan pitää jos tuommoset laittaa kun puristuskin tippuu

                                    Ei herneitä mutta vähän kaks naamaiselta touhulta vaikuttaa, tehdäänkö Wisecosta syntipukkia ihan tahallaan? Kukaan ei vissiin ole kokeillut mitä se JE:n vakio tappi kestää, jos Wisecossa taipuu 600hp nurkilla?

                                    Comment


                                    • siinä kohtaa kun tavan kuolevainen on laittanu viistonnia pelkkään koneeseen ni ei kukaan halua olla testaamassa mitä kestää, siitä uskoisin että ne kaikki puheet.. Minäpä olen omasta koneesta ajanut ojennuksen kangen alapään soikeaksi ja je-männillä puristus nousi.

                                      Comment


                                        Enpä ole pitänyt asiaa kaksinaamaisena, kun JE asiasta aivan julkisesti ilmoittaa. Minusta vastuu tästä informoinnista on jälleenmyyjillä. Esimerkiksi minä olen mäntäni ostanut Rostenilta ja näissä männissä on vahvistettu tappi ollut "vakiona" ja asiasta ilmoitetaan nettisivuilla.

                                        Pitää muistaa, että vaikkapa kolminkertaisia tehoja moottorista otettaessa ollaan varmasti ulkona siltä kestoalueelta tai keston varmuuskertoimilta, mitä moottorin valmistaja on esim. männäntappeja mitoittaessaan suunnitellut. Se, että Wisecon ja JE:n normaalit männäntapit kestävät varmasti sen, mitä vakiotkin, ei tarkoita sitä että ne olisivat pomminkestäviä.

                                        Onko sitten nämä taipuneet wisecon tapit olleet parasta, mitä heillä on tarjota, sitä en tiedä. JE:ltä männät saa kuitenkin optiona vahvemmalla tapilla ja niiden kestosta ei ole tiedossani negatiivista kokemusta.

                                        Ja mitä noihin alakerran osien särkymiseen tulee, niin olen vilpittömästi sitä mieltä, että normaalilla palotapahtumalla ei mekaanisia vaurioita moottoriin hyvinkään herkästi tehdä. Korkealla viritysasteella vain detonaatioherkkyys kasvaa merkittävästi ja myös mahdollisen detonoinnin voimakkuus on aivan eri tasolla kuin vakiossa.

                                        Comment


                                          Teho ei tapa yhtään tappia, vääntökin harvoin, se joko liiat ennakot/naku tai kierrosluku mikä ne yleensä tappaa.

                                          27g on siinä ja siinä kannattaako tasapainottaa uudelleen. Siitä massastahan lasketaan vain osa puntteihin mukaan ja ei se tasapainotus varsinaista tarkkuustiedettä ole. Yleensä lisääntyvä paino männissä ja veiveissä vie tasapainotuksen kannalta huonompaan suuntaan, pienempi paino parempaan suuntaan, kun muutetaan jotain tietyssä tasapainotetussa paketissa. Tuolla muutoksella paketti voi olla painotettu 49,5% sen 50% sijaan tai minkä tavan mukaan se paketti nyt yleensä on painotettu. Jos puntituksesta on laskentalappu mitattuine painoineen olemassa, niin siitä voisi hahmotella miten iso muutos massoihin tulee.

                                          Comment


                                            Ok, vähä tohon suuntaan itekin järkeilin asiaa. Tämmönen on se lappu:

                                            Comment


                                            • Onko Thupulla kuvia laittaa tasapainotetuista osista? Esim, onko dampperiin porattu reikä siihen limppuun sisäkehällä? Mielenkiinnosta vaan että onko yhtään samannäköstä mitä itsellä.

                                              Comment


                                                Joo, onhan noista. Kyllä toi dampperi on rei'itetty, ehkä jopa rivommin kuin sun. :P Sain kyllä vahvistusta muualta päin et vaikuttais oikein painotetulta. Kampura nollille, sitten dampperin lisäys ja nollille, ja sama vautikselle. Oma vauhtis ja asetelma oli näköjään ollu täysin puntissa jo valmiiksi koska niitä ei ollu porattu mistään kohdin.



                                                Comment


                                                  Huono on vauhtipyörä, jos siinä on merkittävästi lieppii, tai sitten tehty munilleen. Asetelmatkin yleensä puntitetaan jo tehtaalla.

                                                  Comment


                                                    Tappihomma alkaa pikkuhiljaa ehkä selviämään... CP:ltä sais 9310 tappeja ohuemmalla n. 4mm seinämällä. Tämä tappi painais 90g(JE HD 5,3mm ja 111g). Eli olis enää ainoastaan 6g eroa nykyisiin 84g painaviin tappeihin. Nämä CP:n tapit on lisäksi erikoiskarkaistu ja kylmäkäsitelty et uskoisin et ne kestä sen mitä luvataan. CP:ltä todettiin tapin kestävän hyvin 5cyl/700hp/700Nm.

                                                    Futurezlta aiemmin tiedusteltuani JE:n tappien saatavuutta, annettiin ymmärtää että Accraliten ja CP:n tappien olevan niitä kestävimpiä. Esim. CP:n normitapit olis JE:n tool steelien tasolla, ja JE:n vakiotapit ilmeisesti ovat kuraa. Wisecolta ei kuulemma löydy missään muodossa edes välttävästi kelvollisia männäntappeja.

                                                    Comment


                                                      Omassa harraste autossa tuollainen http://www.h2mracing.se/webbutik/pop...e.php?pID=4547 on kestäny ihan hyvin, tosin se on jo hitsattu 3 kertaan vaikka on ollut hyvin tuettu:)
                                                      Jos joutuu noin paljon (200€) maksaan tuosta sarjasta niin laittaisin hieman lisää hilloa tiskiin ja hommaisin paremman sarjan. Sen verran päänvaivaa tuosta on ollut.

                                                      Comment


                                                        jos siinä on merkittävästi lieppii
                                                        Heittoa itsessään?

                                                        Comment


                                                          Heittoa ja/tai epätasapainoa

                                                          Comment


                                                          • Missä vaiheessa ois ajankohtaista vaihtaa nuo orkkis runkolaakeripukin pultit vahvempiin? Ei tullut edes uusittua niitä rempan yhteydessä.

                                                            Comment


                                                            • Jossain 1120 hepan ylittävillä tehoilla. Isommista tehoista ei oo omia kokemuksii.

                                                              E: Jostakin syystä luin joskus kauan sitten, että tässä haikailtiin vahvempien pukkien perään, ei pelkkien pulttien.

                                                              Pukkeja en siis ole itse vaihtanut mihinkään. Pultit olen vaihtanut aina yli 600hv vehkeisiin. Siihen asti vakiot on ihan riittävät.

                                                              -J
                                                              Viimeksi muokannut Repo/promo; 23.2.2012, 00:42.

                                                              Comment

                                                              Working...
                                                              X