Kuulutus

Collapse
No announcement yet.

Potkupyörä vai polkupyörä+apupyörät?

Collapse
X
 
  • Suodata
  • Aika
  • Näytä
Clear All
new posts

  • Potkupyörä vai polkupyörä+apupyörät?

    Onko kellään Audifaijalla kokemusta pyöräilyn opettamisesta lapselle viime vuosilta? Nyt olisi meidän perheessä aika tälle ja olen kuumeisesti miettinyt, kumpi on parempi vaihtoehto? Puky potkupyörä vai ihan perinteinen pyörä+apupyörät setti.

    Osa sanoo, että tasapainon oppii potkupyörällä paljon nopeammin ja osa taas puolustaa tuota "perinteisempää" metodia. Kuulen mielellään kokemuksia, jos on.

    #2
    Omaa kokemusta ei ole mutta ihan yleisesti vaikuttaa ainakin, että nuo potkupyörät on yleistyneet aika reilusti. Kummitytölläkin oli ensin potkupyörä ja sen jälkeen normi fillari.

    Comment


    • #3
      Ehdottomasti potkupyörä. Tulee tasapaino ja ohjaus kuntoon valmiiksi. Siihen on helppo liittää se eteenpäin vievä polkeminen myöhemmin. Käy kuin itsestään.

      Comment


        #4
        Potkupyörällä voi tosiaan ohittaa apupyörävaiheen kokonaan, ja oppiipa samalla myös käsijarrun käyttöä jos potkiksessa sellainen on.

        Nyt 6v aloitti potkupyörällä, viime vuonna siirtyi polkimille. (perussairaus syynä hieman vanhempana opetteluun ylipäätään).

        Comment


        • #5
          Meillä nämä mummolan juniorit Akseli aloitti appareilla ja kauanhan sitä ainakin toisen apupyörän varassa ajeltiin, mutta hyvin oppi kuitenkin.
          Iitu-Riia taas opettelee potkiksella ja oppii niin nopeesti, että päätä huimaa.

          Taidan siis kallistua potkiksen puolelle ja saahan sen joutilaan kierrättää tai lahjoittaa jollekkin toiselle pikkuiselle.

          Kypärä kuitenkin ehdoton, oli sitten appari tai potkis;).

          Comment


          • #6
            Potkupyörälle ääni täältä. Meidän 2v 3kk etenee jo ihan mukavasti tuollaisella. Polkemista harjoitellaan sitten polkutraktorilla. Josko jossain vaiheessa osaisi sitten yhdistää nuo kaksi asiaa yhteen :)

            Comment


              #7
              Meilä tuo nyt reilu 3v muksu oppi ajamaan apurattaiden kanssa viime kesänä ja nyt yrittänyt että otetaan toinen pois niin ei suostu enään ajamaan ollenkaan. Täytynee varmaa kaveriksi hommata tollainen potkupyörä

              Comment


                #8
                Meillä 2015 kesällä aloitettiin apupyörillä harjoittelu(2.5v). Polkeminen liian vaikeaa/raskasta. Sitten hankittiin potkupyörä, sillä alkoi luonnistua nopeasti.
                Tänä kesänä potkupyörällä mennään niin kovaa, ettei jalkaisin meinaa pysyä perässä. Nyt apupyörillä polkeminen onnistuu tasaisella/pieneen myötämäkeen.

                Eli suosittelen aloittamaan potkupyörällä.

                Comment


                • #9
                  Potkupyörä ehdottomasti. Meidän poitsu aloitteli sillä reilu pari vuotiaana ja oppi polkemaan normi pikkufillarilla kun oli 3,5 v. Apupyörä vaihe oikeastaan jäi kokeiluasteelle, eikä innostanut ollenkaan.

                  Comment


                  • #10
                    Meillä on ollut tarjolla potkulautaa ja pyörää sekä tavalliset polkupyörät, ensin apupyörin ja alle neljän vuoden on tainnut kaikki neljä mennä jo ilman apupyöriä. Itse ovat kulloinkin valinneet kulkineen fiiliksensä mukaan, mutta taitaa potkulaitteet olla tässä kotikadun paikkeilla suosituimmat ja polkupyörä pidemmällä matkalla.

                    Comment


                    • #11
                      Potkupyörälle ääni täältäkin. Kumpikin muksuista ensin potkutteli ja 3 vuotiaana alkoivat polkemaan ilman apupyöriä. Samalla kadulla asuva poika oppi polkemaan jo 2 vuotiaana, ensin toki potkupyörällä. Tuo Puky on asiallinen potkupyörä.

                      Comment


                        #12
                        Meidän 2-vuotias oppi parissa päivässä potkupyörällä ajon ja viikon jälkeen nosteli jo jalkojakin ylös ja rullaili menemään. Ehdottoman hyvä ostos tuo Puky.

                        Comment


                          #13
                          Potkupyörä. Meillä on joku Jupiter potkupyörä ja hyvin menee 3 vuotias ekaa kesää sillä. Ensi kesänä sitten oikeaa fillaria. Ehdottoman hyvä laite.

                          Comment


                            #14
                            Meillä potkupyörällä veti muksu 2-4v ja sitten suoraan pyörällä ajamaan. Suosittelen

                            Comment


                            • #15
                              Potkupyörää suositellaan täälläkin. Kannattaa hankkia jarrulla oleva malli ja opettaa jarrun käyttö heti alusta. Potkupyörällä opittu jalat maahan jarrutus seuraa helposti polkupyöräilyyn.

                              Comment


                              • #16
                                Potkupyörää suosittelen.
                                2,5-vuotias tyttö tämän kesän sillä kurvaillu ja vauhtia piisaa.
                                Tasapaino ja ohjaus kehittyy nopeesti...sekä se kaatumisen "ennakointi".
                                Ei suostu ajamaan fillarilla jossa apupyörät ja työntötanko...noh ens kesänä sit.

                                Comment


                                  #17
                                  2,5v tyttö innostunut nyt potkuttelemaan ja muutaman ajokerran jälkeen alkaa jo pysyä molemmat jalat pieniä hetkiä ilmassa. Ei tulisi mieleenkään, että apupyörillä pääsisi vielä mihinkään.

                                  nyt jo 4,5v poika opetteli ensialkuun apupyörillä mutta paljon paremmin pääsi vauhtiin kun hommattiin potkupyörä. 12" fillari apupyörillä (ja ilman) on muutenkin kiikkerä ja välityksiltään huono, että pitää sitkutella ripeään että vauhtia on riittävästi pystyssä pysymiseen. 3,5 vuotiaana potkupyörällä harjoittelun jälkeen lykkäsin 16" pyörän selkään ja lähti samantien ajamaan.

                                  Veljen alle 4v poika potkutellut viime kesästä asti ja nyt ilman apupyöriä selkään ja läks ajamaan ihan kuin ois ajanut aina.

                                  Comment


                                    #18
                                    Viitsiikö potkupyörään tottunut lapsi enää kävellä mihinkään?

                                    Comment


                                      #19
                                      Kävelitkö itse pikkupoikana? :)

                                      Comment


                                        #20
                                        Silläpä kysyinkin. :)

                                        Comment


                                          #21
                                          Kappas, luin väärin, että "polkupyörään" tottunut. :) Mutta joo, ei tuo ainakaan meillä vaikuta mihinkään.

                                          Comment


                                            #22
                                            Yhden potkupyörän (Strider) kokemuksella, suosittelen ehdottomasti potkupyörää. Pikkumies sai pyörän 2-vuotiaana ja siitä muutamamia viikkoja, niin potkutti pyörällä sujuvasti. Harjoitteli omatoimisesti, omaan tahtiin. Ensiksi pyörää talutettiin, sitten pyörä jalkojen välissä paikallaan seisten, pyörä jalkojen välissä liikkuen, sitten jo potkuteltiin. Kaikki tämä ens alkuun sisällä (talvi) ja kesän koittaessa ulos. Siellähän sitä vauhtia sitten riittikin ja riittää edelleenkin. Pyörä kasvaa ajajan mukana, eli ei ole hetken apu pyöräilyn opetteluun. Strider:n mukana tulee mm. kaksi eri kokoista satulaa. Satulaa ja sarvia mahdollista säätää nopeasti pikalukoilla. Potkupyöriä on monenlaisia ja hintaisia. Hintaa tärkeämmäksi kriteeriksi sanoisin että potkupyörää hankkiessa kannattaa ennen kaikkea kiinnittää huomiota pyörän painoon. Mitä kevyempi itse pyörä, sen helpompi se on halita ja mielekkyys potkuttelun harjoitteluun säilyy. Potkupyörällä tasapainon harjoittelu huomattavasti helpompaa, kuin polkupyörällä jossa apupyörät. Pelkästään jo siitä syystä että potkupyörä kevyempi kuin polkupyörä. Kun kerran on potkupyörällä oppinut tasapainoilemaan, on helppo myöhemmin hypätä polkupyörän kyytiin. Ei se polkeminen ole enään myöhemmin se ongelma.

                                            Comment

                                            Working...
                                            X