Kuulutus

Collapse
No announcement yet.

Yrittäjiä ja "yrittäjiä"

Collapse
X
 
  • Suodata
  • Aika
  • Näytä
Clear All
new posts

  • Yrittäjiä ja "yrittäjiä"

    Olen yrittänyt(?) miettiä, vaikka ei siihen varsinaisia välineitä olekaan, mitä se tarkoittaa ja mitä "yrittäminen" sitten on?
    Taisi olla 17 vuosi alullaan kun päätin yrittää, rahaahan siihen tarvittiin, siis ainakin nimiä joilla sitä lähti. Silloin oltiin tyhmiä ja aloitettiin alusta, nykyisin ollaan jo viisaampia ja aletaan latvasta, johon silloin lähdettiin yrittämään.

    Ensimmäisen 10000 tunnin jälkeen puikoissa sitä ihmetteli, täytyykö vielä samaa koulu käydä että pääsisi sinne latvaan ja siitä vain usvaa putkeen ja yrittämään. Tästä nyt voisi saada sen käsityksen että yrittäjänä pysyy niin kauan kunnes pääsee sinne mihin on yrittänyt.
    "Yrittäjiksi" olisin valmis luokittelemaa ne jotka aloittaa sieltä tavoitteesta, ensitöiksi tilataan kalleimmat Bemarit ja Audit käyttöautoiksi, eihän pisnis muuten pyöri. Mulla meni hieman tahmeasti, vanha Simca 1000 oli edustusautona, tosin ei ollut korttiakaan, ensimmäisen vuoden ajelin ilman korttia kun ei ikä riittänyt ja urakkaan oli päästävä...

    Tiedän kyllä niitä pisnismiehiäkin, olipa oikein TV:ssakin "dokumentti" kun pari paikkakunnan heppua alkoi "yrittämään" ja firman ensimmäiset
    kaupat oli em. kulkineet. Tietyn "yrittämisen" ajan jälkeen asiaan alkoi kiinnostumaan isompikin joukko kaiken sortin "asiantuntijoita" ja mieleeni on jäänyt että joku asiantuntija väitti että "yrittämisen" tulos olisi ollut peräti Suomen ennätys silloinen koulutuspohja huomioiden.
    No, niinhän siinä sitten taisi käydä että joutuivat pisnismiehen jatkokurssille muutamaksi lukukaudeksi.
    Yksi yrittäjä on autofoorumeilta jäänyt mieleen, kun nimimerkki otti puheeksi A5 hankinnan ja kyselihe mitähän siihen kantsisi ottaa varusteiksi ettei sitten tulisi jälkikäteen tarvetta tai katumista turhista härpäkkeistä ja kyllän avuliaita apulaisia toisen rahojen tärväykseen aina löytyy.


    Sitten saittiin ilmestyihe iloinen viesti, "nyt se on tilattu ja otin vielä varusteeksi sen viimeisenkin ehdotuksen, kustannus oli päälle
    97000€"! Ja niin loppui "leikki" siihen, taisi mennä ihan nokittelun puolelle, ei katsottu "hyvällä silmällä" moista pröystäilyä, mitenkähän olisi
    mahtanut tällä meidän "foorumilla" jengi suhtautuakaan? Täällä kun ei hyvällä silmällä katsota niitä joiden auto on kunnossa, taitaapa
    "sidosryhmät" tienatakin sillä.

    Ei kaveri ihan autoton ollut ennestäänkään, olikohan joku Mersun kaupunkimaasturi, oli haaveillut pitkään juuri siitä mikä nyt muutaman kk.
    päästä tulee ja hän kyllä ymmärsi yskän ja aikoi lähteä foorumilta. Hänelle vaikutti olevan uutta tämä "nettidialogindynamiikka"!
    Olipa ihan perhepiirissäkin bisnismies, kun tapana ei ole solvata ketään, puhun ns. "kotivenäläisestä", tosin ei ole ollut yhteyksiä enää aikoihin. Oltiin siinä pöydän ympärillä lounaalla ja puhelin pirahti, kaverilta jäi syönti kesken ja ehti sanomaan lähtevänsä Leningradiin, "isännän" rouva oli kiipelissä Suomen asemalla, kaikki tavarat ja paperit pöllitty...
    Sillä reissullaan on sekin pisnismies...

    Mahtaako Hegelin Dialektiikka päteä paremmin kuin nettikirjoittelun "dialogindynamiikka", kun määritetään sanonta "yrittänyttä ei laiteta"?
    Viimeksi muokannut TeroPee; 2.1.2014, 11:20. Perustelu: teksti vähän luettavammaksi kappalejaoilla

    #2
    Ihan kiva kirjotus, mutta sanoma jäi vähän yritykseksi.

    Comment


      #3
      Oliko tämä sitten sitä "yrittäjyyttä"?

      Comment


      • #4
        Ensiksikin kiitokset TeroPeelle avusta, olisin varmaan itsekin hieman enemmän paneutunut ulkoasuun jos olisin luottanut siihen että se sallitaan luettavaksi, mutta se siitä.

        Mitä tulee sanomaan niin ilmeisesti se kuitenkin on ainakin osittain ymmärretty koska sen havaitaan jääneen yritykseksi, tai joku voisi sanoa sitä koeversioksi.

        Ei, tämä ei ollut enää yrittäjyyttä, olen jo päässyt tavoitteisiini. Toki olisi paljonkin sanottavaa, jopa ihan asiallista tietoakin, kuitenkin ymmärrän ettei meriittini riitä niiden julkaisuun ainakaan kaikilla "alustoilla".
        Täytyy sitten harkita vaikkapa "lintulautaa", siellä ainakin nokitellaan audisteille ihan estottomasti...
        Kuitenkaan merkkiä en vaihda vaikka kuinka ahtaalle pantaisiin...
        Yritetään nyt tämäkin vuosi pärjäillä, entisillä tai uusilla Audeilla!

        Comment


          #5
          Mikä Pendellä niinkuin on nyt se suurin ongelma? Halu täyttää foorumia vaan epämääräisillä julkaisuilla mistä pitää rivien välistä lukea turhaakin turhempaa sanomaa.

          Comment


          • #6
            Jos sitä asiallista tietoa löytyy, niin sitä voisi yrittää ilmaista asiallisesti, ilman jatkuvaa piikittelyä milloin mihinkin suuntaan. Vaikuttaa vaan olevan kyseiseltä nimimerkiltä mahdotonta.

            Comment


              #7
              Alkuperäinen kirjoittaja Pende
              Toki olisi paljonkin sanottavaa, jopa ihan asiallista tietoakin, kuitenkin ymmärrän ettei meriittini riitä niiden julkaisuun ainakaan kaikilla "alustoilla".
              Haluaisin välillä nähdä sitä asiallista tietoa sinunkin teksteissä.

              Tuo sinun kiukuttelusi noista "meriiteistä" on jotain aivan käsittämätöntä, Salonen on erittäin selvästi perustellut sinun jäähysi.
              http://www.audiclub.fi/audifinns/sho...08&postcount=1

              Ja rautalangasta väännettynäm jäähysi johtui juuri tuollaisesta meriitti kiukuttelusta sekä siitä että (kärjistäen) yrität väittää että se rengas ei pyöri vaikka 10 miestä sanoo että se pyörii.

              Comment


              • #8
                Laitan nyt ne Salosen perustelut minulle tähän:
                ”You have been banned for the following reason:
                Hauki on kala, hauki on kala, hauki on kala ja asuu puussa.
                Date the ban will be lifted: 26.11.2013, 21:00”
                Samalla ilmoitan että lopetan asian käsittelyn omalta kohdaltani ja voitten sylkeä kuinka katkeraa kalkkia tahansa tekemisieni ja sanomisieni päälle, no comments!

                Comment


                  #9
                  Mikähän oli aloitusviestin punainen lanka?
                  Joku on ostanut Audin, joku lähti Venäjälle ja Pentti on ajanut kaivuria ja nyt saavuttanut kliimaksin? Ei kai voi muuta kuin onnitella Penttiä maaliin pääsystä ja kaikkea hyvää tulevaisuudessa. Muiden kohtalo jäi niin epäselväksi, samoin se miten kaikki liittyy otsikkoon, ettei uskalla sanoa mitään, ettei vain kukaan pahoita mieltään.

                  Comment


                    #10
                    Tajunnanvirran muttaminen tekstiksi luettavaan muotoon on yllättävän vaikeaa. Yritin oikein ajatuksella lukea aloitusviestiä ja etsiä sitä pihviä, saatoin jopa löytääkin sen. Pentillä on ilmeisesti hukassa termin "yrittäjä" määritelmä, koskapa hän miettii että paljonko sitä pitää yrittää että voi lakata olemasta yrittäjä ja olla jotain valmiimpaa. Pitäisikö puhua yksityisestä elinkeinonharjoittajasta? Toki tästäkin saadaan aikaan pikkunäppärää saivartelua.

                    Toinen ajatus lienee eräänlainen kateuden pisto, koska joku joka haluaa näyttää varallisuutensa, kyselee A5:n kaikkia mahdollisia lisävarusteita, jotta ei jälkeenpäin kaduta. Itse olen taipuvainen uskomaan, että todellinen rahamies (niitäkin on nähty ja tunnettu) ei kysele merkkifoorumeilla persaukisilta lisävarusteneuvoja. Rahamies painelee sinne Audi Centeriin ja katsoo sopivan auton ja ruksii lisävarusteita tarpeen mukaan.

                    Pentti kun ei ole jäsen, eikä todennäköisesti ole kerhon tapahtumissa käynyt, niin häneltä puuttuu muuan aivan oleellinen havainto tästä audiporukasta. Nimittäin tässä porukassa on ihmisiä kaikista mahdollisista ammattiryhmistä ja tuloluokista. On niitä yrittäjiä, pankinjohtajia, lääkäreitä, autoasentajia, toimihenkilöitä, duunareita ja herraties mitä. Mutta, tuolla tapahtumissa ei ihmisiä ole koskaan lokeroitu sen mukaan millainen ajopeli on alla. Ei kyräillä että tuolla se on uusi R8, en varmasti kusekaan tuonne päin. Kaikkia kohdellaan samalla lailla, olipa millainen herra tai hidalko tahansa.

                    Niin, tuo Venäjänmaalle kadonneen perheenjäsenen tarkoitus tässä yhteydessä jäi vähän hämäräksi, mutta ei maksa vaivaa sitä seikkaa selventää.

                    Ei minulla muuta.

                    Comment


                      #11
                      Pöljälistan käyttäjä pääsee vähemmällä. Pitää toki ottaa riski että jotain sanottavaa, jopa ihan asiallistakin tietoa, jää lukematta.

                      Comment


                      • #12
                        Oma tulkintani aloitusviestistä oli se, että yrittäjät hoitaa bisneksen ensiksi kuntoon ja sitten keskittyvät omaan hyvinvointiinsa ja varallisuuteensa ja "yrittäjät" aloittavat sieltä hyvinvoinnista ja sitten miettivät bisnestä.

                        Jos jotakin tähän kommentoisi, niin muutaman kokeneemman yrittäjän neuvot ovat olleet, että ensiksi pitää huolehtia bisnes kuntoon ja hoitaa velvoitteet. Sitten jos jää ylimääräistä, se voidaan käyttää omistajille ja yrittäjän hyvinvointiin. Toki jos rahoittaja antaa niin hyvin ylimääräistä, että listalta voidaan ruksata Audi kaikilla varusteilla toimitusjohtajan käyttöön, niin OK.

                        Samaa mieltä siinä, että kerhoveljien - ja sisarten kesken ei katsota pahasti, vaikka joku ajaa hienommalla tai vastaavasti vaatimattomalla autolla, ja toisaalta auto ja varallisuus eivät aina ole verrannollisia keskenään.

                        Comment


                        • #13
                          "toisaalta auto ja varallisuus eivät aina ole verrannollisia keskenään."

                          Erittäin hyvin sanottu. Tietyissä piireissä/ammateissa/kansanryhmissä "varallisuutta" pitää näyttää vaikka se olisikaan todellista eli auto on vekselivetoinen. Toisessa päässä suhtaudutaan autoon pelkästään käytännöllisenä välineenä suorittaa matkoja eikä sillä pyritä pönkittämään statusta eikä sen hankintaan pyritä allokoimaan tuntuvaa osaa käytettävissä olevista varoista. Tällä välillä on toki harmaa "status-autoilun" alue, jossa esim. valitaan auto joka on ylivertaisen epäkäytännöllinen/vanha/hankala/harvinainen/vaikea ylläpitää pelkästään siksi että kuka tahansa ei jaksaisi sellaisella ajella. Tämä on mielestäni tietynlaista statuksen ja asialle omistautumisen osoittamista asiaa ymmärtävien piirien suuntaan vaihtoehtona silkalle rahalla mälläämiselle, ja mielestäni huomattavasti kunnoitettavampaa.
                          Viimeksi muokannut 8866; 2.1.2014, 18:53. Perustelu: ^näitä ei edelleenkään täällä käytetä.

                          Comment


                          • #14
                            Mulle on aivan sama kuin kalliilla ja hienolla autolla joku ajaa, kuhan sen tekee omilla eikä minun rahoilla. Miksi siitä pitää olla kateellinen.

                            Comment


                              #15
                              Minä kyllä ymmärsin kaiken Penden kirjoittaman. Aina olen ymmärtänyt.

                              Comment


                              • #16
                                Audinomistajien joukko on ihan hauskaa analysoitavaa, monet on tullut nähtyä ihan livenäkin ja yleensä ennakkokäsitykset on aika hyvin natsanneet. Foorumin tiukannahjakka moderointi antaa clubin porukasta ehkä liiankin nihkeän kuvan, livenä on porukka suht rentoa. Toki näinhän asia on monesti harrastajapiireissä.

                                Se on ainakin tullut selväksi että pääkaupunkiseudulla ottavat päähän hieman eri asiat kuin täällä väljemmillä vesillä.

                                Comment


                                  #17
                                  Alkuperäinen kirjoittaja jasso Näytä viesti
                                  Minä kyllä ymmärsin kaiken Penden kirjoittaman. Aina olen ymmärtänyt.
                                  Nyt kyllä koijaat! :-p

                                  Olihan munkin edellinen rinkelipeli alkujaan puolen miljoonan auto, mutta aika eri hintainen nykyään. Kumman, alkuperäisen vai nykyisen, hinnan mukaan se kuskin status sitten määräytyy?

                                  Tapahtumissa ei suinkaan tule ottaa etäisyyttä vaikkapa R8:iin tai GT3:een vaan mennä rohkeasti kysymään pääsisikö kyytiin ja opettelemaan ajolinjoja.

                                  Comment


                                    #18
                                    Komppaan edellistä!
                                    Minä ymmärsin vasta kun luin pullan viestin.
                                    Toki luulin alunperin että johtuu siitä etten ole suomenkielinen :) !

                                    Comment


                                      #19
                                      Minä en kyllä ymmärtänyt yhtään mitään tuosta hölynpölystä. Toisaalta, harvoin mä mistään mitään ymmärräkkään :P

                                      Comment


                                        #20
                                        Kirjoitelmassaan Pentti pitää itseään oikeampana ja vakavamielisempänä yrittäjänä kuin niitä, jotka heti Y-tunnuksen saatuaan hankkii autot ja releet vaikkei firmalla vielä ole varallisuutta tai riittävää kassavirtaa moisiin hankintoihin.

                                        Se miksi Pentti halusi meidän kanssa jakaa tämän tiedon itsestään ja paheksumistaan yrittäjäkollegoista, ei avaudu ainakaan minulle. On sen verran irti foorumin viitekehyksestä.

                                        Comment


                                        • #21
                                          http://www.youtube.com/watch?v=ph8Sq...etailpage#t=15

                                          No, täytyy sanoa sitten Kasevan sanoin "me ollaan Penasta huolissamme", mutta ;)).
                                          Viimeksi muokannut kapaz; 4.1.2014, 17:47. Perustelu: Huumoria, ettei liian vakavaksi mene

                                          Comment


                                          • #22
                                            Jospa "keitän kokoon" tämän otoksen kun näyttää että kaikki halukkaat ovat sanoneet sanottavansa.
                                            Pyrin välttämään kannaottojeni henkilöittämistä, on parempi että ihminen ITSE saa kertoa itsestään koska sehän on ainoa objektiivinen näkökulma
                                            ja siitä saamme sitten oikean kuvan ja näinhän nyt sitten tapahtuikin. Yleensä ei myöskään kovin moni loukkaannu omista mielipiteistään ja "maalaamastaan" henkilökuvastaan.

                                            Tehtäväni oli vain heittää sopiva "täky" ilmaan, ikäänkuin "luu koirille" tai jos mennään vielä historiallisemmiksi, "orja leijonille" ja pääsemme lukemaan mitä kukakin ymmärtää tai ei ymmärrä ja kuka sotkeentuu minkäkin väriseen lankaan vaikka kyse onkin joutavanpäiväisyyksistä.
                                            Nytkin joutuu toteamaan että vanhat wiisaudet, jopa ennen kirjoitus- ja lukutaitoa syntyneet, pitää paikkansa, "se koira älähtää johon kalikka
                                            kalahtaa" näyttää sopivan moneen saumaan.

                                            Voihan olla niinkin että suomen kieli on erittäin tulkinnanvarainen ja vaikeasti ymmärrettävä, mutta kaikesta huolimatta hyvä niin, se antaa mahdollisuudet värikkääseenkin ilmaisuun...
                                            Tokihan voisin kääntää tuon kaiken selkokielellekin, joskin luulen että ne jotka "yskän" ymmärsivät kykenevät sen tekemään itsekin.
                                            Jätän kuitenkin sen tekemättä sillä tiedän "ymmärtämättömienkin" löytäneen asian ytimen, yleensähän kuulija- ja lukijakuntaa aliarvioidaan, kuten myös puhujia ja kirjoittajiakin...

                                            Kai tätä saanee jatkaakin jos joku haluaa, pyrin kuitenkin pysymään poissa "jaloista", kumpahan nyt vain kerroin miten ajattelen maailman makaavan...

                                            Comment


                                              #23
                                              Nonih, nyt selvis se "punaisen langan" idea, kun tuosta ekasta viestissä oli sisältö mutta se perjaatteessa loppui täysin kesken.

                                              Comment


                                                #24
                                                Alkuperäinen kirjoittaja Pende Näytä viesti
                                                Voihan olla niinkin että suomen kieli on erittäin tulkinnanvarainen ja vaikeasti ymmärrettävä, mutta kaikesta huolimatta hyvä niin, se antaa mahdollisuudet värikkääseenkin ilmaisuun...
                                                Ei suomen kielessä ole mitään vikaa. Se on erinomainen väline ilmaista asiansa ymmärrettävästi, selkeästi ja haluttaessa/osatessa ilman tulkinnanvaraisuuksia tai epäselvyyksiä.

                                                Comment

                                                Working...
                                                X