Kuulutus

Collapse
No announcement yet.

Maalipinnan hionta ja kiilloitus (myllytys)

Collapse
X
 
  • Suodata
  • Aika
  • Näytä
Clear All
new posts

    Näin vähän pel.. arvelinkin. Thnx.

    Mites kokemuksia / mielipiteitä näistä maalipinnan keraamisista käsittelyistä ns. "pitkäkestoiset suojat". Mm Ceramica Insta Finish Surface Protector yms. Maksaa sen 400€ vielä perusmyllytyksien päälle..
    Suojan taso/kesto vs. hinta esim. kunnollisiin perusmyllytyksiin ja kovavahoihin verrattuna..?
    Viimeksi muokannut Jaszka Q; 8.9.2019, 22:54.

    Comment


    • Jos pinnoitteen hankit, niin hanki kerralla kunnollinen niin ei tarvitse pettyä. Esimerkiksi Korrek Cure, Nanolex Si3D HD, Stardust PCS5, CQuartz Finest Reserve... Kahta ensimmäistä asennan itse ja on ollut omassa käytössä, ei mitään pahaa sanottavaa itseltä eikä yhdeltäkään asiakkaalta. Kesto on moninkertainen verrattuna vahaan ja pinnoite kestää rajuimmatkin pesuaineet, saa pestä talvella suolat ihan rauhassa pois eikä pinnoite häviä mihinkään. Osa pinnotteista tuo myös suojaa naarmuuntumista vastaan.

      Comment


        Ok, Se hyvä. Tarkoitus olis pitää tämä B9 aika kauan ja hyvänä. Missäspäin vaikutat jos tuon ohimennessä tämän Ingolstadin ihmeen hoitoon...? yv ok myös.

        Comment


          Kuka osaisi vielä jakaa kokemuksia noista keraamisista pinnoitteista? Ceramic Pro Light ja kalliimman 9H (+Light) erot todellisuudessa ja kestoaika jos autoa pestään itse käsin + painepesurilla?
          Insta Finish Ceramica Surface Protector (Jenkki Car Care kamaa)?
          Tuo Finikor-ketjun paras Brilliant+ -käsittely?
          Muita?

          Olisi kaksi autoa n 100tkm ajettu mythos musta 2016 A4 ja toinen aivan uusi perusvalkoinen Vag-tuote, jonka täysin suojaamattomaan perusmaalipintaan pitäisi saada suoja talven suolaa vastaan asap.

          Hinnat vaihtelee n 300-700€/auto keraamisen suojauksen tasosta riippuen, joten kahden auton käsittelyssä olisi kaikki vinkit tarpeen jottei ihan huonointa ja kalleinta ratkaisua tulisi valittua.

          Autot pestään meillä käsin ja naarmuttamatta, riittäisikö nuo kevyemmät "light"-tason keraamiset pinnoitteet?

          Comment


          • Itselleni kokeilin cQuartz 3.0 keraamia. Reilu 50e ebaystä ja vaikuttaa pätevältä. Ainakin muilla on kestänyt vuosia pinta hyvänä.
            ​​
            Viimeksi muokannut Reimond; 7.12.2019, 22:39.

            Comment


            • Onko kenelläkään kokemusta Korrekin helpokäyttöisestä keraamisesta pinnoitteesta? Lähinnä mietityttää kuinka hyvin tämä peittää maalipinnan pienet naarmut, jotka näkyvät kaikkialla valoa vasten näin. Jäävätkö naarmut näkyviin ja keraaminen pinnoite "lukitsee" ne pinnoitteen alle, ettei edes vaha enää auta?

              Comment


                Ei piilota naarmuja. Näyttää tuo maalipintasi olevan vaikka myllytystä, ei vahaa:) Ja tuo kestokin on omien kokemusten mukaan hieman liioilteltu, ainakin näin talvipesukautena. Mutta on tosiaan helppo levittää, että siinä mielessä voi tehdä vaikka kerran kuussa.

                Comment


                • Hieman villimpi idea: helppoa olisi, jos peitän naarmut ensin vahalla ja sen jälkeen laitan keraamisen pinnoitteen vahan päälle. Tarttuuko keraaminen pinnoite vahaan?

                  Comment


                    Tein kerran saman. Laitoin värivahaa pohjalle ja tuon pinnoitteen päälle. Kyllä se siihen tarttui, mutta eipä siitä hyötyä ollut sen enempää.

                    Comment


                    • Polymatrix ei ole varsinainen keraaminen pinnoite, vaan wetcoat / nestemäinen vaha. Toimii kyllä hyvin vahan korvikkeena ja on huomattavasti helpompaa käyttää, mutta tätä ei pidä sotkea oikeisiin pinnoitteisiin. Polymatrix toimii parhaiten hyväkuntoisilla maalipinnoilla kuten muutkin maalipinnan suojatuotteet, mutta hyvin se naarmuisellakin pinnalla pelittää, suosittelen naarmuisille pinnoille tekemään käsittelyn kaksi kertaa.

                      Naarmujahan tuo ei peitä ollenkaan, tuo kuitenkin lisää kiiltoa ja syvyyttä varsinkin tummiin väreihin. Voihan sinne pohjalle jonkun vähän meikkaavan vahan laittaa ja polymatrix sitten päälle, mutta kesto ei ole yhtä hyvä kuin ”paljaalla” pinnalla. Jos niistä naarmuista haluut eroon niin vie auto ammattilaiselle myllytettäväksi ja samalla reissulla kannattaa ottaa myös kunnon pinnoite. ;)

                      Comment


                      • Laitoin Chemical Guys HydroCharge SiO2 keraamisen pinnoitteen omaan autoon syksyllä. Oli todella helppo laittaa. Vastasi AutoGlymin kultaista helppoudessa. Auto oli kevyesti myllytetty keväällä 2019, joten pinta oli hyvässä kunnossa.
                        Hyvin on pysynyt pinta kunnossa talven ajan. Pesut olen hoitanut Chemical Guys HydroSuds Ceramic Car Wash Soap'illa. Joka pitää pinnoitetta yllä.
                        Onhan tuolla setillä hintaa jonkin verran vrt. yo. Korrekin puteli, mutta itse olen siihen tyytyväinen. Riittävyys pinnoitteessa oli hyvä. Sitä meni ehkä 1/10 osa pullon sisällöstä A3:n pinnoittamiseen. Tuossa pesuaineessa menekki on suurempi. Pitää laittaa 30ml/8L ämpäri, joten riittävyys on vain 15 pesuun.

                        Jos tämä nyt ketään kiinnostaa..., kun keskustelu oli kuitenkin Korrekista.

                        Comment


                          Mä kokeilin korrekkia kans ja olen hyvin tyytyväinen, erityisesti siihen kuinka helppoa tuotteen käyttäminen on. Todella nopea laittaa ja helppo "kiillottaa" ei minkäänlaisia tahroja tai tartte pelkää jos osuu esim. muoviin/kumiin. 4 kertaa sain vedettyä auton yhdellä putelilla. Täydellinen talvi "vaha" omaan käyttöön.

                          Comment


                            Itse olen tullut siihen tulokseen, että mitä kalliimpi vaha on, sen parempi ja kestävämpi lopputulos. Tekee vaan huolella työn.

                            Comment


                              Optimum Opticoatia ja Glosscoatia on tullut käytettyä ja hyväksi havaittua. Ei ihan halvimmasta päästä mutta kestäviä ovat.

                              Comment


                                Toimivia mainitsemasi. Chemical Guys Projecteja itse käytän.

                                Comment


                                  Phantomschwarz C6 A6 Allroad kaipaisi pesu- yms. pienten naarmujen myllytystä ja pinnoitusta sen jälkeen.
                                  Olisiko antaa vinkkejä hyvää jälkeä tekevistä paikoista Tampereen seudulla?
                                  Toni's Detailingia on kehuttu, mutta siellä on jonoa loppukesälle asti tällä hetkellä.

                                  Comment


                                    J&J Garage, voin suositella.

                                    https://www.jgpirkkala.fi/

                                    Comment


                                    • Ajattelin testata Korrek Pro TFC™ Polymatrixia. Keraaminen pinnoitus houkuttais, mutta itsellä ei osaamista (onko moisen laittaminen ihan kiillotuskoneen kanssa hankalaa?) eikä kiinnosta maksaa toisaalta 5-700 euroa siitä, että joku laittaisi sen puolestani.

                                      Jos nyt tuota päädyn kokeilemaan vahauksen yhteydessä, niin laitettaneen vahan päälle?

                                      Comment


                                      • Tuolla https://www.autodude.fi/fi/tuote/kii...kaAk6FEALw_wcB pyöritin pohjat ja tuon https://m.motonet.fi/fi/tuote/600137...ic-Coating-Kit laitoin pintaan. Tuli ihan hemmetin hyvä lopputulos. Tuo Meguairs vei kaikki pesu ja pyörrenaarmut pois, sekä antoi syvyyttä väriin. Autoglym toi todella kiiltävän ja vettä hylkivän pinnan.

                                        Comment


                                        • Tuo Subion linkkaama Meguiarsin UltimatePolish on hyvä aine, ja jos se ei riitä niin tukevampi on sitten UltimateCompound. Jos käytät noita kiillotukseen niin pinta pitää sen jälkeen pestä ja vielä varmuuden vuoksi pyyhkiä IPA:lla tai vastaavalla esim Nanolex EX:llä, jotta hionta-aineessa olevat öljyt eivät jää pintaan heikentämään itse suoja-aineen pysyvyyttä.
                                          Nuo keraamiset pinnoitteet laitetaan suoraan puhtaalle maalipinnalle, ei vahan päälle. Ja levitys tapahtuu mikrokuitusienellä ei koneella.
                                          Ja tuo Korrek Polymatrix ei ole kummoinenkaan tuote keraamisissa pinoitteissa. Itse olen käyttänyt muutaman vuoden ChemicalGuys HydroChargea. Yhtä helppo levittää kuin AutoGlymin kultainen vaha, mutta kestävyys on oikeasti vuoden. Pesut olen hoitanut ChemicalGuysin HydroSudsilla, joka on tarkoitettu juuri tuon aineen ylläpitopesuihin.
                                          Noita myy Autonhoitokauppa.fi.

                                          Comment


                                            Alkuperäinen kirjoittaja AKoponen Näytä viesti
                                            Keraaminen pinnoitus houkuttais, mutta itsellä ei osaamista (onko moisen laittaminen ihan kiillotuskoneen kanssa hankalaa?) eikä kiinnosta maksaa toisaalta 5-700 euroa siitä, että joku laittaisi sen puolestani.
                                            Iso osa tuosta hinnasta koostuu hyvistä pohjatöistä. Pinnoitetta ei parane mennä levittämään mihinkään pelkästään fairylla pestyyn pintaan.

                                            Comment


                                            • Onko tuo Meguaiarsin UltimatePolish koneella "myllytettävää" vai ihan vain sienellä levitys + liinalla pyyhintä? Meneekö keraamisten kanssa konehommiksi vai sieni + pyyhintä -tyylillä?

                                              Vuoden kesto siis tarkoittaa sitä, että vuoteen ette vahaa, vaan pelkkää autoshampoota?

                                              välkky Mitä se pohjatyö pitää sisällään? Mikä on se pohja, jolle tuo keraaminen tavara pitäisi laittaa?
                                              Viimeksi muokannut AKoponen; 4.5.2022, 14:37.

                                              Comment


                                                Pohjatyöt tarkoittavat sitä, että keraaminen pinnoite täytyy laittaa virheettömään, vahattomaan ja rasvattomaan pintaan, josta on pyörteet ja naarmut poistettu. Työaika koostuu siis 95 % muusta, kuin itse pinnoitteen levittämisestä.

                                                Comment


                                                  Juuri noin kuten Kalle jo laittoikin, hyvät pohjatyöt on a ja o. Esim. tuossa luettavaa pinnoitteesta ja siihen liittyvistä töistä: https://www.presco-shop.fi/post/2020...kel-askeleelta

                                                  Comment


                                                  • Tuossa alla ihan hyvä ohje Meguairsin käytöstä. Voi käyttää ilman konettakin, mutta koneella ainakin nopeammin tulos. Keraaminen levitetään sienellä ja pyyhitään mikrokuituliinalla. Ainakin tuossa linkaamassani AutoGlymin paketissa on kaikki tarvittava.

                                                    https://www.google.fi/url?sa=t&rct=j...hF7rSqxqFWcp33

                                                    Comment


                                                    • Ultimate polish on koneelle tarkoitettu. Voi sitä käsinkin hieroa mutta voi tulla kädet kipeiksi. Se on siis viimeistelyaine. Ultimate compound on se jolla tehdään varsinainen kiillotus.
                                                      HydroCharge kestää pinnassa vuoden kun se pestään sille sopivalla pesuaineella. Eli Hydrosudsilla. Ei tarvitse levittää uudelleen. Ja pohja on puhdas ennen levitystä ja kiillotusta.

                                                      Comment


                                                        Alkuperäinen kirjoittaja AKoponen Näytä viesti
                                                        Ajattelin testata Korrek Pro TFC™ Polymatrixia. Keraaminen pinnoitus houkuttais, mutta itsellä ei osaamista (onko moisen laittaminen ihan kiillotuskoneen kanssa hankalaa?) eikä kiinnosta maksaa toisaalta 5-700 euroa siitä, että joku laittaisi sen puolestani.

                                                        Jos nyt tuota päädyn kokeilemaan vahauksen yhteydessä, niin laitettaneen vahan päälle?
                                                        Toi aine en suosittelisi, kesto oli ehkä kuukauden kun kokeilin emännän autolla. Omalle autolle olen laitanut Soft99 Fusso Coat Black, vain siksi että vahat ovat ehkä enemmän anteeksiantava jos ei jaksaa tehdä kunnon pohjatyö. Kestävyys muuten jos vahaaine ajattelee tosi hyvä.

                                                        Comment


                                                        • Jos nyt tässä vaiheessa tyytyisi sitten vain vahailuun, niin minkälaiset pohjatyöt tuo vaatii, jos homma tehdään ihan "oikein"? Voiko/tarviiko ensi käyttää esim. Meguiars UltimatePolish? Onko Fussoista black vai white parempi sepanginsiniselle? Blackin kohdalla sanotaan: "Erityisesti tummien sävyjen vahaamiseen. Tummille tarkoitettu peittää hieman naarmuja, vaaleille tarkoitettu sisältää hieman puhdistavia ainesosia." Pitääkö Fussoa varten ostaa tuo detailer vai riittääkö käsittelyn jälkeen 50 % IPA:lla pyyhintä?

                                                          Meneekö Fusso käsihommina vai vaatiiko koneen ja jos, niin minkälaisella "laikalla"? Tyhmiä kysymyksiä varmaan, mutta ajattelin nyt noita kamoja hommailla, eikä viitsisi monia aineita ja vehkeitä ostaa ja sitten vuoden päästä todeta taas, että tarviikin jotain muuta.

                                                          Vuosi sitten vahasin edellisen auton Collinite Liquid Insulator Wax #845:lla. Itse olin kyllä lopputulokseen ihan tyytyväinen: syvensi kivasti väriä ja tuli sellaista "wetlookia". Autodudesta myivät vahan, kun sanoin, että pitäisi olla joku suht helppo työstettävä.

                                                          (Esi)pesuun olen käyttänyt King Carthur Control Snow Foam perusaineena, King Carthur Total Snow Foam ennen vahausta ja lisäksi suolojen ym. poistoon ValetPRO Citrus Tar Remover. Ovatko nuo ok ja tarviiko jotain muuta?

                                                          Comment


                                                          • Nuo on ihan OK aineita. Siniselle laittaisin sen Fusso darkin. Ja tuo Isulator Wax on ihan käypänen, sen takia ei ole pakko hankkia Fussoa lisäksi. IPA pyyhintä kannatta tehdä pesun ja kuivauksen jälkeen ennen kuin laitat vahaa pintaan. Ja Fusson levitykseen ei tarvitse konetta vaan menee hyvin käsipelillä. Mutta varoituksen sana siitä että jos laitat liian paksusti sitä pinnasta ei tule hyvä vaan siihen jää sellainen rasvainen pinta. Eli less is more.
                                                            Detailerhan on pikavaha jota voi käyttää pesujen yhteydessä kuivatessa. Lisää hieman kiiltoa pintaan pesun jälkeen.

                                                            Järjestys siis:

                                                            Esipesu
                                                            Liuotinpesu
                                                            Pienpoisto
                                                            Mahdollinen raudanpoisto
                                                            Pesu uudelleen tarvittaessa.
                                                            Kuivaus
                                                            IPA pyyhintä.
                                                            Vahaus.
                                                            Tuloksen ihailu.

                                                            Comment


                                                            • Kiitos selkeistä ohjeista! Vahaus ei siis tarvitse Maguilaria alle? Jos haluaisi Maguilarin pyöräyttää ensin (koneella), niin meneekö sellaisella karvalaikalla eli ts. ei mitään hiovaa/kovempaa laikkaa? Vai peittääkö vaha yhtään naarmuja?

                                                              Onko vahauksessa ylipäätään suositeltavaa käyttää konetta vai onko joku huono puoli tässä?

                                                              Ja jos Maguilarin lykkäis ennen vahaa, niin pitääkö sen jälkeen vielä IPAlla pyyhkäistä ennen vahausta?

                                                              Comment

                                                              Working...
                                                              X