Kuulutus

Collapse
No announcement yet.

Otsonointi, höyrypesu, vanhan auton haju pois

Collapse
X
 
  • Suodata
  • Aika
  • Näytä
Clear All
new posts

    #31
    Mulla on tällainen. Autoon jo ehkä turhan järeä - sinne riittänee pienempikin vehje. Ihan taskulampun kokoisia tai 12V-vehkeitä ei kannata ostaa jos aikoo käyttää isommissakin tiloissa.

    Pieni varoitus paikallaan: älä sitten hengitä samassa tilassa otsonoinnin aikana O3-muotoon muutettua happea yhtään. Ja tuuleta hyvin homman jälkeen.

    http://www.ebay.de/itm/Profi-Ozongen...1%26rkt%3D1%26

    .
    Alkuperäinen kirjoittaja buzz Näytä viesti
    Olisko jollain linkkejä noihin otsonaattoreihin?
    Tyhmä kysymys lisäksi: Onko ne kertakäyttöisiä?

    Comment


      #32
      Jaa ne on noin halpoja. Ei ole itellä muuta kokemusta kuin yhden piippusaneerauksia tekevän firman jälkien siivoaminen kun L&T toi tupaan sellaisen masiinan joka viikon päivät siellä muurin päällä säkätti. Sen päivävuokra oli jo kolmenumeroinen.

      Comment


        #33
        Kyllä heräsi kiinnostus nyt hommata itelle tuollanen.

        Comment


        • #34
          Kyllähän tuollasen otsonaattorin värkkää nopeasti itekin, kun ei vaadi kuin pari osaa. Kuvissa työkaverin väsäämä otsonaattori. Puhallin + vanhasta valoheittimestä kuristin ja lamppu josta poistettu suojakupu, että pääsee uv-valot paremmin läpi. Tehosta ei mitää hajua jos tuo ebay linkissä oleva 5w uv-lampulla oleva tuottaa 7g/h niin mitähän tuo 400w elohopeahöyrylamppu tuottaa :D
          Attached Files

          Comment


          • #35
            CleanAir+ Auton Ionisaattori | Motonet Oy

            Ainakin halpa kokeilu.

            Comment


            • #36
              Varmasti myös täysin turha tai vaikutus ainakin olematon. Juuri tein passattii puolen tunnin koekäsittelyn tuolla itsetehdyllä virityksellä ja tuoksuu/haisee parin tunnin tuuletuksen jälkeenkin ihan leikkaussalille. Tuo kannattaa lukea läpi ennen kuin tilaa halpoja otsonaattoreita kiinasta :) ->http://oxygenium.pro/puhdistusteknii...olettisateily/

              Comment


                #37
                Itsellä on otsonaattori, mutta ei siinä ole mitään lamppuja. Siinä on kaksi valkoista levyä jotka alkaa sähisemään violetin värisenä kun se on päällä.

                https://www.youtube.com/watch?v=6KsNIMP9lOs

                Comment


                • #38
                  Juu otsonia on mahdollista tuottaa eri tavoilla "plasmalla" kuten tuossa ja uv-säteilyllä

                  Comment


                  • #39
                    Hommasin itse Ozoneairin Plus-version, jolla auton raikastaminen onnistui tehokkaasti: https://ozoneair.fi/tuotteemme/ozoneair-plus/https://ozoneair.fi/tuotteemme/ozoneair-plus/

                    On todella helppokäyttöinen selkeiden ohjeiden myötä. Kannattaa odotella ainakin yön yli otsonoinnin suorittamisen jälkeen, jotta otsoni on ehtinyt poistumaan sisätiloista ennen auton käyttöä.

                    Comment


                      #40
                      Muistattehan sit että otsonointi tuhoaa huokoisia muoveja, esimerkiksi vaahtomuoveja. Mulla esimerkiksi alkoi tulla ilmastoinnin läppien muovit suuttimista ulos otsonoinnin jälkeen.

                      Comment


                        #41
                        Olikos tuolle otsonointi-varoitukselle jotain kokemuspohjaista faktaa? Törmäsin tähän eilen isäni kanssa keskustellessa ja täällä nyt tänään. Asiaa googlaamalla löytyy vastauksia... audifinnssiltä ja muutamalta muulta autofoorumilta. Volvo-foorumilla joku kirjoitti:

                        Otsonointi on hyvä keksintö, mutta pikkuisen kaksiteräinen miekka. Ensiksikään ei otsonoituun autoon saisi terveys-syistä mennä vuorokauteen otsonoinnin jälkeen, ja toiseksi otsonointi tuhoaa auton verhoiluissa käytetyn "vaahtomuovin" koossapitävää liimausta. Parikin ruotsista tuotua bussia pesseenä törmännyt siihen että heillä todella useasti otsonoiduissa busseissa penkkejen verhoilu pölisee kankaan läpi tehden penkeistä täysin käyttökelvottomat.
                        No joo, busseissa voi olla kymmen-, sata- ellei jopa tuhatkertainen tuo otsonoinnin määrä mitä kotikäyttäjä omaan henkilöautoonsa tekee.

                        Englanniksi googlaamalla taas löytyi tämä: https://www.noai.org/does-ozone-damage-rubber

                        The rumor that ozone can damage rubber or plastic in a home is a very dated topic.


                        So, what about the not-so-secret hype about ozone melting the rubber seals on a refridgerator, destroying the padding under carpet, or harming electronics? In the last ten years, we have had NO DOCUMENTED CASE where an ozone treatment has damaged any soft plastic or rubber. But, there is still an element of truth behind the hype. Years ago, small ozone generators were rated at 1000, 2500, and 5000 mg/hr. To treat a home, people would run these small ozone generators for one day to one week. Therefore, the incremental concern for damage from ozone did happen in isolated cases.

                        Today, professional ozone generators are producing 20,000, 30,000, and 40,000 mg/hr that achieve "Shock Level Ozone" treatments. Treatments can be applied in 1 to 4 hours, and the actual reports of damage are nonexistant.

                        Comment


                          #42
                          964 & 993 porsseissa on twinspark toteutettu virranjakajan kahdennuksella. Orjajakajaa vedetään snadilla hammashihnalla jakajan rungon sisällä. Kipinöinti käsittääkseni saa aikaan siinä samalla otsonia ja kyseiset hammashihnat eivät ole kovin ikuisia. Tehdas teki loppupään autoihin tuuletuksen virranjakajan runkoon eli jäähdytysilmaa (tai no lämmitysilmaa) painetaan myös jakajan runkoon. Autotehtaat ei tee juttuja huvikseen urbaanilegendojen johdosta.

                          Comment


                            #43
                            Kyllä se vaikuttaa koviinkin muoveihin. Tai ainakin joihinkin niistä, olen itse (valitettavasti) todennut tuon ikuisuusprojektin kanssa. Ostaessani auton siinä haisi tupakka, ja kun se seisoi yhden talven pihalla jostain meni vettä sisään. No, sehän homehtui. Annoin sille kunnon otsonikäsittelyn, muistaakseni ainakin pari päivää. No nyt kädensijat ja kajarien ritilät ja jotkut muut osat on vähän harmaat. Ja kattopahvin kangas roikkuu.

                            Comment

                            Working...
                            X