Kuulutus

Collapse
No announcement yet.

Sähköinen huoltokirja vs. takuu

Collapse
X
 
 • Suodata
 • Aika
 • Näytä
Clear All
new posts

 • Sähköinen huoltokirja vs. takuu

  Aikamoinen kusetus maahantuojilta väistellä takuu asioita sähköiseen huoltokirjaan vedoten. Miten tähän saakka sama asia onkin ollut ok paperisella huoltokirjalla? Taustalla tietysti pyrkimys saada merkkiliikkeille monopoli huoltoihin.

  http://m.iltalehti.fi/autot/2014081518576346_au.shtml

 • #2
  Alkaa marmotiskit huomaamaan, että työt liukuu muille kun oma laatu ja hinta ei enää kohtaa. Ja koska laadulle ei voida tehdä mitään ( hyvät tekijtä ovat kalliita, tessin mukainen minimi ei riitä, yllätys?) niin yritetään pakottaa asiakas muilla keinoilla tiskille.

  Edit: Mistähän saisi tunnukset ja linkin sinne sähköiseen huoltokirjaan? Ja mitähn mahtaa maksaa. No tämä menee selvitykseen.

  Comment


  • #3
   "Jos korjaamo ei ole käyttänyt huolto-ohjelmassaan valmistajan tietokantaa, josta löytyy myös sähköinen huoltokirja, niin millä se pystyy osoittamaan käyttämänsä huolto-ohjelman?"

   Tuossa on kyllä mielestäni ihan järkevä selitys, miksi sähköistä huoltokirjaa vaaditaan takuuasioissa. Ainakin omasta mielestäni valmistajan on ihan kohtuullista vaatia takuutapauksissa, että huollot on suoritettu heidän ohjeidensa mukaisesti.

   Jos taas noiden huolto-ohjeiden saaminen tehdään riippumattomille korjaamoille turhan hankalaksi, voidaan asiaa pitää kilpailun haittaamisena.

   Comment


   • #4
    EU:n ryhmäpoikkeusasetus joka takaa mm. sen että autoa voi huollattaa muualla kuin merkkiliikkeessä heti uutena niin että autosta ei menetä takuuta pyrkii takaamaan kilpailun autojen huoltoihin. On hiton huono selitys vaatia nyt ~10 vuoden ryhmäpoikkeusasetuksen soveltamisen jälkeen käyttämään vain sähköistä huoltokirjaa taatakseen takuun kun tähän saakka valmistajan huolto-ohjelman noudattaminen on riittänyt. Miksi yhtäkkiä vaaditaan valmistajan sähköinen huoltokirja joka vaatii softat pikkupajoille jotka pitää ostaa kalliilla autovalmistajilta. Kyllä tässä on ihan vaan monopolin turvaamisesta hyvin läpinäkyvällä tavalla kyse. EU:n kilpailuviranomaisille luulisi olevan helppo case ampua sähköisen huoltokirjan lisäkustannus autoilijalle ja huoltokorjaamoille alas.

    Comment


    • #5
     Oletan Skodan sähköisen huoltokirjan toimivan niin, että sinne syötetään nykyiset kilometrit ja kerrotaan edellisen huollon kilsat. Tästä ohjelma laskee ja kertoo mitä nyt pitää tehdä. Samalla tapaa toimii muiden vagien huoltoseloste, joka löytyy Elsa Prosta. Kuulemma myös uudet Audit tulee nyt sähköisellä huoltokirjalla.
     Mutta kuten sanoin, otan tästä selvää. Toisaalta Erwin on kyllä tähän asti kertonut mitä mihinkin huoltoon kuuluu, joten oletan sen edelleen riittävän vaikka merkintää ei sähköiseenkirjaan tulisikaan, paperilta näkee samat asiat, etenkin jos se on tulostettu tehtaan omasta palvelusta.

     Comment


     • #6
      Ainakin B8 faceliftissä on jo tämä sähköinen huoltokirja. Omassa tuli mukana tulostettu työmääräin, johon on merkitty tehdyt työt. Käytännössä tuo velvoittanee muualla kuin marmorilla autoaan huollattavien pitämään joko omaa huoltokirjaa ja/tai vaatimaan korjaamolta työmääräintä vastaavan tositteen tehdyistä töistä.

      Tietääkseni valmistaja tai maahantuoja ei voi olla toimittamatta huolto-ohjelmaa myös riippumattomille korjaamoille EU:n lainsäädännön takia. Takuuaikana en usko, että muualla huolletun auton takuuturva on sen huonompi, mutta myöhemmin maahantuoja vetoaa aivan varmasti sähköisen huoltokirjan puuttumiseen ns. Goodwill-tapauksissa.

      Comment


      • #7
       Se on varma, että GW;t hankaloituu, koska nykyäänkin niiden kanssa on vaikeaa, jos ei ole huollettu katkeamattomasti marmorilla.
       Minulta ei ole aiemmin saanut huoltoselostetta, mutta tähän on tulossa muutos tulevaisuudessa. Tosin ei takuuikäisiä nyt niin ole pukilla näkynyt. Ja aina ensimmäisenä suosittelen käyttämään sen, ehkä ainoan, takuuaikaisen huollon marmorilla, niin ei jää takuut siitä kiinni.

       Comment


        #8
        Kyllä GW:t tulee sähköisen huoltokirjan avulla vähenemään, kun jo GW kyselyssä automaattisesti tulee hylky puutteellisten huoltotietojen takia. Näin oletan, aika näyttää...

        Comment


        • #9
         Vastaus on Erwin.
         Sieltä siis täytetään huoltoseloste normaaliin tapaan ja valitaan täppi merkinnästä sähköiseen huoltokirjaan.
         Eli VAG osastolla homma on simppeliä, ainoa vaan että vuoden lisenssi maksaa useamman tonnin vuodessa jos tarvetta on runsaasti.

         Comment


          #10
          Onko kellään tietoa, millä ei-marmori ketjuilla on pääsy uudempien Audien huoltohistoriaan? Eli jos teettää huollon, niin se näkyy muuallakin kuin paperilapulla? Toki jos sen koko historiikin saisi mukaan paperilla olisi vielä extra boonusta.

          Omassa historiassa marmorilta kysellessä oli joku aivan kumman firman nimi, mutta eivät olleet mitään huollon tietoja sinne kirjoittaneet. Eli onko noihin nykyään lähes kaikilla joku "kirjoitus oikeus"?
          Viimeksi muokannut Killeri; 29.1.2020, 13:01. Perustelu: Viesti siirretty tähän ketjuun.

          Comment


          • #11
           Kaikki korjaamot voi ottaa tunnarit huoltokirjan täyttöön. Sinne tosin jää automaattisesti merkintä tekijästä ja mitä on tehty.

           Comment


           • #12
            Joko b8.5 on saanu sähköinen huoltokirja? Joku myy tommosta sähkösellä huoltokirjalla ja joku paperisella.

            Comment


            • #13
             Ei meillä ainakaan ollu mitään paperikirjaa (MY14 A4), sähköisesti merkattiin huollot. Tulosti ne niistä aina paperit mukaan, voihan joku mainostaa niitä tulosteita paperisena huoltokirjana? Tai sitten on huollettu jossain nyrkkipajalla jossa ei osata/viitsitä kirjata huoltoja sähköisesti, joten ne on vaan paperilla?

             Comment


              #14
              Ei ole kaikissa B8.5:ssa sähköistä huoltokirjaa, tai pikemminkin, ei ole kaikissa pelkkää sähköistä huoltokirjaa. Omani oli esim. mallivuotta 2013 ja siinä oli mukana myös ihan perinteinen huoltokirja.

              Comment


              • #15
               Itsellä kans pari b8.5 ollu ja kummassakin ollut paperinen niin päätin varmistaa. Saako auton omistaja laakkoselle vai kcaaralle soittamalla selville ne huollot mitä suoritettu?

               Comment

               Working...
               X