Kuulutus

Collapse
No announcement yet.

A6 4G C7 sisävalopaketin sisältö/toiminta

Collapse
X
 
  • Suodata
  • Aika
  • Näytä
Clear All
new posts

  • A6 4G C7 sisävalopaketin sisältö/toiminta

    En löytänyt keskustelua asiasta ennestään, niin kysytään. Joku tämänkin tietää varmasti.

    Eli autossa (A6 2012 sedan) on varustelistan mukaan ruksittu ostaessa sekä sisä-, että ulkovalopaketit. Eli lähinnä ovenkahvoissa ulkopuolella on valot. Sisäjalkatilassa ei kyllä pala valot ajaessa eikä myöskään sisäpuolen ovenkahvoissa ole valoa näkynyt. MMI valikossa on säätö Background lightning brightness, mutta mielestäni tämä ei tee mitään. Pitäisikö tästä säädöstä tapahtua jotain? Ja mitä kaikkea tuion valopaketin tulisi sisältää?


    Alkuperäinen kirjoittaja dumo Näytä viesti
    Melko hämärä ja epäspesifi kysymys: Mallista ja mallisukupolvesta riippuen pitää sisällään erinäisiä juttuja, tyypillisiä mm. etu- ja takajalkatilan, ilmaritilöiden, ovenkahvojen, yms. valaistuksen mikäli puhe sisävalopaketista.

    Uusimman A6:n kohdalla: "Sisä- ja ulkovalopaketti:
    Ulkopuoli: ovenkahvojen alaosien ja takaluukun tartuntasyvennyksen valaistus toteutettu LED-tekniikalla; aktivoituu automaattisesti avattaessa ovien lukitus; sisältää valon oven takaosassa.
    Sisäpuoli: Sisäänastumisvalo. LED-tekniikalla etujalkatila, ovien sisäpainikkeet, meikkivalot, keskikonsolin säilytyslokero, keskikonsolin tunnelmavalaistus, ovien sisäverhoilun tunnelmavalaistus"
    Lisäksi saatavilla "tunnelmavalopaketti" jossa ties mitä muuta.
    Hinta: 517-1223,35eur (sedan, moottorista ja paketin laajuudesta riippuen)

    EDIT: Jos kysymys on siitä, saako vanhaan malliin paketin hintaan x, niin vastaus on ei. Jokaisen yksittäisen osan voi toki asentaa helposti, vaikeasti tai hyvin vaikeasti, mutta merkkitiskiltä et saa tilattua "sisävalopakettia" jälkiasennuksena.
    Tämmöisem löysinkin selailemalla. Noista meikkivalo on ainoa joka tässä autossa on sisävalopaketin osalta. Lieneekö siis mahdollista että my audi sivut näyttävät tämän varusteen väärin? Muut siellä on kuitenkin oikein. Vai onko näille joku ohjausyksikkö, jossa vika voisi olla? Vikakoodeja ei tule (VCDS/OBD Eleven). Ja oven avatessa kyllä jalkatilaan syttyy valot.
    Viimeksi muokannut Killeri; 9.1.2020, 17:26. Perustelu: Viestit yhdistetty.

    #2
    Tuossa dumon lainauksessa on juurikin selitetty, mitä sisältää sisä- ja ulkovalopaketti A6 4G:ssä, joka on siis yksittäinen varustepaketti. Kyllä, sisävalojen kirkkaussäätö MMI:ssä pitäisi vaikuttaa jalkatila- ja ovipaneelien valojen tunnelmavalaistukseen. Nämä siis hehkuvat tuon säädön mukaan kun autossa on virrat päällä ja ajovalokytkin auto- tai varsinaisessa ajovaloasennossa.

    Laajennettu sisävalopaketti (eli tuo tunnelmavalopaketti) tuo myös kattovaloihin LED-tekniikan tehtaalta lähtöisin, aurinkolasikotelon etukattovalon yhteyteen, LED-juovat nahkaisiin keskikonsolin toppauksiin ja tunnelmavalaistukseen värisäädöt.

    Comment


    • #3
      Ok. Eli minulla ei tuota laajennettua pakettia ole, mutta ei kyllä toimi tuokaan ns. normaali sisävalopaketti. Eli jalkatilan valot käyvät kyllä päällä kun ovet avaa (ainakin värinsä puolesta ovat led) ja kattovalot syttyvät (ei led). Ajaessa valot eivät pala ja kirkkaussäätö ei vaikuta mihinkään. Mistähän vikaa lähtisi hakemaan? Koodeja ei tosiaan tule mistään ja ainakaan pikaisella kokeilulla en output testissä saanut jalkatilan valoja palamaan obd11 kanssa.

      Comment


        #4
        Minulla on MY12 mallissa QQ1 paketti, jossa on kyllä ovilistoissa sisäpuolella, ovenkahvoissa ulkona ja jalkatiloissa yms. valot, mutta ei mitään nahkavaloja arskakoteloita eikä värisäätöä. MMI background vaikuttaa tunnelmavaloihin ja ne palavat ajaessa. Muistaakseni se värivalopaketti oli QQ2. Minulla kattovalot on kai tungstenit mutta siellä on kuitenkin punaiset ledit esim. vaihdekepin konsolin valaistukseen, ajaessakin.

        Eli joko siellä on vikaa tai paketteja on kolmenlaisia. MMI valikko tuntuisi osoittavan että fiitsöri on mutta proput ei.

        Comment


        • #5
          Jaahas, pitää ruveta mittailemaan valoilta jännitteitä. Mulla sama että katossa olevat valot on mallia vakio eli keltaiset. Ovenkahvoissa sisäpuolella en muka huomannut edes paikkaa valoille. Kumpaakaan QQ koodia ei näy tarrassa autossa, mutta ei siinä kyllä kaikkia muitakaan ole. My Audi näyttää kuitenkin näin

          Comment


            #6
            Nuo paketit menee niinkuin Kari tuossa yllä kirjoitti. Itsellä sisä- ja ulkovalopaketti joka sisältää juuri dumon viestin valot. Ja myös täällä MMI:n säätö toimii.

            Joten vikaa on jossain.

            Comment


            • #7
              Erikoista, avasin ovet vaimon avaimilla ja kas, jalkatilassa paloi valot ajon aikana. sisäpuolella ei edelleenkään ovenkahvoissa ole valoja, mutta luulen ettei niitä ole koskaan ollutkaan. Ainakaan sinä lyhyenä aikana kun auto on minulla ollut. Punaiset valot on keskikonsolissa ja ovissa kaikissa napeissa, mutta kynnyslista ei ole valaistu tai siihen ei valoja tule.

              Comment


                #8
                Ne oven aukaisukahvojen valot on sellaset tosi himmeet punaiset ledit. Ne huomatakseen tarvii ihan asioikseen kattoo missä ne on. Nyt kun sanoit kynnyslistan, niin niiden valot taisivat myös kuulua vasta laajennettuun sisävalopakettiin.

                Comment


                  #9
                  Kynnyslistojen valoja ei ole perus sisä- ja ulkovalopaketissa.

                  E. Sisäänastumisvalo varmaan se oven alareunassa oleva valo?

                  Comment


                  • #10
                    Oven alareunassa ei tainnut valoa olla, mutta ovenkahvassa ulkopuolella kyllä on led joka valaisee myös oven edustan maata.

                    Comment


                    • #11
                      Outoa, olisikohan voinut heikko akku oireilla, nyt kun on täysi akku niin valot taas palaa. On valo oven alareunassa ja sisäverhouksissa koristelistan alla myös. Ja jalkatiloissa palaa valot taas ajon aikanakin.

                      Edellisessä bemarissa oli IBS akkuvahtijärjestelmä, joka priorisoi laitteiden toimintaa jos akusta alkoi poweri loppumaan, lieneekö näissä samanlainen järjestelmä, joka olisi voinut aiheuttaa tuota?

                      Comment


                        #12
                        On, samantapainen, sammuttelee poppikoneet ja sisävalot yms.

                        Comment


                        • #13
                          Hieman samaa aihetta sivuten, vaan vanhempi 4f, onko nuo "kartanluku" valot tosiaan vakiona noin heikot? Pimeässä..oikeastaan ei missään valossa tee noilla edessä mitään, pitää laittaa kaikki valot päälle että näkee jotain.

                          Auto siis S6 kaikilla sisä ja ulkovaloilla. Kartanlukuvalot ainakin edessä surkeat, takana jullit lueskelleet jotain, eli siellä lie toimii ok.

                          Onko muilla käyttökelpoiset nuo lukuvalot vai samanlaiset turhakkeet?

                          Comment


                          • #14
                            Terve! Tuli palattua Audi kerhoon nopean mersu kokeilun jälkeen. A5 on 2017 vuosimallia ja varusteita ruksattu ihan kivasti, myynti-ilmoituksessa oli myös maininta led-sisävalopaketista. Ovessa on ylhäällä ”reunan” alla valkoinen lednauha, samoiten jalkatilassa sekä keskikonsolin juuressa. Kun auton laittaa käyntiin, syttyy ovenkahvan päälle punainen ledvalo hetkeksi mutta sammuu muutaman sekunnin kuluttua. Kysymys kuuluu saako näitä kahvan päällä olevia valoja jotenkin jäämään päälle tai säädettyä esim eri värejä? Monta tuntia olen käyttänyt valikkoja selaten enkä ole löytänyt ruksia miten nuo valot saa palamaan myös ajon aikana. Omasta mielestä nuo tunnelmavalot on kivan näköisiä niin olisi mukava kun saisi valoa hyttiin. Osaisko kukaan jeesata?
                            Viimeksi muokannut Killeri; 15.12.2021, 20:35. Perustelu: Otsikko ei ole osa viestiä.

                            Comment

                            Working...
                            X