Kuulutus

Collapse
No announcement yet.

Viskiharrastajia?

Collapse
X
 
 • Suodata
 • Aika
 • Näytä
Clear All
new posts

  Viskiharrastajia?

  Näistä on pikkuhiljaa kehittymässä harrastus :D Onko muita saman taudin harrastajia? Itse olen rajautunut aika vahvasti single maltteihin. Harrastus on aika nuori vielä, mutta joitan suosikeja on jo ehtinyt tulla:

  -Talisker
  -Aberlour, cherry cask matured 12V, Abundah, double cask matured (cherry, bourbon) 15V
  -Highland park 12V
  -Caol ila

  Kaapissa odottaa korkkaamattomat:
  -Nikka whisky 12v "yoichi"
  -Jura 10v

  #2
  Haulla laphroaig löytää :)

  Comment


  • #3
   Jaaha. Asut oikealla paikkakunnallakin, pitänee tulla reeneihin joskus. On se viski vaan hyvää.

   Comment


    #4
    Tämä on kyllä täydentynyt taas parilla pullolla:


    Jameson on joku syntymäpäivälahjaksi saatu. Sitä ei muuten joukossa olisi. Puolet pulloista on +15 wee tavaraa.

    Comment


    • #5
     Täältä myös yksi viskin ystävä isoveljen opettamana. Baarikaappi on vain niin pieni, ettei siellä mahdu 10kpl pulloja enempää olemaan...tietysti single maltteja ja joukkoon eksyny muutama pakollinen Johnny Walkerin blended. Harvemmin ostaa, mutta sitten kun ostaa, niin ostaa jonkun hyvän. Tilan puute pakottaa laatuun!;)

     Mitä enemmän noihin perehtyy, sen "maukkaammista" alkaa pitämään ja tuollaiset peruspehmeät ei oikein säväytä enään. Omaan makuun on mm.Talisker, Ardbegin eri versiot ja moni muu voimakkaan makuinen. Jos joskus sattuu eteen Smokehead -niminen viski, niin kannattaa kokeilla, se on aika miesten juomaa.

     En löytänyt enään vanhaa aihetta jossa oli keskusteltu samasta aiheesta...siihen liitin kuvan isoveljen viskitaivaasta...kaverinsa kanssa harrastavat oikeasti viskejä ja taitaa single maltteja olla jo arviolta 40-50 erilaista per ukko...en tiedä paljonko oikeasti, kun niitä on aivan karmea läjä. Eihän niitten maistelujutuista ymmärrä mitään, kun joskus maisteltu samaan aikaan! Paras todeta vain, että "Aika tiukkaa, paljoko on voltteja?".

     EDIT: Löysin kuvan sittenkin siitä viskitaivaasta, mutta täytyy pyytää päivitetty versio, kun tuo oli harrastuksen alkuajoilta ja hyllyssä on pilaamassa mm.Black Velvet ja Jaakko Danielssi pullo.
     Viimeksi muokannut jaarli81; 30.1.2009, 07:40.

     Comment


      #6
      Islay single malt. Siinä se on. Laproaigh, Caol Ila ja eritoten Lagavulin. Myös muut hyvät single maltit menevät. Irlantilaisetkin on ihan ok. Blededistä olen pyrkinyt pysymään erossa, mitä nyt tuo yksi Johnny Walkerin Blue Label ja Chivas Regal vievät tuolta kaapista tilaa, ei ole raaskinut vielä avata...

      Lankomiehen kanssa on yhteneväinen maku tuon "elämän veden" suhteen, joten helppo valita tuliaisia, lahjoja etc.

      Comment


       #7
       Ääni Irlannille. Kaapissa tällä hetkellä noin tusina ns. premium-tason irkkuja (Bushin valkoinen ja perus-Jemmy eivät ole premiumia, ne on Skodaa).

       Why hide the true flavour of whiskey behind the flavour of smoke?

       Comment


       • #8
        Oikein hyviksi ostoksiksi totesin taannoin Lagavulinin 16y ja 18y distiller's editionin sekä Bowmoren 15y sherryn.

        Macallanin whisky maker's selection herätti kiinnostuksen kyseiseen tislaamoon siinä määrin että pitää koittaa hankkia jokin parempi pullo maisteltavaksi.

        Comment


         #9
         Suosikkeina voisi pitää Laproaigh ja Laproaigh Oak Gasket. Hyllystä löytyy myös Irlannista tuotu 12V Jameson, Ardbeg ja muutama pullo jotain halpoja lahjaksi saatuja ja kaatoviskiksi ostettua.

         Comment


          #10
          Onkos kukaan maistanut sitä Porilaista old buck viskiä, joka sai whisky biblessä melkein täydet pongot.

          http://www.kauppalehti.fi/5/i/vapaa-...=2008/12/17271

          Comment


           #11
           Täytyy myös tunnustaa, että itse olen päässyt tuo supersavuisten vaiheen ohi, vaikka laga vieläkin maistuu. Nyt taas pehmeys ja pienet nyanssit on in. Joskus jopa veden avulla sieltä viskistä kaivettuna. Tämä on kuitenkin mulla niiiiiiin kausitouhua kuin voi olla. Välillä menee lasi puolessa vuodessa, välillä 2cc illassa.

           Comment


            #12
            Kyllä mä lantraan aina pikku tilkan vettä sekaan. Nuo tosi savuiset ei oikein tipu. Jää jotenkin muut aromit liikaa sen savun alle. Laproaigh on ihan maksimi savun maun suhteen.

            Comment


             #13
             Alkuperäinen kirjoittaja jaarli81 Näytä viesti
             ...ja hyllyssä on pilaamassa mm.Black Velvet ja Jaakko Danielssi pullo.
             Tuo Black Velvet muovi(!)pullossa on kyllä loistovalinta ulkoilma-aktiviteetteihin. Siinä on teho-painosuhde balanssissa ;). Toki nuo single maltit on lähinnä sydäntä, mutta joudun tyytymään kotioloissa alkon tarjontaan. Sen kerran kun baareihin eksyy, tulee olo kuin lapsella karkkikaupassa, kun näkee hienoja single maltteja hyllyssä.. :)

             Comment


              #14
              Itsellä nuo savuiset menevät maistuvat jotenkin paremmin. Esim. Ballantines on sellaista jotan ei jotenkin saa kurkusta alas ja samaan kategoriaan menee Johnnie Walker.

              Sellainen hyvä savunmaku jotenkin rauhoittaa. Tosin välillä aamulla kyllä huomaa juoneensa viskiä, koska suussa maistuu pitkään savu. =)

              Comment


              • #15
               Johnnie Walkereista täytyy sanoa, että Green Label on ihan ok ja Black Labelissa on hinta/laatusuhde paremmin kuin kohdallaan...se on hyvä sellainen ns."käyttispullo", jollainen on hyvä aina olla. Paremmat menee naatiskellessa silloin tällöin. Vaihtuvuus tuossa omassa kaapissa on kyllä aika hidasta...

               Comment


                #16
                Why hide the true flavour of whiskey behind the flavour of smoke?
                Kuullostapa ihan suoralta lainaukselta, että ollaan käyty Bow Streetin tislaamossa vierailulla ;)

                Mutta tosiaan täällä suunnalla uppoaa kanssa saman suunnan tavarat. Normijamppaa kuuluu aina löytyä kaapista ja lisäksi samalta suunnalta Powers 12y ja pari litraa onneksi vielä jäljellä Red Brest 12y:a. Toki muutkin uppoaa, nyt avoinna jura 16y, avaamista juuri alkoi huutamaan cul-eela ja laga 16y.

                Comment


                 #17
                 Laproaigh, Jura ja Glenlivet tällä hetkellä hyllyssä, lähinnä laivalta noita tulee osteltua. Single Malt on siis lähellä sydäntä.. Sekoitteista on Famous Grousen joku paketti jossa on kolme pulloa, yksi tyhjänä ;-)

                 Comment


                 • #18
                  Kaapissa pölyttyy Black Labeleita ja muita vastaavia yli 10 pulloa...on niin pahaa...mutta The Balvenie, Doublewood 12 years on sitten melko hjyvää ja sitä onkin jonkun verta kulunut...

                  Comment


                  • #19
                   Kolme vuotta sitten sain kipinän maistettuani Laphroaigia. Siitä asti on tullut viskejä maisteltua. Kaapista löytyy tällä hetkellä skottia: Laphroaig quarter cask, Bowmore 15yo mariner, Caol Ila 12yo, Bruichladdich Peat, Bunnahabhain 12yo, Lagavulin 16yo, Ardbeg Ten ja Talisker 10yo. Aika Islay painotteista on kaapin sisältö. Lisäksi löytyy Irlannin tuliaisina Bushmills 10yo ja Jameson 12yo distillery reserve. Sitten toki löytyy juomaviskeinä useita Blended scotcheja, Rob Roy, Famous Grouse ym. Kaveri harrastaa jenkkiviskejä joten sen kanssa saa usein aikaan hyvät väittelyt aiheesta.

                   Henkilökohtainen suosikki on Caol Ila 12yo, siis näistä joihin on vielä varaa. Kallein ja samalla parhain viski mitä olen koskaan juonut on ollut Glenfiddich 30yo. Siinä oli kyllä lempeetä tavaraa. Toisaalta se ei ollut läheskään niin luonteikas viski kuin useimmat Islayn saaren tuotteet. Vaikeeta se on hyviä aineita keskenään verrata. :) Viime aikoina yrittänyt maistella muutakin kun Islayn viskejä. Tuo japanilainen Nikka kuulostaa kyllä mielenkiintoiselta, mutta ainaskin Jyväskylän Alkoista se hävisi pois.

                   Comment


                   • #20
                    Joo, smokehead oli aika jännä. Pääsin kaverin luona testaamaan, kun on alkossa töissä, niin saa aina välillä testata noita ihmejuttuja.

                    OT semmonen punaviini oli kans ihan kivaa kuin "Fat Bastard".

                    Comment


                    • #21
                     Viskejä on tullut maisteltua kohta parikymmentä vuotta harrastuksena ja viimeiset 5 vuotta osittain jo työnkin puolesta.
                     Islay on myös allekirjoittaneen suosikki aluetta. joskin hienoja tuotteita löytyy myös speysiden ja higlandin alueelta. Mitä enemmän tulee maisteltua, sitä enemmän maku kodhistuu CaskStrength valikoimiin, joita valitettavasti Alkosta ei ole saatavilla edes tilausvalikoiman puolella. Minua on onnistanut siinä mielessä että olen löytänyt maailmalta tai saanut lahjaksi varsin mukavia tuotteita.

                     Kaapissa tällä hetkellä Laphroaig Cask strength 10yo + Double cask, Bunnahabhain Cask, Bowmore 18yo + Darkest, Lagavulin 16yo, Caol Ila, Glydesdale Cask Strenght 1989, Glenfarglas 12yo, Balvenie 18yo, Ardbeg Cask, Yoichi Nikka, Upper ten (ainoa Blended), Springbank, Longrow, Talisker, Ardbeg ja Benromach.

                     ajatuksissa siintää "pyhiinvaellusmatka" skotlantiin viikoksi/pariksi kiertelemään tislaamoja ja tekemään löytöjä suoraan tislaamoilta.

                     Comment


                      #22
                      Jou, Ilmari ja Juhana, pitänee alkaa etsiä sopivaa hetkeä maistelusessiolle. Itellä loppui hetki sitten Jura 16, jäljellä on pienet (jotain neljännes) tilkat Laphroaig 10, Ardbeg 10, Speyburn 10 ja sitten jonkun pikkupanimon single malt 24, en muista nimeä.

                      Maalis-huhtikuun vaihteessa on tiedossa reissu, jolta palatessa rivissä on ainakin pari pulloa lisää. Joku vähän tyyriimpi ja toinen perus. Perus tarkoittaa mulla 10-15 vee haarukkaa.

                      Old Bankissa oli hinta-laatusuhteeltaan aika hyvä Bowmore, pitää kaivaa tarkempi data toisesta threadista tähänkin. Ja löytyhän se:

                      Perjantaina olin yhden kaverin kanssa nopeilla pohjilla Old Bankissa ennen yksiä pikkujouluja. Kattelin siinä heidän varsin laajaa valikoimaa. Pari varmaan loistavaa, mutta hinnaltaan ulottumattomissa (Laphroaig 30v á 90€ ja Laphroaig 40v á 120€) ja sitten yksi hinta-laatusuhteeltaan huomattavasti kukkaroystävällisempi, Bowmore 25v, joka oli enää 16€. Nuo hinnat ovat kuulemma ihan suhteessa sisäänostohintoihin. Jotenkin vaan tuntuu, että valinta lasillinen 40v baarissa tai kolmisen pulloa 10v kaupasta taipuisi itsellä jälkimmäiseen.

                      Comment


                       #23
                       Jos joskus sattuu eteen Smokehead -niminen viski, niin kannattaa kokeilla, se on aika miesten juomaa.
                       Kotona pölyttyy hyllyssä muutama pullo, joista silloin tällöin otetaan moukku fiilistelyyn. Viimeisin tulokas on juuri tuo Smokehead, jonka isä raahasi joltain ulkomaan reissulta tuliaisiksi. En ole ehtinyt korkkaamaan.

                       Lisäksi on yksi Laphroaig 10y, joku Glenfiddigh ja Bushmillsin perus 10y. Singlet ne täälläkin hyllyyn päätyy, silloin harvoin, kun jotain tulee ostettua. Nuo em. pullotkin taitaa kaikki olla lahjapulloja. Sen mitä noita on tullut baareissa maisteltua, on Irkut jotenkin vedonneet eniten. Glenillä on myös ollut hyviä.

                       Comment


                       • #24
                        Itse en noita viskejä sillai keräile, mutta kun kaveri harrastelee noita enemmänkin niin aina kun siellä tulee vierailtua niin jotain tulee maisteltua.
                        Laphroaig 15yo ja Lagavulin ovat kyllä ainakin tähän mennessä olleet mieleisimpiä :)

                        Comment


                         #25
                         Shivas Royal Salute 24v

                         Ostin aikoinaan yhden jokaista lasta kohti jotka meille saatiin. Valitettavasti ovat nyt tyhjiä. Erinomainen tuote.

                         Comment


                          #26
                          Huomasin nyt kun uudelleen katsoin Miikan kuvaa, että siellähän taitaa olla japanilainen Yoichi mukana? Maistelin lasillisen sellaista (10 vee) viime lauantaina Lahden Upseerikerholla kun olin yksissä juhlissa. Aika pehmeä, hieno uusi tuttavuus.

                          Comment


                          • #27
                           glenmorangie the original 10 year old single malt oli yllätys makunsa puolesta. pehmoinen kuin mikä. suosittelen.

                           Comment


                            #28
                            Varasto on täydentynyt. Kaapissa on edelleen vajaa puolikas Laphroaig 10v, pieni tilkka sitä jotain pikkupanimon 24v ja uusina tulokkaina Glen Elgin 12v, Bowmore Mariner 15v, Glenfiddich 18v ja sokerina pohjalla pikkuveljeltä saatu Tullibardine 21v Cask Strength. Tuo viimeinen on aivan helvetin hyvää.
                            Viimeksi muokannut Ipsi; 20.4.2009, 12:29. Perustelu: Täsmennetty Glenjotain -> Glen Elgin

                            Comment


                             #29
                             Bowmorebn 10yo Enigma oli pettymys. Olisi sittenkin pitänyt Tallinnan laivalta tuoda se Glenfiddishin 30yo jota hipeltelin pitkään. Toisaalta noita Bowmoreja sai melkein kolme samaan hintaan... Muistaakseni 144€/pullo... Elämä on...

                             Comment


                              #30
                              joku Glenfiddigh
                              Glenfiddishin 30yo
                              Glenfiddich
                              Shivas Royal Salute 24v
                              Chivas

                              Ei muuten, mutta kun sen quattro-sanankin kanssa ollaan niin tarkkoja, niin tarkkoja... ;) (leikki leikkinä, eikä herneitä kiitos)

                              Comment

                              Working...
                              X