Kuulutus

Collapse
No announcement yet.

2.0 TFSI CDNC -koneen vauhtis vaihtoon

Collapse
X
 
 • Suodata
 • Aika
 • Näytä
Clear All
new posts

 • 2.0 TFSI CDNC -koneen vauhtis vaihtoon

  Moro!

  Tuli tommonen profiilin kippo ostettua tovi sitten ja jonkinasteisen väännön jälkeen sain kun sainkin korjaamon myöntämään, että vauhtis pitää ääntä. Myyjäliike korvaa vauhtiksen vaihdon. Koneella on ajettu 162tkm ja mietin nyt kun tuota aletaan purkamaan niin olisko noilla kilometreillä kannattavaa vaihtaa jotain muutakin siinä samalla kun on auki? Jotain mihin tulisi samalla kiinnittää huomiota?

  Loota on siis S-Tronic automaatti.

  Auto ujeltaa maantienopeuksissa ja se riippuu koneen kierroksista. Korjaamolla todettiin hieman klappia apulaitehihnan kiristäjässä. Voisko johtua tästä? Luin myös jotakin jostain vaihteiston päälaakerista, että olisko tuo rikkinäinen vauhtipyörä voinut jo vaurioittaa jotain laakereita sieltä tai moottorista?

 • #2
  Kannattaa tarkistaa ettei vaan pyöränlaakeri ujella. On kokemusta
  Viimeksi muokannut jonni; 14.3.2020, 15:58.

  Comment


  • #3
   En usko, että ois pyöränlaakeri, kun häviää vapaalle laittaessa. Ne on tsekattu eikä ainakaan mitään hälyttävää ole, kun ei vielä tunnustelemalla tunnu välyksiä missään. Myöskään mutkittelu ei vaikuta ääneen.

   Comment


   • #4
    Ei minullakaan mutkittelu vaikuttanut , kuului vaan tasainen ulina. Muistutti lentokoneen turpiinin ujellusta.

    Comment


     #5
     Voi olla tyhmä kysymys, mutta miten vauhtipyörä pitää ääntä?

     Comment


     • #6
      Harmi ettei tullut ääntä äänitettyä, kun se itselle oli niin selvä peli, mutta tässä sama ääni ja vika käyttäjän tomit lataamana:
      https://drive.google.com/file/d/1jsL...x3ka9AQXZ/view

      Tuossa linkki vielä ketjuun:
      https://www.audiclub.fi/audifinns/fo...%C3%A4%C3%A4ni

      Auto on tällä hetkellä korjaamolla ja vauhtipyörä on jo irrotettu, jossa todettiin suurta klappia. Huomenna kasaus ja hyvin todennäköisesti äänikin poissa. Itse kutsuin ääntä ''kurnutukseksi'' ja ääni tosiaan hävisi, kun laittoi vedon päälle eli D tai R ja sitten taas P:llä ja N:llä palasi.
      Viimeksi muokannut Killeri; 19.3.2020, 06:30. Perustelu: Tarpeeton lainaus poistettu.

      Comment


      • #7
       Auto tuli nyt vauhtipyörän vaihdosta, mutta sama ääni jatkuu ja edelleen paikannettu samaan paikkaan. Latasin siitä teille videon:
       https://www.youtube.com/watch?v=CQGumIEJsjE

       Onko tuo nyt sitten muka jollain tapaa normaali ääni?
       Viimeksi muokannut Temsku; 20.3.2020, 09:57.

       Comment


        #8
        CDNC-kone on jakoketjulla, voisiko olla kiristinvika eli ei kuulu vauhtipyörältä?
        Osviittaa vastaavaan ääneen:
        https://www.youtube.com/watch?v=uOwZ4zWsOUg

        Comment


        • #9
         Mahdollista se on kai sekin, mutta onko kiristimelle/ketjulle tyypillistä se, että ääni häviää, kun laittaa vedon päälle?

         Comment


         • #10
          Ettei vain olisi laturin vapaakytkin viallinen ja hihnan kiristin pompotellessa ääntelisi. Omassa vastaavassa vaihdettu suurinpiirtein samoilla kilometreillä. Ei tuo videolla pahalle kuulostanut

          Comment


          • #11
           Eikö siinä tapauksessa hihnan pitäisi väristä ja jonkinnäköstä vibraa olla nähtävissä myös kiristimessä? Oon kattonu videon myös siitä. Myönnettäköön, että ääni on kyllä hyvin samanlainen.

           Ääni tosiaan vaimeni jonkin verran tuon vauhtipyörän vaihdon jälkeen, mutta edelleen se siellä on niinkuin videolta kuulee. Täten jotenkin luulisi äänen viittaavan vauhtipyörään.

           Tavoitin myös käyttäjän tomit, joka kertoi vaihdattaneensa vauhtipyörän, mutta ääni ei hänelläkään kadonnut. Nyt ajellut pari vuotta äänen ollessa läsnä, eikä se ole parantunut eikä pahentunut.

           Vinkkejä kaivataan!

           Jatketaan ketjua vielä toisellakin äänellä. Koneesta siis kuuluu tikittävä ääni. Riippuu vähän kuun asennosta, koska sattuu esiintymään, mutta koneen lämmetessä optimilämpötilaan ääni yleensä häviää. Tässä video äänestä:
           https://www.youtube.com/watch?v=E-eHmhy4KVo
           Viimeksi muokannut Temsku; 20.3.2020, 22:34.

           Comment


           • #12
            Kuulosti siltä niin ku olis N80 venttiili tikittäny ainakin, itselläkin se piti kovaa napsetta ea113:ssa, tilasin ebaystä boschin venttiilin 10€ sen jälkeen ei enää tikittänyt.

            Comment


            • #13
             Meinaatko tota, joka näkyy videolla kohdassa 0:18? Hieman erilaisen näkönen mitä videoissa, joissa näytetään tuon venttiilin vaihto. Niissä letkun pätkät molemmissa päissä, mutta tossa näyttäs lähtevän joku kiinteä putki toisesta päästä koneeseen? Vai oonko nyt täysin erehtyny kikkareesta?

             Comment


             • #14
              Juuri se.

              Tuossa esimerkki.

              https://rover.ebay.com/rover/0/0/0?m...2F392474170082
              Viimeksi muokannut Breach; 21.3.2020, 18:42.

              Comment


              • #15
               Tuo ''kurnutus'' ääni on nyt paikallistettu aika keskelle vaihdelaatikkoa. Tota vissiin aika harva lähtee availemaan ja korjailemaan. Mahtaakohan takuu yltää vielä 8 vuotta vanhaan, 162tkm ajettuun, huoltokirjan mukaan huollettuun autoon? Uusi loota on tietääkseni kohtuu hinnakas. Pitäisihän lootan nyt edes sen 200tkm kestää.

               Comment


               • #16
                Veikkaisin että ei takuu korvaa, mut aina kannattaa kysyä.

                Comment

                Working...
                X