Kuulutus

Collapse
No announcement yet.

Rengasmelu A6

Collapse
X
 
 • Suodata
 • Aika
 • Näytä
Clear All
new posts

  #31
  En tiedä mikä on sinusta rankkaa melua mutta ei oman A6:sen 20 tuumaiset pidä kovin kovaa melua edes näin kevään karkeilla asfalteilla. Veikkaan että melu ei juurikaan vähene vaihtamalla 18 tuumaiset 16 tuumaisiin.

  Pelkkä mukavuusavaimen hankkiminen ei vielä auta vaan täytyy asentaa oven kahvoihin anturit yms,

  Comment


   #32
   Vaihda savat johonkin hiljaisiksi todettuihin renkaisiin. Ei 18" pitäisi äänekäs olla.

   Comment


   • #33
    Tilasin nyt 16-tuumaiset Good Yearit, laitan tänne kokemuksia kunhan saan ne alle. Tuosta keyless entrystä vielä, kahvoissa näyttää olevan ne "napit" jollaiset on silloin kun autossa on avaimeton avaus. Ovatko ne kaikissa ja tekniikka sisällä joko on tai ei? Mieleeni tuli kokemus takavuosilta kun ostin esittelyautona toimineen uudenkarhean Opel Zafiran jossa myyntiesitteen mukaan on vakionopeussäädin. No, ei ollut vaikka käyttövipstaaki oli. Menin liikkeeseen asiasta kysymään jolloin myyjä pyysi avaimen ja ajoi talon taakse ja palasi kymmenen minuutin kuluttua, ja katso, autossa oli vakionopeussäädin. Kyseessä oli siis jonkinlainen ohjelmointijutska, eli härpäkkeet on valmiiksi autossa ja jos tilaat auton ilman vak.nop.säädintä, sitä ei vaan aktivoida ja päinvastoin. Voisko olla jotenkin näin tämän keylessin kanssa??

    Comment


     #34
     Pysytään rengasmeluasiassa, keyless entryn jälkiasennuksesta keskusteltu ja tehty tässä projektikertomuksessa: https://www.audiclub.fi/audifinns/fo...elubudjetti-a7

     Comment


      #35
      Yksi vinkki rengasmeluun, ainakin C5:n kanssa. Oven alalaidan listan alla on erillinen kynnyslistaan nojaava tiiviste joka väsyy ikääntyeessän. Sen vaikutus on yllättävän iso. Laitoin sinne listan sisään täytettä joka painaa tiivistettä kynnyskoteloon. Rengasmelu pieneni.

      Comment


      • #36
       Nyt on viikon verran kokemusta 16-tuumaisista renkaista ja voin kertoa, että kannatti, äänimaailma rauhoittui selkeästi ja se epämääräinen "kumina" katosi kokonaan. Myös mukavuus yleisesti parani kun auto ottaa pienet nypyt sunmuut pehmeämmin. Ulkonäköasiat jätän omaan arvoonsa, vaikka olihan ne 18" komeammat katsella, mutta mieluummin ajan sillä autolla kuin katselen... Tenhunen, mitä täytettä laitoit listan sisään?

       Comment


       • #37
        Joo kyllä itse olen huomannut aika suuren eron renkaiden koon välillä niin melun kuin ajomukavuuden osalta. 4f farkussa alla pyörivät 17” on aika asialliset mutta takaa kyllä silti häiritsevää melua on. Aikaisemmat autot ollut sedaneita. Täytyy koittaa äänieristää pyöräkotelut. Katsotaan tuleeko tuloksia. Kävin jo desibelit ajomelusta mittailemassa.

        Comment


         #38
         media, Laitoin sinne ihan vaan pätkän pienintä putkieristettä. Pysyy ilman liimaa ja saa irti putsaamista varten.         Comment


          #39
          Onkohan ur-allussa erilaiset tiivisteet, mun C5:n ovien alareunoissa on vain lista joka nojaa kynnykseen. Siellä ei siis ole mitään tiivistettä erikseen.

          Comment


           #40
           jannekk, Kyllä Allun pitäisi olla samanlainen. Oviaukon sisäpinnassa kumitiiviste ja sit ovea kiertää erilaisia lisätiivisteitä. Alaosan koristelistassa on sit tuo erillinen kynnykseen nojaava. Sen taakse sinne koristelistan sisään kun laittaa fylliä, se painaa sitä listaa kynnystä vasten. Mulla ainakin 18v Allussa se alkaa olla väsynyt eikä jaksa painautua kynnystä vasten.

           Comment


            #41
            Mulla on ollut kaksi C5:sta, eikä kummassakaan ole ollut normaali oviaukon tiivisteen ja pystysuorien saumojen tiivisteiden lisäksi mitään muita tiivisteitä.

            Comment


             #42
             jannekk, ok, uskotaan. Allroadissa se on tuollainen:

             Click image for larger version

Name:	Allroad_trim_seal.jpg
Views:	95
Size:	71,4 Kt
ID:	1887087
             Attached Files
             Viimeksi muokannut ttenhunen; 23.5.2020, 13:04.

             Comment


              #43
              Ilmeisesti piti olla joku kuva liitteenä?

              Comment

              Working...
              X