Kuulutus

Collapse
No announcement yet.

Kymiring - Uusi moottoriratahanke Suomessa

Collapse
X
 
  • Suodata
  • Aika
  • Näytä
Clear All
new posts

    Täytyy takertua. Takasuora <3

    Comment


    • Tästä tuli kyllä hieno! Ja onnittelut myös Audiclubillekin rataa viime kesänä esitelleelle hankejohtaja Timo Pohjolalle, joka on jaksanut vetää kivirekeä perässään. Sen verran kun on hanketta kohtaan esitetty epäilyjä matkan varrella.

      Comment


        Hieno kyllä tuli ja onhan omalla autolla jo yksi kierros tullut ajettuakin, ihan videon kera vielä :) Silloin jo nosti hattua rataprofiilille.

        Comment


          Tänne pääsyä odotellessa.
          Vaikuttaa huipulta.

          Comment


            Todella hienoa, että ratahanke päätyi maaliin saakka. Saisivat häveta nuo epäilijät, jotka mustamaalasivat hanketta jatkuvalla syötöllä. Suomi on perinteinen moottoriurheilumaa ja tänne tarvitaan ratoja. Eilen taisi MotoGP organisaatiolta tulla siunaus radalle. Toivon mukaan me näemme MotoGP -kisat Suomessa ensi kesänä.

            Comment


              Vaikuttaa kohtuullisen hitaalta radalta ainakin moottoripyörille. Saa jumpata tolla syheröosuudella aika huolella. Radalla näkee kuskin 1min15sek tosta 1min48sek kierroksesta, mitä tällä hetkellä ajavat. Ja mikä parasta, radalle tulo kestää itellä 10min

              Comment


                Ainakin huippunopeudet on kovia, sateella 320 km/h ja kuivalla 340 km/h. Varsinkin tuo sateella ajettu kuulostaa aika kovalta.

                Comment


                • Kompromissirata, josta autoilijat tykkää ja prätkät ei. Tämä siis netissä luettua. Itse olen nähnyt vain ohi ajaessa.

                  Comment


                    Juu ja onhan ne motogp prätkäjätkät tuota kritisoinut jo rakennusaikana samasta asiasta, ettei se nyt puskista tullut. Toki olisi aika typerää yhden kisan takia tehdä radasta vain yhteen muottiin sopiva, näyttäisi nyt käyvän moneen lajiin.

                    Comment


                      Minua ei liiemmin kiinosta kuinka nopea tai hidas rata on moottoripyörille, minulle se riittää varmasti autolla kiertämiseen. Jos tuonne ylipäätään joskus päästään.

                      Comment


                        Toivottavasti päästään.

                        Comment


                          Tietysti jos yhtenä suurimmista syistä radan tekemiseen on ollut motogp kisojen saaminen Suomeen, niin olisihan positiivista että rata soveltuisi kyseiseen lajiin. Kalliohan sanoi että on varmaan moto3 ja 2 luokalle ihan makea rata että ei sinänsä moottoripyörille huono. Ison luokan pyörille vain hidas. Radallehan olisi voinut tehdä muutamaan mutkaan erilaisia linjauksia kuten monilla maailman radoilla on. Paul Ricard nyt on yhtä asvalttikenttää ja huono esimerkki mutta tuli ekana mieleen

                          Comment


                          • Se motoGP tuottaa luultavasti enemmän rahaa, kuin autoclubien viikonloput. DTM autojahan tuonne haetaan prätkien lisäksi.

                            Comment


                              Eiköhän tuonne haeta kaikkea mahdollista tulevaisuudessa, siksi rata on monirikas. Motogp on hieno mainos alulle kyllä mutta Suomessa pelkkä motogp speksi rata ei kuulosta järkevälle.

                              Toki varmasti ei olisi huono vaihtoehto lisäillä vähitellen jotain oikoreittejä rataan, niin skaala sen kuin levenee.

                              Comment


                                Se olis hieman tyhmää suomen olosuhteissa kuunnella vain yhtä kohderyhmää radan suhteen. Jos tehtäis täysin motogp:n sanojen mukaan rata niin vois olla että siinä ne käyttäjät sitten oliski ja ei sillä ainaskaan käyttöaste olis tapissa

                                Comment


                                  Toisaalta kannattaa kuunnella asiakkaita ja käyttäjiä, eikä alkaa laukomaan, ettei muuteta ja rata on tehty "miehille, ei nössöille"

                                  Comment


                                  • Tuo heitto "miehistä" pisti itseäkin silmään. Pakkohan radan on olla monimuotoinen Suomessa, mutta olisi nyt alkuun tehty oikea rata motolle ja siihen lisätty pilipaliajoille mutkia lisää. Tässä on haettu kahden järjestön hyväksyntä ja tulos oli tuollainen.

                                    Comment


                                      Taitaa olla vähän tommonen "lihava riita vai laiha sopu"-tyylinen kompromissi näin alkuun ainakin. Kun nyt saavat sinne niitä asiakkaita ja tulovirtaa niin vuoden tai parin päästä on helppo tehdä rataan muutoksia jos siltä tuntuu. Vähän tuntuu rivien välistä luettuna olevan että on tehty tosiaan mahdollisimman laajaa käyttäjäpohjaa palveleva ratkaisu. Jos joku mopogp-kuski siitä ei tykkää niin sitten se varmaan ajaa ja ei tykkää. Ei niille makseta tykkäämisestä, niille maksetaan ajamisesta.

                                      Comment


                                      • Ne "mopo" kuskit päättää ajetaanko siellä alitehoisilla audeilla tulevaisuudessa vai oikeasti kovaa.

                                        Comment


                                          Pitää myöntää etten ymmärrä motogp:stä yhtään mitään. Silti oon sitä mieltä että vitunko väliä tykkääkö kuskit radasta vai ei, nehän on töissä siellä ja ajaa just sitä rataa mitä käsketään. Ja vielä vähemmän kiinnostaa onko se oikeasti oikeasti kovaa vai jotain muuta, onhan se nyt paljon isompi juttu että Suomeen ylipäätään saatiin tuon mittakaavan rata. Vaikka olis huono rata niin se on silti uusi rata Suomeen. Koska viimeksi tai koska seuraavan kerran?

                                          Comment


                                            Ainahan kuljettajilta tulee sanomista radoista. Ei oo taidettu yhtäkään kilpailua jättää ajamatta syyllä: ”noku ei tuo oo meidän mieleen”.

                                            Comment


                                            • Ne motogp:t loppuu lyhyeen, jos rata on paska. Rata tehdään keskelle ei mitään ja mainostetaan motolle tehdyksi. Sitten soveltuukin perheautoille sopivaksi harjoitusradaksi. Nuo mopoajelut on erittäin katsottuja maailmalla, joten olisi kannattanut tehdä siihen hyvä rata. Itsekin veronmaksajana maksan tuota rataa. Valitettavasti en päässyt katsomaan testejä, mutta toivottavasti tulevaisuudessa pääsen katsomoon järkevällä hinnalla. Jos osoittautuu paskaksi radaksi niin on varmasti uusin ja viimeisin.

                                              Comment


                                                En oikein ymmärrä mistä tässä on kyse. Ratahan on moottoriurheilun kattojärjestöjen hyväksymä ja sen puolesta siellä voidaan ajaa kisoja? Kun Mika Kallio on sitä mieltä, että se ei ole paras mahdollinen MotoGP:lle niin mitä sitten? Sama se on kaikille kisakuskeille. Taitaa olla kesäuutinen koko juttu.

                                                Comment


                                                  Ugrilaiselle tuntuu "ei ole paras mahdollinen" == aivan susipaska, vähän sama kuin jääkiekossa tulee hopeaa, niin nyljettyjä leijonannahkoja kaupitellaan satamatorilla. On tää vaan sellaista voittajakansaa... :-D

                                                  Varsin hienoa että tuollainen rata on n. reilun tunnin ajomatkan päässä.

                                                  Comment


                                                    Kilu7: kun siinä on sellainen juttu että tuota rataa ei ole tehty ainoastaan motogp:lle vaan moottoriurheiluradaksi joka palvelee mahdollisesti myös dtm ysm sarjoja(turva-alueet ei riitä korkeimpaan luokitukseen esim F1 mut siinäki taitaa olla ainoastaan asfaltointia vaille).

                                                    Comment


                                                      Vaikka olis vähän pidemmällä kuin tunnin päässä niin silti hienoa että uusi rata saatiin. Ja jos kärjistetysti pitäisi valita ajetaanko yksi viikonloppu vuodessa motogp:tä vai 6kk vuodessa harjoittelua perheautoilla niin kaikki muut paitsi osa motogp-väestä varmaan valitsee jälkimmäisen. Nythän ei pidä valita, rata täyttää kaikki motogp-sarjan vaatimukset. Kyse on vain siitä että kuskit ei oo ensimmäisten testien mukaan tykänny. Ei muuta kun numeroa pienempi kypärä päähän ensi kerralla ni loppuu se kitinä.

                                                      Comment


                                                        https://kouvolansanomat.fi/uutiset/l...4-39bdc8d9b83c Salo ainaski oli tykänny.

                                                        Comment


                                                          https://www.youtube.com/watch?v=SqZ5...nYFXr0pbJuD70M

                                                          Mika Salon On-board video

                                                          Comment


                                                            KymiRing on nyt MotoGP:n virallisessa kisakalenterissa 12.7.2020.

                                                            Comment


                                                              Mihin kaikki ihmiset majoittuu tuolla suunnalla? Jo pelkästään RalliCross viime viikonloppuna näytti täyttävät alueen hotellit.

                                                              Comment

                                                              Working...
                                                              X