Kuulutus

Collapse
No announcement yet.

Ennustaminen ja ennustajia

Collapse
X
 
  • Suodata
  • Aika
  • Näytä
Clear All
new posts

    Ennustaminen ja ennustajia

    Haulla en löytänyt vastaavaa.. Onko kukaan forumilaisista käynyt ennustajalla koskaan. Jos olet niin miten ennustukset toteutuivat ja pitikö kutinsa vai oliko hukkareissu ja humpuukkia koko homma? Huomasitko, että aloit elämään ennustusten mukaan vai kävikö niin, että asiat tapahtui, kuten oli kerrottu.

    #2
    Eiköhän jutun jujuna ole kertoa niin ympäripyöreitä satuja että sopivat jokaiselle jotenkin. Siihen kun yhdistää että alunperinkin ennustajalle menevä on jo tietyllä tapaa varma ennustustajan taidoista koska on siitä valmis rahaa maksamaan niin homma tuntuu uskottavalta.

    Mitään faktuaalista pohjaahan hommalla ei ole. Toimii toki toisilla elämänlaatua parantavasti kuten vaikka kirkossa käynti. Henkisesti terve ihminen ei siinä muuta menetä kuin ylimääräiset rahansa, jos taas valmiiksi vähän tuulee vintillä niin tuollaiset saattaa vaan aiheuttaa lisää ihan oikeita ongelmia.

    Comment


      #3
      Oli hyvä esimerkki joskus telkkarissa tuosta ennustamisesta. Ennustaja anto 20 ihmiselle paperin jossa kerrottiin tämän ihmisen elämästä. Kaikki ihmiset olivat eri ammateissa ja eri asemassa olevia. Kuitenkin ennustaja oli pystynyt kertomaan jokaisen elämästä. Kaikki ihmetteli että miten se voi tietää heistä niin paljon kun ensimmäistäkertaa näkivät. No jokaiselle oli paperi missä kaikilla oli sama teksti. Se vain oli siinä muodossa että jokainen löytää itsensä siitä. Tämä ennustaminen on juuri tuota mitä kaimakin tuossa edellä totesi ympäripyöreetä jossa jokaiselle jotain.

      Comment


        #4
        Minä luulen, että ne harvat ihmiset, jotka oikeasti näkevät syystä tai toisesta mitä tulee tapahtumaan, olevat visusti hiljaa näkemisistään. Nämä toiset, jotka kauppaavat palveluitaan lehtien sivuilla ja internetissä, eivät varsinaisesti ole huijareita, mutta kuten Mikko & Mikko totesivat, kertovat jotain sellaisessa muodossa, jonka kuulija helposti tulkitsee omaksi elämäkseen. Oleellista tässä mielestäni on vielä kuulijan vastaanottokyky, jos uskoo ennustajiin, niin heidäbn kertomastaan varmasti löytää itsensä.

        Sama juttu horoskoopeissa. Itse en usko horoskooppeihin, luen niitä kuitenkin jos sellainen eteen jostain lehdestä tulee. Useimmiten nekin ovat varsin ympäripyöreitä "varo rahanmenoa tässä kuussa", tai "ajaudut konfliktiin jonkun kanssa". Tietysti jos näihin uskoo kovasti, niin sitä varmaan alkaa toimimaan sillä tavalla, että ennustukset osuvat kohdalleen.

        Comment


          #5
          Olikohan se Turkkarista kun äitini 82 vee sanoi just lukeneensa ennustajasta, joka oli jo 70-luvulla (vähän tuoreempi kuin Nostradamus ja ilmeisesti selkeäsanaisempikin) osannut ennustaa Saksan luopuvan markasta ja että 2000-luvun ensimmäisten kymmenien aikana kaakkois-euroopasta alkaa 20 vuotta kestävä sota, jossa kolmasosa eurooppalaisista kuolee. Pitääkö tässä nyt alkaa myydä just valmistumassa olevaa kämppää ja kaikkea muuta. Mitä niillä tekee jos lähtö tulee? Tuuleeko täällä vai luulenko vain? :-p

          Comment


          • #6
            Itse annan ennustuksille suurin piirtein käytetyn vessapaperin verran arvoa. Ikuinen skeptikko ei pety, eikä toivottavasti tule viilatuksi linssiin jonkun hölyn pölyn varjolla. Yhdyn myös aiempiin kirjoittajiin siitä, että suurin osa "ennustuksista" on niin ympäripyöreitä, että niistä voi kuka tahansa löytää jotain omaan elämäänsä sopivaa. Väärässä paikassa väärään aikaan rahastusmielessä ennustava voi saada paljonkin hallaa aikaan. Jos asiakkaalla on oikeasti huono tilanne elämässä ja hätä, voi tekaistu ennustus ohjata hänet aivan väärään suuntaan ja huonoon lopputulokseen.
            Viimeksi muokannut turbokiisseli; 25.3.2014, 09:34. Perustelu: kirjoitus_virheiden korjaus

            Comment


            • #7
              Samaa mieltä. Kukaan ei pysty tulevaa näkemään. Ei mitenkään. Tulevaa hetkeä kun ei ole vielä olemassakaan. Ja se mitä sillä tulevalla hetkellä tulee tapahtumaan on täysin sattumanvaraisten tekijöiden yhteistulos. Olen kuullut kyllä näistä näkijöistä minäkin. Kyllähän senkin homman oppii. Oppii lukemaan ihmistä, ottamaan jotain taustatietoja ja voi tehdä johdattelevia kysymyksiä. Sitten alkaa näyttää että tyyppi tosiaan "näkee" jotain.
              Tähän liittyen aikamatkailukin on mahdottoman mielenkiintoinen kysymys, mutta siinäkin on monta muttaa. Käsittääkseni taaksepäin ajassa on mahdotonta liikkua ajassa ja maailmassa millaisena sen ainakin nyt käsitämme. Mutta eikö tavallaan ajassa eteenpäin maan aikaan nähden voi periaatteessa siirtyä liikkumalla avaruudessa esim. valonnopeudella? Pääsisikö näin tavallaan "tulevaisuuteen". Eikö periaatteessa?

              Comment


                #8
                Harvalla paikallislehden palstalla ilmoittavalla "ennustajalla" kuitenkaan on mahdollisuus kulkea aika-avaruuden kaarilla valon nopeudella (tai mieluummin toki hiukan kovempaa että oikeasti näkisi jotain ennen muita).

                Comment


                  #9
                  Tuo aikamatkailu on mielenkiintoinen, jos pääsisi lähes valonnopeutta vaikka avaruusaluksella. valonnopeus on nopein vauhti mitä voi kulkea. Ja jos liikut aluksen sisällä niin silloin menisit nopeammin kuin valo. Tästä johtuen aika hidastuu aluksessa ja pääsee ns tulevaisuuteen kun alus kulkee taas omassa ajassaan. Näin joku fyysikko väitti. :D

                  Comment


                    #10
                    Aletaan olemaan aika kaukana aiheesta mutta entäs mitä sitten tapahtuu kun kohtaamistilanteessa väläyttäis siitä valon nopeudella kulkevasta aluksesta vastaantulijalle pitkiä? Mihin se valo menisi ja millä nopeudella?

                    Ennustan että tämä ketju kilahtaa kohta lukkoon ;)

                    Comment


                      #11
                      Alkuperäinen kirjoittaja skige Näytä viesti
                      Tuo aikamatkailu on mielenkiintoinen, jos pääsisi lähes valonnopeutta vaikka avaruusaluksella. valonnopeus on nopein vauhti mitä voi kulkea. Ja jos liikut aluksen sisällä niin silloin menisit nopeammin kuin valo. Tästä johtuen aika hidastuu aluksessa ja pääsee ns tulevaisuuteen kun alus kulkee taas omassa ajassaan. Näin joku fyysikko väitti. :D
                      Kukaan asiaa ymmärtävä fyysikko ei menisi sanomaan tuollaista. Sori, mutta ei nyt mennyt niin kuin piti. :)

                      Comment


                        #12
                        Muuten ihan ok, jos jättää tuon valo nopeammin -väittämän pois.

                        Comment


                        • #13
                          Mut jos sen kristallipallon lastuttaa, saattaa aikamatkailu nopeutua.

                          Comment


                            #14
                            Joo, tuo väittämä valoa nopeammasta liikkeestä oli ehdottomasti väärin.

                            Toinen omasta mielestä fataali puute oli se, ettei kerrottu referenssikoordinaatistoa. Kyse on suhteellisuusteoriasta. Aina pitää puhua kahden tai useamman koordinaatiston välisestä suhteellisesta liikkeestä. Muuten väitteessä ei ole substanssia. Esimerkiksi minun nopeuteni on aina nolla (omassa lepokoordinaatistossa), vaikka jonkun toisen mielestä ehkä olen liikkeessä.

                            Minun piti editoida vastausta, koska ensimmäinen esimerkki fotonin lepokoordinaatistosta oli epäfysikaalinen. Fotonilla ei ole lepokoordinaatistoa, koska se kulkee aina valon nopeudella c (tyhjiössä).
                            Viimeksi muokannut jarpale; 25.3.2014, 12:12. Perustelu: menee se viisaskin vipuun ;)

                            Comment


                              #15
                              En tiä helvetti soitteliko ihmiset eilen tosissaan tuonne maikkarin lähettämään lähetykseen jossa pääsi suoras lähetykses jutteleen "ennustajalle". Muutaman kerran tuli kunnon naurun pyrskähdys :D Joku (känninen?) akka sinne soitti hikeentyneenä ja kyseli miksei saanutkaa ulkomaanmatkaa parin päivän sisällä jonka toinen saman firman ennustaja oli hälle luvannu :D Ei jumalauta..

                              Comment


                              • #16
                                Ennustamisesta, ajasta, nykyisyyden määritelmästä ja olemattomista tulevista tapahtumista tuli aiheeseen liittyen mieleen, että onko kukaan muu ikinä kokenut Déjà-vu -ilmiöitä? Ainakin itselleni äärimmäisen hämmentäviä tilanteita, jotka pistävät aina aivot heittämään kuperkeikkaa tovin jos toisenkin tilannetta pähkäillessä. En tiedä kuuluuko varsinaiseen ketjuun, mutta tuli mieleen näitä lukiessa.

                                Comment


                                  #17
                                  Tuosta deja vu ilmiöstä oli täällä foorumillakin joskus puhetta, liittyy muistaakseni isojen aivojen ja pikku aivojen väliseen ns. Hitaaseen tiedonsiirtoon. Noita tulee aika usein ainakin itselle, ilmeisesti pitkät piuhat kopassa.

                                  Comment


                                    #18
                                    Mulla on työhuoneen seinällä lehdestä leikattu työpaikkailmoitus:
                                    "Selvännäkijä saa paikan, tiedät mihin ottaa yhteyttä"
                                    Aika vähän tullut soittoja tai muita yhteysyrityksiä...

                                    Comment


                                      #19
                                      Alkuperäinen kirjoittaja hattis Näytä viesti
                                      Ennustamisesta, ajasta, nykyisyyden määritelmästä ja olemattomista tulevista tapahtumista tuli aiheeseen liittyen mieleen, että onko kukaan muu ikinä kokenut Déjà-vu -ilmiöitä? Ainakin itselleni äärimmäisen hämmentäviä tilanteita, jotka pistävät aina aivot heittämään kuperkeikkaa tovin jos toisenkin tilannetta pähkäillessä. En tiedä kuuluuko varsinaiseen ketjuun, mutta tuli mieleen näitä lukiessa.
                                      Mulle tuli nuorempana kohtuu usein noita deja-vu hetkiä. On aina yhtä hämmentävää kun osuu kohdalle.

                                      Comment


                                      • #20
                                        Tuo Déjà-vu ilmiö ja ennusteiden toteutuminen perustuu hyvin pitkälti seikkaan, jonka vuoksi monet psygologit eivät pidä silminnäkijälausuntoja luotettavina.

                                        Ihmisen muisti on erittäin rajallinen, mutta sitä käytetään melko tehokkaasti. Ihminen ei muista kaikkia menneitä tapahtumia, vaan pätkiä sieltä täältä. Myöhemmin muisteltaessa ihminen sitten täyttää puuttuvat kohdat luontevilla asioilla. Tämän seurauksena sopiva ärsyke muistelun aikan saattaa muuttaa muistikuvaa melko merkittävästikkin.

                                        Jos ennustuksetkin kirjoitettaisiin paperille sanatarkasti ja tulkittaisiin kirjaimellisesti, olisi niiden onnistumisprosentti melko paljon pienempi. Jos muistikuva saa tahattomasti muuttua ajan saatossa ja ennustusta tulkitaan vapaammin, alkaa osumaprosentti olemaan jo melko hyvä.

                                        PS. Eikö tunnu erikoiselta, että parin viikon sisällä on mediassa ollut juttu eräästä mentalistista, joka lupaa enustaa ensiviikon lottorivin ja toisessa jutussa kerrotaan samaisen mentalistin jättiveloista. Ei ole tähän mennessä temppu tainnut oikein onnistua..

                                        Comment


                                          #21
                                          ---monet psygologit eivät pidä silminnäkijälausuntoja luotettavina---
                                          Muistaakseni tuosta tuli joskus dokumentti tv:stä tjsp. Todella helppoa oli tutkijoiden hämmentää ihmistä muistamaan asiat aivan väärin, syöttää "muistikuvia" asoista joita ei ollut tapahtunut.

                                          Ihminen näkee, kuulee, tietää ja muistaa sen mitä haluaa - ja useimmiten siihen voi ulkopuolinen vaikuttaa helpostikin. Tähän perustuu hyvin pitkälti noiden mentalistien, silmänkääntäjien ja ennustajien menestys.

                                          Comment

                                          Working...
                                          X