Kuulutus

Collapse
No announcement yet.

A4 B9 - koodailu / OBDeleven?

Collapse
X
 
  • Suodata
  • Aika
  • Näytä
Clear All
new posts

  • #31
    Hei


    Oven valaistus on aika helppo. siitä kannattaa aloittaa. Oveen voi laittaa alas valkoisen valomodulin ja sivulle punaisen valon. tämä on kai vakio QQ1 paketissa. Omassa A4 B9.ssä oli oven muovissa selkeä kolo siihen kohtaan mihin piti porata ja leikata aukko alaspäin tulevalle LOGO tai valkoiselle valolle. Sivulle oli sitten vain punainen heijastin -> sinne sisään ledi samoihin sähköihin ja kas, valkoinen alaspäin ja punaista sivulle.



    ohjeet vain punaiselle valolle eli tätä voi muuten soveltaa mutta valkoisen valon osuus pitää vielä tehdä ja johdot vetää siniseltä liittimeltä asti.

    https://www.audiworld.com/forums/a4-...b9-a4-2915685/


    VCDS.llä koodaus oli suoraviivaista, taisi tarvita vain door warning light - enablen.

    Samalla kun aukoo oven verhoilun niin itselle tuli mieleen laittaa sisäpuolelle oven kahvaan valkoinen ledi. Ohjaus löytyi samasta liittimestä eri pinni eli piti vetää vaan pari johtoa lisää, vastus ja valkoinen ledi & porata 5mm reikä ovenkahvan yläpuolelle -> kahvavalo. Himmenee samasta himmentimestä muiden valojen mukana eli hienosäätöä varten valot täysille jos vastusarvoa säätelet alussa.

    ( Itse käytin tavallista 5mm valkoista pyöreää lediä, alkuperäinen kahvaledi on suorakulmainen )

    VCDS.llä koodaus taas suoraviivaista, saattoi olla joku door handle led enable tai sitten toimi heti kun kytketty.

    Nuo ohjaukset taisi löytyä ihan perusmallin ovimodulista. sitten jos on parempi moduli niin löytyy ohjauspinni myös ulkopuolle ovenkahvaan tulevalle valolle ja jotain ovikaukaloon tulevaa valoa yms.
    Osat: valkoisia valomoduleita ebay.stä tms.: 3AD947409 tms. hyvä tarkistaa että on valkoinen ja led.

    Crimppejä ostin 10kpl jostain ebay.stä tai kiinan aliexpressiltä. niillä pärjäsi kun veti maajohdot jonkun olemassa olleen maajohdon kylkeen kiinteästi. (ja vastuksia, tinaa ja ohuita johtoja yms. pikkutavaraa oli myös)



    Toinen on sitten jalkatilan valot: taas löytyy paikka valkoiselle valomodulille etujalkatilan muoveissa valmiina. Johdot pitää vain kytkeä vasemman nilkan kohdalla a-pilarin juureen keskusmoduliin -> vähän isompi homma purkaa muoveja edestä. ( Ostin tätä varten ebay.stä 20 euroa maksavan 4 valomodulia ja johdot sisältävän Golffin valosarjan ja modasin siitä)

    Muistaakseni homma meni niin päin että jatkuva +12V jostain ja keskusmodulista löytyi front left jalkatilan ohjauspinni joka maadottaa -> valo syttyy. no minulla syttyy kaikki jalkatilat jos joku ovi avataan. Saattaa olla että saisi myös niin toimimaan että vain avattavan oven jalkatila syttyy, en ole kaivannut sellaista toimintoa.

    VCDS koodaus jälleen suoraviivaista, joku footwell lights ON.


    Comment


      #32
      No niin. Nyt kun on molemmat tullu hommattua. B9 ja obdeleven niin onko kukaan saanu pois takalasin naarmutinta, kun pakittaa? Löysin kyllä kohdan millä sai koko pyyhkijän pois (nyt installed, vaihtoehto not_installed), mutta haluaisin sen pitää toiminnassa. Vain tuo vaihde R-pyyhkäisyn haluaisin pois.
      Viimeksi muokannut Rammo; 8.12.2020, 07:16.

      Comment


      • #33
        Ei ole laisinkaan tuttu itselleni tuo B9, mutta eikö tosiaan automaattista takapyyhkijää saa pois ihan auton omista asetuksista? Saman ikäisistä volkkareista ja skodista kuitenkin saa.

        Comment


        • #34
          Sama juttu on MQB-alustaisissa. Golfissa saa auton käyttöjärjestelmän kautta pois, mutta A3:ssa tarvii VCDS:n.

          Comment


            #35
            Ei saa, koska audi. Rouvan Seatista myös saa ihan auton asetuksista. Tai sitten en ole löytänyt.

            Comment


              #36
              Ei saa kaikista MQB-Seateista suoraan valikoista, ainakaan tehtaan jälijltä, esim. Tarracossa. VCDS:llä saa toki koodattua valikon näkyviin. En ole kokeillut, mutta en yllättyisi jos Audiin sitä valikkoa ei saa koodaamallakaan. Se on sitä teknistä takamatkaa infotainmentin saralla.

              Comment


              • #37
                Tuosta kaukovaloavustimen aktivoimisesta OBD11 appilla.
                Tuli hankittua 2018 A4 G-tron BusinessSport ja siinä on tämä presense-systeemi ja kamera näkyy tuulilaissa. Kaukovaloavistinta ei ole aktiivisena.
                Onko jollain kokemusta onnistuisiko tuo aktivointi valmiilla aplikaatiolla ihan tuosta vain?

                Comment


                • #38
                  Ajattelin tulla jättämään vain yleisen kommentin OBDelevenistä; tilasin moisen Pro-version aiemmin tässä kuussa, jotta pääsen sisälle e-tronin uumeniin. No, kusti polki eilen, otin käyttöön ja yllätys olikin kova, että käyttötapa oli vaihtunut n. viikko sitten subscription-pohjaiseen. Ennen 15.6.2021 aktivoidut lisenssit toivat mukanaan lifetime-pituisen pro-lisenssin, mutta nyt mukana tuli vain 12 kkden pro-lisenssi ja jos esim. koodauksia tai adaptationeita haluaa sen jälkeen tehdä, tarvitsee ostaa jatkoa 12 kkden erissä, á 24,99 eur/vuosi.

                  Comment


                  • #39
                    Olitko tehnyt tilauksen Pro-versiosta ennen tuota 15.6? Jos näin niin aspan kautta pitäisi saada päivitettyä tiedot lifetime-jäsenyyteen.
                    Eli riittää että ostopäivä ennen 15.6.2021

                    Itsekin tämän tilasin just tuon muutoksen vuoksi 13.6 vissiin ja saapui viikossa kotiin hitaimmallakin vaihtoehdolla. Ostin silloin erikseen jäsenyyden ja pelkän next gen - palikan kun tuli halvimmaksi. Tuolla tavalla tuli silloin pron aktivointikoodi heti oston jälkeen postiin joten pystyi rekisteröimään lisenssin ennenkuin laite oli kourassa.

                    Ehdin sitä kerran jo autoon kokeilla, ihan ok vaikuttaa olevan, mutta kyllä VCDS varmasti tulee käytettyä vielä monesti jos oikeasti pitää jotain tehdä.
                    Livedata ja muut loggaukset helpompia kuin kännykällä. Mutta nyt mahdollista kantaa lähes aina matkassa jos joku kaveri tai itse tarvitsee.


                    Edit: lisätietoa
                    https://obdeleven.com/en/faqs/subscription.html

                    Comment


                      #40
                      OBDEleven kesäkamppis. Onko hintansa arvoinen?

                      https://obdeleven.com/en/home/255-pr...277987813.html

                      Comment


                      • #41
                        Tuli kans hommattuu pro lisenssi tähän.. Saiko joku tuon takalasin raaputtimen pois koodattua? Siis automaatisen..

                        Comment


                        • #42
                          Moikka!
                          Auto vaihtu ja olisin kyselly onko lahessa/päijät hämeen alueella ketää kuka osais koodailla sisävaloja??? (korvausta vastaan, tottakai).
                          Audissa on qq1 sisävalopaketti, eli ei ole laajaa pakettia... saa säädettyä kuppi, jalkatila ja ovivaloja... ongelma/toive olisi saada ovienaukaisukahvan alapuolella olevat n.30cm punaset valot palamaan kokoajan. Nyt palavat n.2-5 sekunttia kun auton käynnistää.

                          Comment


                          • #43
                            Moi! Tässä ajellut helmikuusta 22 tehdasuudella A4 40TFSI Quattrolla, ja tullut koodailtua tätä aika hyvin. Ajattelin pasteilla tänne noita mitä tullut koodailtua, mutta kysymyksenä nyt siis seuraava:

                            Sain Boost Gaugen näkymään vaihtamalla tuolta dashboardista auton mallinumeron -> 26(tässä jo vinkkinä että jos saman haluaa tehdä A5, voi vaihtaa numeroksi 58). Tämä ilmeisesti S4, sillä nyt tuolla virtual cockpitissä näkyy S4, ja se Audin feidaava logo on vaihtunut Audi Sport logoon.

                            Kuitenkin nyt ymmärrykseni mukaan tässä on tuo 246 mallinen moottori/korimalli, ja lähteideni mukaan tuon Boost Gaugen pitäisi toimia tällä. Kuitenkaan tuo boost gauge ei liiku minnekkään. Osaisiko joku auttaa ja neuvoa, tarvitaanko erillinen sensori, vai pitääkö jostain aktivoida joku central electrics tai gateway ominaisuus?
                            Attached Files
                            Viimeksi muokannut Killeri; 30.11.2023, 22:22. Perustelu: Asia selvä.

                            Comment


                              #44
                              Oliskohan tämä sopiva paikka kysyä, vaikka ei ole kyseessä obdeleven, eikä edes A4? En nyt uuttakaan aihetta viitsi tälle perustaa.

                              Enivei B9 pfl SQ5 matriisiajovaloilla on nyt alla ja niissä ärsyttää viive siirryttäessä valaistulta tieltä pimeälle. Ihminen tapaa kytkeä pitkät päälle vähän etupeltoon, ettei pimeää osuutta jäisi yhtään, mutta automatiikka kytkee pitkät päälle vasta, kun viimeinen valopylväs on ohitettu. Ei hyvä. Onko kenelläkään vinkkejä adaptaatioista, joilla voisi vaikuttaa tähän?

                              Comment


                                #45
                                Oot varmaan sen perussäädön early/late jo testannut ? :)

                                Comment


                                • #46
                                  Alkuperäinen kirjoittaja porkkis Näytä viesti
                                  Oliskohan tämä sopiva paikka kysyä, vaikka ei ole kyseessä obdeleven, eikä edes A4? En nyt uuttakaan aihetta viitsi tälle perustaa.

                                  Enivei B9 pfl SQ5 matriisiajovaloilla on nyt alla ja niissä ärsyttää viive siirryttäessä valaistulta tieltä pimeälle. Ihminen tapaa kytkeä pitkät päälle vähän etupeltoon, ettei pimeää osuutta jäisi yhtään, mutta automatiikka kytkee pitkät päälle vasta, kun viimeinen valopylväs on ohitettu. Ei hyvä. Onko kenelläkään vinkkejä adaptaatioista, joilla voisi vaikuttaa tähän?
                                  En muista suorilta missä nuo matrixin pitkien raja-arvot on tallennettu, mutta joskus vuosi sitten räpläsin itse noita juuri samalla tavalla Suomen pimeyteen sopivammaksi, että automaattipitkät eivät kytkeydy niin myöhään päälle. Haasteena oli ensin se, että arvot on lukittu security access taakse. Mutta tämän jälkeen homma oli suhteellisen helppoa, kun löysi oikeat muutettavat arvot. Tuossa on tosin iso riski valojen hajottamiseen, joten kannattaa ottaa alkuperäiset arvot ylös ennen muutoksia.

                                  Comment


                                  • #47
                                    Moi,

                                    Osaako joku sanoa onko tämä kauko-ohjauksen lukituksen piippaus avatessa ja lukitessa mahdollista kaikissa Audeissa?
                                    Itsellä 2016 A4 B9 Avant
                                    Helpottaa kun kuulee äänen lukitessa ja aukaistessa. Ahtaassa parkkipaikassa autokin löytyis nopeemmin :)

                                    https://www.youtube.com/watch?v=G4-XDBiOkpU

                                    Tossa hyvä video
                                    Jos niin vois hommata on OBD palikan...

                                    tänks tietäjille

                                    Comment


                                      #48
                                      VCDS:llä onnistuu ainakin, joten luulisi OBD:llakin.

                                      Tuosta linkkiä koodailuihin: https://www.audizine.com/forum/showt...List-for-B9-**

                                      Comment

                                      Working...
                                      X