Kuulutus

Collapse
No announcement yet.

Otsonointi, höyrypesu, vanhan auton haju pois

Collapse
X
 
  • Suodata
  • Aika
  • Näytä
Clear All
new posts

    Otsonointi, höyrypesu, vanhan auton haju pois

    Ostin tuossa muutama viikko sitten itselleni Audi 200:sen, -86, ja kuten vuosimallista näkee vuosia on kertynyt jo aika mukavasti, ja tämän seurauksena on autoon tarttunut tunkkainen vanhan auton haju. Onko kellään mitään ideoita siitä miten tästä hajusta voisi päästä eroon, olen hinkannut penkitkin puhdistusaineella ja pyyhkinyt kaikki pinnat mutta haju sen kun on ja pysyy.

    #2
    Otsonikäsittely voisi tepsiä; jossain lehdessä oli taannoin juttua ja vakuuttivat tehokkaaksi. En kyllä äkkiseltään muista minkä hintainen oli homma, ja kuka sitä tekee...

    Comment


      #3
      Mitäs tuo otsonointi maksaa? Yritin katsella googlesta mutta kun ei saakeli osunut silmään. :)

      Comment


        #4
        Mulla ainakin hajut lähti kun aluks sumuttelin kaikki kangaspinnat jollain hajunpoistospraylla (nimi hukassa, luultavasti kaikissa aineissa sama efekti)

        Sen jälkeen höyrypesurilla koko auto läpi ja hajut hävis lopullisesti.

        Comment


        • #5
          Keväällä mietin, miten saada häädettyä wunderbaumin ja märän koiran haju audista: suihkuttelin verhoiluun reilusti GNLD:n Super10 -suihketta, annoin vaikuttaa puolisen tuntia ja sitten höyrypesurilla pois. Tuli tosi puhdasta ja raikasta.

          Comment


            #6
            otsonikäsittely alk. 75e ja olis tarkoitus kokeilla meidän audiin,kaveri kun on käyttöautolla "automeikkaajana".purin toissakesänä audista penkit ja lattiamatot pihalle ja pesin mäntysuovalla ja painepesurilla mutta pinttynyt haju on edelleen.sellanen palaneen öljyn/bensan katku.vikaa on etitty mutta ei löydy.kuumalla kesäkelillä haju on kaamea.

            Comment


              #7
              Sain koslani aika paljon raikkaammaksi ihan luomumenetelmällä eli paukuttamalla penkit mattopiiskalla. Pölyä irtosi uskomaton määrä - ja kauan. Myös lattiaverhoilusta sain irti kilon hiekkaa. Lopuksi ilmakanavien putsaus ja uusi raitisilmasuodatin paikoilleen. Varmaan nuo höyrypesut ym. aineet saisivat sisustan vielä raikkaammaksi, mutta kyllä siellä jo nytkin viihtyy.

              Comment


              • #8
                Aiheesta jatkaen: pölynimurilla ei saa verhoiluista ja matoista pölyä kunnolla pois, mutta paineilma on kova sana. Erityisesti ilmakanavien pinttynyt pöly saa kyytiä.
                Vuorotellen kun imuroi ja suhuuttelee paineilmaa, saa aika siistiä aikaan.

                Comment


                  #9
                  Otsonointiin kannattaa valmistautua siten, että pyyhitään kaikki irtolika tms. mahdollisimman miedolla pesuaineseoksella vuorokausi etukäteen. Mitään kovia myrkkyjä ei kannata käyttää, ja auto kannattaa tuulettaa huolella -- ostooni voi muuten reagoida yllättävästi joidenkin aineiden kanssa.

                  Lisäksi kannattaa säätää pitoisuus pieneksi ja aika suureksi -- ja tarkkailla nahkapintoja (ratin nahkapinnoilla on joskus ollut taipumusta muuttua tahmeaksi).

                  Comment


                    #10
                    Kokeilisin ite alkuun Autoglymin Auto Freshiä. On hiukka halvempi vaihtoehto.

                    Comment


                    • #11
                      Fortella on aine tähän.
                      http://www.audiclub.fi/phpBB2/viewto...hlight=haju%2A

                      Comment


                        #12
                        Entisaikaan jemmattiin penkkien alle piiloon WC-raikastimet. Nehän jos mitkä neutralisoi äreitä tuoksuja. Ja ovat aika edullisia.

                        Comment


                        • #13
                          Tupakan haju näkyy istuvan aika sitkeessä. Vielä pari vuotta auton oston jälkeen hajun tunsi, jos auto oli seisonut auringossa tunnin.

                          Comment


                            #14
                            Otsonointi ei oikeen taida auttaa pysyy haju poissa hetken aikaa mutta palaa sitten. Sankko vettä ja siihen tekstiilin pesuaine, harja käteen ja märkä imuri, toimii. Tämänjälkeen sisätilan lämmitin autoon ja kuivaa tulee+hajut lähtee.

                            Comment


                              #15
                              eipä auttanut meidän auskaan.penkit ja lattiamatto revittiin ulos ja harjapestiin mäntysuovalla ja painepesua perään.pari päivää oli raikasta.nyt kun auto seisoo kuumassa niin löyhkää kunnolla.audis ei ikinä ole tupakoitu.

                              Comment


                              • #16
                                Kissallamme oli viime kesänä joku tulehdus ja se kuseksi ympäri taloa, luonnollisesti myös uuteen sohvaan. Sohva vietiin pihalle viime kesänä, liotettiin huolella ja pestiin runsaalla vedellä ja mäntysuovalla -haju ei lähtenyt.
                                Tänä kesänä uusittiin sama operaatio. Sattui pari tosi sateista päivää, että sohva sai pihalla kunnon huuhtelun. Pesu mäntysuovalla ja painepesurilla, mutta haju tuntuu yhä.
                                Sohvaan on kokeiltu kaikki kemialliset hajunpoistajat ja lisäksi luonnonmukaiset etikasta soodaan.

                                Toinen on tupakanhaju, jota on todella vaikea saada kokonaan pois. Viime kesänä irrotin kädistä kaikki verhoilut ja tein samat käsittelyt kuin sohvalle, mutta haju tuntuu yhä herkkään nenään.

                                Comment


                                  #17
                                  Tupakan ja muiden hajujen poisto. Selkeästihän ensimmäinen askel on pestä pinnat ja verhoilut huolellisesti, mutta onko teillä tuoreita kokemuksia otsonoinnista?

                                  Nykyäänhän mm. ebaystä saa noita laitteita parilla sadalla, nopeasti haettu esimerkki http://www.ebay.com/itm/PROFI-OZONGE...item19fef65f0f

                                  Kuluuko nuo jotenkin vai kestääkö osat yhden jobbarin eliniän? Entä onko niistä oikeasti hyötyä? Vai onko tässä sama homma että halvalla saa kuraa ja oikeesti toimivat maksaa sitten turhan paljon?

                                  Comment


                                  • #18
                                    Tuo kyseinen yksilö näyttäisi olevan UV-lampuilla, jotka on kuluvia osia. Edellisessä firmassa oli tuollainen, lamput vaihdettiin kerran parin vuoden aikana Tarkempaa infoa eri lamppujen käyttöiästä löytynee googlella.
                                    En osaa hinta-laatu suhteesta sanoa sen enempää kuin että markalla saa yleensä markan osan. Tosin jos sitä markan osaa tarvii kerran vuodessa ja loppuajan se seisoo kaapissa niin ehkä se markan osakin kelpaa jos vain toimii tyydyttävästi silloin kun sitä tarvii.

                                    Comment


                                      #19
                                      Alkuperäinen kirjoittaja aakman Näytä viesti
                                      Tupakan ja muiden hajujen poisto. Selkeästihän ensimmäinen askel on pestä pinnat ja verhoilut huolellisesti
                                      Jep, myöskin ainut keino pysyvään lopputulokseen. Ei röökin hajun poistoon auta muu kun pesu. Terva ja muu paska mitä kessuttelu tuottaa ja mikä tarttuu kaikkialle, ei poppakonsteilla katoa mihinkään. Poppakonstit saattaa häivyttää hajun joksikin aikaa, vaan ei pysyvästi.

                                      Comment


                                        #20
                                        Kemikaalin haju pois autosta

                                        Kuljetin takakontissa vannetta pesuun, mikä oli käsitelty RK maalinpoistoaineella ja taisipa siellä olla rättikin, mikä oli pikkaisen kasteltu tinnerillä. Rengas ei siellä ollut kuin parikymmentä minuuttia, mutta voi yök millainen katku autossa! Viime yön ollut ikkunat rakosallaan mutta kemikaali haisee silti pahalle. Onko mitään helppoa tapaa saada hajua katoamaan tai edes miedommaksi, onko esmes näistä sisätilan puhdistukseen käyetyistä kemikaaleista mihinkään, kuten esmes tästä tai tästä ja mitä näitä nyt onkaan.

                                        Autolla ikää reilut 1.5 vuotta, uuden auton tuoksu on jo kadonnut mutta jos saisi edes tuoksuttoman vaihtoehdon.

                                        Wunderbaumit on sitten kiellettyjä! ;)
                                        Viimeksi muokannut miiahone; 21.10.2016, 10:28. Perustelu: typo

                                        Comment


                                          #21
                                          Jos verhoilussa on jotain suttua niin autosta ulos ja pesuun, muuten haisee ~ikuisesti. Yksi vahvistin joskus hajosi, oli kondensaattoreista vuotanut elektrolyytit pihalle ja imeytynyt tavaratilan välipohjan mattoon. Siihen hajuun olisi kuollut vaan lähti kyllä tekstiilipesurilla puhtaaksi. Joku ionisaattori tai otsonipuhdistus auttaa myös. Saahan niillä tupakanhajunkin pois ja se on jo aika paljon.

                                          Comment


                                            #22
                                            Tahtoo tupakanhaju painua syvemmälle kuin pintojen verhoiluihin, jos autossa on oikein huolella kessuteltu. Äärimmäisillään pitäisi purkaa verhoilu ovista, istuimet irti ja matto pesuun ja peltipinnat puhtaaksi.

                                            Comment


                                            • #23
                                              Olen levittänyt autoon natriumkarbonaattia jauheena(ruokasooda) ja antanut olla päivän tai pari ja imuroinut pois, hyvä hajunsyöjä.

                                              Comment


                                                #24
                                                Ainoa toimiva keino on tehokas otsonaattori. Hanki sellainen jossa on yli 5000g / tunnissa. Hankin sellaisen itselleni autoja, venettä ja autotallia varten. Edullisin ja tehokkain tapa.

                                                Comment


                                                  #25
                                                  Ei sitä varmaan yhden auton takia kannata omaksi hankkia. Joku autofiksari sen putsaa tai sit vuokraa jostain konevuokraamosta pariksi päiväksi.

                                                  Comment


                                                  • #26
                                                    No, itse tilasin tuollaisen otsonigeneraattorin Aliexpressistä. Taisi olla mainoksen mukaan 7g/h ja kustansi jotain reilu pari kymppiä posteineen. Onhan tuo vähän kiinalaisen oloinen viritelmä, mutta tuntuu tekevän otsonia melkoisen tehokkaasti. Puolen tunnin käsittelyllä lähti pinttynyt tupakan käry kokolailla täysin. Ei taida tuolla hintaa saada mitään fiksarilta tai vuokraamosta ja onpahan sitten jo valmiina jos pitää uusia käsittely joskus tai raikastaa joku muu auto.

                                                    Tuo 5000g/h pitäisi varmaan olla 5000mg/h? Ainakin mitä noita pengoin, niin autojen käsittelyyn suositeltu teholuokka oli 3-12g/h.

                                                    Comment


                                                      #27
                                                      Otsonaattorit aika edullisia

                                                      Minusta otsonaattorit on niin edullisia ettei niitä kannata vuokrata. Siitä on hyötyä vaikka autotallin tai varaston "putsaamiseksi" ja ainahan kavereilta voi pyytää viinipullon vuokrana.

                                                      Käsittely kannattaa tehdä kerran vuodessa. Autossa niin että ilmastointi on päällä sisäkierrolla.

                                                      Vähän stydimmät maksaa eBayssa alle satasen. Ja halvempiakin on.

                                                      Alkuperäinen kirjoittaja hopsis Näytä viesti
                                                      Ei sitä varmaan yhden auton takia kannata omaksi hankkia. Joku autofiksari sen putsaa tai sit vuokraa jostain konevuokraamosta pariksi päiväksi.

                                                      Comment


                                                        #28
                                                        Olisko jollain linkkejä noihin otsonaattoreihin?
                                                        Tyhmä kysymys lisäksi: Onko ne kertakäyttöisiä?

                                                        Comment


                                                          #29
                                                          Ei ole kertakäyttöisiä. Laita ebayhin haku ozone generator niin alkaa löytymään.

                                                          http://www.ebay.co.uk/sch/i.html?_od...rator&_sacat=0

                                                          Comment


                                                          • #30
                                                            Alkuperäinen kirjoittaja buzz Näytä viesti
                                                            Olisko jollain linkkejä noihin otsonaattoreihin?
                                                            Tyhmä kysymys lisäksi: Onko ne kertakäyttöisiä?
                                                            Tuossa olisi se minkä tilasin:
                                                            https://www.aliexpress.com/item/High...693284824.html

                                                            Comment

                                                            Working...
                                                            X