Kuulutus

Collapse
No announcement yet.

Miksi ostaa uusi kun voi samalla rahalla korjata vanhaa - ketju

Collapse
X
 
  • Suodata
  • Aika
  • Näytä
Clear All
new posts

    Miksi ostaa uusi kun voi samalla rahalla korjata vanhaa - ketju

    Tulipa tällainen aihe mieleeni kun katonrajassa keittiöjakkaralla rapsuttelin vanhoja tapetteja pois pirtin seinästä. Ekat 5m2 ehkä takana, enää joku 250m2 seinää jäljellä...

    Hölmöläisten peitonjatkamishengessä mennään kun yli 40 vuotta vanhassa talossa lähtee pintaremonttia tekemään. Ei näin laiskan miehen tahdilla ainakaan koskaan tule valmiiksi. Kuinkahan paljon halvempaa ja nopeampaa olisi ollut kolata Pillarilla nurin ja pistää tyhjälle tontille uusi pystyyn :)

    #2
    Arvaas onko tullut mietittyä joskus samaa. Ainakin jos ei itse (ehdi) viitsi tehdä, niin: keittiöremppa 10 k€, sauna/kylppäri 10 k€, pihan laitto 10 k€, kattoremppa 20 k€, ovet/ikkunat 10 k€, kaikki muut unohtuneet kohdat 10 k€/kpl. Sitten mainostetaan jotain talopakettia esim. 70 k€.

    Comment


      #3
      Näyttäisi olevan se keskimäärin 10k€ / vuosi ollut tahti täälläkinpäin, viimeiset 14 vuotta...

      Comment


        #4
        Clubilaisten elämänasenne: Miksi ostaa uusi ja ehjä, kun voi vähän kalliimmalla ostaa käytetyn ja korjata sitä kymppitonnilla/vuosi ;)

        Comment


          #5
          Juuri näin. Saapahan sitten paukutella henkseleitä kun on ihan ite tehnyt jotain. Vaikka oliskin hiukan sen näköinen kun sattui tulemaan :)

          Jos nyt jotain niin uuteen taloon tuskin olisi tullut laitettua esim. uima-allasta joka vanhaa ostaessa kuului kauppaan.

          Comment


            #6
            Montako kertaa olet polskinut altaassasi?

            Comment


              #7
              Noh, nyt pitää muistaa se, että uudestakin tulee vanha.

              Nimimerkki - 13 vuotta "uudessa" asunut ja nyt ulkomaalausta tekevä.

              Comment


              • #8
                Jos sijainti on tärkeä, niin harvassa ovat vapaat tontit lähellä keskustaa. Uuden rakentamisen lähiöön vaihtoehtoina monelle on vanhan talon ostaminen ja remontoiminen. Toki joillekin pankinjohtaja tai oma lompakko antaa suostumuksen purkamiseen ja uuden rakentamiseen. Suunnilleen nykyisen asunnon osto- ja remonttihinnalla olisi saanut uuden talon, mutta etäisyys keskustaan ja palveluihin olisi vähintään tuplaantunut, samaten rouvan työmatka olisi moninkertaistunut. Lisäksi se olisi vaatinut parin vuoden aikana huomattavan työpanoksen, jonka nyt voi jakaa tasaisemmin remontin eri vaiheisiin kymmenen vuoden ajanjaksolle.

                Tämän kesän tavoitteena olisi saada halkoliiteri tehtyä sekä viimeisteltyä autokatos ja terassit. Kattohommia myös, jos ehtii. Tulevina vuosina sitten ilmanvaihtokoneen ja putkistojen asennus ja lisäeristys yläpohjaan, saunan ja kosteidentilojen täysremonttia... tekeminen tuskin koskaan loppuu, mutta sehän kuuluu osaltaan tähän omakotitaloasumisen filosofiaan.

                Comment


                • #9
                  No mikäs noissa taloissa, ne sentään säilyttää edes osan siitä rahasta jonka niihin tunkee. Tuo pihalla seisova teini-ikäinen malmikasa ei arvoaan ole varmaan nostanut juurikaan vaikka siihen tunkee vuosittain monta tonnia. Eikä siitä uutta näytä saavan.

                  Comment


                  • #10
                    Talon ostin 70 tonnilla ja remppasin vajaalla 40 tonnilla. Tuloksena pintaremontoitu (pl. sisä katot) talo, jossa keittiö, märkätilat, lattiat sekä koko LVI paletti on uutta.
                    Ilmanvaihdossa on toki sanomista, kun on rakennettu 70 luvun lopun standardien mukaan, mutta muuten tässä asuu kuten uudemmassakin. Toisaalta ihan hyvä kun kaikki ei ole uutta ja tiptop, kun elämisen jälkiä tulee kokoajan ja ne ei vanhemmassa talossa pistä silmään kovin häiritsevästi.

                    Taishan tässä remontoidessa mennä yksi vuosi melko intensiivisesti ja loput neljä vähemmän innokkaasti, mutta ompahan lopputulos sitten ainakin tekijänsä näköinen :P

                    Comment

                    Working...
                    X