Kuulutus

Collapse
No announcement yet.

Oikeusasioita

Collapse
X
 
  • Suodata
  • Aika
  • Näytä
Clear All
new posts

  • Oikeusasioita

    Tämmöinen yleisempi aihe liittyen moninaisiin elämän kiemuroihin. Aloitetaanko akuutilla aiheella...

    Jos keskuudessamme on oikeusoppineita olisi mielenkiintoista kuulla näkemys seuraavaan:

    Voiko käräjäoikeuteen toimitettavissa kirjallisissa lausumissa ja lausunnoissa puhua ihan mitä sattuun? Ja/tai jos vastapuoli pystyy osoittamaan ettei väitteet pidä paikkaansa tai oikeutta on yritetty johtaa harhaan / valehdeltu seuraako siitä mitään? Siis nimenomaan tapauksessa jossa vale on luotettavasti todistettavissa.

    Laki toki tuntee käsitteet väärä vala ja väärä lausuma mutta onko ne vain paperipainoja vai onko niillä oikeasti painoarvoa? Maalaisjärki sanoisi että kyllähän tuommoiseen pitäisi puuttua kovalla kädellä, ei oikeusjärjestelmä toimi oikein jos siellä luvallisesti valehdellaan.

  • #2
    Syytetyllä ei ole velvollisuutta pysyä totuudessa. Eikä velvollisuutta myötävaikuttaa syyllisyytensä selvittelyyn.

    Comment


    • #3
      Tässä tapauksessa ei taida olla syytettyä kummallakaan puolella. Huoltajuusriita.

      Comment


      • #4
        Taidamme olla tuossa asiassa valitettavasti siirtymässä pikkuhiljaa ameriikan malliin, eli vakuuttavimmin asiansa esittävä voi saada omalle asialleen paremman vastaanoton vaikka faktapuoli ei välttämättä tukisi tuomiota.

        Comment


          #5
          Tilanne on varmaankin niin henkilökohtainen ja paras saavutettavissa oleva ratkaisu ja siihen käytettävät keinot etenkin yksilöistä riippuvia, että etänä ei voi antaa hyviä neuvoja itse asiaan.

          Minun viisisenttiseni on, että kyseisiin asioihin perehtyneen oikeusoppineen apuun käyttämäsi rahat tällaisessa tapauksessa eivät ole sinulta pois yhtä paljon kuin ne ovat investointi lastesi hyvinvointiin. Viimeinen kohta voitaneen useimmiten rinnastaa myös omaan hyvinvointiisi.

          Comment


            #6
            Hommaat luotettavat todisteet siitä, että vastapuolen lausumat eivät pidä paikkaansa. Jos tuo asia oikeuteen asti menee, niin noilla pitäisi pärjätä. Ensi alkuun toki kannattaa yrittää selvittää asia sossun kanssa. BTDT. Kuulostaa kyllä siltä että sinun tapauksessa tuo tie on jo kuljettu. Minusta parempi on tyrmätä kaikki vastapuolen väitteet ja pitäytyä siinä eikä alkaa nokitella takaisin. Ellei ole jotain todella kättä pidempää käytettävissä.

            Comment


            • #7
              Pari vuotta kestäneen huoltajuuskiistan läpikäyneenä voin sanoa, että huoltajuuskiistoja hoitanut lakimies on hintansa väärti. Halpa hinta lasten hyvinvoinnista ja hyvistä yöunista.

              Comment


              • #8
                Voiko siis sanoa että lopputulos voi olla yllättäväkin? Tällä hetkellä tunnelma on siinä että lähivanhempi voi tehdä mitä tahansa, puhua soopaa niin paljon kuin huvittaa ja millään ei ole mitään väliä.

                Comment


                • #9
                  Vastaava tilanne kääntyi minun edukseni ja kuulun nyt siihen mitättömän pieneen ryhmään lähihuoltajaisäin joukossa. Ota se lakimies, käy hänen kanssaan seikkaperäisesti tapaus läpi ja kysele kaikki mahdolliset mieltä askarruttavat kysymykset. Alkuneuvonta on yleensä vielä ilmainen. Mitä tarkemman kuvauksen tilanteesta osaat antaa, sitä helpompi on hoitaa keissi kuntoon. Lakimies ei hommaa itsekseen hoida, vaan sinun kannattaa olla koko prosessin ajan aktiivinen ja tiedustella asioita ja vaihtoehtoja häneltä. Tarkoitushan ei missään tapauksessa ole hyökätä vastapuolta vastaan, vaan kylmän rauhallisesti esittää argumentit ja oikeus tekee päätökset.

                  Comment


                    #10
                    Kannattaa muistaa, että näissä huoltajuuksiin liittyvissä keisseissä oikeus punnitsee aina ensisijaisesti lapsen hyvinvointia ja tekee päätöksensä sen mukaisesti. Usein tämä tarkoittaa sitä, että toinen vanhempi kokee tulevansa syrjityksi ja useinhan käy niin, että isälle jää se maksajan rooli.

                    Suomessa sosiaalivirasto tuntuu myös lähtökohtaisesti puoltava äidin asemaa lapsen ensisijaisena huoltajana. Tuntuu siltä, että isä on siellä aina altavastaajan asemassa äitiin verrattuna, jos äiti ei satu olemaan narkkari tai muu edesvastuuton lapsen huoltajaksi sopimaton tapaus. Ei tule ikävä kyseistä virastoa, toivon mukaan ei enää koskaa tarvitse siellä vierailla.

                    Pätevä juristi lienee paras asia mitä oikeuskäsittelyä varten voit hankkia.

                    Tsemppiä asian käsittelyyn.

                    Comment


                    • #11
                      Paikkakunnan parhaita perheasioiden asianajajia on hommaa hoitamassa. Osaatko kokeneemmat sanoa jotain käsitteestä olosuhdeselvitys?
                      Viimeksi muokannut LongJohn; 19.5.2014, 15:19.

                      Comment


                        #12
                        Kannattaa myös olla tarkkana siitä, mitä kirjoittaa netissä.

                        Comment


                        • #13
                          Se on hyvä pointti. Varsinkin avoimella foorumilla.

                          Comment


                          • #14
                            http://www.sosiaaliportti.fi/fi-FI/l...mioistuimelle/

                            Tuolta löytyy mainitsemastasi asiasta kappaleen verran tekstiä. Ja näyttää löytyvän viranomaispuolen asioihin liittyen muutakin lukemisen arvoista prosessin kannalta. Toivottavasti homma päättyy lasten kannalta parhaimmalla tavalla.

                            Comment


                              #15
                              Huoltajuusriidoissa on aina yllätyksen mahdollisuus.

                              Itse tiedän lähipiiristä tapauksen, jossa jopa geenitestien jälkeen, isä sai pitää lapsensa, vaikka ei ollut geneettistä sukua isälle. Isä sai jopa yksinhuoltajuuden lapseen.

                              Comment

                              Working...
                              X