Kuulutus

Collapse
No announcement yet.

Paljonko vietät aikaa puhelimella?

Collapse
X
 
  • Suodata
  • Aika
  • Näytä
Clear All
new posts

  • Paljonko vietät aikaa puhelimella?

    Puhelimista kun löytyy tänä päivänä kaikenmaailman laskurit niin on helppoa seurata luuriin käyttämää aikaa.
    Tuli mieleen kun aina valitetaan ettei ehdi, ole aikaa tms...
    Yllättäen jos tuon puhelimen laittaisi sivuun niin kyllä aikaa on.
    Jos vuorokausi jaetaan aluksi 3 osaan: 8h töissä, 8h unta ja 8h sitten kotona/harrastuksissa yms. Katsotaan vietetty aika luurilla: karvan alle 4h!! Ja oletuksena on ettei kukaan töissä ollessaan tai nukkuessaan käytä puhelinta.

    #2
    Työpäivän aikana puhelin on äänettömänä, vilkaisen muutaman kerran päivän aikana onko tullut puheluita. Kotona työpäivän jälkeen on muuta puuhaa yleensä sen verran, ettei luuria juuri ehdi kädessä pitämään. Mutta sen verran iltasella puhelinta tulee käytettyä, että striimaan Netflixiä televisioon.

    Comment


      #3
      En uskalla tuollaista laskuria vilkaista, mutta tuleehan sitä "käytettyä". Työajasta 87% on odottamista ja sen ajan tulee käytettyä läppäriä johon puhelin jakaa netin ruutu päällä koska muuten katkoo. Vapaa-ajalla pihalla/tallissa puuhastellessa puhelimen kautta podcasteja / nettiradiota. Autolla ajaessa sama homma. Sitten ne vähät ajat mitä sohvalla tulee rötvättyä, tulee selailtua foorumeita tai tuijotettua jalkapalloa jne. (en omista televisiota). Nukkumaan mennessä luen puhelimesta e-kirjoja. Eli kyllä se varmaan melko hirveitä lukemia näyttää, mutta toisaalta käyttö on mielestäni vähän sellaista jonka ennen tein muiden laitteiden kautta eli television, radion tai kirjojen kautta.

      Comment


        #4
        Mitannut en ole. Työsuhdepuhelin on toki päivän aikana käytössä, tällä hetkellä ehkä 10-20 min päivässä puheaikaa. 5-10 whatsapp-viestiä työhön liittyen. Ruokiksella luen kännykästä yleensä e-kirjaa. Illalla käyttö on aika vähäistä - siis sen jälkeen kun ostin täppärin. Ennen kyllä känny oli melkein liimattu kouraan telkkua illalla katsellessa, nyt sen on korvannut tabletti.

        Yöaikaan on ollut käyttöä myös: jos on nukkumatti välillä kateissa, niin korvanapeista soimaan jotain rauhallista klassista. Tässä iän myötä enenevässä määrin...

        Comment


          #5
          Yksinkertaisesti : liikaa.

          Comment


            #6
            Sama, aika iso osa turhanpäiväistä chattia kaveriporukoiden kesken muodostetuissa keskusteluryhmissä. Sama pätee nettifoorumeihin :) Julkinen some (FB, insta ym.) ei onneksi edes kiinnosta. Tietysti siinä kohtaa ollaan jo oikealla tiellä, kun ongelman tiedostaa.

            Comment


            • #7
              Omenaluuri antaa raportiksi 4-5 h päivään, mutta tuohon vaikuttanee mm. iltasella apple tv:n ohjaaminen kaukkarin sijaan.

              Vähentää tuota kyllä pitäisi, ei nahistuisi aivot niin nopeaa.

              Comment


              • #8
                Keskimäärin nelisen tuntia päivässä. Jos puhelimen käyttöaikaa lähtisi nollamaan, niin tilalle tulisi ainakin seuraavat:
                -Uutisten lukemista varten tilattava joku lehti. Lukemiseen menee tod. näk. enemmän aikaa, kuin uutissivustojen selaamiseen aamulla.
                -Podcastien ja musiikkisovellusten tilalle radio ja joku cd-soitin. Kanavien, kappaleiden ja levyjen puljaamiseen menee enemmän aikaa kuin puhelimella.
                -Kirjat on alettava lukemaan taas puuteurasjätejalosteeseen printattuna. Taas kauheasti lisää työtä, kun tarvii kasata kirjahyllyjä tai rampata kirjastossa.
                ​​​​-Foorumin selailu hoidettava pc-koneella, taas palaa aikaa enemmän kuin puhelimella.
                -Whatsapp-ryhmien sijaan mentävä johonkin Shellin baariin jorisemaan joutavia. Kauhean työlästä.

                No joo, liiottelu on aina kivaa, mutta kyllä tätä kampetta tulee paljon pidettyä kädessä jo senkin takia, että se korvaa niin monta laitetta sun muuta esinettä. Mikäs tässä niin kauan, kunhan pystyy ylläpitämään keskittymiskykyä muuhunkin elämään.
                Viimeksi muokannut Wezq-Ape; 2.12.2020, 19:50.

                Comment

                Working...
                X