Kuulutus

Collapse
No announcement yet.

A4 B5 4.2SC Drifting | Stalker Racing Team

Collapse
X
 • Suodata
 • Aika
 • Näytä
Clear All
new posts

  Käytiin Audia ihmettelemässä varikolla tänään Heinjoella. Kiitos sinne varikkoporukalle, 4v poika lähti varikolta tyytyväisenä tarrojen kera. Meiltä jäi nyt kisa näkemättä, kun ei poika vielä noin kauan jaksa olla tapahtumissa, mutta toivottavasti kulkee tänään!

  Comment


  • pide; No ajo kulki, mutta auto ei! Nyt tosissaankin se on enää voimasta kiinni, että tuloksia tulisi.

   Rakentakaa joku audivelho mulle semmonen 600hp moottori tai tulkaa nikkaroimaan tosta mun nykysestä 4.2 V8 32v ABZ alakerta AHC yläkerta setupista semmonen.

   [S2 E32] SM DRIFTING 2019 - ROUND2 - KUOPIO 6.8

   Comment


   • Mitä jos sen museoaikasen kuumailmapumpun nostas romulavalle ja kokeilis jotain muunlaista ahdinta?

    Comment


    • Kyllähän se voimaero näkyy tuolla radalla heti, muilla on nykyaikaisemmat moottorit ja isommalla budjetilla tehty. Tuo ~400hv on kiva jossain harrasteratailussa kun vertailee muiden 700-800hp drifterien menoa. Vauhdissa jää jälkeen ja suorilla ei vaan pysy perässä. Mikä tuon ruuviahtimen ahdon voisi selittää, vai eikö se vain enää jaksa eli on väljä? Oisko jokin mersun ruuviahdin parempi?

     Oisko se 2.7bit/single turbo sitte vaihtoehto moottoriksi?
     Viimeksi muokannut VWarre-00; 16.6.2019, 17:51.

     Comment


      Onhan tuota nyt jo melkoisesti tuon remmin kanssa räpelletty ja tulos melko kehno.
      Jos lähtökohta on yli 300hv moottori, nyt on lähes kilo työnnetty painetta. Hevosia ja vääntöä puuttuu melko paljon.
      Jos meinaa yhtään pärjätä muitten seassa niin tuo ilmanlämmitin roskiin, niin kuin Hammu kirjoitteli jo.
      Jos tuo alumiinikasi ei menoa kestä niin vaikka se 1.8 kone sitten. Siitä saa melko kivuttomasti sen 500hv/600-700nm.
      Varsinkin tuohon käyttöön kun voimaa tarviaa ylärekisterissä niin varmasti toimii.

      Comment


       Videolla mainitsit että ahtovuotoa imusarjan laippojen välistä, mutta ei kannata oikaista? Kuulinko nyt väärin vai onko kieroissa laipoissa joku homma mitä en nyt ymmärrä?

       Eikö tuon remmin vois vaikka johonki 40 holsettiin vaihtaa ja sillä sopivilla paineilla?

       Comment


       • MikaSS: Joo onhan ton kans räpelletty jo tarpeeksi. Mitta rupee olemaan nyt täynnä sen suhteen ja myyntiin on tulossa koko setuppi suurella todennäköisyydellä. 1.8 turbo olis kiva, mutta se mitä suurella todennäköisyydellä tapahtuu on se, että voimansiirto tulee olemaan todella kovilla ja kytkin rupeaa tuoksumaan. Onse vaan kummiskin todella helppoa tälläisellä kasilla ajaa vaikka ei tehoa olekkaan, kun kaasulle astuu niin se nyökkää eteenpäin heti. Mä mietin tosi paljon eri tilanteissa mitenkä agressiivisesti pamautan kytkimellä menemään, että voimansiirto pysyisi nipussa. Pakko käyttää järkeä siinä ajamisessa jos haluaa, että vehkeet liikkuu eteenpäin. Sen verran näitäkin on nyt jo hajottanu täs, että oppii tuntemaan rajat ja pienemmällä koneella menee entistä vaikeammaksi. Toki tämä setuppi on opettanut paljon myös sitä ennakointia kaasulle menemiseen vähän voiman takia, että suorastaan rakastan istua sen päällä kokoaika tilanteesta huolimatta :)

        01a CTF on hieno laatikko välityksiltään driftingiin joka löytyy kaikista a4 b5 1.8 turboista, mutta harmikseen se laatikko ei vaan kestä teräviä kytkinpotkuja. Nyt mulla on 01e A6 2.7t perästä oleva loota ja se menettelee tämän kasin kans, kun saa käytännös kokoaika pitää lähdön jälkeen joka radassa 3 vaihteen tuvassa. Muuten siinä on 2 - 3 vaihto tympeä, koska 3 vaihde on aavistuksen liian pitkä. Voisko nämä 01a askit pysyä läjäs jos sen vaihdelaatikon akselipaketin laakerois yhteen, että "kuoret" ja akselit ei pääsisi joustamaan . Se olis kevytkin laatikko 01e verraten.

        Tavoite tässä nyt on ollu pitkän aikaa se, että saan vaan harjoitella ajamista ja vehkeet pysyy ajossa niinku nyt on pysynytkin kivasti vuodesta toiseen. Nyt oon vaan ekaa kertaa sitä mieltä, että taidot alkaa olemaan sen verran kohillaan auton suhteen, että tarvin vaan sitä tehoa lisää pärjätäkseni. Oon miettiny RS4 B7 4.2 V8 vaparia, V10 5.2 ässän vaparia, mutta hankinta hinnat on aika korkeat ja eipä nekään ihmeellisesti vaparina tehoa tuota. Sitten jos rupeaa virittämään 1.8 nelosta, 2.2 vitosta tai 2.7 kutosta tai edes tota omaa moottoria 4.2 32v kasia vähän isoimmille tehoille sillä pakokaasu ahtimella niin luotettavuus kärsii jos ei tee isolla rahalla ja mitään takeita ei oo luotettavuudesta vaikka rakentaiski isolla rahalla. Siksi joku tollainen vakio vapari kiehtois, koska se tekee aina sen saman kierroksesta toiseen. Mutta kyllä se 500hp napateho pitäis saada pihalle, että olisi oikeasti kilpailukykyinen. 3 vaihde sais mennä heti sinne rajottajalle ja mielelään tosi pitkälle, että saa vaihteesta paljon pyörintänopeutta irti 265/35r18 1.0bar paineella vauhdista riippumatta. Kuopios vedettiin 1.6bar painella ja justiin sain pidettyä auton sivuluisus ylämäen lopus.. tehoa oli 100 asteen imulämmöillä siinä vaiheessa enää varmaan 200hp. Yhden treenisession logitin niin ahtopaine oli 12+psi 5000rpm ja kun se meni yli 6000rpm niin tippu 8 - 9psi paikkeille ja imulämmöt huiteli 97 astetta ylämäen lopus 4:nellä vedolla. Ja todella outoa, mitä korkeammat kierrokset sitä vähempi ahtopainetta.. Ahdinkin ääntää jotenki oudosti nykyään, varmasti laakerit alkaa olemaan loppu ja olisi täydellistä huoltoa vailla.

        Tästä linkistä voitte kattoa kuinka ihmeen hyvin saan pidettyä taistelun tiukkana vaikka tehoero autojen välillä on 400hp. Todella hienoa dronekuvaa ja alkaa heti, kun klikkaatte linkkiä.
        https://youtu.be/uVfraiKybJo?t=632

        En oikeen tiedä mitä täs tekis.. Vaikea harrastus köyhälle vaikka tukea tähän paljon saakin. Uskon, että vaikka rahaakin tulis ikkunoista ja ovista niin se ei ratkaisisi ongelmia, koska kyllä tiimissä pitää olla osaava porukka ympärillä toimiakseen sen paketin hyvin. Ja minä en henkilökohtaisesti ole mikään ruudinkeksiä niinku varmasti on ilmi käyny. Intoa ja tahtoa löytyy tehdä asioitten eteen, mutta silläkään ei tätä pidemmälle oikeen pötkitä. Jos tunnet piston sydämmes niin Stalker Racing Team ry:s on paikkoja auki fiksuille/osaaville hepuille millä tähän toimintaan saa lisää puhtia! :) Olishan se mahtavaa viedä VAG vehje driftingin korkeimmalle korokkeelle joku vuosi puhtaasti VAG tekniikalla.

        Click image for larger version

Name:	_MG_0243.jpg
Views:	786
Size:	154,9 Kt
ID:	1853516

        Comment


         Itse lähtisin ehkä hieman tinkimään tuosta vaggilaisuudesta. Jossei muuten niin voimansiirtoa voisi katsella komsernin ulkopuolelta. Vaikka joonkin bemarin zf lootaan liittää vaan oikeen kytkinkopan ja sit perän+ vetarit vaihtelee myös kestävämpiin. Ei tarttis sillain sääliä voimansiirtoo ja vois ajaa agressiivisemmin.

         Comment


         • Tusas91; "vaggilaisuudessa" ei oo enää oikeestaan paljoan ongelmaa. Nyt mulla voimansiirrossa näyttäisi kaikki kestävän kohtailaisen hyvin. ulko ja sisäpäät takavetareista ei enää mee niin herkästi paskaksi ja 034 motorsportin vetoakselit ei oo katkennu :) Kardaanin / perän antautumista täs kai odotellaan seuraavaksi sitten :D. Voimansiirros on ainut huonopuoli se, että se ottaa about 20% konetehosta pyörille mennessä kun taas sitten se bmw:n takavetoaski sen 10% johka en koske tämän elämän aikana. Käytiin tossa treenaamassa/testimässä autoa lapuan radalla ennen kuopion kisaa niin sielä kaveri nimeltä sebastian engblom toyota gt86 oli myös testimässä autoansa niin hajotti siinä samsonaksen seqventtiaali laatikon.. en tiedä mitenkä meni hajalle, mutta se tosiasia kummiskin, että ne on käytettynä 4000e eurosta uuutena aina sinne 8000 euroon asti laatikoita ja nekään ei ole bulletproof (mulla olis ajot ajettu pitkäksi aikaa jos 4000 euroa menisi roskalavalle), mutta joku kilpa seqventtiaali laatikko olisi vaihtoehto jos rupeaisin miettimään uutta vaihdelaatikkoa. Tämä 01e siis tekee hienosti hommansa hintaansa nähden ja vaihdelaatikosta tämä homma ei ole tällä hetkellä nyt kiinni, mä tartten lisää voimaa! Kerran vasta 3 vaihteesta mennyt syncrot S8 D2 01e laatikosta joka tuola tallinnurkassa odottaa uudelleen särkemistä syncro vaihdettuna. Ja vaikka vaggilaisuuden puolien pitäminen ei oo niin järkevää niin on se silti kaikille merkkiuskollisille se juttu "elämä" :D Onhan tässäkin nyt jo vähän kaikenlaista muutakin mitä audi/vag tarjoaa tehtaalta, mutta se peruspaketti on vielä sitä itseään ja mitään täydellistä sekasikiötä en halua lähteä rakentamaan, koska tämä on vielä kaikenlisäksi "helppoa" laittaa osia kiinni toisiinsa, mitkä on vaan plug and play ja niitä löytyy harrastajille huokeaan hintaan ympäri suomea.

          Click image for larger version Name:	62228026_470400843765257_2577514233444958208_n.jpg Views:	0 Size:	132,2 Kt ID:	1853544


          Comment


           Aivan. Ymmärrän pointtisi. Itse en näe siinä bemmin lootassa mitään väärää. Toisaalta en juurikaan ole merkkiuskollista sorttia, vaikka audeja onkin ollut enemmän ku mitään muuta merkkiä. Hieman kuitenkin ihmettelen tuota henkeen ja vereen merkkiuskollisuutta. Kukin toki tyylillään :D Jossei tarttis väkisin pysyä vaggilaisen tekniikassa niin kustannustehokkaita kasikoneita paremmalla potentiaalilla varmasti löytyisi muualtakin ku vag piireistä ;) Onhan se toki mukavaa vaihtelua näihin toyota, nissan ja jenkki koneisii verraten :D

           Comment


            Mitenköhän turbotettu VR6 istuisi tuohon luotettavuusasiaan? Vai saako jokaiseen moottoriin laittaa paalua saman verran kiinni, että pysyy luotettavana? Siitähän kaiketi saisi aika helposti sen 500 heppaa ilman suurempia töitä, mutta kestääkö tommosta höykytystä? Ja meneekö se samanlailla ylävireiseksi kuin 1.8 vai olisiko lähempänä V8:n ajettavuutta? Toisaalta itse olen tunnepohjalta täysi V8 mies, joten semmoisen soisin pellin alla olevan. Onko joku LS luotettavin ja helpoiten viritettävissä oleva V8, jos vaparina haluaa jatkaa?

            Comment


            • Mikäs tuon nykyisen koneen luotettavuudessa turboahdettuna epäilyttää? Jos sitä nytkin on rääkätty yli barin ahdoilla, niin luulisi sen kestävän kokolailla yhtä hyvin vaikka saman paineen tekisi pakokaasuahtimellakin.

             Tuo kone taitaa vaparina ja vakiona tuottaa jonkun reilu 300hp? Jos siihen pistää päälle barin verran ahtoa hyvin tehdyllä turbosetillä, niin 600hp pitäisi mennä komeasti rikki. Ja parhaassa tapauksessa rasitukset koneelle ja vaihteistolle eivät ole kovin paljoa pahemmat kuin nykyisellä kokoonpanolla. Vääntöä tietty tulee jonkun verran lisää, mikä saattaa pistää voimansiirtoa koville. Mutta välttämättä ero huippuväännössä ei ole niin iso, jos tehon lisäys saadaan osittain vääntöalueen siirtämisellä isommille kierroksille. Ja sitten pitää muistaa, että tuon remmiahtimen pyörittämiseen menee tällä hetkellä tehoa, luultavasti ihan tuntuva määrä. Eli tämä teho on rasittamassa konetta, vaikka se ei pyörille asti päädykään. Turbon kanssa tuon tehon saisi pyörille ilman että koneen rasitus kasvaisi pätkääkään.

             Nämä kommentit siis aika pitkälti lonkalta heitettynä. En ole ehtinyt katselemaan noita videoita läpi, että olisiko siellä ollut dynokäppyrää nykyisestä tilanteesta, josta olisi paremmin voinut arvioida parannuskohteita.

             Yli 600hp vaparikoneesta kuulostaa äkkiseltään melko kalliilta reitiltä. Varmaan helpoimmalla onnistuisi siirtymällä johonkin sopivaan jenkkikasiin, johon saa riittävästi tilavuutta ja viripalikkaa suhteellisen halvalla. Ei silti mahda olla ihan helppoa tai halpaa...

             Comment


             • Itsekin ihmettelen että miksi tuota jeesuksen vanhaa lämpöpumppua vaalitaan pellin alla, kuin sillä olisi jotain papalta perittyä tunnearvoa? Sama kilo pakokaasu-ahtimella, kuten ArttuH totesikin, ei mielestäni muuta tilannetta kestävyyden suhteen miksikään. Tehon tuotto olisi kuitenkin toista luokkaa, ja ilman saisi johdettua kunnollisen välijäähdyttimen läpi, jolloin matalammat imulämmöt parantaisi kestävyyttä entisestään. En näe tuossa kuin hyviä puolia.

              Comment


               Tuo turbotushan oli vaihtoehto aluksi mitä tuolta tavailin. Turboilla voi tietysti hifistella twin tai biturbo setupilla, tai sitten sillä isolla singleturbo mallilla mikä taisi olla kisassa ton remmiahtimen kanssa.
               Siis edelle todella hienoa hommaa rajallisilla pelimerkeillä.

               Sullahan oli jo sen S8 koneen kanssa ongelma ennen ahtamista, että oli tehoja hukassa melko paljon. Jossain vaiheessa taisit vaihtaa ABZ alakerran AHC kansille. Tokihan noi S8 kannet pitäs olla paremman, mutta vähä sekasikiö se tuo kone on.

               Comment


               • Arttu H; silloon joskus kun remmiahdin nostettiin noukalle alotettin kättelys 1.2bar ahdoilla ja liekkirenkaat meni mutkalle kuskin kannentiivisteestä ja apukuskin pytyistä lohkojen väli montulle ja lohko pilalle.. siksi tää arvelluttaa, mutta olli pitko on kyllä ottanut jo tästä 4.2 ABZ moottorista sen 500hp pyörältä irti 1.0bar ahdoilla pakokaasuahtimella. Toki se on kysymysmerkki kuinka se kestää.. Toivottavasti se saa paljon ajoa tänä kesänä.

                Joo siis vaparinahan tästä A8 D2 ABZ alakerta S8 D2 AHC kannet on penkitetty 284hp napatehoa RE85:lla. että kyllä se moottori setuppi kohtuu kohdillaan on. LS ei ole minulle vaihtoehto, koska VAG. Joo ens talvena pitää ruveta miettimään sitä turbo setuppia ja onhan vagilla tehokkaita vapareitakin ainakin sielä V10 osastolla, mutta en tiiä mistä semmosen 600+hp V10 sais kohtuu hintaan. Se nyt on vaan tärkeetä, että pysytään siinä vagis, koska se on vaan hienoa pysyä jonkun asian takana :) Ei se voittaminen tunnu miltään jos se tapahtuu sillä reseptillä millä se on todennäköistä tai se on jo sillä tehty. Mä oon vähän tälläinen erillainen nuori... Mutta joo, kiitos vinkleistä ja saa heittää lisääki kaikenlaista mielipidettä mitä mun kannattais tehdä, olen avoin kaikille ideoille! :)

                Comment


                • Veekasi varmaan toimii viinan kanssa aihiona. Itte lähtisin lähestymään sillä että laittas h-profiili veivit, vaihtas ahtimen rotrex/procharger tyyppiseen keskipakohärveliin ja keulalle kunnon välijäähy. Rotrex c38-71 jauhaa johonki 600hp tienoolle.

                 Toki rolexit maksaa rahaa ja hauki on kala. En tiiä kuin paljon driftaamiseen palaa rahaa mut kuvittelen ettei oo halpaa kulkee auton kans paikasta toiseen vaan kattelemaan toisten takavaloja.

                 Jos meinaa lähtee kokonaan uuden moottorin kimppuun, niin vr6 maailma on aika sekava. Saksalaiset ja jenkit tuntuu lyövän kansipahvispacerin että saadaan purkkari alas johonki 8.5:1 tienoolle ja sit vaan painetaan buustia niin maan vitusti ja vehkeet pysyy nipussa ihan helposti vielä vakioromuilla +600hp tehoilla. Yhen rotrexin hinnalla ostais helposti purkuun vaikka mk4 2.8vr6 golffin, h-profiilit sisään, holsetti kylkeen, niunau kaks kiloo buustia koneeseen ja voimansiirtoa paskomaan. Myös 12v vr6 kestää sikaa tolkuttomasti ja osat on halpoja.

                 Paa viestii jos kiinnostaa, pystyn ehkä jeesaa.

                 ​​​

                 Comment


                 • Alkuperäinen kirjoittaja Tanehau Näytä viesti
                  Arttu H; silloon joskus kun remmiahdin nostettiin noukalle alotettin kättelys 1.2bar ahdoilla ja liekkirenkaat meni mutkalle kuskin kannentiivisteestä ja apukuskin pytyistä lohkojen väli montulle ja lohko pilalle.. siksi tää arvelluttaa, mutta olli pitko on kyllä ottanut jo tästä 4.2 ABZ moottorista sen 500hp pyörältä irti 1.0bar ahdoilla pakokaasuahtimella. Toki se on kysymysmerkki kuinka se kestää.. Toivottavasti se saa paljon ajoa tänä kesänä.
                  No mulla ei ole tuosta V8-koneesta oikein mitään tarkempaa tietoa, että mitä se yleensä kestää ja mitkä on heikot kohdat. Mutta noin yleistiedon pohjalta olettaisin vahvasti, että noin barin ahdoilla ja E85:llä ei pitäisi olla mikään ylitsepääsemätön juttu saada pysymään paineet palotiloissa ja männät muodossaan. Vaatii vaan sen, että imulämmöt pysyy kohtuullisina, seokset ja sytkäennakot on kohdillaan ja sylintereiden välillä balanssit kunnossa. Mekaanisesta puolesta en sitten osaa sanoa, että kuinka äkkiä alkaa osia särkymään kun voimaa lisätään. Mutta yleensä silläkin puolella pääsee aika pitkälle jos ei joudu rääkkäämään konetta liian isoilla maksimikierroksilla tai ylettömällä ahtopaineella / väännöllä keskikierroksilla.

                  Konevalintaa kannattaisi varmaan miettiä aika pitkälti siltä kantilta, että minkälaista luonnetta tehontuotossa tarvitaan tuossa käytössä ja omassa ajotyylissä. Vapari on tietty siitä kiva, että tehoa tulee aina kokolailla välittömästi ja samalla tavalla kaasua annosteltaessa. Haittapuolena sitten se, että jos tehoa pitää saada paljon, niin se tulee väkisinkin aika ylävireisesti ja suhteellisen kapealla alueella. Remmiahtimella säilyy tuo sama välitön kaasuun reagointi ja tehoa saa lajemmalla kierrosalueella. Tosin kannattaa muistaa, että esim. keskipakoahtimet ei välttämättä tuota kunnolla ahtoa kovin pienillä kierroksilla. Remmiahtimien huonona puolena taas on se, että isommille tehoille ja ahtopaineille mentäessä elämä alkaa käymään monessa suhteessa hankalaksi. Joko ilman lämmöt karkaa poskettomiksi tai sitten pitää investoida suhteellisen arvokkaisiin spesiaaliahtimiin. Myöskin tehon säätö saatta mennä hankalaksi jossain tapauksissa, kun ahtopainetta ei pysty kovin hyvin säätelemään lennossa. Ja joka tapauksessa ahtimen käyttövoima ryöstetään kampuralta eikä se ole ihan vähäinen määrä isommilla tehotasoilla. Turbolla sitten saa reippaasti tehoa suhteellisen edullisesti. Tehoalueenkin saa kohtuullisen laajaksi ellei joudu ihan äärimmäisyyksiin menemään ahtimen mitoituksessa. Kääntöpuolena sitten tehon saamisessa on viivettä, enemmän tai vähemmän vähän kaikesta mahdollisesta riippuen.

                  Itsehän en tuollaisen drifterin ajamisesta tiedä niin mitään, niin en osaa oikein arvioida millaista käytöstä siinä vaaditaan koneelta. Joku pienehkö kovilla ahdoilla kulkeva konekin on varmaan ihan ok, jos sitä pystyy pitämään koko ajan tehokierroksilla ja ahtoja päällä suhteellisen yhtäjaksoisesti. Jos taas koko ajan pitää pudotella tehoa pois ja sitten taas keräillä ahtoja, niin saattaa mennä aika työlääksi. Tuollainen isompi kone maltillisemmilla ahtopaineilla voisi olla kohtuullinen kompromissi, kun siinä tehoero ilman ahtoa ja ahtojen kanssa ei olisi ihan niin dramaattinen. Ja lisäksi turbon (tai turbot) voisi mitoittaa vähän maltillisemmin, niin tehoalueen saisi laajemmaksi ja heräämisen nopeammaksi.

                  Jos tarttet apua moottorinohjauksen puolella, niin voin ehkä auttaa asiassa. Ainakin tuollaisessa yleisluontoisemmassa pohdinnassa ja luonnostelussa. Konkreettisempikin apu voi onnistua, mutta sitä joutuu sitten katselemaan tapauskohtaisesti.

                  Comment


                  • ArttuH: Laitteles faces viestiä jos oot sielä niin turissaan jossaki vaihees lisää! Oot ainaki selvästi kartalla ajatustes kans :)
                   Hammu: Jatketaan me jossakin vaiheessa lisää myös, ku täs nyt vaan kiireiltä joutaa.

                   [S2 E33] VW LT55 DOUBLE CABINE "TUPLAHYTTI" 2.4 TURBO DIESEL AVOLAVA


                   Comment

                   Working...
                   X