Kuulutus

Collapse
No announcement yet.

Suosituin nelivetoauto?

Collapse
X
 
 • Suodata
 • Aika
 • Näytä
Clear All
new posts

  Suosituin nelivetoauto?

  Kuinka tässä näin on päässyt käymään? Paras Audi vasta sijalla 10.

  http://auto.fi.msn.com/uutiset/arvai...n-nelivetoauto

  #2
  Se on tuo Audin hinnoittelupolitiikka, quattroahan myytiin ainakin kesällä mainosten mukaan törkeään 500€ lisähintaan. Kuka nyt vähänkään järjissään oleva tuollaista summaa nelivedosta maksais, varsinkaan täällä Suomen ilmastossa=)

  Comment


   #3
   Ei minusta 500 euron lisä nelivedosta ole törkeä pyyntö.

   Comment


    #4
    Mutta Jannelle taitaa kuitenkin sarkasmi olla hieman vieras laji? :)

    Comment


    • #5
     Eihän sitä nelivetoa kannata ostaa kun siitä tulee lisäkuluja. Enemmän menee bensaa ja auto painaa enemmän. Peräöljyjä joutuu vaihtamaan. Renkaita ei saa ostaa pelkästään eteen kun takana on vielä ihan hyvät.

     Ajappa sitten quattron jälkeen talvi vajaavedolla?

     Comment


      #6
      4 ensimäistä on citymaastureita, joten selittää ostajakunnan. Kunnon maavara ja kohtuulliset sisätilat vie voiton. Toki hinnallakin on merkitystä. Sitä voi miettiä, miksi bemarin 3:s ja 5:s sarja menestyy paremmin?

      Comment


       #7
       Sitä voi miettiä, miksi bemarin 3:s ja 5:s sarja menestyy paremmin?
       Varsinkin kun bemaristit on vannoutuneita takaveto miehiä. Ehkä bmw leirissä ollaan herätty näihin lumisiin talviin. Tuo top lista on vain yhdeltä kuukaudelta, joten ei kerro koko totuutta. Vuosi myyntiä jos katsotaan niin järjestys erillainen. Yleinen luulo on myös että jos ostat nelivedon, niin se särkyy helposti ja tulee kallis remontti.

       Comment


        #8
        http://auto.fi.msn.com/uutiset/joka-...n-nyt-neliveto

        Ainakin itsellä ratkaisi melko selvästi kilvan välillä A4 vs. 3-BMW se, ettei Audia saanut neliveto - automaatti - diesel-moottori -yhdistelmällä kuin kolmilitraisena, jolloin uuden hankintahinta karkasi ulottumattomiin. Nyt 2.0 tdiq stronic on mallistossa, mutta aika paljon Audi on antanut tasoitusta BMW:lle siinä, mihin malleihin se edes nelivetoa tarjo/si/aa. Minulle tämä oli yllätys, sillä kaupoille mennessäni ajattelin, että neliveto on nimenomaan Audin juttu.

        Comment


        • #9
         Sitä minä ihmettelen miksi A6 2.0 dieseliin ei saa nelivetoa.

         Comment


          #10
          Eipä sitä ole 1.9.siinkään aikoinaan tarjoiltu mitenkään kärkkäästi, audin filosofiassa on pikkukoneinen eli ei vastaa teho häviölle ;)

          Comment


           #11
           Miksi tuollaista "suosituin nelivetoauto"-artikkelia ei ole tehty elokuulta, heinäkuulta tai miltään muulta kuulta? Odotettu sopivaa rakoa että saadaan Subaru tai Volvo listan kärkeen ja sitten artikkeli?

           Comment


           • #12
            Tuollainen yhden kuukauden tilasto, nyt ei varsinaisesti kerro koko totuutta. Noin lyhyeen otantaan vaikuttaa melko paljon tarjouskamppanjat yms.

            http://www.talouselama.fi/uutiset/na...rkeen/a2206960 Olettaisin, että tuossa Fiskerin tapauksessakin, ennakkovarausten myynit on kirjattu kaikki yhdelle kuukaudelle. Ja tämän vuoksi tilastot näyttävät äärimmäisen hyviltä, kunhan rajaukset on tehty sopivasti.

            Comment


             #13
             Kuvitteellinen myyntitilasto. Audi on valovuoden Bemaria edellä, eikö vain?
             Attached Files

             Comment


              #14
              Tilastotieteessä kyseisen kuvaajan y-akseli pitää alkaa 0:stä, mutta markkinointitarkoituksissa tästä säännöstä voidaan ilmeisesti hieman tinkiä...

              Comment


               #15
               Eikö tämän Audin pitäisi olla premium luokan kulkupeli varsinkin nelivetoisena. Ei kai sellaisia kaikkien pidä ostaman ;)

               Comment


                #16
                http://www.aut.fi/tilastot/ensirekisteroinnit Tuolta vähän voi haarukoida, mitä malleja on rekisteröity. Valitettavasti tilasto ei erittele vetotapaa, joten syyskuun tilastojen pohjalta A4 on pari prosenttiyksikköä premiumpi kuin 3-sarjan BMW: Syyskuussa rekisteröidyistä A4 Audeista oli 35 % nelivetoisia, kun vastaavasti 3-sarjan Bemareista nelivetoja oli 32 %. Kitkat vai nastat?

                Comment


                • #17
                 Miksi Audi tuo premium-luokan merkkinä usein uudet mallit markkinoille pienillä koneilla ja vajaavetoisina? Premium-merkkinä voisi kuvitella, että mallisto esiteltäisiin huippumalleilla ja vasta sitten saisi karvalakkiversioita tavalliselle autoilijalle.

                 Comment


                  #18
                  Bisnestä

                  Nyt se on sitten todistettu, että Subaru Forester ja Volvo XC60 ovat nelivetoisten ykkösautot ja Audi A4 vasta sijalla 10! Ostakaa siis hyvät ihmiset näitä kärkiautoja, jotta kansantalouden pyörät pyörii ja jättäkää ne Audit pölyttymään liikkeisiin. Ei niillä kukaan aja, ne meni muodista jo eilen... No eihän se aivan näin mene!

                  Tietysti tällaisilla tilastoilla pyritään muokkaamaan ihmisten mielipiteitä ja ehkä jossain määrin myös luomaan mielikuvia. "Kun enemmistö ostaa näitä autoja, kai munkin pitää". Eli taustalla on pelkästään pyrkimys myynnin kasvattamiseen eikä missään nimessä puolueettoman tiedon tarjoaminen.

                  Kun ne keski-ikäiset perheenisät sitten päätyvät autokaupoille ja näitä suosittuja nelivetoisia ostamaan, syntyy asiakassuhde. Perheenisä ostaa auton osamaksulla autoliikkeestä ja maksaa samalla arvonlisäveroa valtiolle. Näillä verotuloilla valtio rahoittaa esimerkiksi tulonsiirtoja. Kun hän huollattaa (ja ehkä korjauttaa) autoaan korjaamossa, hän kasvattaa korjaamon liikevaihtoa. Muun muassa edellä mainitun seurauksena yrityksellä on varaa pitää henkilökuntaa, eli tämä keski-ikäinen luo asiakassuhteellaan välittömiä, mutta myös välillisiä työpaikkoja.

                  Oli pitkä esimerkki, mutta pointti tuli varmasti selväksi. Autoala on raakaa bisnestä, jossa maksumieheksi joutuu tavallinen asiakas. Ei kannata siis uskoa kaikkea mitä lehdessä lukee ja teeveessä sanotaan vaan pyrkiä näkemään asioiden taustalle. Miksi tällainen uutinen on julkaistu? Kuka tästä uutisesta hyötyy? Mikä on tämän uutisen perimmäinen tarkoitus? Elämä on muutakin kuin kukkia ja suklaata.

                  Comment


                   #19
                   Onpas propagandaa :)

                   Verrataanpas esim. forresteria(jollaisia on ukolta löytynyt edellinen ja nyt tuo tuorein malli) ja esim. Q7, jotka ovat samassa koko segmentissä ja joissa molemmissa täyttyy em. henkilön hankintakriteerit, eli isohko kontti, korkea maavara ja suht järkevä hinta.. Tai siis eihän noin käy, joku Q7 maksaa tuplat tuohon forresteriin nähden, niin eipäs sitä enää jokainen "perheenisä" hankikaan. Joko ei tahdo vain sijoittaa noin paljoa autoon, tai ei koe saavansa tarpeeksi lisuketta sille toiselle puolikkaalle hintaa.

                   Samassa hinta/koko luokassa nuo pari muuta tuossa ovat, joten nuo tilastot ovat tuolta osin ihan uskottavia mielestäni. Toinen asia on tuo bemarille ja volvolle "häviäminen", kun kumpikin on oikeasti aika samassa tasossa hinnaltaan ja olemukseltaan.

                   Comment


                   • #20
                    Kyllähän se q7 on kuitenkin 2x isompi kun vorresteri, siinä on hinnalle vastinetta. Puhumattakaan ettei vorresteriin ole yhtään hyvää moottoria tarjolla, ainakaan euroopassa.

                    Comment


                     #21
                     No Q5 sitten(itseasiassa tuossa Q7:ssa on ilman ilmajousitusta n.15mm pienempi maavara, yli 150 litran konttikokoero Subben hyväksi ja hinta <40k€ vs. n 110k€). Olkoon vastinetta rahalle, mutta osa ei kaipaa sitä mörkömoottoria. Vähävikasempia nuo subarut on olleet ainakin ukolla, kuin itsellä audit. Riippuu mitä hakee, jollekin riittää että moottori on luotettava, kuluttaa sen alle 8 litraa ja tehoa on sen verran, että liikenteessä pysyy mukana.

                     Itselle oleellisempaa on autossa viihtyminen, kun siellä tulee oltua vähän enemmän ja pitkää matkaa, joten olen valinnut semmoisen, jossa on hyvät sisätilat ja vähän enemmän voimaa. Miinuksena voin sanoa, että nykyisessä oli jo ruostetta kaaressa(sama vika, mikä aika monessa b8:ssa) ja vesipumppu piti uusia, kun johonkin nestettä hävitti. Muutenkaan audin laatu ei varsinaisesti ole vakuuttanut, mutta kuten sanoit, audilla saan sopivan koneen ja nelivedon. Jos esim. outbackia tai legacya saisi näppärästi sopivalla koneella, saattaisi merkki vaihtua, vaikka joutuisikin vähän ämpärimuovia katsomaan.

                     Jos uutta autoa olisi pakko ostaa, niin voin kyllä ihan suoraan sanoa, ettei omalla tulotasolla(vaikkei siinä varsinaisesti vikaa olekaan) ole mitään järkeä ostaa yli satkun autoa. Jos pitäisi uusi saada, niin subbe olisi varmaankin about kallein, mihin rahkeet ja mielenkiinto riittäisi.
                     Yleensäkin, jos joku on ostamassa citymaasturia, niin aika moni jättää tommoset >60k€ autot suoraan pois listalta ja se tottakai näkyy tilastoissa, olkoonkin että se tuplasti kalliimpi on osaltaan varmaan parempi.

                     Comment


                     • #22
                      Eikö foresterin 240hp bensaturbo ole hyvä?

                      Comment


                       #23
                       En usko, että Audi juuri premium merkkinä millään listoilla kovin korkealle kipuaa. Tietyst jos verrataan vaan saman luokan autoja niin silloin ehkä.

                       Itse olen ainakin törmännyt siihen A6:n kohdalla, että quattroja ei saa juuri sopivilla pikkukoneilla. Esim 2l bensaa ei saa quattrona, eikä TDI:tä. Se on varmasti tietoinen valinta, koska kohderyhmä on hyvätuloiset.

                       Comment


                        #24
                        Mielestäni ihan ok :) Tuon kun saisi noihin perusfarkkuihinkin vaparien lisäksi. Tosin rouvalla on aina aika kova sana ollut noita subarujen skuuppeja vastaan. On kuulemma liian teiniä ;)

                        Comment


                         #25
                         Mitenkäs hyvin Penarin X-mallit on kestäneet teknisesti? Niitähän on ollut ian kaiken mutta aika marginaalisesti ennen ihan viime vuosia. Nyt pitäis pikkuhiljaa alkaa jo dataa löytymään.

                         Comment


                          #26
                          Alkuperäinen kirjoittaja hopsis Näytä viesti
                          Mitenkäs hyvin Penarin X-mallit on kestäneet teknisesti? Niitähän on ollut ian kaiken mutta aika marginaalisesti ennen ihan viime vuosia. Nyt pitäis pikkuhiljaa alkaa jo dataa löytymään.
                          Ihan hyvä kysymys, mutta ilman lisätarkennusta vähän sama kuin kysyisi quattron kestävyydestä ;). (Tunnetusti Audin quattron keskitasuria on toteutettu mm. eri sukupolvien Torseneilla, Haldexilla, Crown Gearilla, jne. ja niiden luotettavuus ja viat riippuvat paljon toteutustavasta.)

                          Menee kevyesti OT:n puolelle, mutta BMW:n nelivetoa on tehty historian aikana esim. viskolla (esim. 3-sarja '88-'92) ja kiinteästi 38/62 vääntöä jakavalla planeettavaihteella (3-sarja '98-'06, X5 '99-'04). Kaikki uudemmat mallit perustuvat ns. xDriveen. Kaikissa on toki omat vikansa ja ominaisuutensa. Näissä uudemmissa ei ole keskitasauspyörästöä, ts. takapyörät pyörivät aina. Vaihteiston takana on jakolaatikko, joka sisältää sähköisesti servomoottorilla ohjatun märän monilevykytkimen, jonka kautta voima siirtyy etupyörille. Perusvoimanjako on 40/60. Etuveto voidaan kytkeä kokonaan pois ja toista ääripäätä edustaa jakolaatikon "lukitseminen", joka vastaa tilannetta jossa keskitasuri lukittaisiin. Eli yli 50% väännöstä voi siirtyä etupyörille vain ja ainoastaan jos perän pito on vaillinainen. Toiminta on siis lopputuloksen (ja jossain määrin toteutuksen) osalta hyvin lähellä uusimpien Haldexien toimintaa, sillä erotuksella että oletustila on 40/60 jako, ei esim. 10/90 tai 0/100.

                          Mitenkään kovin vikaherkkiä nuo xDrivet eivät kaiketi ole (ainakaan nettikirjoittelun pohjalta), ainakaan jos vertaa vaikkapa vanhempiin Haldexeihin. Näistäkin on erilaisia toteutuksia (esim. ATC 300, ATC 400, ATC 500), ja kaikilla varmaan omat erityismurheensa. Tyypillisimpiä taitavat olla servomoottorin hajoamiset. Jakoboksien totaalituhojakin on sattunut, erityisesti jos öljyt ovat kadonneet esim. vuotavan stefan takia. Ja sähköisesti ohjatussa on aina tietysti sähkövikojen riski. Eli varmaan vikatiheydessä huonompi kuin Torsen, mutta huomattavasti parempi kuin vanhat Haldexit (=vahva mutu)

                          Comment


                          • #27
                           Alkuperäinen kirjoittaja dumo Näytä viesti
                           Näissä uudemmissa ei ole keskitasauspyörästöä, ts. takapyörät pyörivät aina. Vaihteiston takana on jakolaatikko, joka sisältää sähköisesti servomoottorilla ohjatun märän monilevykytkimen, jonka kautta voima siirtyy etupyörille.
                           Näin hienosti BMW:n sivuilla kerrotaan kuluttajalle:

                           Maailman älykkäin neliveto jakaa voiman täysin portaattomasti aina pitävimmälle pyörälle. BMW xDrive on aito neliveto, eli kaikki neljä pyörää ovat jatkuvasti vetäviä. Tilanteen vaatiessa voi koko vääntömomentti hetkellisesti olla 100% jopa yhdellä pyörällä.
                           Ekassa lausessa sanotaan, että kaikki pyörät vetää jatkuvasti ja heti seuraavassa, että 100% voi olla yhdellä pyörällä (eli toisella akselilla). Kyllä minun järjen mukaan aito, jatkuvasti vetävä neliveto välittää vääntöä kaikissa tilanteissa molemmille akseleille :).

                           Comment


                            #28
                            Tilanteen vaatiessa voi koko vääntömomentti hetkellisesti olla 100% jopa yhdellä pyörällä.
                            No mutta noinhan se torsenissakin menee :)

                            Comment


                            • #29
                             Argh, Audi myyntiin heti!

                             Tämmösiä höpötyksiä lueskelin hienoista Quattro mainoksista: "with up to 85% sent to the rear wheels and up to 70% being sent to the front". Samassa yhteydessä puhuttiin tästä 40-60 perusjaosta, johon mentiin 50-50 jaon jälkeen. Mutta ilmeisesti tämä koskee vain jotain crown gear center differentialia eikä T3 torsenia...

                             Edit: Näinhän tuolla sanotaan, mutta ei sittenkään: "With the TORSEN T-3, the vehicle has true all-wheel drive, driving all the wheels all the time. "

                             Comment


                              #30
                              Samaa markkinointijargonia, kuin esim puhelimissa. Mainostetaan isosti mikä prossu on puhelimessa, mutta 99.99% ihmisistä ei varmasti tiedä mitä se todellisuudessa tarkottaa.
                              Sama se nelivetojen kanssa. Suurin osa ostajista ostaa vain nelivedon, eikä tiedä hölkäsen pöläystä mitä eroa niissä. Esso keskusteluissa se neliveto focus menee varmasti ihan samaan paikkaan kun maasturi land cruiser.

                              Comment

                              Working...
                              X