Kuulutus

Collapse
No announcement yet.

Lohilampi?

Collapse
X
 
  • Suodata
  • Aika
  • Näytä
Clear All
new posts

    Lohilampi?

    Onko pääkaupunkiseudulla lohilampea, josta voisi onkia savustettavan kalan nappaskengät jalassa?

  • #2
    äkkiseltän googlasin http://www.stortrask.com/

    Comment


      #3
      Kiitos vinkistä. - Entä löytyisikö jotain paikkaa, jossa saanti olisi ns. varma?

      Comment


        #4
        Ruokakaupan kalatiski?

        Comment


          #5
          Lohta nappaskengät jalassa :) Aito kehä iii ulkopuolinen närkästyisi kysymyksestä, mutta varmasti tarve on tällekin. Kalatiski noilla meriiteillä on minunkin suositus.

          Löyhästi aiheeseen liittyen, käytiin tänään Kellon satamassa lohikeitolla, helsinkiläiselle erittäinkin oikea vanhanajan kalasatama vahvalla aromilla. Sielläkin on huomattu että perämeren lohi on pahaa ja sitä ostaa vain yltiöromantikot. Tarjolla on norjalaista kassilohta joka on hyvää. Mutta vielä parempaa esim. savustettavaksi on tämmönen kasvatettu nappakenkälohi, aitoudesta viis.

          Comment


          • #6
            Arvelen, että tässä haetaan raaka-aineen tuoreutta, tekemisen ilon lisäksi.
            Mitä kaupan kalatiskeihin tulee, tuoreudesta voidaan olla montaa mieltä, itse edustan mielipidettä ei saa pk-seudulla.
            Kala on tiskissä tyrkyllä luokkaa kolme viiva kahdeksan vrk siitä, kun se on viimeksi uinut, jonka jälkeen se savustetaan, tehdään lounasroaksi tai marinoidaan ja myydään pois. Myöskään kylmäketju ei ole aukoton, kalaa kylmätilojen ja tiskin välillä roudaten eestaas, eri aikoja odottamassa kun ehditään työstää. Helmeä säilyvyyden kannalta on myös se käytäntö, jossa vaikkapa lohifilettä on kasattu jään päälle kekoon niin paljon, että lämpötila päällimmäisissä on yli plus seitsemän astetta. Kyllä, olen mittaillut.
            Mikäli tiedätte kaupan, johon kala tulee kalastajalta suoraan samana päivänä luokkaa 10 h nostosta, siis pk-seudulla, seison korjattuna.
            "Tuore"kalaa myyneenä stokkalla, äsmarketissa, keskolla ja Wihurilla, joskus vituttanut sönköttää tuoreeksi kun jokainen kädellinen tajuaa mistä on kyse.
            Siksi Karin kysymys on aiheellinen.

            Comment


            • #7
              Eikö esim. Kauppatorilta tai Hakaniemestä kauppahallista muka löydy tuoretta kalaa?

              Comment


                #8
                Oliko se niin että just tyyliin kalastajalta suoraan ei saa ostaa kun ei voi taata sitä kylmäketjua vaan se fisu pitää ajeluttaa ensin ristiin rastiin suomea jossain hyväksytyissä vehkeissä et sitten saa parin kolmen päivän päästä sen just nostetun kalan? :)

                Eikös joku pohjanmaan tomaattikin rahdata ensin sipooseen inexille ja siellä ne pakataan yms. ja lähetetään takas pohjanmaan lähikauppaan myytäväksi. ? :)

                Jotain tällästä ne isot pojat tuolla työmailla puheli, on meinaa aika iso kompleksi tossa sipoossa mitä inexille laitetaan.

                Comment


                • #9
                  Jotenkuten näin, niinkun Sami sanoi. Aikoinaan kun meikällä oli kolme kirriallasta, tai kaks niistä kerrallaan aktiivikäytössä, niin silloin oli ainakin kala tuoretta.

                  Mökillä viikonloppuisin tuli kirriä erimuodoissa syötyä niin, että evä rupes jo omassa selässä kasvamaan.
                  En syö enää missään muodossa sitä evästä.

                  Kuha, ahven, seiti ja norjan kassilohi menevät vieläkin ja tietysti made helmikuussa;). Toki muikut myös.

                  Comment


                    #10
                    Alkuperäinen kirjoittaja trallalaalaakso Näytä viesti
                    Arvelen, että tässä haetaan raaka-aineen tuoreutta, tekemisen ilon lisäksi.

                    Mitä kaupan kalatiskeihin tulee, tuoreudesta voidaan olla montaa mieltä, itse edustan mielipidettä ei saa pk-seudulla.

                    Kala on tiskissä tyrkyllä luokkaa kolme viiva kahdeksan vrk siitä, kun se on viimeksi uinut, jonka jälkeen se savustetaan, tehdään lounasroaksi tai marinoidaan ja myydään pois. Myöskään kylmäketju ei ole aukoton, kalaa kylmätilojen ja tiskin välillä roudaten eestaas, eri aikoja odottamassa kun ehditään työstää. Helmeä säilyvyyden kannalta on myös se käytäntö, jossa vaikkapa lohifilettä on kasattu jään päälle kekoon niin paljon, että lämpötila päällimmäisissä on yli plus seitsemän astetta. Kyllä, olen mittaillut.

                    Mikäli tiedätte kaupan, johon kala tulee kalastajalta suoraan samana päivänä luokkaa 10 h nostosta, siis pk-seudulla, seison korjattuna.

                    "Tuore"kalaa myyneenä stokkalla, äsmarketissa, keskolla ja Wihurilla, joskus vituttanut sönköttää tuoreeksi kun jokainen kädellinen tajuaa mistä on kyse.

                    Siksi Karin kysymys on aiheellinen.
                    Samat havainnot. Tuoreena myydään esim. ahven-, siika-, tai kuhafileitä jotka on pyydetty juuri tuo 3-8vrk sitten. Ei helevetti, oikeasti. 8 vrk sitten pyydetty alkaa olla jo roskiskamaa ja silti siitä pyydetään tyyliin lähes 40eur/kilo jossain citymarketin kalatiskillä. 3 vrk sitten pyydetty tosiaan taitaa olla tuorein mitä on tullut vastaan ja niitäkin aika harvoin.

                    Comment


                      #11
                      Erkki oli hyvin jäljillä: Ajatus oli viedä viiden ikäinen tenava "elämysmatkalle".

                      Comment


                      • #12
                        Oliko se niin että just tyyliin kalastajalta suoraan ei saa ostaa kun ei voi taata sitä kylmäketjua vaan se fisu pitää ajeluttaa ensin ristiin rastiin suomea jossain hyväksytyissä vehkeissä et sitten saa parin kolmen päivän päästä sen just nostetun kalan? :)
                        Kyllä mä ainakin tiedän kalastajia, jotka myy suoraan kuluttajille. Ei nyt tosin tässä pääkaupunkiseudulla, mutta tuolla maakunnissa. Luulisi niitä kyllä täältäkin löytyvän. Varsinkin muikun pyytäjät on toreilla ihan itse niitä muikkujaan myymässä. Ja ne pääsääntöisesti on oikeasti vasta pyydettyä.
                        Eihän ne Cittarin ja Prisman kalatiskit nyt sentään ole ainoita paikkoja mistä kalaa saa ostettua.

                        Comment


                          #13
                          Lahden suunnalta löytyy tälläinen jos ei lähempää löydy:

                          http://www.lohimesta.fi/index.html

                          Comment


                            #14
                            yes! - Juurikin tuon tyyppinen paikka oli haussa.
                            Viimeksi muokannut Killeri; 8.8.2016, 11:17. Perustelu: Tarpeeton lainaus poistettu.

                            Comment


                            • #15
                              Vanhalla Helsinki.Hämeenlinna tiellä jossain Tervakosken paikkeilla oli ainakin ennen Lohilampi tai vastaava, nyky tilasta ei tietoa.

                              Comment


                              • #16
                                Motonetista halpa perho setti, joku sitasee pari pinkkiä liitsiä, luvat kuntoon ja vantaankoskelta kirreä hakemaan :)

                                Comment


                                • #17
                                  Onko tohtorilla tarkempaa tietoa milloin Lohi nousee tankkiautosta :)

                                  Comment


                                  • #18
                                    Pinkillä liitsillä viilatehtaalla ei voi epäonnistua :)

                                    Comment


                                      #19
                                      Aihe tuli mieleeni, kun eilen olin Evon retkeilyalueella Niemisjärvien tienoissa. Siellä törmäsin Vähä-Koukkujärveen (toisella nimellä Lastenlampi). Siinä on rajattu kalastus enintään 12-vuotiaille ja myös autolla pääsee lähelle parkkiin. Lampea kiertää lankkupolut ja ongintapaikat ovat kaitein rajattuja laitureita/kohtia. Ts. täyttänee tuon nappaskengin saavutettavissa olevan paikan kriteerit. Lapsille tuo kalastuskaan ei tainnut pahan hintaista olla. Taulussa taisi lukea 1e, mutta nettisivulla lukee 4e/3h (lienee se ja sama). Omat vermeet taitaa tosin tarvita ja kalastusaika rajattu syyskuun loppuun. Kalastoksi mainittiiin Ahven, hauki ja lohi (istutettu).

                                      Helsingistä tulee matkaa ~150km. Onko sitten liian kaukana lienee suhteellinen kysymys.

                                      http://www.luontoon.fi/evo/aktivitee...yskalastusalue
                                      http://www.eraluvat.fi/kalastus/kala...arvet-evo.html
                                      Viimeksi muokannut itaplok; 30.9.2016, 07:17. Perustelu: Etäisyys HKI lisätty..

                                      Comment


                                      • #20
                                        Perskutti, nyt tuli mieleen tämä kaikkien aivopierujen äiti, eli Kuopion toripillkki. Voi elämänkevät sentään. Sieltä tynnyristä kirriä pilkkimään ja meillä Savolaisilla ois haaskoo. Voi halavattu.

                                        Comment

                                        Working...
                                        X