Kuulutus

Collapse
No announcement yet.

Sähköpenkin ongelmat

Collapse
X
 
  • Suodata
  • Aika
  • Näytä
Clear All
new posts

  • Sähköpenkin ongelmat

    Mulla on kuskinpenkki muistilla ja se ei toimi niinkuin pitäisi. Kun avaan ovet lukituksesta ja joku muu on ajanut aemmin niin penkin pitäisi automaattisesti asettua mun asetuksiin, mutta ei tee sitä enään.

    Siis penkki nousee tai laskee sekä peilit asettuu mutta eteen /taakse ja selkänojan kallistus ei toimi kauko-ohjauksen kautta. Penkissä olevista nappuloista kaikki toimii, eli vika lienee jossain kauko-ohjauksen asetuksissa vai muualla?

    Tuli vielä mieleen että säädöt ei toimi myöskään oven muistipaikoista.
    Viimeksi muokannut jpsk; 12.2.2013, 10:52.

    #2
    Kannattaa lukea vikakoodit, tuollaisesta luultavasti jää merkintä. Tuskin on "asetuksista" kiinni jos ei oven muistiyksikkö pelaa, sama moduuli vastaa käsittääkseni myös tuosta avainmuistista.

    Comment


      #3
      Onko se joku muu ajanut samallla avaimella?

      En ole kokeillut, mutta uskoisin että se ns. oma asetus pitää olla muistipaikassa muistissa. Jos muistinapista ( pitkään painamalla, ainakin -12 mallissa) ei tapahdu mitään, niin asetusta ei ole tallennettu. Lisäksi MMI:ssä on asetus joka aktivoi avaintunnistuksen. Jos se on pois päältä, ei tuota automaattisäätöä tapahdu.

      Lisäksi tietysti pitää olla memory lock pois päältä (ovessa nappi?). Omani tekee joskus sitä, että ratti jää ylös poistumisasentoon ja/tai oikea peili peruutusasentoon. Silloin muistinapilla saaa omat säädöt takaisin.

      Comment


      • #4
        Se mikä on outoa että istuimen etu- ja takareunan säätö toimii kuten pitää oven ja avaimen nappuloista mutta selkänojan kallistus ja istuimen pituus säätö ei.
        Mutta käytän sen jossain piuhan päässä niin sitten tietää toivottavasti enemmän

        Comment


        • #5
          Sain tämän korjattua, oma vika tuo oli. Eli sopiva esine sopivasti penkin vivustojen välissä estää penkin liikkumisen, tai sitten se korjaantui johtoja heiluttamalla.

          Comment


          • #6
            Auto: Q5 2009, täyssähköpenkit ilman muistia.
            Vika: Kuskin sähköpenkki ei toimi. Mistään napista ei tapahdu mitään. Apukuskin toimii. Penkinlämmitin toimii.
            Vian alkaminen: Aluksi sähköpenkki toimi täysin normaalisti, mutta pikkuhiljaa se alkoi toimia pätkimällä. Joskus se ei toiminut kun autolla lähti liikkeelle, mutta hetken ajamisen jälkeen alkoi taas toimia. Nyt se ei toimi enää lainkaan.
            Vikaa selvitetty: Vikakoodit luettu VCDS:llä, ei koodeja. Tässä kun ei ole muistipaikkoja, niin mahtaako noille penkeille edes olla mitään ohjainmoduulia? Sulaketta koittanut etsiä tuloksetta. Ohjekirjan sulakekaavioissa ei ole mitään mainintaa sähköpenkeistä. Ainoastaan penkinlämmitys, joka olikin ehjä ja toimii. Myös johtoja heiluteltu penkin alta, mutta ei ollut vaikutusta.

            Kysymykset: Minkä kautta noille penkeille tulee virta? Luulisi nyt jossain olevan pakosti joku sulake. Tosin ei kuulosta kyllä sulakevialta, koska aluksi toimi pätkimällä. Ideoita miten jatkaa selvitystä?

            Comment


            • #7
              https://www.audizine.com/forum/showt...-Fuse-location

              Tuossa onkin kerrottu vastaavanlaisesta ongelmasta. Ilmeisesti syyllinen on kuskin penkin maton alla oleva musta kytkentärasia, jonka kautta virtajohdot tulee penkkiin. Parilla kirjoittajalla on ollut sen sisällä olevat liittimet pahasti korrodoituneet, jotka fiksaamalla on taas alkanut toimimaan. Sulakkeen paikkaa ei tuossakaan ketjussa löydetty.

              Eipä varmaan muuta kuin penkin irrotukseen sitten.

              Comment


              • #8
                A5 coupé 2009 s-line kuskin sähköjakkaran selkänojassa ylhäällä oleva penkin liikutusnappi ei toimi eikä ovessa olevat muistipaikan napit toimi. Penkin normaalit säätönapit toimivat. Onko ideoita missä vika? Kiitos!

                Comment


                  #9
                  Ettei olisi oven johtosarjassa jotain hamminkia, tuo penkin selkanojan nurkassa oleva penkin liikuttelunappi kun toimii vain kun ovi on auki.

                  Comment

                  Working...
                  X