Kuulutus

Collapse
No announcement yet.

Etäkatsastettu corolla?

Collapse
X
 
  • Suodata
  • Aika
  • Näytä
Clear All
new posts

  • Etäkatsastettu corolla?

    Myydään juuri katsastettu corolla halvalla. Pientä laittoa :D

    http://ugly.blerp.org/~karvonen/konetienkatsastus/

    disclaimer: en omista enkä ole myymässä kyseistä autoa!

  • #2
    Uskomatonta!!! Kyllä katsastus miehien omat autot on niin hyvässä kunnossa.

    Comment


    • #3
      Herran jestas, toi on mennyt sormien läpi jo pari vuotta.

      Comment


      • #4
        Voi sentään!
        Sen nyt vielä ymmärtää, että jos auto on muuten ookoo mutta joku pikkujuttu on siinä ja siinä niin se lasketaan läpi sillä perusteella, että omistaja on lupautunut laittamaan puutteet kuntoon eikä asia vaaranna liikenneturvallisuutta. Mutta tuo nyt on jo jotain ihan muuta!

        Pari vuotta sitten ostin halvalla juuri leimatun turo-nipponin, jossa osoittautui olevan huomattavia jarru&korrosiovikoja. Kärsin tappioni nahoissani, mutta nykysellään tiedän ottaa viraomaisiin yhteyttä jos vastaavaa vielä tapahtuu.

        Comment


          #5
          Muistuu mieleen velipojan Datsun Tonni noin 25 v sitten. Auto oli leimattu Vantaalla noin kuukautta aiemmin; kuskin maton alta paljastui pohjassa oleva ruostereikä. Ihan sormin hypistelemällä reikä laajeni sellaiseksi, että sen kautta olisi mahtunut kättelemään kastastusinssiä.

          Valojen ja vilkkujen suhteen oli ilmeisesti ollut sen verran tuuria, että olivat katsastushetkellä toimineet jotenkin. Muuan päivänä velipoika parkkeerasi auton postin eteen, mutta merkillistä kyllä, auto ei sammunutkaan virta-avaimesta. Valot sen sijaan sammuivat. Ei kun valokatkaisija off-asentoon, ja voilá: auto sammui! Takavalot ja -vilkut toimivat miten sattuivat... Syyksi paljastui sulahtanut taakse johtava johtonippu; varmaankin siksi sulakkeet oli korvattu rautanauloilla (siis aiemman omistajan toimesta).

          Ja tuohon maailman aikaan katsastukset tuppasivat olemaan hiukan totisempia paikkoja kuin nykyään.

          Comment


          • #6
            Meillä oli kakkosautona vielä joitakin aikoja sitten Bluebird. Vaimo sanoi, että voisi käydä konttorilla katsomassa miten käy. Naureskelin, että siitä sitten vaan, nehän paalaa sen siellä konttorilla jo.
            Autossa oli tuulilasi niin huonossa kunnossa, että auringon paistaessa oli parempi heittää parkkiin ja odottaa että aurinko siirtyy tai avata ikkuna ja työntää pää ulos.
            Lisäksi pohjassa oli reikä, kuten myös toinen etulokari oli täysin hapan.
            Venttiilivarren kumit oli haperoa (tai sitten oli ohjuri rikki), siksi paljon savua se työnsi. Siis nolon paljon varsinkin tyhjäkäynnillä. Vasen takaovi ei enää auennut.
            Leiman se siihen kuitenkin sai, oli inssi sanonut että tuulilasin vaihtoa vois ajatella.

            Isä käytti muutama vuosi sitten autoaan samalla asemalla. Toinen etuiskari oli ollut ihan pimeä, antanut jotain alle 30% lukemaa. Inssi oli lyönyt leiman otteeseen ja sanonut, että kyl sä sen varmaan vaihdat.

            Edelleen sama asema. Kaverin Carinasta pumpattiin haperot takajarruputket rikki ja hylsy tuli.
            Putket vaihdettiin ja näyttämään mutta ei ottanut toinen jarru kiinni kuten pitäisi. En muista edes mikä oli jarrujen ero mutta ei hyväksyttävä, josta inssi moneen otteeseen sanoikin (istuin pelkääjän paikalla). Mutta kun selitin, että oltiin vaihdettu molempien puolien putket kyllä ja rummutkin oli ollu auki eikä siellä mitään poikkeavaa näkynyt, niin oli niiden jarrujen teho kuitenkin sitten leiman arvoisesti lähellä toisiaan...

            Comment


            • #7
              Kyllähän kyseinen auto on täytynyt päästää jo useamman kerran läpi ilman tarkempaa tutkimista, varmaankin vastaavia pommeja liikkuu liikenteessä enemmänkin. Ihme että erot ovat niin suuria katsastuskonttoreiden välillä, mainittu tapaus ei voi olla huolimattomuutta. Ovat tainneet toteuttaa motostaan vain sen "henkilökohtainen palvelu" kohdan.

              Itse kävin juuri viime viikolla katsastamassa yhden vara-auton vara-autona olevan -86 Polon Helsingissä. Meni ekalla läpi kun olen sitä itse pitänyt kunnossa, tuota kyllä tutkittiin todella tarkasti kuten siellä poikkeuksetta on tehty niiden vuosien aikana kun olen heidän palveluitaan käyttänyt. 20 vuotta vanhaan Poloon joutui muuten hitsaamaan ensimmäistä kertaa viime vuonna pienen palan, ihmeen hyvin on kestänyt suolakelejä.

              Comment

              Working...
              X