Kuulutus

Collapse
No announcement yet.

A7 3.0TDI Quattro 2015 Nogaro Blue

Collapse
X
 
  • Suodata
  • Aika
  • Näytä
Clear All
new posts

  • A7 3.0TDI Quattro 2015 Nogaro Blue

    Tykkään itse lukea ja seurata eri autojen esittelyitä ja etenkin projektikertomuksia, joten laitetaan tällä perustelulla toisesta omasta autostakin vähän tarinaa tännekin. Audi TTn myynnin jälkeen (tai aika pitkään ennen sitäkin) tuli seurattua A7 markkinoita sekä Suomessa että ulkomailla. Minimikriteereinä olivat vähintään BOSE ja adaptiivinen vakkari, koska jälkimmäisen jälkiasentaminen on huomattavan työlästä tähän malliin (kaksi tutkaa+kamera). Lisäksi nice-to-have -varusteita olivat kattoluukku, S-Line –”kuppipenkit” ja HUD. Puolisattumalta Suomesta löytyi yksilö, joka herätti mielenkiinnon. Lisäksi tarkempi selvittely paljasti, että autossa oli varusteita melko mukavasti, joten yksilöstä tehtiin kaupat lokakuussa 2020. Ja hymy ei ole edelleenkään hyytynyt tai edes vähentynyt, kun tuolla ajelee :)

    Värinä hieman harvinaisempi (ainakin A7ssa) Nogaro Blue, ja sisusta vaaleilla Valcona nahkapenkeillä. Autossa S-line ulkopaketti, -sisäpaketti ja -sportpaketti.

    Tässä muutamia nostoja varustelusta:
    ·3.0TDI Quattro
    ·Matrix- valot
    ·Night Vision Assist
    ·HUD
    ·Adaptiivinen vakionopeudensäädin
    ·Webasto + Thermoconnect
    ·Kattoluukku
    ·Äänieristetyt etusivulasit ja etulasi (Insulating/acoustic glass)
    ·Nelialueilmastointi
    ·BOSE
    ·KESSY sisältäen sähkötoimisen takaluukun jalkatunnistimella
    ·”Soft close” -ovet
    ·360 kamerat
    ·Park Assist
    ·Side assist & Lane assist
    ·MMI Navigation Plus ja MMI Touch
    ·Audi Active Sound

    Alkuperäiset 19" talvivanteet tuli jo myytyä, ja talvivanteiksi vaihtui alkuperäiset 20" kesävanteet Nokian kitkoilla. Uudet kesävanteet ovat suunnitteilla (OEM-hengessä), ja hankittava ennen ensi kesää (EDIT 9.7.2021, hankittu ja kuvat alla).

    Pieniä ja ehdottomasti OEM-henkisiä muutoksia tulee varmasti tehtyä, päivitellään niitä tänne myöhemmin.
    Attached Files
    Viimeksi muokannut tuomaspitkanen; 30.12.2021, 10:20. Perustelu: Edit 30.12.2021. Varustelistausta päivitetty

  • #2
    Oikeastaan ainoa harmitus autoon liittyen on se, että Audin ja Google Earth karttojen tuki päättyi nyt vuodenvaihteessa 2021, ja Google Earth kartat siis poistuvat kokonaan navigoinnista. Tähän on löydetty ratkaisuja muiden mallien osalta, mutta ainakin toistaiseksi A6/A7 malleissa ratkaisua ei ole, vaan ainoa vaihtoehto on "peruskartat".

    Tässä kuva vielä, kun Google Earth kartat olivat toiminnassa.
    Attached Files

    Comment


      #3
      Ai että on kiva värimaailma sisustassa. Nogaroblau on mahtanut olla Exclusive Line -listalta ruksattu väri seiskaan, mikä selittää harvinaisuutta. Tuo Google Earthin loppuminen harmittaa itseäkin, 4,5v tuli jo katseltua satelliittikuvaa edellisen ja nykyisen auton navissa, niin siihen ehti jo tottua.

      Comment


        #4
        Komia laite päältä samoin kuin myöskin sisältä.

        Onko jo koodailtu kaikkee kivaa?

        Comment


          #5
          Onhan siinä auton tilannut henkilö osannut speksata erittäin hyvällä maulla yksilön. Hieno!

          Comment


            #6
            Komea on värimaailma ulkoa ja sisältä. Piti oikein nettiautosta tarkistaa että tämä on tdi eikä bitdi. Varustelu ja v6t lätkä loksuissa vihjaisi bitdi competition, mutta vaihdekepin nupista ei erota tippiä ja shittronikia kun ovat samanlaiset.

            Comment


            • #7
              Kiitoksia vaan kommenteista ja kehuista. Sisustassa on tosiaan mukavasti kontrastia mustan ja vaalean välillä, ja itse olen tykästynyt etenkin ovien alcantara (?) verhoiluun. Ulkoväri on totta tosiaan otettu Exclusive -väreistä, ja aluksi oli jopa vaikea saada selville oikeaa väriä, koska auton tarroissa värikoodin tilalla oli vain --/--.


              Ja tuota Google Earth -karttajuttua tulee seurattua, josko maailmalla tähänkin keksitään ratkaisu..


              Ainoa tekemäni koodaus tällä hetkellä on "needle sweep" :) Mutta pieniä koodauksia tulee varmasti tehtyä tulevien projektien tiimoilta.

              Comment


              • #8
                Tässä yksilössä on melko paljon kromia näkyvissä, jopa paikoissa joissa ei normaalisti kromia näe (esim. ovenkahvojen yläosat jne), joten aloin pohtimaan heti auton hankinnasta asti ajatusta S-mallin mattahopeisten peilien asennuksesta. Googlen kuvahaun tulosten perusteella totesin tämän vaihtoehdon miellyttävän omaa silmää, ja päädyin hopeiset peilinkuoret tilaamaan. Samalla laitoin tilaukseen peilien dynaamiset vilkkuledit. Autossa on alkuperäisenä dynaamiset vilkut sekä etu- että takavaloissa, mutta peileissä tavalliset.

                Pienen pähkäilyn ja suunnittelun jälkeen asennus oli verrattaen helppo, mielestäni oikein sopiva muutos autoon! Peilivilkut vaihtuivat sujuvasti samalla kertaa, ja nyt kaikki vilkut ovat symmetrisesti dynaamiset :)
                Attached Files

                Comment


                  #9
                  On kyllä erittäin komea pirssi ja toivottua vaihtelua harmaan sävyihin! Onnittelut hankinnasta!

                  Comment


                  • #10
                    Nogarolle iso peukku!

                    Comment


                      #11
                      Tuo ovien alcantara-verhoilu on jännä yksityiskohta nahkaverhoillussa 4G:ssä. Ainakin A6:ssa 2015 mallivuoteen asti on istuimien kokonahkaverhoilun yhteydessä myös ovissa nahkaa, mutta 2016 eteenpäin ne ovat alcantaraa. Onko tämä A7 milloin käyttöönotettu? Ts. voisiko mallivuosi olla 2016, vai onko A7:n ovipahvien verhoilutyyppi oma lukunsa.

                      Ne ovenkahvojen yläosien kromilistatkin ovat ihan normaalin kiiltolistapaketin tuomia varusteita mm. ikkunalistojen ja keulan kromien ohella.
                      Viimeksi muokannut Harjula; 3.1.2021, 08:27.

                      Comment


                      • #12

                        Kiitoksia Anteille!


                        Erittäin tarkkoja havaintoja, sillä tämä auto on otettu käyttöön 10/2015 eli on siis mallivuotta 2016, ja menee siis tuon sinun logiikkasi mukaan. Ja hyvä niin, alcantara sopii todella hyvin ovipahveihin :)

                        Ja tosiaan juuri noin, eli kiiltolistapaketin mukana tulee nuo ovenkahvojen kromiset yläosat. Niitä ei ole vielä muissa omissa autoissa tullut vastaan. A7-malleissa, joissa mukana "black-paketti", ovenkahvat ovat kokonaan korinvärisiä.
                        Viimeksi muokannut Killeri; 3.1.2021, 18:10. Perustelu: Tarpeeton lainaus poistettu.

                        Comment


                        • #13
                          Kiitos käyttäjän välkky linkittämän koodausohjeen sain koodattua pois hälytyksen, kun auto käynnissä ja ovi auki. Sama koodaus toimi myös perheen toiseen autoon (A4 B8.5), vinkkinä siis muillekkin!
                          Viimeksi muokannut tuomaspitkanen; 8.1.2021, 12:17. Perustelu: Linkki lisätty

                          Comment


                          • #14
                            Yksi ensimmäisistä päivityksistä auton sisustaan oli selvä; kiitos käyttäjän andre_ loistavan vinkin päädyin itsekkin vaihtamaan sisäpeilin uudempaan ja sirompaan versioon. Tämä oli suorastaan edullinen päivitys, koska näitä peilejä löytyy myynnissä iso kasa esim. ebayssä. Asennus tosiaan plug’n’play, ja omaan silmään iso parannus!

                            Ps. Vanha himmentyvä peili ylimääräisenä, sopivuus ainakin A4/A5/A7. Vanhojen projektien jäljiltä löytyy sekä mustana että vaaleana..
                            Attached Files
                            Viimeksi muokannut tuomaspitkanen; 8.1.2021, 12:17.

                            Comment


                            • #15
                              Maltatko jakaa linkin koodausohjeeseen että saa noi hälyt pois kun auto käy ja oven avaa. On nimittäin todella ärsyttävä ominaisuus enkä ole googlella löytänyt koodausta.

                              Comment


                              • #16
                                Jes, tottakai. Löytyy tuolta -> Linkki. Ja tosiaan, olen kärvistellyt tuon "ominaisuuden" kanssa ensin pari vuotta A4n kanssa ja nyt myös A7n kanssa, mutta onneksi ratkaisu löytyi!


                                Comment


                                • #17
                                  Yksi seuraavista päivityksistä on varovasti työn alla; alkuperäiset valaistut kynnyslistat. Esitteen mukaan S-line sisäpaketin yhteydessä ei ole valaistuja kynnyslistoja saanut, vaan kynnyslistat ovat tavalliset, mutta S-line -logolla. Alkuperäiset valaistut kynnyslistat on hankittu ja testattu, ja nyt on menossa johtosarjan teko. Odottelen muutamaa liitintä postista, jotta pääsee tekemään täysin plug'n'play johtosarjan. Sen jälkeen enää asennus..
                                  Attached Files

                                  Comment


                                  • #18
                                    Alkuperäinen ratti oli mallia S-line ja napeilla, mutta kaipailin rattiin myös rattivaihteita. Ja lämmityskin olisi kiva, kun kerran sellainen on ollut saatavilla.. S-line + lämmitys + vaihteet yhdistelmä oli tosin melko vaikea löytää, mutta pienen salapoliisityön jälkeen Hollannista löytyi purkuautosta siistikuntoinen ratti, ja suostuivat sen vielä Suomeen lähettämään. Lisäksi tarvittiin uusi ratin ohjausyksikkö, joka tukee rattilämmitystä (tälle on oma erillinen liitin ohjausyksikössä). Itse johtosarja on yksinkertainen, kaksi lisäjohtoa, ja sen tein itse. Alla muutama kuva projektista, ja asennuksen jälkeen tarvitaan vielä hieman koodausta (ohjausyksikön koodaus, rattilämmityksen aktivointi jne).
                                    Attached Files

                                    Comment


                                      #19
                                      Itteeni kiinnosta omaan kanssa vastaava rattihomma että saisi lämmityksen. Onko tarkempaa tuosta ohjainyksiköstä että johtosarjasta? Mistäs ratteja kannattaisi metsästää?

                                      Comment


                                      • #20
                                        Itse hommasin ohjausyksikön ("slip ring") osanumerolla 4H0 953 568 H. Oleellista on tosiaan tuo viimeinen kirjain, ja tärkeää on, että ohjausyksikkö tukee rattilämmitystä. Tämän takia yksikössä on itseasiassa yksi ylimääräinen liitin lämmittimen johtoja varten (kuvassa ympyröity).

                                        Johdotus on helppo, eli tarvitaan kaksi lisäjohtoa ratin lämmityksen lisävirtaa varten: maajohto ja virtajohto (Terminal 30), ja nämä kytketään ratin ohjausyksikölle menevään liittimeen (paikat ovat valmiina, mutta tyhjiä).

                                        Ratteja löytyy muutamaa eri versiota riippuen onko S-line jne. Lisäksi myös verhoilun ompeleita ("stitching") on eri sävyisiä. Oma ratti on osanumerolla 4G0 419 091 AA, ja ratteja löytyy esim. ebaystä ja eri maiden purkaamoilta (esim. Ruotsista). Käytettyjen osalta ratin kunto on tietysti aina pieni kysymysmerkki.

                                        Toivottavasti näistä tiedoista on apua!
                                        Attached Files

                                        Comment


                                          #21
                                          4G0 419 091 T olis sit ratti ilman reikänahkaa.
                                          Attached Files

                                          Comment


                                          • #22
                                            Sopivaan aikaa kirjoittelin nämä ohjeet :) Itsellä on 4g:hen ruotsinpuolla vaihdettu ratti jossa olisi lämmitys. Mutta koodauksella ei toimi, joten luultavasti jäänyt slipring vaihtamatta tai johdot vetämättä. Hetken aikaa netistä asiaa koittanut selvittää, mutta tässä nyt onkin hyvät ohjeet. Täytyykin ottaa ratti irti ja tsekata. EDIT: Onko ratin irroittamisessa mitään erikoista huomioitavaa ?

                                            Comment


                                            • #23
                                              Hyvä sattuma siis :) Ensimmäiseksi kannattaa tosiaan tarkistaa slip ringin osanumero, ja sen saa selville VCDSn tai OBD Elevenin kautta helposti. Tuleeko sulla muuten "steering wheel heating ON" -teksti näytälle, kun rattilämmitysnäppäimestä painaa?

                                              Ja ratin irroituksessa tietysti normaalit varotoimenpiteet, koska airbag pitää irroittaa samalla. Mutta kaiken kaikkiaan suht helppo ja nopea toimenpide.

                                              Comment


                                              • #24
                                                Näyttäisi olevan 4H0 953 568 G numerolla slip ring, joten täytyypi metsästää H loppuinen osa.

                                                Comment


                                                • #25
                                                  Minulla oli juurikin samalla osanumerolla oleva slip ring aikaisemmin, ja vaihdoin sen H-loppuiseen rattilämmitysprojektin yhteydessä. Jos päädyt tilaamaan uuden osan, voin suositella Cars Equipment nimistä firmaa. Sieltä olen monia osia onnistuneesti tilannut -> Linkki

                                                  Slip ringin vaihto on hieman mielenkiintoisempi projekti, sillä vaihdoin jälkeen vaaditaan tosiaan steering angel sensorin kalibrointi, uuden osan koodaus oikein ja lukuisten vikakoodien nollaus. Lisäksi dynamic steering saattaa vaatia lisätoimenpiteitä, mutta omassa autossa tätä ei ollut, joten vaihto sujui ongelmitta.

                                                  Comment


                                                  • #26
                                                    Auton väristä vielä: Kuten moni muukin väri, tämä väri käyttäytyy livenä todella hienosti. Välillä näyttää todella vaalealta, ja hämärämmässä valaistuksessa vastaavasti tummemmalta. Ohessa muutama kuva eri valaistuksessa.

                                                    Attached Files

                                                    Comment


                                                      #27
                                                      Onhan tuo vaan ihan hemmetin makea ja komea. Sinisiä, punaisia ja miksei (imola) keltaisiakin näkisi liikenteessä mielellään enemmän. Vai kääntyykö niiden viehätysvoima sitten itseään vastaan jos niitä olisi enemmän?

                                                      Comment


                                                        #28
                                                        V-V, ei tälle toyotatuulipukukansalle sovi tuollaisia värejä, :D. <Provo>.

                                                        Ja tämmönen smurffi on aivan upea!

                                                        Comment


                                                        • #29
                                                          Kiitoksia taas :) Myönnän itsekkin omistaneeni harmaita, valkoisia ja hopeisia autoja, mutta piti oikein laskea ja sinisiä on ollut ehdottomasti eniten!

                                                          Comment


                                                          • #30
                                                            Autossa on BOSE -järjestelmä (14 kaiutinta, 12-kanavainen vahvistin), ja omaan korvaan jo lähtökohtaisesti yksi parhaimmista äänentoistoista mitä autoissani on ollut. Alapää kaipasi kuitenkin hieman vahvistusta, joten päädyin hyödyntämään jo kahdessa edellisessä autossani ollutta JL Audion pikkusubia (CP108LG-W3v3). Vinkkinä, että tuo on muuten todella mahtava paketti noin pieneksi subwooferiksi.

                                                            Lisäksi hankin Hertzin D-luokan vahvistimen (HCP1D) ja asensin sen alkuperäisen BOSEn vahvistimen kannakkeisiin takakontin sivussa. Signaalin otin BOSEn subwooferin johdotukselta, ja virtakaapeli on helppo vetää, koska akku sijaitsee takakontissa vararenkaan alla. Muutoin asennus on mahdollisimman siisti, mutta täysiä tyylipisteitä ei tietysti tule, koska itse subwoofer on näkyvissä takakontissa (mutta siksi helppo tarvittaessa irroittaa).
                                                            Attached Files

                                                            Comment

                                                            Working...
                                                            X