Kuulutus

Collapse
No announcement yet.

Luontoilta -havaintoja luonnosta

Collapse
X
 
 • Suodata
 • Aika
 • Näytä
Clear All
new posts

 • Sauvaluteen puolelle kallistun minäkin. Ei ole tosiaan mikään toukka-aste tuo.

  Comment


   Sehän se on, kun osaa hakea nyt oikeilla sanoilla googlesta. Tähän foorumiin voi aina luottaa ;)

   Comment


    Osaisiko joku nimetä tämän perhoslajin. Aiempina kesinä ei tällaisia ole näillä seuduilla näkynyt. Voisi ehkä olla joku etelämpää muuttanut laji, kun tällainen oikea lämmin kesäkin on ollut.
    Tuossa liiterin nurkalla niitä tuntuu pyörivän nyt.
    Attached Files

    Comment


    • Ettei ois pihlajaperhonen tuo ylläoleva?

     Ipanat löysi kyykäärmeen poikasen pyörätieltä kodin läheltä, pituus palttiarallaa n.20-25cm. Äkänen piru oli, suhisi ja yritti hyökkiä Fiskarsin etukuormaajaa päin! Laitettiin ämpäriin ja vietiin mettään missä sille on kavereita. Kaippa nuillekki joku tarkotus on..
     Viimeksi muokannut janike; 16.6.2018, 20:51. Perustelu: Lisätty perhosesta

     Comment


      Tämmönen reppana veijari tuli pelastettua hukkumiselta. Ihmettelin et mitä toi lokki touhuaa ku pää veden alla ja siivillä väsyneesti räpytteli vedenpintaa, luulin et tekee kuolemaa, et olis taittanu niskat tms. Menin veneellä vierelle kuitenkin ja nostin kyytiin, ja sillähän oli joku vanha Jesse vaappu nokassa kiinni ja siima jumissa jossain pohjassa, lisäks pari koukkua oli lävistäny toisen räpylän. Onneks koukku lähti kuin itsestään irti nokasta ja räpylästäkin lähti irti ku sivuleikkurilla katkoin koukut. Ihan viimeset hetket oli linnulla, aiva uupunu oli. No en sitä tohtinu siltä istumalta päästää vapaaksi, joten annoin emännälle tehtäväksi selvittää mitä sen kans voisi tehä. Se oli mulla kyydissä sit tuos kylmäboksissa(kansi raollaan eikä tietenkään mitään kylmäkalleja sisällä) joku tunti puolitoista, kunnes yks lintuasiantuntia soitti ja hetken päästä tuli kattomaan sitä. Hyvin oli voimat kerääntyneet ja meinas et varmaan jaksais jo lähteä lentoon. Otti sen joukkoon ja hieman myöhemmin ilmoitti et hyvin jakso lentää ku oli vapauttanu sen lähempänä pesimäsaarta.

      Tämmönen eläinrakas ku on niin ei tullu airolla kolkattua sitä hengiltä, näinhän joku muu ehkä olis toiminu. Mut toisaalta kyllä tuli mukava fiilis ku pikkusen luontokappaleen sai pelastettua. Ja tuntui lokkikin olevan kiitollinen, ei kertaakaan yrittäny purra tai nokkia, eikä rääkkyny mulle, vaikka tos räpylän irrottamisessa menikin tovi.
      Attached Files

      Comment


       Taas nämä tunkee pihaan, liekö petoja lähellä...Click image for larger version

Name:	20190623_203844.jpg
Views:	687
Size:	230,5 Kt
ID:	1854116

       Comment


        Pikku öttiäinen bongattu...
        Attached Files

        Comment


         Kunnon sixpäkki öttiäisellä (edellinen viesti).
         Hei mikä noita puluja vaivaa? Noin viikon aikana jo 3 kyyhkystä halunnut vapaaehtoisesti saada alkuvauhdit k-auton keulasta. Pölähdys vain käynyt, kun ovat joko möljöttäneet keskellä tietä (töötistä ei apua) tai päällekaranneet pusikosta. Onko kyseessä joku pulujen masennuskausi? Vähän turhan kesyjä kyyhkyläisiä, vaikka nimi velvoittaa. Varmaan tämä täysikuun aika sitten. Tai sitten olen itse jonkun noidan kiroama. Onko foorumilla ornitologeja?

         Comment


         • Meillekin tulee taas peurat pihaan pitkän ajan jälkeen. Eilen illalla oli kolme tyytyväisenä syömässä heinää.

          Comment


           Pari viikkoa sitten vilahti ketturepolainen tuolla kalliolla muutaman metrin päässä tontin ulkorajasta. En ole ennen nähnyt kettua näin lähellä asutusta.

           Sunnuntaina valtava paarma käveli ympäriinsä pitkin auton keulaa syömässä edellisenä yönä liiskaantuneita ötökänraatoja. Helppo lounas kelpasi.

           Edit: Tänään närhi singahteli edestakaisin grillin takana. Se pyydysti jotain ötököitä ilmeisesti.
           Viimeksi muokannut jarpale; 26.7.2019, 18:13. Perustelu: plus närhi

           Comment


            Juuri äsken tuolla takapihan tuntumassa (melkein tontilla) laidunsi 5 peuraa. Kävin hätistämässä ne pois, etteivät levittäisi puutiaisia tälle alueelle. Niitä purevia pikkupirulaisia ei ole vielä koskaan tontilta löytynyt.

            Viime viikolla vaimo kysyi "mikä tuo ääni on?" Katsoin takapihalle, niin siellä istui palokärki pihalla ja huuteli väliin rivoja. Sitten se lennähti pihapuuhun hetkeksi, ennen kuin lensi pois. Metsässä vissiin asutaan, kun kaiken maailman eliöitä liikkuu pihalla.

            Comment


             Puutkin sekoaa keinovalosta. Muuten kaljussa koivussa pihavalon ympärillä lehtiä, joissa vielä hieman vihreääkin jäljellä.

             Comment

             Working...
             X