Kuulutus

Collapse
No announcement yet.

Maalipinnan hionta ja kiilloitus (myllytys)

Collapse
X
 
 • Suodata
 • Aika
 • Näytä
Clear All
new posts

  Näin vähän pel.. arvelinkin. Thnx.

  Mites kokemuksia / mielipiteitä näistä maalipinnan keraamisista käsittelyistä ns. "pitkäkestoiset suojat". Mm Ceramica Insta Finish Surface Protector yms. Maksaa sen 400€ vielä perusmyllytyksien päälle..
  Suojan taso/kesto vs. hinta esim. kunnollisiin perusmyllytyksiin ja kovavahoihin verrattuna..?
  Viimeksi muokannut Jaszka Q; 8.9.2019, 22:54.

  Comment


  • Jos pinnoitteen hankit, niin hanki kerralla kunnollinen niin ei tarvitse pettyä. Esimerkiksi Korrek Cure, Nanolex Si3D HD, Stardust PCS5, CQuartz Finest Reserve... Kahta ensimmäistä asennan itse ja on ollut omassa käytössä, ei mitään pahaa sanottavaa itseltä eikä yhdeltäkään asiakkaalta. Kesto on moninkertainen verrattuna vahaan ja pinnoite kestää rajuimmatkin pesuaineet, saa pestä talvella suolat ihan rauhassa pois eikä pinnoite häviä mihinkään. Osa pinnotteista tuo myös suojaa naarmuuntumista vastaan.

   Comment


    Ok, Se hyvä. Tarkoitus olis pitää tämä B9 aika kauan ja hyvänä. Missäspäin vaikutat jos tuon ohimennessä tämän Ingolstadin ihmeen hoitoon...? yv ok myös.

    Comment


     Kuka osaisi vielä jakaa kokemuksia noista keraamisista pinnoitteista? Ceramic Pro Light ja kalliimman 9H (+Light) erot todellisuudessa ja kestoaika jos autoa pestään itse käsin + painepesurilla?
     Insta Finish Ceramica Surface Protector (Jenkki Car Care kamaa)?
     Tuo Finikor-ketjun paras Brilliant+ -käsittely?
     Muita?

     Olisi kaksi autoa n 100tkm ajettu mythos musta 2016 A4 ja toinen aivan uusi perusvalkoinen Vag-tuote, jonka täysin suojaamattomaan perusmaalipintaan pitäisi saada suoja talven suolaa vastaan asap.

     Hinnat vaihtelee n 300-700€/auto keraamisen suojauksen tasosta riippuen, joten kahden auton käsittelyssä olisi kaikki vinkit tarpeen jottei ihan huonointa ja kalleinta ratkaisua tulisi valittua.

     Autot pestään meillä käsin ja naarmuttamatta, riittäisikö nuo kevyemmät "light"-tason keraamiset pinnoitteet?

     Comment


     • Itselleni kokeilin cQuartz 3.0 keraamia. Reilu 50e ebaystä ja vaikuttaa pätevältä. Ainakin muilla on kestänyt vuosia pinta hyvänä.
      ​​
      Viimeksi muokannut Reimond; 7.12.2019, 22:39.

      Comment


      • Onko kenelläkään kokemusta Korrekin helpokäyttöisestä keraamisesta pinnoitteesta? Lähinnä mietityttää kuinka hyvin tämä peittää maalipinnan pienet naarmut, jotka näkyvät kaikkialla valoa vasten näin. Jäävätkö naarmut näkyviin ja keraaminen pinnoite "lukitsee" ne pinnoitteen alle, ettei edes vaha enää auta?

       Comment


        Ei piilota naarmuja. Näyttää tuo maalipintasi olevan vaikka myllytystä, ei vahaa:) Ja tuo kestokin on omien kokemusten mukaan hieman liioilteltu, ainakin näin talvipesukautena. Mutta on tosiaan helppo levittää, että siinä mielessä voi tehdä vaikka kerran kuussa.

        Comment


        • Hieman villimpi idea: helppoa olisi, jos peitän naarmut ensin vahalla ja sen jälkeen laitan keraamisen pinnoitteen vahan päälle. Tarttuuko keraaminen pinnoite vahaan?

         Comment


          Tein kerran saman. Laitoin värivahaa pohjalle ja tuon pinnoitteen päälle. Kyllä se siihen tarttui, mutta eipä siitä hyötyä ollut sen enempää.

          Comment


          • Polymatrix ei ole varsinainen keraaminen pinnoite, vaan wetcoat / nestemäinen vaha. Toimii kyllä hyvin vahan korvikkeena ja on huomattavasti helpompaa käyttää, mutta tätä ei pidä sotkea oikeisiin pinnoitteisiin. Polymatrix toimii parhaiten hyväkuntoisilla maalipinnoilla kuten muutkin maalipinnan suojatuotteet, mutta hyvin se naarmuisellakin pinnalla pelittää, suosittelen naarmuisille pinnoille tekemään käsittelyn kaksi kertaa.

           Naarmujahan tuo ei peitä ollenkaan, tuo kuitenkin lisää kiiltoa ja syvyyttä varsinkin tummiin väreihin. Voihan sinne pohjalle jonkun vähän meikkaavan vahan laittaa ja polymatrix sitten päälle, mutta kesto ei ole yhtä hyvä kuin ”paljaalla” pinnalla. Jos niistä naarmuista haluut eroon niin vie auto ammattilaiselle myllytettäväksi ja samalla reissulla kannattaa ottaa myös kunnon pinnoite. ;)

           Comment


           • Laitoin Chemical Guys HydroCharge SiO2 keraamisen pinnoitteen omaan autoon syksyllä. Oli todella helppo laittaa. Vastasi AutoGlymin kultaista helppoudessa. Auto oli kevyesti myllytetty keväällä 2019, joten pinta oli hyvässä kunnossa.
            Hyvin on pysynyt pinta kunnossa talven ajan. Pesut olen hoitanut Chemical Guys HydroSuds Ceramic Car Wash Soap'illa. Joka pitää pinnoitetta yllä.
            Onhan tuolla setillä hintaa jonkin verran vrt. yo. Korrekin puteli, mutta itse olen siihen tyytyväinen. Riittävyys pinnoitteessa oli hyvä. Sitä meni ehkä 1/10 osa pullon sisällöstä A3:n pinnoittamiseen. Tuossa pesuaineessa menekki on suurempi. Pitää laittaa 30ml/8L ämpäri, joten riittävyys on vain 15 pesuun.

            Jos tämä nyt ketään kiinnostaa..., kun keskustelu oli kuitenkin Korrekista.

            Comment


             Mä kokeilin korrekkia kans ja olen hyvin tyytyväinen, erityisesti siihen kuinka helppoa tuotteen käyttäminen on. Todella nopea laittaa ja helppo "kiillottaa" ei minkäänlaisia tahroja tai tartte pelkää jos osuu esim. muoviin/kumiin. 4 kertaa sain vedettyä auton yhdellä putelilla. Täydellinen talvi "vaha" omaan käyttöön.

             Comment


              Itse olen tullut siihen tulokseen, että mitä kalliimpi vaha on, sen parempi ja kestävämpi lopputulos. Tekee vaan huolella työn.

              Comment


               Optimum Opticoatia ja Glosscoatia on tullut käytettyä ja hyväksi havaittua. Ei ihan halvimmasta päästä mutta kestäviä ovat.

               Comment


                Toimivia mainitsemasi. Chemical Guys Projecteja itse käytän.

                Comment

                Working...
                X