Kuulutus

Collapse
No announcement yet.

B7 madallus

Collapse
X
 
  • Suodata
  • Aika
  • Näytä
Clear All
new posts

    Tuli vaihdettua nuo madaltavat jousilautaset etupäähän, joten dokumentoidaan tänne seuraavien iloksi. Autona B7 1.8T q S-line avantti. Supersportin jousilautaset osanumerolla SUFT004, jotka on huomattavasti jykevämmät kuin alkuperäiset alumiinilerpakkeet. Jousi (alkuperäinen S-line) jää löysemmälle, mutta ei kuitenkaan heilu rengas nostettuna. Orkkis jousen päätykumi sopii riittävän hyvin noihin madaltaviin lautasiin. Vaihtoon meni toiselle ekalla puolelle harjoitellen 2h ja toiselle 1h kun käytti tolpan ja nippelit pesualtaan kautta. Ylätukivarsien etupään kettumaista pulttia ei tarvitse avata. Madallusta tuli 20 mm napakaarimitan ollessa nyt 343 mm .

    Hyväksi havaittu proseduuri:
    1. Koko keula pukeille ja renkaat irti
    2. Kallistuksenvakaajan koiranluun alempi pultti irti (avain 16 mm)
    3. Iskarin alapää irti (avain 18 mm)
    4. Napaa alaspäin painamalla iskarin haarukan siirto tukivarren etupuolelle
    5. Iskarin yläpään pultit 3kpl irti (avain 16 mm)
    6. Yläpäässä on pyöräkotelosta katsottuna ohjuritappi, jossa nippeli pitämässä kolmiota ylhäällä kasaamisen helpottamiseksi. Yläpää irtoaa vääntöraudalla avittaen (älä tee naarmuja, jotka alkavat ruostua). Alkuun voi avittaa yläkautta napauttamalla ulointa pultinkantaa.
    7. Käännä koko paketti ulos ja ylätukivarsien sisemmät pultit auki peräjälkeen. Merkkasin maalitussilla puslan keskiosan ja yläkolmion asennon, jotta asentuu samaan asentoon takaisin.
    8. Tolppa pöydälle, jousipuristimet kiinni, yläkolmio irti jousineen päivineen.
    9. Iskari ruuvipenkkiin pesun kautta, iskarin tiivisteen muovisuoja pois ja varovasti naputellen alkuperäinen jousilautanen irti.
    10. Madaltava jousilautanen paikalleen ja kokoaminen käänteisessä järjestyksessä. Huomiota siihen, että iskari asettuu päätykumeihin oikeaan asentoon. Kasausvaiheessa napaa kannattaa nostaa tunkilla, jotta yläpää on helpompi saada kohdalleen.
    Attached Files

    Comment


    • Ois aika vaihtaa takaiskarit audiin ja nyt on valinnanvaikeutta kun on niin montaa erilaista. Ilmeisesti s-line alustalle on omat iskarit. Bilsteinin b4 saa ainakin ''vakio'' ja ''sport'' alustoille. Sopiikohan nuo sport mallit ilman että korkeus tai ajomukavuus pahasti muuttuu? Vai pitääköhän panostaa bilsteinin b6 tai orkkis-iskareihin.

      Comment


        Se s-line alusta on 'vain' 30mm matalampi kuin pappa-alusta. Itsellä toimi B6ssa suurinpiirtein vastaavan madalluksen aikaansaavien jousien (Lesjöfors/Kilen) kanssa Sachsin sport-iskarit oikein mainiosti. Ja iskarithan ei vaikuta ajokorkeuteen, joten varmasti nuo B4 sportit passaa.
        Bilsteinin B8 on sitten reilummin madaltavia jousia varten lyhennetty iskari. Hinnathan noissa jo nousee sen verta korkealle että samaan rahaan hankkii korkeussäädettävän alustan.

        Viimeksi muokannut Killeri; 5.2.2021, 13:29. Perustelu: Aiheet yhdistetty, kiitos vinkistä!

        Comment


          Mulla on S-linessä noi bilstein vakiot takaiskareina ja ihan tyytyväinen oon

          https://www.autonvaraosat24.fi/bilstein/631793

          Comment


          • Bilsteinin B4:t on varmasti hyvä valinta vakio- ja sporttijousille. OEM Vakioisiskarit on Monroen tekemät, ja pitäisin Bilsteinejä ehdottomasti laadukkaampina... Yleensä pelkkä iskarin vaihto uuteen tekee aika ison eron ajettavuudessa ja alustan kantavuudessa heitoissa.

            Comment


            • Toimiiko mikä tahansa B5:sen jousilautanen madaltavana B7:ssa vai pitääkö olla jostain tietystä mallista? Keskustelussa aikaisemmin mainitulla 8D0412103B osanumerolla löytyy korjaussarjaa, liekkö se oikea tuote vai pitäisikö olla esim. 8D0412066F mitä Autodoc tarjoaa kun hakee B5:sen jousilautasta? Supersportin B7:aan tarkotettuja madaltavia jousilautasia ei tunnu olevan myynnissä enää missään.

              Comment


              • Rupeaa orkkisalusta olemaan sen verran loppu että haussa olisi päivitystä siihen. Vaihtoehtoina nyt olisi mielessä AP coiloverit tai sitten Bilstein B8 + Eibach pro-kit, molemmat pyörii 700€ hintaluokassa. Coilovereissa houkuttelisi säädettävyys, mutta olisiko Bilsteinissa kuitenkin tuntuma parempi. Onko muilla mielipiteitä asiaan?

                Comment


                • Torissa on kaupan S4 B7 iskunvaimentimet. Kuitenkin niissä on etutolpan alapään kiinnitys erilainen kuin normaalissa A4 B7:ssa (samanlainen kuin B8:ssa). Eli tolpan alapäässä ei ole haarukkaa vaan se vaatii erillisen osan kiinnitykseen.Myyjän mukaan on hänelle tullut S4 B7 osina ja oli ottanut noista jouset omaan B7:een.

                  Eli onko S4 B7:ssa erilainen rakenne kuin muissa B7:ssa vai onko nyt vaan väärää infoa annettu myyjälle.

                  Comment


                    S4 B7 etuiskarin alapää näyttää olevan 7zapin katalogin mukaan ihan samanlainen haarukka kuin A4 B7. Tuon tori-ilmoituksen kuvissa näkyvien varaosanumeroiden perusteella kyseessä on B8 koppaisen iskarit.

                    https://audi.7zap.com/en/rdw/audi+a4.../4/411-411008/
                    Viimeksi muokannut Killeri; 27.6.2023, 16:43. Perustelu: Linkki lisätty.

                    Comment

                    Working...
                    X