Kuulutus

Collapse
No announcement yet.

A6 C5 umpiot. Kokemuksia

Collapse
X
 
 • Suodata
 • Aika
 • Näytä
Clear All
new posts

 • A6 C5 umpiot. Kokemuksia

  Onkos kokemuksia ko. mallin umpioista ja tietty kiinnostaa myös takavalot. Tuning umpioita tuntuu olevan vaikka kuinka paljon, mutta mikä on laatu ja mistä kannattaa ostaa?

  Omat umpiot niin sumeat, että kynttilästä lähtee enempi valoa kuin noista eikä hiominen jaksaisi kiinnostaa. Uudet umpiot ja samalla voisi päivittää valot xenoneiksi.

  Valmistajia ainakin Dectane, FK, JOM jne.

  Jotkut JOM olen asentanut A3 ja olivat kyllä ihan p:tä.

 • #2
  Jonku varaosaliikkeen kautta esim. Depon umpiot. Pitäisi löytyä monenlaista vaihtoehtoa;
  http://www.depo.com.tw/asp/pdf/R_AD_A-5_A-6_S-5.pdf
  http://www.depo.com.tw/asp/pdf/P_AD_A-6.pdf

  Comment


  • #3
   Mitäs tuollaiset D2S Depot suunnilleen kustantaa?

   Comment


    #4
    Depon umpioissa laatu tuntuu vaihtelevan kelvottomasta hyvään. Itse satuin saamaan 3B passattiin kohtalaiset. Osassa umpioita kaukovalojen ja lähivalojen suhde on päin honkia, sananmukaisesti. Kun lähivalot säätää hyvin, niin kaukovalot näyttää mäntyjen latvoihin. Varsinaista säätöä ei tähän lähi- ja kaukovalojen suhteeseen ole olemassa, mutta näppäräsorminen kaveri toki purkaa umpiot ja laittaa suhteen kuntoon. Omissa umpioissani ei ole muuta huomautettavaa kuin valojen väpätys tyhjäkäynnillä, eikä sitäkään huomaa muutoin kuin silloin kun ajovalot osoittaa seinää kohden. Lähivalojen kuvio on ihan ok, kaukovalojen kuvio voisi olla parempikin. Kannattaa vähän "guuglata" ja juttua Depoista alkaa löytymään.

    Comment


     #5
     Minulla myös d2s Depot tulivat C5 -Audin mukana irtonaisina ja ovat aikamoista skeidaa. Lähivalot kun säätää kohdalleen, niin kaukovalot näyttävät 5m päähän ja heijastimet väpättävät soratiellä ajettaessa. Lisäksi umpiot huurtuvat sateessa ja lähivalojen kuvioita ei saa säädettyä sivusuunnassa päällekkäisiksi. Nämä umpiot on kertaalleen vaihdettu takuuseen huurtumisen vuoksi.

     Umpioiden muovikotelon päälle on painettu kaikki mahdolliset hyväksymismerkinnät alkaen halogeeneistä ja oikea hyväksyntämerkintärypäs on merkitty piirtämällä tussilla täppä ryppään kohdalle ja merkintä peittyy heti pölyyn. Kaiken kukkuraksi merkinnät eivät näy katsastajalle, koska lukkopelti peittää näkyvyyden. En tiedä saako noita kovin helpolla leimasta läpi.

     Depon etuvilkku-umpiot (C4) ovat myös aika poloisen näköisiä muutaman vuoden käytön jälkeen.

     Comment


     • #6
      Ymmärsinkö oikein, että Depon laatu vaihtelee kovastikkin vai onko porukoilla vain erilaiset laatukriteerit :)

      Entä muut merkit?

      Comment


       #7
       Depon ajovaloista ei ole kokemuksia, mutta Depon valmistamat 80:n kylkivilkut lensivät roskikseen passaamisen jälkeen. Vilkun tiiviste ensinnäkin oli liian matala, ts. se ei tullut urastaan yhtään ulos, joten ei varmasti olisi tiivistänytkään mitään. Toisekseen, kiinnitysklipsi katkesi ensisovituksella. Jos ajovalot on samaa laatua, niin suosittelisin kiertämään kaukaa.

       Comment


        #8
        Alkuperäinen kirjoittaja Julkku Näytä viesti
        Ymmärsinkö oikein, että Depon laatu vaihtelee kovastikkin vai onko porukoilla vain erilaiset laatukriteerit :)

        Entä muut merkit?
        Kyllä, ymmärsit ihan oikein. Laatu vaihtelee huomattavasti, eikä se ole kiinni siitä mihin automerkkiin ja -malliin ne on valmistettu. Tuurilla voi saada hyvät, huonolla tuurilla sitten todella huonot. Kuten tuossa pari viestiä ylempänä jo todettiinkin, myös valokuvion säätämisen kanssa voi joutua voimistelemaan runsaastikin.

        Comment


        • #9
         Fiat Puntoon olen yhdet Depon tekeleet asentanut.
         Toinen ei istunut ei sitten millään, edes lähelle ja toinenkin hieman huonosti.
         Valokuvio näissä oli OK ja säädössä ei ongelmaa.

         Hinnaltaan houkuttelevat, mutta siihen se sitten jääkin.

         Comment


          #10
          Onko nuo kaikki tarvike-vakioumpiot sitten noita Depoja? Mitä eroa on noilla kun kauppaavat 97-99 ja 00-01 umpioita, kun etkan mukaan pre-facelifteissä on kaikissa samat? H7-H1 umpioista siis puhe.

          Comment


          • #11
           Alkuperäinen kirjoittaja MJF Näytä viesti
           Onko nuo kaikki tarvike-vakioumpiot sitten noita Depoja? Mitä eroa on noilla kun kauppaavat 97-99 ja 00-01 umpioita, kun etkan mukaan pre-facelifteissä on kaikissa samat? H7-H1 umpioista siis puhe.
           Ainakin kahalta saa TYC:in valmistamaa umpioita, tiedä sitten onko laadullisesti millaisia eroja?

           Mitä tuosta äkkiseltään depon umpioita vilkaisin niin kyllähän ne hieman sisuksiltaan erillaiset on, mutta voinee korvata toisensa kiinnitysten suhteen?

           http://www.lucid.hu/english/products...1192-LD-EM.jpg

           9/99-5/01

           vs

           http://gimg.dt00.net/goods/4727/472774/327228big.jpg

           8/99 asti

           Comment


           • #12
            Mulla oli A3:ssa TYC:n facelift tekeleet ja niissä ainakin oli lähivalojen ja pitkien keskinäinen suuntaus päin honkia. Vaihdoin tilalle orkkis Hellat kun kyllästyin, niissä oli muutenkin tasaisempi kuvio.

            Suuntausvirheitä voi korjailla jos intoa riittää mutta omat ei auennu vaikka kuinka lämmitti kuumailmapuhaltimella.

            Comment


             #13
             Onko tuoreita kokemuksia depoista tai tyceistä?

             Comment


             • #14
              Tycin tekeleet erittäin huonoa laatua, Depon vilkut ja muut valot aivan yhtä kuraa. Muovikin laseissa liian pehmeetä, ottaa kaikki kivet ja himmenee alle vuodessa samanlaiseksi, kun 10 vuotta vanhassa autossa on muoviumpiot. En suosittele kumpaakaan. Mutta eihän sitä halvalla koskaan hyvää saa!?

              Comment


               #15
               Kolmen vuoden jahkailun ja monen kiillotuskerran jälkeen tilasin nuo tyc/dectane umpiot. Ensimmäisen pimeällä ajon jälkeen olin jo valmis heittämään umpiot roskiin. Valotehoa ei ole senkään vertaa mitä harmaissa vakioumpioissa. Lyhyiden kuviossa on sateenkaaren väriset reunat ja varjopaikkoja itse kuviossa. Ja nyt viikkoa myöhemmin kun vaihdoin parkkipolttimon, heijastin irtosi ja heiluu velttona umpion sisällä. Niin joo ja polttimoiden kiinnityssangat ei tartu kunnolla kiinni... Täyttä kuraa ja rahan haaskausta

               Comment


                #16
                Itsellä oli ex kutosessa Diederichs devil eyessit ja eihän niillä nähnyt mitään. Aika samat fiilikset jäi niistä kuin Matilla.
                Viimeksi muokannut pykiz; 1.10.2014, 07:08.

                Comment


                • #17
                 joo en suosittele itekkää depoja kellekkään, ostin ja viikossa oli jo roskis kamaa. Valokuvio oli se viimene asia, ei saanu ei millään kohalleen niin, että ois nähny jotain. Ei kehannu roskiinkaan heittää, ettei kukaan mene keräämään niitä itelleen ja pilaamaan elämäänsä ni ajoin trukilla yli. nyt kysymys kuuluukin mistä löytys suht järkevään hintaan uudet umpiot? http://www.piritek.com/product_details.php?p=1108 tekeekö noilla esim. mitään?

                 Comment


                 • #18
                  Melkein suuntaisin katseet Ebayn suuntaa tai sitten purkaamoille. Tuon ikäisiä kutosia alkaa olemaan jo purettuna. Mulle vaihdettiin pari vuotta sitten käytetyt umpiot ja olivat huomattavasti paremmassa kunnossa, kuin alkuperäiset.

                  Comment


                   #19
                   Purin nuo orkkis-hellat ja sieltähän oli heijastinpinnat menneet lyhyiden projektoreista. Tilasin tilalle B5 ukkojen suosittelemat bi-xenon projektorit, jospa ne sais sopimaan noihinkin umpioihin.

                   Comment


                    #20
                    *huoh* Kun olisikin sellainen auto johon saa umpiot jostain. Tai saahan niitä uutena, tonnin kappale. Tuli vaan mieleeni kun eilen just vaihtelin vanhojen käytettyjen umpioiden tilalle toiset vanhat käytetyt umpiot.

                    Comment


                     #21
                     Kyllähän tuo vähän korpeaa kun Valiantissa on tavallisella H4 polttimolla ilman mitään kikkailuja paljon paremmat valot mitä tässä C5:ssa millään xenoneilla :D No jospa nuo uudet projektorit tois vähän apua.

                     Comment


                     • #22
                      Tilasin omaan c5 tollaset
                      http://www.retrofitlab.com/xenon-pro...rojectors.html

                      Nyt näyttää siltä että olis valotkin autossa.

                      Comment


                       #23
                       Voin vahvistaa. Katselin pihassa Jarkon autoa ja omaani vierekkäin, minulla uudet polttimot orkkisprojektoreissa ja tuntui ettei olisi kuin parkit päällä kun vertasi viereiseen.

                       Comment


                       • #24
                        Mitkäs S6:n alkuperäiset xenonprojektorit on?
                        Hella E55 vai mitkä?

                        Comment


                         #25
                         Jaa. Lukeeko se niissä jossain? Mulla on nyt tallin pöydällä irtonaiset umpiot joista olis varmaan helpompi tarkistaa kuin autossa kiinni olevista.

                         Comment


                         • #26
                          Nuo yllä linkatut retrofitlabin projektorit on minunkin mielestäni hyvät. Yhden talven olleet työautossa kiinni. Ranettelin ne mihin lie edellisen ostamiin pilipaliumpioihin kiinni ja johan maailma valkeni. Olis vielä toinen sarja odottamassa kasiin pääsyä kunhan vaan kerkeäisi virittelemään ne umpioihin. Noissa audin orkkis xenoneissakin on jo heijastimet päässeet himmenemään (pari vuotta sitten purin ja tarkistin) ja sen kyllä huomaa kun ajaa autot vierekkäin.

                          Comment


                          • #27
                           Mulla on kaikenlisäksi vielä jotkut kiinan xenon-polttimot noissa umpioissa.
                           Ei noissa alkuperäisissä projektoreissa lue kyllä mitään mutta muistaakseni ne oli noi E55 mallit.
                           Tälläsen numeron niistä löysin:
                           Hella ES 9DR 151 333-00 Nämä siis -02 s6 projektorit.

                           Osassa tietenkin auttaa että putsaa ne projektoreiden lasit, omissa ainakin oli reilu pölykerros mutta myös pinnoite oli kulunut.
                           Viimeksi muokannut Jeegeri; 30.9.2014, 21:51. Perustelu: Lisätty juttua

                           Comment


                           • #28
                            Ihan yleisesti miettien - mitäs byrokratia sanoo, jos vaihtaa C5:n umpioihin lähixenonien tilalle bi-xenonit?

                            Comment


                             #29
                             E-merkittyjä valaisimiahan ei saa lain mukaan muokata millään tavalla.

                             Comment


                              #30
                              Miten nuo evo-x projektorit sopi paikalleen? Onko lisäpitkien tarvetta ollenkaan? Itte tilasin tuolta nuo miniprojektorit.

                              Comment

                              Working...
                              X