Kuulutus

Collapse
No announcement yet.

Entisen asukkaan osoitteenmuutos

Collapse
X
 
  • Suodata
  • Aika
  • Näytä
Clear All
new posts

    Entisen asukkaan osoitteenmuutos

    Emännän kanssa löydettiin väliaikaseksi kämpäksi vuokrakämppä. Postilaatikko oli täyteen ahdettu mainoksia vaikka kämppä ollut kuukauden tyhjänä mikä nyt ei varmaan ole ihme.

    Nyt kumminki tuli entisen asukkaan nimellä kirje tänne. Ihmettelin sitä kun kerta kämppä on ollut tyhjänä kuukauden verran. Katoin nimellä ja paikkakunnalla Fonectasta tästä ihmisestä ja näytti tätä mun ja emännän osoitetta! Noin kauaa ei tuo osoitteenmuutos vie koska nyt jo munkin osoite on muuttunut uuteen kämppään kun katoin puhelinnumerolla.

    En tiedä mitä millasta väkeä tässä kämpässä on aiemmin asunut kun emännälle soitettiin lukkoliikkeestä ja kysyttiin että montako avainta saitte asuntoon. Kolme, vastas emäntä. Tulivat seuraavana päivänä laittaan lukot uusiksi kun kuulemma viisi avainta olisi pitänyt olla.

    Sitä mietiin että pitäskö tehdä jotain vai antaa vain asian olla? Tarkotan siis tätä ihmistä joka ei ole osoitettansa muuttanut.

    #2
    Maistraattiin voit itse ilmoittaa ettei entinen asukas enää asu siinä osoitteessa.

    Comment


    • #3
      Pystyt tekemään osoitteenmuutoksen toisen puolesta. Tavallaan ilmoitat, että kyseinen henkilö ei ainakaan asu teidän osoitteessa.

      Comment


        #4
        Ok, kiitos tiedosta.

        Comment


        • #5
          Kyllähän se postikin mokailee tuossa jakelussa. Asutaan perheen kanssa mun vanhempien vanhassa talossa, josta vanhemmat muutti pois tammikuussa. Osoitteen muutokset teki ja maksoi vielä vuodeksi postien siirron uuteen paikkaan. Silti harvasen viikko meille tulee heidän postia.

          Comment


            #6
            Meille kävi kanssa vähän samankaltainen asia. Muutettiin nykyiseen asuntoon n. puoltoista vuotta sitten ja nyt vähän aikaa sitten alkoi tulla entisen asukkaan postia. Luultiin eka postin virheeksi, mutta siinä vaiheessa kun emännälle soitettiin kelasta ja kyseltiin, että onko muuttanut niin selvisi, että entinen asukas on jostain syystä tehnyt osoitteenmuutoksen meidän asuntoomme! Eipä siinä auttanut kuin soittaa maistraattiin ja selittää sinne asia, ainakaan postia ei ole enää tullut meille, joten uskoisin asian näin hoituneen.

            Comment


            • #7
              Yleensä entisen asukkaan postin tulo vanhaan osoitteeseen johtuu siitä, että Postin automaattinen siirtopalvelu uutteen osoitteeseen on voimassa vain tietyn aikaa. Mikäli kyse on satunnaisesta kirjeestä riittää, että kuoreen kirjoittaa "EI ASU" ja vei sen lähimpään laatikkoon. Näin minulle neuvottiin kun entisen asukkaan postia tuli muutaman kuoren verran omaan asuntoon joku vuosi sitten. Toki jos postia tulee jatkuvasti niin kannattaa selvittää, että kirjat ovat oikein molemmilla.

              Comment


              • #8
                Toisen ihmisen puolesta ei pysty osoitteenmuutosta tekemään.

                Comment


                • #9
                  Pystyy ilmoittamaan, että joku henkilö ei asu kyseisessä osoitteessa. (osoitteenmuutos?)

                  Comment


                  • #10
                    Osoitteenmuutosta ei toisen puolesta voi tehdä perinteisessä mielessä, mutta poiston voi tehdä. Oli joskus opiskeluaikona ei niin kiva yllätys saada Kelasta kieltävä päätös tuista sen takia, että edellinen asukas oli jättänyt osoitteenmuutoksen tekemättä. Maistraatin kautta tosiaan kuten muutkin sanoneet.

                    Comment


                      #11
                      Kysyin maistraatista sähkopostilla ja vastasivat että 15.4 on kirjat muutettu Espooseen. Eilen taas tuli yks kirje tänne.

                      Comment


                      • #12
                        Laita ne entisen asukkaan kirjeet kirjelaatikkoon. Viivaa osoite yli ja kirjoita kuoreen ettei asu täällä. Iteljooni etsii uuden osoitteen. Osaan yrityksistä/yhteisöistä nuo osoitepäivitykset hoituu automaattisesti. Taas esim. joku DNA on yritys, jossa osoitteet ei välttämättä korjaannu, vaikka itse ilmoittaa uuden osoitteen.

                        Comment


                        • #13
                          Ja se maistraatissa oleva osoitehan voi olla eri kuin mikä on postin osoite kyseiselle henkilölle, ne kun voi ilmoittaa tai jättää ilmoittamatta erikseen. Kirjeille kannattaa tosiaan tehdä kuten touko neuvoi.

                          Comment


                            #14
                            Jep, täytyy tehdä niin.

                            Comment

                            Working...
                            X