Kuulutus

Collapse
No announcement yet.

Audi A4 B7 - Hifipuolen parantelua

Collapse
X
 
  • Suodata
  • Aika
  • Näytä
Clear All
new posts

  • Audi A4 B7 - Hifipuolen parantelua

    Hei, kuukausi taaksepäin lähti Citroën vaihtoon ja tilalle tuli farmarimallin A4 B7 2.0tsfiq. Soittimena toimii Concert 2, joka möykkää 10 kaiutinta. Touhuilu mielessä marssin ensitöiksi Autoviihteelle ja matkaan tarttui uusi erkkasarja eteen ja vahvistin sille. Lisäksi vaihdoin takapahvit Focalin ISC 165 koaksaaleihin. Takapääkin tulee luonnolisesti vahvistimen kautta.


    http://www.autoviihde.com/mds-refere...llissarja.html
    http://www.autoviihde.com/hd-320-4.html
    http://www.audiokauppa.fi/epages/aud...oducts/ISC_165

    Auton vaimennus on tällä hetkellä lattiaa, kaaria ja kattoa vaille valmis. Mattona käytin STP goldia ja silveriä. Puhelinsovellusta uskoen melu on vaimentunut 3-4dB. Kesällä tarkoitus purkaa sisusta kokonaan ja vaimentaa loput, samalla myös asentaa subwoofer ja vaihtaa konsertti johonkin 2 diniin.
    (aasinsilta)

    Erkkasarjan sain soimaan kohtuullisen hyvin, kun purin ovet uudelleen ja paransin midien kiinnitystä ja eristin kunnolla välipellissä olevat reiät. Semihifikorvani ei kuitenkaan löydä kaipaamaani bassoa, ellei musiikki ole liian kovalla. Ilmeisesti kaiuttimet eivät pääse oikeuksiinsa vakiosoittimella?

    Soittimesta: Viimeiset viikot olen yrittänyt etsiä uutta soitinta, joka olisi riittävän lähellä OEM-lookkia. Kriteereinä olen pitänyt: ulkonäkö, volume-säätö rullalla, 7" näyttö, (DSP) + muut hifisäätelyt. Hintakatto on n.600e tietämillä. "Laatumerkit" houkuttelee hifipuolen takia, mutta näyttävät liikaa jälkiasenteisilta. Zenec ylittää budjetin ja kiinalaiset epäilyttää. Näistä kiinanasoittimista ei löytyi keskusteluita, mutta ne olivat 4-5v takaa. Löytyykö kellään kokemuksia Dynavin tai Ebayn 200-400e OEM-look soittimista? Millaisia johtosarjoja näihin tarvitsee?
    Ilmastointi laitetta joutuu ilmeisesti dremelöimään sopivammaksi ja lisäksi uuden soitinkehyksen. Koodaus VAG-COMilla?

    Subwooferista: Tarkoitus ei ole saada autoa rämisemään, vaan soundipohjalta kehittämään. Subwoofer pitäisi saada mahdollisimman huomaamattomaksi/kompaktisti. Ajatus olisi laittaa 8 tai 10-tuumainen pieneen koteloon hutlarista löytyvään sivuboksiin. Onko tässä mitään ideaa? Tietääkö kukaan mistä löytyisi alkuperäistä verhoilukangasta beigeen sisustaan?

    Lisäksi jostain kun löytyisi Piano Black tai erittäin tummaa hiilikuitu(look) teippiä sisustan ehostamiseksi.


    Kiitos jo näin etukäteen :)

  • #2
    Päivää

    Subbarista lyhyesti.

    Omassa Audi a4 b7 sedanissa oli hattuhyllyllä tehtaan vakiona joku 10-12" subbari. Oli todella huomaamaton ja taitaa siellä käytännössä olla pelleissä kontin puolella jonkinmoinen paikka subbarille muistaakseni.
    Korjatkoon joku jos muistan väärin...

    Comment


    • #3
      Mites hifistely edistyy? Ittellä vähän samanlaisia ajatuksia oman kulkineen kanssa?

      Comment


      • #4
        Elikkäs olisi siis tarkoitus lyödä vanha aktiivisubi konttiin, vaihtaa rikkinäinen etukaiutin ja samalla vaihtaa vakio rammari parempaan, mutta budjetilla.

        Ostin autoon jo johtosarjan mankalle, mutta kyseisessä autossa heräte mankalle tulee can väylän kautta. Radion saa kyllä toimimaan yhdistämällä jatkuvan virran ja herätteen, mutta subille en keksi mistään herätettä eikä innostaisi oikein ostaa 130 johtosarjaa millä saisi can väylä herätteen toimimaan. Googletellut asiaa tässä jo tovin ja alkaa pikkuhiljaa pää leviämään kun ei fiksua ja edullista ratkaisua löydy joten koitetaan jos täältä joku osais auttaa.

        Seuraava kysymys mitkä kajarit eteen orkkisten tilalle mahdollisimman kivuttomasti?

        Comment


          #5
          Keskustelua asiasta myös näissä:
          https://www.audiclub.fi/audifinns/fo...a-bassotoistoa
          https://www.audiclub.fi/audifinns/fo...owerin-asennus
          https://www.audiclub.fi/audifinns/fo...oferin-tietoja

          Comment

          Working...
          X