Kuulutus

Collapse
No announcement yet.

2.0TDI, EGR, DPF...

Collapse
X
 
  • Suodata
  • Aika
  • Näytä
Clear All
new posts

  • Eli kun tuo testerin ilmoittama arvo on 39.09g, niin suodattimen ei pitäisi sen mukaan olla ainakaan täynnä, jos kyseessä on siis oikea arvo. Sain tänään vielä kuvan tuosta auton antamasta tarkasta vikakoodista (kuva liitteenä). Onko kokemusta, että kannattaako suoraan lähteä koittamaan paine-eroanturin vaihtoa vai voiko vika olla jossain muualla? Pystyykö paine-eroanturin toiminnan tarkistamaan jotenkin VCDS:llä?

    Click image for larger version

Name:	image_76520.jpg
Views:	2758
Size:	393,6 Kt
ID:	1923159
    Viimeksi muokannut Erwin; 4.9.2021, 09:18. Perustelu: Pienennetty kuvan kokoa.

    Comment


    • Laitetaan nyt tännekin tieto jakoon, jos joku muukin sattuu törmäämään vastaavaan vikaan oman kärrynsä kanssa. Aikaisempien viestien vikakoodin P2002 00 aiheuttajaksi diagnosoitiin liikkeessä egr lauhduttimen tukkeutuminen. Tähän on kuulemma olemassa ihan tehtaan antama korjausohje Audi Centerissä. Osan vaihto oli melko työläs projekti, kun lauhdutin on niin hankalassa paikassa, että ympäriltä joutui purkamaan ensin paljon kaikkea muuta pois. Omaan autoon vaihdettiin nyt tuon lauhduttimen lisäksi myös egr-venttiili varmuuden vuoksi, kun se nyt sattui siinä esillä olemaan muutenkin. Nyt takana on reilut 1500km ajoa ja hyvin tuntuisi toimivan. Ohessa vielä kuva tukkeutuneesta lauhduttimesta.

      Click image for larger version

Name:	egr lauhdutin.jpeg
Views:	2880
Size:	108,1 Kt
ID:	1925329

      Comment


      • 2.0Tdi Cglc, aiheutuuko ongelmia, jos imusarjaan menevän Egr:n rst putken poistaa kokonaan ja tulppaa imusarjan ja kannen liitoskohdat? Vai pitäiskö tuo tulpata heti pakosarjaltakin?

        Hajottaako esim egr:n jäähdyttimen ajan saatossa ja alkaa vuotamaan jäähdytinnestettä vai kenties jotain muuta?

        Antaa ajaessa ajoittain vikakoodin P0403, joten itse egr on jo sinänsä tien päässä ja moottori ei ainakaan vielä syö öljyä, joten halu olisi estää tuota syömästä egr jäähdyttimen sisuskaluja ja muuta paskaa.

        Comment


        • Tuosta egr coolerin tukkeutumisesta vielä. Omaan autoon A6 2017 C7,5 140kw DDDA, vaihdettu egr jäähdytin joskus takuun aikana @120tkm, oletettavasti sama vikakoodi (ei varmuutta koska auto ei ollut minulla). 173tkm sama vika uusi ja vikavalo syttyi, takuu jo ummessa, vikakoodi täysin identtinen yllä mainitun kanssa.

          Kävin Espoon AC:lta tiedustelemassa, ja tämä heidän mukaan normaali vika, ja jopa 60k vaihtovälillä näitä uusittu (eli kuluva osa ja ei puhettakaan että goodwilliin menisi). Ainakin CNHA moottorin osalta on audin service bulletin asiasta olemassa 2050077/3, eli jonkinmoinen tyyppivika kyseessä. Koska muut arvot (dpf) autossani oli ok ja auto toimi moitteetta päätin vain ajaa ja odotella jos vaihto tulee pakolliseksi.

          Näin ei käynyt, vikavalo oli alkuun on/off muutaman tonnin välein, mutta nyt ollut ~6kk off. Autolla nyt 225k ajettu, mielenrauhan vuoksi dpf cleaneria ajettu pari purkkia läpi ja runtua minkä kehtaa aina kun dpf poltto jottei ne jää kesken.

          Comment


          • Noniin n. 60tkm menikin ilman moottorivikavaloa. Ensimmäinen kerta ehkä pari viikkoa sitten lähti kuittaamalla, nyt n. 700-800km myöhemmin syttyi taas valo, VCDS kertoo tämmöstä:

            19226 - Particulate Trap Bank 1
            P2002 00 [236] - Efficiency Below Threshold
            MIL ON - Intermittent - Confirmed - Tested Since Memory Clear
            Freeze Frame:
            Fault Status: 00000001
            Fault Priority: 2
            Fault Frequency: 8
            Mileage: 155402 km
            Date: 2021.12.29
            Time: 05:55:02

            Engine RPM: 1755.00 /min
            Normed load value: 60.0 %
            Vehicle speed: 108 km/h
            Coolant temperature: 88 °C
            Intake air temperature: 84 °C
            Ambient air pressure: 1000 mbar
            Voltage terminal 30: 14.760 V
            Unlearning counter according OBD: 40
            Exhaust mass flow of low-pressure EGR: calculated: 3.010
            Differential pressure ratio: low-pressure EGR: 20.6 kg/h
            Exh.recircul. 2: differential pres.sensor 1 bank 1: adap. value: 23.7 hPa
            Exhaust recirculat.2: different.press.sens.1 bank 1: raw value: 23.8 hPa
            Exh.recircul.valve 1 bank 1: pos.feedback - Actual value: 27.12 %
            Exhaust recirc.valve 2 bank 1: posit.feedback - Actual value: 38.81 %
            Exh. gas recirc. 2: diff. press. sensor 1 bank 1: dyn. value: 22.3 hPa

            Yllä Erwinillä oli samantyyppistä vikaa. Mitä mieltä arvon foorumin tietäjät, onko EGR:n vaihto edessä?
            Koneena CNHA ja tuhkaa DPF:ssä 0,11L.
            Viimeksi muokannut Calikka; 30.12.2021, 18:38.

            Comment


            • Kyllähän tuo koodi on DPF:stä eikä EGR:stä. Kokeilisin alkuun tankkiin laitettavaa puhdistusainetta ja vaikka reippaampaa moottoritieajoa.

              Comment


              • Laitetaan vähän tarinaa miten homma eteni, jos tästä jollekin olisi apua. Vika ei ollut DPF:ssä, eikä puhdistusaineet + joka päiväinen moottoritieajo auttanut. Vika oli juurikin tuossa, lähes täysin tukkeutuneessa EGR coolerissa (vain kolme alinta pilliä oli auki).
                Autolla pystyi ajamaan aina n.500-600km jonka jälkeen syttyi vikavalo (P2002). Ilmeisesti hiukkaspoltto joko keskeytyi tai ei lähtenyt käyntiin viasta johtuen. Joka kerta häiriö kuittaantui kiltisti pois ja poltto käynnistyi heti seuraavalla ajolla. Tällä mentiin alku vuosi.
                Pörhöllä diagnoosi, EGR cooler vaihtoon, hinta töineen 1700-1800€. Pienemmissä, ei merkkikorjaamoissa sama työ tarvikeosalla, n.900-1000€. Päädyin tilaamaan coolerin saksasta Metzger-merkkisenä (n.300€) ja vaihtamaan sen itse. Coolerin mukana tuli myös itse EGR-venttiili, tämän jätin varaosaksi.
                Työ on haastava, tilaa ei isommin ole. Moottorin takaa kaukalo pitää purkaa pois. Pakoputken alkuosa ja vetari irti. Muutaman kiinnitysruuvin joutuu etsimään peilin avulla. Jotain erikoistyökaluja pitää olla, esim. vaijerikäyttöinen letkulemmari työkalua on välttämätön. Mikäli letkut ja putket eivät olisi liimautuneet niin kiinni, olisi työ ehkä tehtävissä pelkästään yläkautta?
                Mulla meni purkamiseen rauhallisella tahdilla päivä, kasaamiseen n 5-6h. Nyt kun tietää mitä pitää tehdä, jos tekisin saman uudestaan, onnistuisi koko työ tehdä päivässä (jos mikään ei isommin vastusta)
                Pääsiäisenä työ tuli tehtyä ja nyt on ensimmäinen poltto tapahtunut onnistuneesti, ilman vikavaloa.

                Comment


                • Onkohan tuohon yo. ongelmaan keksitty muuta vaihtoehtoa kuin vaihdella EGR-jäähyä säännöllisin väliajoin?

                  Comment

                  Working...
                  X